Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το πρόγραμμα FSD Gap Year είναι ένα έντονο, εντυπωσιακό πρόγραμμα για φοιτητές (17+) που επιθυμούν να αποκτήσουν διεθνή κατάρτιση και εμπειρία στον τομέα της ανάπτυξης. Είναι ένας συναρπαστικός τρόπος να εξερευνήσετε και να μάθετε πριν ξεκινήσετε το κολλέγιο.

Το Πρόγραμμα Χρόνου Διαστήματος Έχει σχεδιαστεί ειδικά για πτυχιούχους γυμνασίου και σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία πριν ξεκινήσετε τις σπουδές σας σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Το πρόγραμμα Gap Year δίνει μεγάλη έμφαση στην κοινοτική ιδιοκτησία και ακολουθεί τις αρχές της Κοινοτικής Ανάπτυξης βάσει Ακινήτων. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν εκτεταμένη κατάρτιση σε αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και αποκτούν επαγγελματικές δεξιότητες στον προγραμματισμό και την κατάρτιση του προϋπολογισμού, στην αξιολόγηση του προγράμματος, στην αξιολόγηση της κοινότητας και στη σύνταξη προτάσεων. Οι συμμετέχοντες εφαρμόζουν τα νέα και υπάρχοντα σύνολα δεξιοτήτων καθώς συνεργάζονται με τους τοπικούς συναδέλφους τους για τον προσδιορισμό, το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός έργου προς όφελος της κοινότητας.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Όλα τα έτη FSD Gap ξεκινούν μήνες πριν από την άφιξή σας. Οι ομάδες ιστότοπων FSD συνεργάζονται με τους οργανισμούς-εταίρους μας στην κοινότητα για να τους βοηθήσουν να προσδιορίσουν τις προτεραιότητες και να αναπτύξουν περιγραφές εθελοντών. Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε αυτές τις συγκεκριμένες περιγραφές, αφού μάθουν για αυτούς τους οργανισμούς ανάπτυξης της κοινότητας. Μόλις λάβουμε μια αίτηση, θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις διεθνείς μας ομάδες για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλός αγώνας για το πρόγραμμα - το οποίο περιλαμβάνει μια συνέντευξη με τη διεθνή ομάδα ιστοτόπων μας και σας συνδέει με υλικά που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το ταξίδι και την πρακτική σας στο εξωτερικό.

Όταν οι συμμετέχοντες φτάνουν στο πεδίο, οι τοπικές ομάδες του FSD θα οδηγήσουν σε προσανατολισμό σε κάθε χώρα, παρέχοντας σε κάθε εθελοντή ανεκτίμητη καθοδήγηση και διορατικότητα που θα τον βοηθήσει σε όλο το πρόγραμμά του. Ο προσανατολισμός είναι ένα μείγμα θεωρητικών θεμάτων, όπως το κοινοτικό μοντέλο ανάπτυξης βασισμένο σε περιουσιακά στοιχεία της FSD, η κοινοτική έρευνα και καθημερινές λεπτομέρειες όπως ο τρόπος πλοήγησης στο τοπικό σύστημα διαμετακόμισης, η ασφάλεια και η ασφάλεια. Μέσα από τη διαδικασία προσανατολισμού, οι εθελοντές εισάγονται στους ανθρώπους που θα είναι το δίκτυο υποστήριξής τους, ενώ είναι μέλη της χώρας: το προσωπικό του FSD, οι εποπτικές αρχές του οργανισμού, οι οργανώσεις υποδοχής, οι οικογένειες υποδοχής και άλλοι εθελοντές του FSD που υπηρετούν στην περιοχή.

Μετά τον προσανατολισμό, θα αναπτύξετε ένα έργο που υποστηρίζει το έργο του οργανισμού υποδοχής σας, ξεκινώντας από ένα πρόγραμμα εργασίας που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους συναδέλφους σας. Μερικοί συμμετέχοντες δημιουργούν ολοκαίνουργια έργα και άλλα συμβάλλουν στη συνεχιζόμενη δουλειά, αλλά η συνολική εστίαση παραμένει πάντα στη συμμετοχή της κοινότητας, στη βιωσιμότητα και στην αποτελεσματικότητα.

Πρόγραμμα FSD Gap Year Είναι τουλάχιστον εννέα εβδομάδες και μπορεί να διαρκέσει για ολόκληρο το έτος. Όσο περισσότερος χρόνος ένας συμμετέχων είναι σε θέση να δεσμευτεί σε ένα έργο - η τοποθέτηση του ιδρύματος, η εκτέλεση του έργου, η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και η προσαρμογή ανάλογα - όσο πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΤΟΣ;

Το Gap Year έχει σχεδιαστεί και δομηθεί για τους τελευταίους αποφοίτους γυμνασίου τουλάχιστον 17 ετών. Δίδεται μεγάλη έμφαση στην βιωματική μάθηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες στο Έτος Gap μαθαίνουν μέσω της εφαρμογής των βασικών φάσεων της εργασίας στο πρόγραμμά τους. Οι ομάδες ιστότοπων του FSD διοργανώνουν συναντήσεις κατάρτισης και προβληματισμού για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής τους ολοκλήρωσης και κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της ανάπτυξης των έργων τους. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε σχέσεις αμοιβαίου οφέλους, που σημαίνει ότι τόσο η κοινότητα όσο και οι εθελοντές επωφελούνται από την εμπειρία.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΟΣ;

Gap Οι συμμετέχοντες του έτους συν-δημιουργούν ένα αναπτυξιακό έργο με έναν από τους περισσότερους από 200 οργανισμούς ανάπτυξης της κοινότητας που συνεργάζονται με το FSD. Οι οργανώσεις αυτές έχουν ισχυρούς δεσμούς με ευάλωτες κοινότητες και χρόνια εμπειρίας που εργάζονται στους αντίστοιχους τομείς. Κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στο εξωτερικό, έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε άμεσα με τα μέλη της κοινότητας, συνδυάζοντας τα μαθήματα και την εμπειρία σας με την εμπειρία που υπάρχει ήδη στην κοινότητα. Οι συμμετέχοντες του παρελθόντος χρόνου συμμετείχαν στο σχεδιασμό βιώσιμων μεθόδων άρδευσης με αγροτικούς αγρότες στην Κένυα, εργάστηκαν για την προώθηση της ισότητας των φύλων μέσω εργαστηρίων και εκστρατειών με κορίτσια εφήβων στην Ινδία, υποστηρίζοντας προγράμματα διατροφής και εκπαίδευσης με παιδιά και νέους σε κίνδυνο στην Αργεντινή και πολλά άλλα . Το έτος Gap σας θα είναι μια μοναδική εμπειρία που σχεδιάσατε εσείς και η κοινοτική οργάνωση σας.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

Το FSD έχει τοποθεσίες σε έξι χώρες: Αργεντινή, Βολιβία, Ινδία, Κένυα, Νικαράγουα και Ουγκάντα. Κάθε τοποθεσία είναι μοναδική στον πολιτισμό, στην ιστορία της και στην βιώσιμη ανάπτυξη. Οι συνεργάτες μας σε όλους τους ιστοτόπους μας δεσμεύονται να ενισχύσουν τις τοπικές κοινότητες τους και τους υποστηρίζουμε για την εκπλήρωση των μοναδικών αποστολών τους. Οι ομάδες του ιστότοπού μας σε κάθε τοποθεσία αναπτύσσουν ενεργά σχέσεις με τις οικογένειες υποδοχής και τους εταίρους της κοινότητας για τη διευκόλυνση ασφαλών, πολιτισμικά εμβληματικών και αναπτυξιακών επιπτώσεων προγραμμάτων.

Όλοι οι χώροι προγραμμάτων FSD συνεργάζονται με οργανισμούς ανάπτυξης της κοινότητας που ασχολούνται με την εργασία με αντίκτυπο στην εκπαίδευση, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την οικονομική ένταξη, την ισότητα των φύλων, την πράσινη ενέργεια, την υγεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, βιώσιμα μέσα διαβίωσης και ύδρευση & αποχέτευση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, θα μπορείτε να διαβάσετε συγκεκριμένες θέσεις εθελοντών και να βρείτε αντιστοιχίες στις δεξιότητές σας και στον τομέα ενδιαφέροντος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΟΜΑΔΕΣ:

Κάθε ομάδα ιστοτόπου FSD αποτελείται από έναν Διευθυντή Προγράμματος και τουλάχιστον έναν Συντονιστή Προγράμματος. Οι Διευθυντές Προγράμματος του FSD είναι περιφερειακοί ειδικοί στον τομέα της κοινοτικής ανάπτυξης, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικό πόρο για τους εθελοντές καθώς αναπτύσσουν και υλοποιούν τα σχέδιά τους. Κάθε Διευθυντής Προγράμματος αναπτύσσει και διατηρεί τις σχέσεις του FSD με τους οργανισμούς ανάπτυξης της κοινότητας και τις οικογένειες που θα φιλοξενήσουν εθελοντές και συμμετέχει στην ανάπτυξη - μαζί με τις ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε συνεργασία με τους οργανισμούς ανάπτυξης της κοινότητας. Οι Συντονιστές Προγράμματος παρέχουν επιπλέον υποστήριξη στους συμμετέχοντες του FSD, τις οικογένειες υποδοχής και τις κοινοτικές οργανώσεις. Ενώ οι συμμετέχοντες βρίσκονται στο πεδίο, οι Συντονιστές Προγραμμάτων χρησιμεύουν ως γέφυρα για τον τοπικό πολιτισμό και τη γλώσσα. Λειτουργούν επίσης ως σωσίβιες γραμμές όταν ο πολιτιστικός κλονισμός καταλήγει αναπόφευκτα και είναι διαθέσιμος για να συμβουλεύει τους ασκούμενους καθώς αναπτύσσουν τα σχέδια εργασίας τους.

ΑΝΑΔΟΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:

Η παραμονή με μια οικογένεια υποδοχής συνδέει τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της FSD με τον τοπικό πολιτισμό και την κοινότητα. Όλοι οι οικοδεσπότες μας επιθυμούν να λάβουν διεθνείς εθελοντές και να τους βοηθήσουν να ενταχθούν στην οικογένειά τους. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι γενικά "μεσαία τάξη" σύμφωνα με τα τοπικά πρότυπα. Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι μια δραστική αλλαγή από αυτό που κάνουν μερικοί, οι οικογένειες υποδοχής ελέγχονται για να εξασφαλίσουν ασφαλή και υγιή σπίτια για τους συμμετέχοντες. Οι παλαιοί εθελοντές έχουν σημειώσει σταθερά την οικογενειακή εμπειρία υποδοχής ως ένα από τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της εποχής τους στο εξωτερικό και πολλοί διατηρούν επαφή πολύ μετά το τέλος του προγράμματος.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ:

Το FSD συνεργάζεται με περισσότερους από 200 οργανισμούς ανάπτυξης σε όλη την περιοχή μας. Είναι τοπικές οργανώσεις με ισχυρές συνδέσεις με την κοινότητα. Ονομάζουμε οργανισμούς υποδοχής επειδή θα φιλοξενήσουν την εθελοντική σας εμπειρία, αλλά το κύριο μέλημά τους είναι να εξυπηρετήσουν την κοινότητά τους. Το έργο σας θα εξυπηρετήσει αυτή την αποστολή. Κάθε συμμετέχων έχει άμεση εποπτεία στον οργανισμό υποδοχής του, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εργασία με τον intern για να εξασφαλίσει ότι το έργο θα προχωρήσει με τρόπο αποτελεσματικό, κατάλληλο και δεσμευμένο με τον οργανισμό και την τοπική κοινότητα.

ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Μέσω του προγράμματος Gap Year, οι συμμετέχοντες κερδίζουν πολύτιμη κατάρτιση στη διεθνή αειφόρο ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια του προσανατολισμού, η ομάδα ιστότοπων FSD περπατά τους συμμετέχοντες μέσω του προτύπου ανάπτυξης κοινότητας που βασίζεται σε στοιχεία και περιγράφει τι σημαίνει στο τοπικό πλαίσιο. Στη συνέχεια, με την οργάνωση υποδοχής τους, οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν μια στενή μελέτη ενός συγκεκριμένου κοινοτικού ζητήματος και πιθανών λύσεων, συμπεριλαμβανομένης τόσο της ποσοτικής όσο και της ποιοτικής συλλογής δεδομένων. Οι υποψήφιοι πραγματοποιούν εργασίες στο έργο ενώ βυθίζονται στην τοπική κοινότητα, μαθαίνοντας από τον οργανισμό υποδοχής τους και τα μέλη της κοινότητας. Καθ 'όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι ομάδες ιστότοπων πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους με τους οργανισμούς και τους συμμετέχοντες και βοηθούν στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ:

Η σύνταξη προτάσεων αποτελεί βασικό στοιχείο του προγράμματος "Έτος χάσματος". Εκτός από την αρχική επιχορήγηση για το αρχικό σχέδιο, το FSD προσφέρει ένα μικρό ανταγωνιστικό ταμείο επιχορηγήσεων για κάθε συνεδρία για βελτιώσεις έργων. Εάν οι συμμετέχοντες το θεωρούν σχετικό με το έργο τους, μπορούν να υποβάλουν προτάσεις επιχορήγησης στην έδρα της FSD μέσω της τοπικής ομάδας ιστότοπων τους, εξηγώντας πώς θα χρησιμοποιηθούν επιπλέον κεφάλαια για την ενίσχυση του βιώσιμου αντίκτυπου του έργου τους. Για τους συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται για μια σταδιοδρομία στον μη κερδοσκοπικό κόσμο, αυτή η εισαγωγή στη συγγραφή προτάσεων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

Τα παρόμοια διαρθρωμένα προγράμματα Gap Year και Intern Abroad διαφέρουν κυρίως στο ποσό της υποστήριξης που παρέχεται και του αναμενόμενου επιπέδου συμμετοχικής πρωτοβουλίας. Η ομάδα ιστότοπων του FSD συμμετέχει σημαντικά περισσότερο με τους συμμετέχοντες στο έτος Gap, με περισσότερους ελέγχους προγραμματισμένους καθ 'όλη τη διάρκεια του προγράμματος για να βεβαιωθούν ότι έχουν / αναπτύξουν τις δεξιότητες και την εμπιστοσύνη που χρειάζονται για να ξοδέψουν το χρόνο τους. Παρόλο που αναμένουμε ισχυρή πρωτοβουλία από τους υπαλλήλους μας για το Year Gap, η εμβάθυνσή τους στην κοινότητα και η εργασία του έργου είναι απλώς λίγο πιο σταδιακή.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε3 περισσότερα μαθήματα αποFSD - Foundation for Sustainable Development »

Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Ιούλιος 2019
Σεπτ. 2019
Φεβρ. 2020
Duration
9 - 56 Εβδομάδες
Πλήρης παρακολούθηση
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Φεβρ. 2020
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Φεβρ. 2020
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Ιούλιος 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Ιαν. 2020
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019, Φεβρ. 2020
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019, Φεβρ. 2020
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019, Φεβρ. 2020
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019, Φεβρ. 2020
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Ιούλιος 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης

Σεπτ. 2019, Φεβρ. 2020

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης

Ιαν. 2020

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης

Φεβρ. 2020

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη