Ιταλικό Καλλιτεχνικό Θερινό Πιάτο Αποκατάστασης

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Η Ιταλία έχει μια καλλιτεχνική και ιστορική κληρονομιά εξαιρετικής σημασίας, η οποία καλύπτει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και η οποία συχνά έχει επηρεάσει την τέχνη άλλων χωρών. Αυτό το σύστημα μνημείων, εκκλησιών και μουσείων αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για όσους εμπλέκονται ή ενδιαφέρονται για τον κόσμο της τέχνης. Η αξιοποίηση και η διάθεση αυτών των περιουσιακών στοιχείων απαιτεί την παρέμβαση επαγγελματιών που μπορούν να καυχηθούν σε μια εκπαίδευση στην οποία οι ιστορικές και καλλιτεχνικές γνώσεις είναι ισορροπημένες με τεχνικές και επιστημονικές δεξιότητες καθώς και υψηλές επιχειρησιακές δεξιότητες.

Μέσα από την καλοκαιρινή πορεία δύο εβδομάδων που προσφέρει η Accademia di Belle Arti 'Aldo Galli', έχετε την ευκαιρία να μάθετε πώς να δώσετε νέα ζωή στους πίνακες ζωγραφικής σε καμβά και ξύλο, σύμφωνα με τα κριτήρια της σύγχρονης αποκατάστασης .

Πρόγραμμα: Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί 2 εβδομάδες για συνολικά 60 ώρες. Τα μαθήματα γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή, με μερική απασχόληση, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα.

Στόχος: Το μάθημα απευθύνεται σε αποφοίτους γυμνασίου, φοιτητές ή επαγγελματίες από άλλους τομείς που επιθυμούν να εμβαθύνουν ή να προσεγγίσουν την ιταλική παράδοση της αποκατάστασης της πολιτιστικής κληρονομιάς και επιθυμούν να μάθουν τις βασικές έννοιες και τεχνικές ή να πειραματιστούν με νέες.

Μεθοδολογία και δομή

Το μάθημα, που σχεδιάστηκε ως παραδοσιακό εργαστήριο αποκατάστασης , χαρακτηρίζεται από μια άμεση προσέγγιση της πρακτικής εργασίας στο εργαστήριο όπου, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων μας, πειραματίζετε με το χέρι τις βασικές τεχνικές αποκατάστασης και συντήρησης ζωγραφιών σε καμβά και ξύλο , παρεμβαίνοντας στα αντικείμενα που παρέχει το σχολείο. Οι θεωρητικές έννοιες εξετάζονται κατά την πρακτική εργασία.

Υπό την καθοδήγηση των ειδικών καθηγητών μας, αποκτάτε τις θεμελιώδεις δεξιότητες για να προσεγγίσετε με σωστό τρόπο την ανάλυση των έργων, τις βασικές τεχνικές παρέμβασης που συνδέονται με την ιταλική παράδοση αποκατάστασης, τα εργαλεία και την κατάλληλη επιστημονική γλώσσα .

Μέχρι το τέλος του μαθήματος, που χαρακτηρίζεται ως εργαστήριο αποκατάστασης, θα έχετε μάθει τα βασικά στοιχεία για να χαρτογραφήσετε τις βασικές επεμβάσεις αποκατάστασης και συντήρησης σε έργα τέχνης και αντικείμενα τέχνης.

Διαρθρωτική Αποκατάσταση - Η πρώτη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στα διαρθρωτικά προβλήματα των έργων ζωγραφικής, όπως 1) παγίωση, επένδυση, μείωση δακρύων και μικρές επιφάνειες σε σχέση με τις ζωγραφιές σε καμβά. 2) Συμπύκνωση πίνακες ζωγραφικής, προσβολή από έντομα (το ξύλο μπορεί να αποτελέσει πηγή τροφής ή τόπο φωλεοποίησης για ποικίλα έντομα, όπως σκαθάρια, τερμίτες και θάμνοι), μείωση των φυσαλίδων στο εικονογραφημένο φιλμ κλπ.

Αισθητική Αποκατάσταση - Η δεύτερη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην αισθητική αποκατάσταση, τόσο μιμητική όσο και χρωματική (μέσω της μελέτης του χρώματος, του στυλ της εργασίας και των τεχνικών παρέμβασης).

Οι επιτόπιες επισκέψεις στις εκκλησίες της Βασιλικής του Sant'Abbondio, της Cattedrale di Santa Maria Assunta (Duomo), της Chiesa San Fedele, της Pinacoteca Civica (Como), της Isola Comacina, της Villa del Balbianello (Lenno) και των εκκλησιών Santa Tecla και San Giovanni (Torno) μια σημαντική μέθοδο μάθησης καθώς και έναν πολιτιστικό εμπλουτισμό.

ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

Διαρθρωτική αποκατάσταση

Μελέτη των ζωγραφιών καβαλέτων

Το πρώτο βήμα συνίσταται στην εις βάθος μελέτη της ζωγραφικής και στον καθορισμό των προβλημάτων της, προκειμένου να δημιουργηθεί η αναγκαία παρέμβαση για την αποκατάστασή της και τη μελλοντική διατήρησή της. Σε αυτή τη φάση, μαθαίνετε για τους πιο συνηθισμένους τύπους και αιτίες υποβάθμισης των έργων ζωγραφικής. Στη συνέχεια, το μάθημα προχωρά στην προστασία του εικονογραφικού φιλμ μέσω υαλοπινάκων, μιας απαραίτητης λειτουργίας τόσο σε πίνακες ζωγραφικής σε καμβά όσο και σε ξύλο.

Υποστηρίζει την αποκατάσταση

Το επόμενο βήμα συνίσταται στην αποκατάσταση των στηριγμάτων. Επένδυση, επένδυση Streep, ράψιμο κομματιών και εκδορών, ενοποίηση του χρώματος σε σχέση με τα έργα ζωγραφικής σε καμβά χρησιμοποιώντας την τεχνική κενού. ενοποίηση και αποκατάσταση του ξύλινου τμήματος από προσβολή από τα έντομα και λύσεις για απώλεια πρόσφυσης χρωμάτων για πίνακες ζωγραφικής.

Καθάρισμα

Οι βασικές γνώσεις της χημείας θα αποκτηθούν μέσω της φάσης καθαρισμού, για να μπορέσετε να το κάνετε

να κατανοήσουν τα κριτήρια επιλογής των διαλυτών και τη χρήση τους. Λόγω της πολυπλοκότητας των εργασιών καθαρισμού, θα ενεργήσετε σε περιορισμένα μέρη του πίνακα. Μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, τα κομμάτια που λείπουν είναι επιστρωμένα με μια σπάτουλα για τα έργα ζωγραφικής σε καμβά και με μια βούρτσα για τα ξύλα.

Αισθητική αποκατάσταση

Χρυσή τομή

Κοντά στην επιχρύωση τόσο σε γκουάς όσο και σε αποστολή. Ο δάσκαλος θα σας δείξει (σε προετοιμασμένα δισκία) τις διάφορες φάσεις της επιχρύωσης σύμφωνα με το ιταλικό σύστημα Αναγέννησης. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο πραγματικό όσο και ψεύτικο χρυσό.

Χρώμα

Σημειώσεις σχετικά με τη θεωρία των χρωμάτων. Έκθεση χρωμάτων χρήσιμων για την αποκατάσταση και την προετοιμασία των παλετών.

Ζωγραφική ολοκλήρωση

Μπορείτε να αποκτήσετε την εικονογραφημένη μέθοδο ρετούσα σε tempera με τελειώματα με χρώματα βερνικιού.

Ζωγραφική

Εικονογράφηση των φυσικών και συνθετικών χρωμάτων και της χρήσης τους.

Σχολή

Fabio Bernabei

Το 1977 εισήλθε στο εργαστήριο αποκατάστασης ζωγραφικής με επικεφαλής τον καθηγητή Silvio Di Volo στη Φλωρεντία. Άνοιξε το δικό του στούντιο το 1983. Εργάζεται για σημαντικούς αντιπροσώπους, συλλέκτες και θρησκευτικά ιδρύματα, τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης της επαρχίας Σιένα. Έχει συνεργαστεί με την Τοπική Αρχή Υγείας για την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων με ψυχολογικά προβλήματα μέσω της τέχνης. Με τα χρόνια έχει αναπτύξει υψηλές δεξιότητες στην αποκατάσταση τραπεζιών του 14ου αιώνα και στη συνέχεια εξειδικεύεται στην αποκατάσταση των έργων ζωγραφικής του δεύτερου ιταλικού δέκατου ένατου αιώνα. Επίσης, δημιούργησε, χρησιμοποιώντας παλιές τεχνικές, κάποιες άλλες διακοσμήσεις για θρησκευτικά ιδρύματα.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Universally acknowledged for its great quality in manufacturing textiles – especially silk — this lakefront city was the epicentre of last century artistic and architectural avantgardes. A cultural in ... περαιτέρω

Universally acknowledged for its great quality in manufacturing textiles – especially silk — this lakefront city was the epicentre of last century artistic and architectural avantgardes. A cultural institution that is the pride of this city and one of Italy finest schools of restoration, the Galli Academy joined the IED Group in 2009. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη