Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινά πάντα με ένα πρώτο βήμα.

Ιταλία: συνώνυμο του θαύματος, ειδικά για τις νέες γενιές που ζουν στο εξωτερικό και που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και το εκπαιδευτικό σύστημα που μπορεί να προσφέρει η Όμορφη Χώρα. Το σενάριο που ανέλαβε η RUFA να έρθει σε επαφή με τους σπουδαστές που προσελκύονται από το Made in Italy ξεκινά από αυτή την υπόθεση, που δεν προορίζεται μόνο ως σημείο διάκρισης και στυλ, αλλά και ως ποιοτική προσέγγιση στη ζωή.

Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό, το έτος ίδρυσης εντάσσεται σε ένα συμπληρωματικό μάθημα 60 πιστώσεων διάρκειας ενός έτους, στόχος του οποίου είναι να ξεκινήσει ο σπουδαστής σε πολιτιστικά, σχεδιαστικά, ιστορικά και καλλιτεχνικά θέματα, τα οποία θα συναντήσουν, ακόμη πιο βαθιά με τα επόμενα χρόνια. Χάρη σε αυτό το εκπαιδευτικό μονοπάτι, οι αλλοδαποί φοιτητές με 11 χρόνια σχολικής φοίτησης θα μπορούν να ενσωματώσουν την ελάχιστη προϋπόθεση των 12 απαιτούμενων, πριν την πρόσβαση στο πανεπιστημιακό σύστημα, συμπληρώνοντας τις γνώσεις τους για βασικά θέματα για την ανάπτυξη των απαιτούμενων καλλιτεχνικών, οπτικοακουστικών, πολυμέσων και σχεδιαστική γνώση. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν επίσης να μάθουν για τις μεθόδους κατάρτισης RUFA, αλληλεπιδρούν με τους εκπαιδευτικούς, ενσωματώνοντας πρακτικές και θεωρητικές μεθόδους, διερευνώντας τις έννοιες της έρευνας και της καλλιτεχνικής παραγωγής και τις βέλτιστες πρακτικές σχετικές με το σχεδιασμό.

Ποιος είναι ο σκοπός του Έτους Ιδρύματος;

 • Για να αποκτήσετε 60 συμπληρωματικά CFA για εγγραφή στο ιταλικό πανεπιστήμιο
 • Να συμπληρωθεί η ελάχιστη απαίτηση 12 ετών σχολικής φοίτησης

Το έτος ίδρυσης επιτρέπει στους συμμετέχοντες να οικοδομήσουν τα θεμέλια για να αναλάβουν οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών πρώτου επιπέδου που περιλαμβάνεται στο αποκαλούμενο "RUFA - Experience". Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές μπορούν να δοκιμαστούν, να βελτιώσουν τη σχέση τους με τη γλώσσα, να έρθουν σε επαφή με το πανεπιστήμιο και την εθνική ακαδημαϊκή αριστεία και να δημιουργήσουν επαγγελματικές σχέσεις με τους δασκάλους. Παρέχονται πέντε διαφορετικά μαθήματα: ιταλική γλώσσα και πολιτισμός, εργαστήριο γραφής, ιστορία της τέχνης, σχεδιασμός και ιταλικό στυλ, ειδικό μάθημα φωτογραφίας, βίντεο, τέχνης και σχεδίου, τελικό τεστ και πιστοποίηση CILS / B2.
Θα υπάρχουν συνολικά 485 ώρες σπουδών, χωρισμένες σε 20 ώρες την εβδομάδα. Οι 60 πιστωτικές μονάδες κατάρτισης θα επιτρέψουν στους σπουδαστές να αποκτήσουν πρόσβαση στο RUFA - ή σε οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα - σε ακαδημαϊκά μαθήματα πρώτου επιπέδου και δεν θα αναγνωριστούν για τους σκοπούς της μείωσης του διδακτικού φορτίου που παρέχεται από μεταγενέστερα μαθήματα σπουδών.

Θέμα (Τ = θεωρητική • ΤΡ = θεωρητική-πρακτική)

165 Γλώσσα

75 Πολιτισμός

Εργαστήριο γραφής (TP) 2 25 Ιστορία της τέχνης, του σχεδιασμού και του ιταλικού στυλ (T) 8 60 Ειδικό μάθημα (TP) 12

50 Φωτογραφία / βίντεο

50 Άρθ

50 Βασικός σχεδιασμός

Τελική δοκιμασία 2 10 Πιστοποιητικό CILS / B2 4 Σύνολο 60 485

Το έτος βάσης RUFA είναι στα ιταλικά ή στα αγγλικά, ανάλογα με την επιλογή που επιλέξατε. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους τους φοιτητές, ανεξάρτητα από το επίπεδο γλώσσας κατά την είσοδο, ακόμη και αν είναι προτιμότερο από ένα Β1.

Γενικές πληροφορίες

 • Περίοδος: από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2020
 • Γλώσσα: Ιταλικά ή Αγγλικά
 • Απαιτήσεις γλώσσας: κατά προτίμηση επίπεδο Β1
 • Προθεσμία εγγραφής: 30 Σεπτεμβρίου 2019
 • Κόστος: € 6,500.00 *
 • Πτυχίο: Πιστοποιητικό Συμμετοχής Πιστοποίηση CILS

* Το κόστος περιλαμβάνει:

 • τέλος εγγραφής
 • παρακολούθηση και τελικό τέλος εξέτασης
 • Πιστοποίηση CILS
 • Κάρτα RUFA (συμβάσεις με κινηματογράφους, θέατρα, γυμναστήρια και εκπαιδευτικό υλικό)
 • τελικό πιστοποιητικό

Η μέθοδος πληρωμής απαιτεί 25% κατά την εγγραφή και 75% μέχρι τις 30/09/19. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, την αίτηση εισδοχής, επισυνάπτοντας το δίπλωμα γυμνασίου τους, καθώς και την «καταγραφή των πρακτικών κατάρτισης» που πραγματοποίησαν.

Η RUFA διατηρεί τη δυνατότητα να ελέγξει την ικανότητα και την κινητήρια δύναμη των σπουδαστών πριν από την εγγραφή. Το μάθημα θα ενεργοποιηθεί με τουλάχιστον 6 μαθητές μέχρι να ληφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
 • Αγγλικά
 • ιταλικός
Τελευταία ενημέρωση Ιούλιος 8, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Duration
1 Έτος
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
6,500 EUR
Η μέθοδος πληρωμής απαιτεί 25% κατά την εγγραφή και 75% μέχρι τις 30/09/19
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Ημερομηνία λήξης
Ιούνιος 2020
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Ιούνιος 2020
Άλλη