Αποκατάσταση πέτρας και ψηφιδωτών

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το μάθημα εκδίδει τα προσόντα του Τεχνικός στην αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς (Συνεργάτης αποκατάστασης) Στον τομέα της αποκατάστασης της πέτρας και των παραγώγων της και των ψηφιδωτών. Πάνω από το 60% του τριετούς προγράμματος είναι πρακτική εργασία.

ΣΥΜΦΡΑΖΌΜΕΝΑ

Η Ιταλία είναι γνωστή για την εκπληκτική καλλιτεχνική και πολιτιστική της κληρονομιά, με ένα δίκτυο πέντε χιλιάδων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και 49 τοποθεσιών UNESCO "εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας". Αυτά τα μνημεία, οι εκκλησίες και τα μουσεία προσελκύουν τουρίστες που δημιουργούν περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Οι τοποθεσίες κληρονομιάς μας αποτελούν μαρτυρία για τη δυτική κουλτούρα / πολιτισμό και αποτελούν εξαιρετικό πόρο για την οικονομία της χώρας.

Η προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς έχει οδηγήσει σε τεράστιες επενδύσεις στη διατήρηση και την αποκατάσταση. Ο τομέας, επομένως, χρειάζεται επαγγελματίες που έχουν πλήρη κατάρτιση στην ιστορία της τέχνης (και τις ανθρωπιστικές επιστήμες), τεχνολογικά-επιστημονικά θέματα και άριστες εργασιακές δεξιότητες.

Το μάθημα

Από το 1982, οι τεχνικοί και οι εκπαιδευτικοί του Ινστιτούτου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 πτυχιούχων, πραγματοποίησαν πάνω από 5000 έργα αποκατάστασης σε συνεργασία με δημόσιες αρχές τέχνης και ιδιωτικές εταιρείες. Χάρη στην άφθονη εμπειρία του Ινστιτούτου, έχει εργαστεί σε έργα εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την αποκατάσταση πέτρινων, ψηφιδωτών και παραγώγων πέτρας. Όλα τα εργαστήρια συντονίζονται από έναν ή περισσότερους ειδικούς του κλάδου με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας.

Επαγγελματικό προφίλ

Το Ινστιτούτο διοργανώνει επαγγελματικά μαθήματα που εκδίδουν τα προσόντα του Τεχνικού για την Αποκατάσταση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Συνεργαζόμενος Αποκαταστάτης) που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Τοσκάνης σύμφωνα με το Νόμο 32/2002 και σύμφωνα με τα πρότυπα που εγκρίθηκαν από τη Διάσκεψη των Ιταλικών Περιφερειών της 27ης Οκτωβρίου 2011, Η τριετής διάρκεια του μαθήματος με συνολικά 2700 ώρες, το 60% των οποίων είναι αφιερωμένο σε πρακτικές δραστηριότητες (εκ των οποίων το 60% είναι πιστοποιημένα αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς).

Ημερομηνίες Ημερομηνίας, Ώρες Επαφής και Τοποθεσία

1ο έτος (800 ώρες)

 • Πρώτη φάση (12 Ιανουαρίου 2015 - 26 Ιουνίου 2015): μαθήματα θεωρίας και πρακτικά μαθήματα στα εργαστήρια.
 • Δεύτερη φάση (1η Ιουλίου 2015 - 24 Ιουλίου 2015): Ομαδική πρακτική εργασία στα εργαστήρια ή σε εργοτάξιο.

2ο έτος (1000 ώρες, από τα οποία 590 είναι μαθήματα και 410 είναι πρακτική άσκηση)

 • Πρώτη φάση (05 Οκτωβρίου 2015 - 29 Απριλίου 2016): μαθήματα θεωρίας και πρακτικά μαθήματα στα εργαστήρια.
 • Δεύτερη φάση (02 Μαΐου 2016 - 29 Ιουλίου 2016): ατομική πρακτική άσκηση σε μια επιχείρηση.

3ο έτος (900 ώρες, εκ των οποίων τα 500 είναι μαθήματα και τα 400 είναι πρακτική άσκηση)

 • Πρώτη φάση (10 Οκτωβρίου 2016 - 28 Φεβρουαρίου 2017): μαθήματα θεωρίας και πρακτικά μαθήματα στα εργαστήρια.
 • Δεύτερη φάση (01 Μαρτίου 2017 - 30 Ιουνίου 2017): ατομική πρακτική άσκηση σε μια εταιρεία. Προετοιμασία βιβλίου παρουσίασης έργων αποκατάστασης. Τελικές εξετάσεις.

Εισαγωγή

Οι φοιτητές πρέπει να έχουν δίπλωμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή διεθνές δίπλωμα.

Τα διεθνή προσόντα πρέπει να συνοδεύονται από δήλωση του επιπέδου που επιτυγχάνεται με τα αντίστοιχα ιταλικά προσόντα.

Διεθνείς Φοιτητές

Τα μαθήματα γίνονται στα ιταλικά. Οι διεθνείς φοιτητές πρέπει να έχουν κάποια ιταλική γνώση, ισοδύναμη με επίπεδο Α2 στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο, που τους επιτρέπει να συμμετέχουν πλήρως στα μαθήματα. Οι νέοι σπουδαστές θα κληθούν να παρακολουθήσουν ένα γλωσσικό τεστ πριν από την έναρξη του μαθήματος και ένα άλλο γλωσσικό τεστ πριν από την εισαγωγή στις τελικές εξετάσεις. Η υποστήριξη γλώσσας είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία για συμβουλές σχετικά με προγράμματα εντατικής ιταλικής γλώσσας.

Αναγνώριση πιστώσεων

 • Ο στόχος κάθε προγράμματος κατάρτισης είναι να αυξήσει το επίπεδο δεξιοτήτων που έχουν ήδη οι σπουδαστές.
 • Για το λόγο αυτό, ο Palazzo Spinelli πραγματοποιεί αξιολογήσεις δεξιοτήτων στην αρχή του μαθήματος προκειμένου να καθορίσει τα βραβεία σπουδών σπουδών. Οι φοιτητές πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα έγγραφα:
 • Αποδεικτικά προσόντων και πιστοποιητικών. Οι υποψήφιοι καλούνται να αποστείλουν αντίγραφα όλων των πιστοποιητικών που σχετίζονται με την επιλεγείσα πορεία τους.
 • Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα μεταπτυχιακά και / ή μεταπτυχιακά μαθήματα που ολοκληρώθηκαν στα μαθήματα που εμφανίζονται στα προγράμματα σπουδών του Palazzo Spinelli.
 • Η επαλήθευση των απαιτήσεων για πιστώσεις επικυρώνεται και καταγράφεται από εξωτερική επιτροπή αξιολόγησης. Η Επιτροπή έχει την έδρα της στη Φλωρεντία και προεδρεύει από ένα εξωτερικό μέλος που επιλέγεται από έναν εγκεκριμένο κατάλογο της περιοχής της Τοσκάνης για να εγγυηθεί την αμεροληψία και τη διαφάνεια των ελέγχων.

Εάν η Επιτροπή Αξιολόγησης εγκρίνει το αίτημα αναγνώρισης πιστώσεων, ο φοιτητής θα απαλλαγεί από τη συμμετοχή στις ενότητες μαθημάτων σχετικά με την αίτησή τους. Η μείωση των αμοιβών υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των πιστώσεων που απονέμονται.

Τελικές εξετάσεις

Οι εξετάσεις γίνονται στο τέλος του τριετούς μαθήματος.

Η Επιτροπή Εξετάσεων έχει 4 μέλη: έναν εκπαιδευτικό ή υπάλληλο του Ινστιτούτου, ένα μέλος που ορίζεται από τις επαγγελματικές ενώσεις, έναν εκπρόσωπο των δημόσιων τεχνών, έναν πρόεδρο ο οποίος διορίζεται από την περιοχή της Τοσκάνης.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Palazzo Spinelli Non Profit Association was founded in 1998. Palazzo Spinelli's aim is to safeguard world cultural heritage by promoting, organising and managing initiatives for the study, conservatio ... περαιτέρω

Palazzo Spinelli Non Profit Association was founded in 1998. Palazzo Spinelli's aim is to safeguard world cultural heritage by promoting, organising and managing initiatives for the study, conservation, restoration, promotion and fruition of cultural and artistic heritage. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη