Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε τι χρειάζεται για να γίνετε αποτελεσματικός ηγέτης μιας ομάδας ή μιας εταιρείας. Θα μάθετε πώς να επικοινωνείτε αποτελεσματικά και να παρακινήσετε τους συμπαίκτες σας, πώς να διαχειριστείτε τα έργα και να κάνετε τους άλλους δεσμευμένους. Θα μάθετε πώς η ηγεσία λειτουργεί τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Αυτό το μάθημα θα είναι σίγουρα μια πρόκληση, καθώς θα αξιοποιήσετε όλες τις προσωπικές σας ικανότητες, δυνατά σημεία και ιδιότητες!

Περιγραφή

Η ηγεσία δεν είναι καθολική εξ ορισμού. Ο τρόπος που οδηγούμε και διαχειριζόμαστε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ποιοι είμαστε, από ποια χώρα προερχόμαστε, τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύτηκαν και ανατράφηκαν από τους γονείς μας, σε ποια εταιρεία ή βιομηχανία εργαζόμαστε και ούτω καθεξής.

Στην πραγματικότητα, η ηγετική συμπεριφορά μπορεί να αναλυθεί σε διάφορα επίπεδα:

Μακροοικονομικό επίπεδο ηγεσίας

Ο τρόπος που καθοδηγούμε εξαρτάται κυρίως από τον πολιτισμό μας ή από τον πολιτισμό της χώρας στην οποία ζούμε ή έχουμε ζήσει. Ένας Κινέζος ηγέτης θα προσεγγίσει την προσωπική του ηγεσία με διαφορετικό τρόπο από έναν ηγέτη από μια χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Έτσι, οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε ηγεσία από διαφορετικές χώρες αντιλαμβάνονται αυτήν την ηγεσία και από μια διαφορετική προοπτική;

Η πολυπολιτισμική ηγεσία και η διαχείριση της διαφορετικότητας είναι εδώ το κύριο θέμα.

Meso επίπεδο ηγεσίας

Η βιομηχανία στην οποία εργάζεστε είναι επίσης καθοριστική για τη συμπεριφορά της ηγεσίας. Οι ηγέτες στο τραπεζικό κλάδο θα δώσουν έμφαση σε διαφορετικά πρότυπα και αξίες, στη συνέχεια αντιπροσωπευτικές ηγέτες από την εκπαίδευση ή την υγειονομική περίθαλψη. Σύμφωνα με τις στρατηγικές σχολές σκέψης (Mintzberg) θα προσπαθήσουμε να μάθουμε σε ποιο βαθμό κάθε βιομηχανία απαιτεί διαφορετικούς τρόπους ηγεσίας ή όχι.

Μικρό επίπεδο ηγεσίας

Είναι σαφές (αλλά όχι για όλους) ότι οι κυρίαρχες εταιρικές κουλτούρες κατευθύνουν τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες ενεργούν μέσα σε τέτοιες επιχειρήσεις. Ακόμη και μέσα σε μία επιχείρηση, σε πολλές περιπτώσεις ανά τμήμα, θα δείτε διαφορετικά πρότυπα ηγεσίας. Πωλήσεις έναντι διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, χρηματοδότησης έναντι πράξεων κλπ. Αυτά τα σχέδια δεν είναι αιώνια. Οι εξελίξεις εντός και εκτός της επιχείρησης απαιτούν μια ευέλικτη στάση απέναντι στην ηγεσία και τον στυλ ηγεσίας. Σύμφωνα με τη θεωρία των μοντέλων ανάπτυξης Greiner, μοντέλων διαχείρισης κρίσεων και διαχείρισης της γνώσης, θα συζητήσουμε τον αντίκτυπο της αλλαγής στην ηγετική θέση και τον τρόπο καθοδήγησης.

Νανο-επίπεδο ηγεσίας.

Είστε κεντρικά ερωτήματα σε αυτό το μέρος: Ποιος είμαι εγώ, είμαι ηγέτης, τι είδους ηγέτης θέλω να γίνω και ποιες δεξιότητες χρειάζομαι για αυτό;

Οι αρχές της ηθικής ηγεσίας θα είναι η κατευθυντήρια γραμμή για τη συζήτηση της προσωπικής σας ηγεσίας.

Πρόγραμμα: Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 14:00

Πιστωτικές μονάδες: Θα λάβετε επίσημο Πιστοποιητικό Συμμετοχής κατά την ολοκλήρωση του μαθήματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποδείξετε τις δεξιότητες που έχετε μάθει κατά τη διάρκεια του μαθήματος και να έχετε τις πιστωτικές κάρτες που αποδέχονται το πανεπιστήμιο καταγωγής σας.

βιβλιογραφικές αναφορές

Για ενημέρωση

Δεξιότητες

Κατά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος ο φοιτητής πρέπει να είναι σε θέση να:

 • Εμπνευσμένη
 • Ενεργή ακρόαση
 • Λήψη αποφάσης
 • Ανακλαστικός επαγγελματίας
 • Αποτελεσματική επικοινωνία σε έναν ψηφιακό και παγκόσμιο κόσμο
 • Συνειδητή επιλογή μέσων επικοινωνίας

Προϋποθέσεις

Αγγλικά επίπεδο Β1-Β2.

Περίγραμμα μαθήματος

Εβδομάδα 1

Ημέρα

Εβδομάδα 2

Ημέρα

Αξιολογήσεις

 • Συμμετοχή στην τάξη 25%
 • Αντιστοίχιση ομάδας 25%
 • Ατομική ανάθεση 50% (αυτο-ανάκλαση χαρτοφυλακίου)

Χρόνος μαθημάτων (σύνολο 85 ωρών)

 • Συνολικός χρόνος εργασίας στην τάξη = 50 ώρες
 • Προκαταρκτική ανάθεση = 10 ώρες
 • Προετοιμασία = 25 ώρες

Ο φοιτητής δικαιούται να λάβει 3 ECTS

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
 • Αγγλικά

Κοιτάξτε5 περισσότερα μαθήματα αποEuropean Summer School »

Τελευταία ενημέρωση Φεβρουάριος 12, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Duration
10 Ημέρες
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
800 EUR
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Άλλη