Ένα έτος πιστοποιητικό στη διεθνή διπλωματία

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το ετήσιο Πιστοποιητικό μας στη Διεθνή Διπλωματία είναι το πιο ολοκληρωμένο, σε βάθος και πρακτικό πρακτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε διπλωματικό εμπόριο που προσφέρεται εκτός των επίσημων κυβερνητικών καναλιών. Προετοιμάζει εκπαιδευόμενους για σταδιοδρομία στη διπλωματία και τις διεθνείς υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών σε υπουργεία, πρεσβείες και προξενεία, διεθνείς οργανισμούς και παγκόσμιες ΜΚΟ. Περιλαμβάνει τέσσερα μαθήματα και πρακτική άσκηση στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια καθενός από τα δύο εξάμηνα.

Το πρόγραμμα διδάσκεται από πρεσβευτές καριέρας και άλλους επαγγελματίες διπλωμάτες που έχουν υπηρετήσει σε δεκάδες χώρες εδώ και αρκετές δεκαετίες. Τα μαθήματα δημιουργούν τις βέλτιστες συνθήκες για άκρως διαδραστική και βιωματική μάθηση, όπου οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε πραγματικές μελέτες περιπτώσεων, προσομοιώσεις, παιχνίδια ρόλων και άλλες ασκήσεις που προέρχονται από την εμπειρία των εκπαιδευτών. Το υλικό παρέχει πληροφορίες για τη χάραξη πολιτικής και την εφαρμογή, το διπλωματικό πρωτόκολλο, τα καθήκοντα και τη διοίκηση των πρεσβειών και προξενείων, τη διπλωματική υποβολή και τη γραφή, τη διαπραγμάτευση και τη διαμεσολάβηση, τα πολιτικά και οικονομικά θέματα, τη δημόσια διπλωματία και τη διαπολιτισμική επικοινωνία και άλλες δεξιότητες και ικανότητες. Οι εκπαιδευόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνουν Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Διεθνή Διπλωματία. Το WIDA δεν παρέχει ακαδημαϊκά πτυχία.

Όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και τα τέσσερα μαθήματα ανά εξάμηνο που αναφέρονται παρακάτω. Η διδασκαλία σε κάθε μάθημα είναι 3 ώρες την εβδομάδα. Η συμμετοχή σε πρακτική άσκηση είναι προαιρετική.

Φάση Εξάμηνο Μαθήματα

Εθνικός

Το μάθημα επικεντρώνεται στα συστήματα που χρησιμοποιούν οι μεμονωμένες χώρες και οι διεθνείς οργανισμοί για τη διεξαγωγή των διπλωματικών τους σχέσεων. Περιλαμβάνει το διπλωματικό ιστορικό και το δόγμα, καθώς και το διπλωματικό πρωτόκολλο και τις ασυλίες. Τονίζει συγκεκριμένες δεξιότητες τόσο στη διμερή όσο και στην πολυμερή διπλωματία. Εξετάζει τις σχέσεις της διπλωματίας με τα τμήματα της άμυνας και της ευφυΐας της εργαλειοθήκης εθνικής ασφάλειας. Παρέχει μελέτες περιπτώσεων διπλωματικών επιτυχιών και αποτυχιών αμερικανικών, ευρωπαϊκών, ρωσικών και κινεζικών.

Πίσω από τις σκηνές μιας διπλωματικής αποστολής

Το μάθημα επικεντρώνεται στις δομές και τις λειτουργίες των πρεσβειών, των προξενείων και άλλων διπλωματικών αποστολών και επικεντρώνεται στην καθημερινή ζωή των διπλωματών. Εξετάζει το ρόλο και την εξουσία του επικεφαλής της αποστολής, τις σχέσεις μεταξύ κεντρικών γραφείων και του τομέα, καθώς και τις σχέσεις με την κυβέρνηση και την κοινωνία της χώρας υποδοχής. Καλύπτει επίσης τις προξενικές υποθέσεις, τη διαχείριση κρίσεων στο εξωτερικό και τις ηθικές προκλήσεις της ηγεσίας. Παρέχει μελέτες περιπτώσεων διπλωματικής υπηρεσίας στην Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αμερική.

Πολιτικός

Αυτό το μάθημα διδάσκει τις βασικές δεξιότητες που καθορίζουν το έργο ενός διπλωμάτη καθημερινής διαχείρισης των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με ξένες χώρες. Μετά την εξέταση της διαδικασίας διεθνούς εξωτερικής πολιτικής, το μάθημα επικεντρώνεται στον ρόλο και τις λειτουργίες των πολιτικών και οικονομικών τμημάτων της πρεσβείας. Διδάσκει επιπλέον τις βασικές δεξιότητες των πολιτικών και οικονομικών αξιωματικών - από την προετοιμασία πριν φθάσουν στη θέση τους στα καθήκοντα ενός νέου αξιωματικού με καθημερινά καθήκοντα και ευθύνες. Αυτές οι δεξιότητες περιλαμβάνουν τη διπλωματική αναφορά και γραφή, τη διπλωματική επικοινωνία, τη διπλωματική υπεράσπιση, τις διμερείς και πολυμερείς διαπραγματεύσεις. Το μάθημα καλύπτει επίσης την εμπορική διπλωματία, την περιβαλλοντική, την επιστήμη και την υγειονομική διπλωματία και την κυβερνητική διπλωματία.

Δημόσια διπλωματία

Αυτό το μάθημα καταρρίπτει την αποστολή και τις λειτουργίες της δημόσιας διπλωματίας και διδάσκει δεξιότητες τόσο στις σχέσεις των μέσων ενημέρωσης όσο και στις πολιτιστικές υποθέσεις. Αυτές περιλαμβάνουν την παροχή συνεντεύξεων στα μέσα ενημέρωσης και τη συμμετοχή σε συνεντεύξεις Τύπου, την επικοινωνία κρίσεων και τη σχεδίαση στρατηγικών για την εμπλοκή των κοινωνικών μέσων. Το μάθημα επικεντρώνεται επίσης στην διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων και VIP επισκέψεων, καθώς και στην πολυπλοκότητα και τον αντίκτυπο της διαπολιτισμικής επικοινωνίας.

Πρακτική άσκηση (προαιρετικό)

15-20 ώρες / εβδομάδα

Μαθήματα Εαρινού Εξαμήνου

Διπλωματική και Εξωτερική Γραφή

Πρόκειται για ένα προχωρημένο μάθημα που διδάσκει στους φοιτητές με μεγάλη πρακτική λεπτομέρεια πώς να γράφουν τόσο αναλυτικά διπλωματικά όσο και αναλυτικά καλώδια, καθώς και άλλες μορφές διπλωματικής επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών σημειωμάτων, των απομνημονευμάτων και των μη εγγράφων. Οι σπουδαστές μαθαίνουν επίσης πώς να παραδίδουν ένα διπλωματικό διάβημα, να γράφουν μνημόνια και να ενημερώνουν τα άρθρα και να προετοιμάζουν τα άρθρα που έχουν εκδώσει.

Διπλωματική Διαπραγμάτευση και Διαμεσολάβηση

Αυτό το προηγμένο μάθημα βοηθά τους μαθητές να βελτιώσουν τις ικανότητες διαπραγμάτευσης και μεσολάβησης σε ένα διπλωματικό πλαίσιο. Παρέχει βασικές έννοιες, στρατηγικές και τακτικές, καθώς και πρακτικές ικανότητες, όπως διαμόρφωση και προσαρμογή επιχειρημάτων, επαλήθευση και συμμόρφωση με μια συμφωνία. Επικεντρώνεται σε διάφορους τύπους διαπραγματεύσεων, μεταξύ των οποίων το πολιτικό, το εμπόριο και η επίλυση συγκρούσεων.

Ανάλυση εξωτερικής πολιτικής και χάραξη πολιτικής

Αυτό το μάθημα προετοιμάζει τους μαθητές για ρόλους ως αναλυτές και σύμβουλοι εξωτερικής πολιτικής. Προσφέρει μια ευρεία και ολοκληρωμένη εικόνα των δομών και μηχανισμών εθνικής ασφάλειας και παρέχει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την πλοήγησή τους και την επιρροή και καθοδήγηση της διαδικασίας πολιτικής. Περιλαμβάνει περιπτωσιολογικές μελέτες στους τομείς της διεθνούς ασφάλειας και ελέγχου των εξοπλισμών, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της μετανάστευσης και των προσφύγων, της ανάπτυξης και της εξωτερικής βοήθειας, της αντιτρομοκρατίας και της επιβολής του νόμου.

Πείσμα, Επίδραση, και Προβολή Ισχύος

Αυτό το προηγμένο μάθημα ξεκινά με τις αρχές και τις τεχνικές της αποτελεσματικής πειθούς και εξετάζει πώς μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική επιρροή στη διπλωματία, το κράτος και τις διεθνείς σχέσεις. Το σπάει αυτό που επηρεάζει έναν ενιαίο ξένο εκπρόσωπο, μια ομάδα ανθρώπων σε μια ξένη χώρα και μια ομάδα χωρών σε έναν διεθνή οργανισμό. Εστιάζεται επίσης στις ηθικές προκλήσεις άσκησης επιρροής, καθώς και στα εργαλεία σκληρής και μαλακής εξουσίας και στην προβολή ισχύος στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Αμερική.

Πρακτική άσκηση (προαιρετικό)

15-20 ώρες / εβδομάδα

Σχετικά με το Internship

Η Ακαδημία διοργανώνει πρακτικές άσκησης σε κυβερνήσεις, σε ξένες πρεσβείες, σε διεθνείς think tanks ή σε ΜΚΟ στην περιοχή Washington, DC, για τους εκπαιδευόμενους που επιλέγουν να συμμετάσχουν. Οι πρακτικές δεν είναι υποχρεωτικές. Μόλις είστε αποδεκτοί και εγγραφείτε στο πρόγραμμα, θα παρέχουμε τις διαθέσιμες επιλογές. Οι ακριβείς ώρες θα συμφωνηθούν με τις οργανώσεις υποδοχής, αλλά οι ασκούμενοι αναμένεται συνήθως να εργάζονται 15-20 ώρες την εβδομάδα. Οι πανεπιστημιακές σπουδές δεν πληρώνονται, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά.

Ποιος πρέπει να υποβάλει αίτηση;

Επαγγελματίες και πρόσφατοι πτυχιούχοι που έχουν αποκτήσει πτυχίο Bachelor (ή ανώτερης βαθμίδας) είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για ένα ετήσιο Πρόγραμμα Πιστοποίησης στη Διεθνή Διπλωματία. Προηγούμενα μαθήματα στην πολιτική επιστήμη, στις διεθνείς σχέσεις ή σε συναφείς τομείς είναι ιδιαίτερα επιθυμητό, αλλά δεν απαιτείται. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι ξένοι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Απαιτείται ευχέρεια στα αγγλικά.

Παρόλο που πρόκειται για μεταπτυχιακό πρόγραμμα, η Ακαδημία συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια για να εντοπίσει σπουδαίους φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα κάνουν εξαιρετικούς υποψηφίους. Μπορούν να αγωνιστούν για να εκπαιδεύσουν στην Ακαδημία για ένα εξάμηνο στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών σπουδών τους (παρόμοια με την εξάσκηση ενός εξαμήνου στο εξωτερικό). Επικοινωνήστε με το πανεπιστήμιο ή επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες

Διαδικασία εφαρμογής και επιλογής

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση είτε για το πλήρες πρόγραμμα διάρκειας δύο εξαμήνων είτε για το εξάμηνο μόνο. Ωστόσο, θα δοθεί προτεραιότητα στους υποψηφίους και για τα δύο εξάμηνα. Οι υποψήφιοι για το εαρινό εξάμηνο πρέπει να έχουν ήδη συμπληρώσει το προηγούμενο εξάμηνο πτώσης ή να έχουν υπηρετήσει ως διπλωμάτες για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Βήμα 1: Έντυπο αίτησης, Βιογραφικό σημείωμα / Περίληψη, Επιστολή Εξυπηρέτησης και Τέλος Εφαρμογής

Συμπληρώστε την αίτηση υποψηφιότητας, η οποία απαιτεί να ανεβάσετε βιογραφικό σημείωμα ή βιογραφικό σημείωμα, καθώς και συνοδευτική επιστολή ή προσωπική δήλωση, εξηγώντας πώς η Ακαδημία θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους της σταδιοδρομίας σας (μέχρι 500 λέξεις). Η προθεσμία υποβολής αίτησης για έγκαιρη εισαγωγή είναι η 31η Ιανουαρίου 2020. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τακτική εισαγωγή είναι η 31η Μαρτίου 2020.

Υπάρχει ένα τέλος αίτησης ύψους $ 95. Μόλις λάβουμε την αίτησή σας, θα σας στείλουμε ένα ηλεκτρονικό τιμολόγιο, το οποίο μπορείτε να πληρώσετε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Το τέλος αίτησης πρέπει να καταβληθεί πριν από την εξέταση της αίτησής σας από την επιτροπή επιλογής. Εάν είστε αποδεκτοί και εγγραφείτε στο πρόγραμμα, το πλήρες τέλος θα αφαιρεθεί από το δίδακτρά σας.

Βήμα 2: Επιστολές συστάσεως

Εάν περάσετε τον πρώτο γύρο της διαδικασίας επιλογής, θα ζητήσουμε να σας αποσταλούν δύο συστατικές επιστολές απευθείας από τους συντάκτες τους.

Βήμα 3: Συνέντευξη τηλεφώνου / Skype

Εάν περάσετε τον δεύτερο γύρο της διαδικασίας επιλογής, θα κληθείτε σε τηλεφωνική ή Skype συνέντευξη με ένα ή περισσότερα μέλη της Επιτροπής Επιλογής, τα οποία θα λάβουν τελική απόφαση.

Δίδακτρα

Τα παρακάτω τέλη περιλαμβάνουν το κόστος διδασκαλίας για όλα τα μαθήματα, καθώς και υλικά μελέτης (εκτός από τα συνιστώμενα βιβλία).

  • Δίδακτρα και για τα δύο εξάμηνα: $ 25.000
  • Δίδακτρα μόνο για ένα εξάμηνο: $ 15.000

Η Ακαδημία δεν είναι σε θέση να παράσχει οικονομική βοήθεια αυτή τη στιγμή. Εντούτοις, οι υποψήφιοι ενθαρρύνονται να επιδιώξουν εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης, όπως το πρόγραμμα Erasmus της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιλογές στέγασης

Τόσο ατομική όσο και κοινή στέγαση είναι διαθέσιμη μέσω τοπικών πανεπιστημίων και άλλων παρόχων στην περιοχή της Ουάσιγκτον, DC, ξεκινώντας από περίπου 1.000 δολάρια το μήνα. Οι εκπαιδευόμενοι που γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα θα λάβουν ενημερωμένες πληροφορίες πριν από την εγγραφή τους. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να κανονίσουν τη στέγαση τους ανεξάρτητα.

Τελευταία ενημέρωση Νοέμβριος 2019

Σχετικά με τη Σχολή

The Washington International Diplomatic Academy (WIDA) is an independent educational institution dedicated to strengthening global diplomacy by providing the highest-quality training, executive educat ... περαιτέρω

The Washington International Diplomatic Academy (WIDA) is an independent educational institution dedicated to strengthening global diplomacy by providing the highest-quality training, executive education and professional development in diplomatic practice to government officials, NGO and business leaders from around the world. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη