Μάθημα κατανόησης και κορυφαίας αλλαγής (ULC.12)

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Η κατανόηση και η κορυφαία αλλαγή σας υποστηρίζουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που έρχονται με την έναρξη και την εφαρμογή της αλλαγής. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα εξετάσετε τις διαδικασίες αλλαγής και τα ψυχολογικά, πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα που δημιουργούν. Θα μάθετε να διαγνώσετε ζητήματα που σχετίζονται με την αλλαγή και να προσδιορίσετε επιλογές για συνεργασία μαζί τους. Θα καταλάβετε γιατί οι πρωτοβουλίες αλλαγής μπορούν να αποτύχουν και να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε την αντίσταση στην αλλαγή και την απροθυμία.

Ποιος πρέπει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα;

Στελέχη και ανώτεροι εμπειρογνώμονες ενδιαφέρονται για την έναρξη, τη συνοδεία, τη διαχείριση ή την πρωτοβουλία αλλαγών.

Βασικά οφέλη

 • Μεγαλύτερη επίγνωση της αλλαγής ως σημαντική πτυχή της οργανωτικής ζωής.
 • Αναλυτικές έννοιες για διάκριση μεταξύ τύπων και σταδίων αλλαγής.
 • Ψυχολογικό κεφάλαιο για να αντιμετωπίσουμε αντίσταση και απροθυμία να αλλάξουμε.
 • Πλαίσια και εργαλεία για την έναρξη και την επιτυχή εφαρμογή των απαραίτητων αλλαγών.
 • Ένα σταθερό δίκτυο παγκόσμιων επαφών.

135502_people-woman-coffee-meeting.jpg

Βασικά θέματα

 • Κατανόηση της ανάγκης για αλλαγή και των προκλήσεων που τη συνοδεύουν.
 • Δυναμική των διαδικασιών αλλαγής.
 • Κύριοι λόγοι για αποτυχία αλλαγής.
 • Παράγοντες επιτυχούς αλλαγής.
 • Αντιμετωπίζοντας την απροθυμία και την αντίσταση στην αλλαγή.
 • Επηρεάζοντας τους άλλους να αλλάξουν.
 • Ατομικές προτιμήσεις στις αλληλεπιδράσεις αλλαγής.
 • Κατανόηση και κορυφαία τεχνική και προσαρμοστική αλλαγή.
 • Πλαίσια και εργαλεία για την κατανόηση και την καθοδήγηση της αλλαγής.

Σχολή

Ο Ulf Schäfer (διευθυντής προγράμματος) είναι αναπληρωτής καθηγητής πρακτικής για ηγεσία, οργάνωση και ανθρώπινο δυναμικό στο SDA Bocconi School of Management στο Μιλάνο και συνεργαζόμενος διευθυντής προγράμματος στο ESMT στο Βερολίνο. Συνεργάζεται επίσης τακτικά με το HEC Paris και το IAE Μπουένος Άιρες και είναι εκπαιδευτής σε θέματα που διδάσκει και γράφει περιπτώσεις στο The Case Center.

Ο Ουλφ σπούδασε φιλοσοφία, μαθηματικά, λογική και θεωρία της επιστήμης στη Βόννη, στο Νόξβιλ και στο Μπέρκλεϊ, και διοίκηση επιχειρήσεων στο Ρότερνταμ και το Λονδίνο (Καναδάς). Ήταν λέκτορας φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, σύμβουλος στρατηγικής με την AT Kearney, συνιδρυτή του The Launch Group, διευθυντής στο DaimlerChrysler, και διευθυντής και επικεφαλής συμβουλευτικής στρατηγικής στο Sapient.

Το 2005, ο Ulf εντάχθηκε στο ESMT Berlin όπου βοήθησε στην κατασκευή της Εκπαιδευτικής Εκπαίδευσης του σχολείου (που ιδρύθηκε το 2003). Από τον Απρίλιο του 2019, η Ulf έγινε μέλος της SDA Bocconi, αλλά συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με το ESMT Berlin. Ο Ulf διδάσκει ηγεσία, αλλαγή, λήψη αποφάσεων και υπεύθυνη διαχείριση. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε (un) ηθική συμπεριφορά σε οργανισμούς που λαμβάνουν ηθική συμπεριφοράς και προοπτικές κοινωνικής ταυτότητας.

Η Ulf συνεργάστηκε στενά με και δίδαξε συνεδρίες σε πολλές εταιρείες, όπως Airbus, Allianz, Bertelsmann, Bosch, Siemens, Celtel Nigeria, Daimler, Deutsche Bank, Deutsche Telekom, E.ON, Gazprom, Metro, Julius Berger, Lufthansa, Postbank, RWE, Sanofi Aventis και TÜV σε όλη την Ευρώπη και στο Ισραήλ, Τουρκία, Ρωσία, Νιγηρία, Αργεντινή, Βραζιλία, Κατάρ, ΗΑΕ, Ινδία, Σιγκαπούρη και Κίνα.

Τελευταία ενημέρωση May 2020

Σχετικά με τη Σχολή

ESMT Berlin was founded by 25 leading global companies and institutions. The international business school offers a full-time MBA, an executive MBA, a part-time blended MBA, an executive MBA/MPA, a ma ... περαιτέρω

ESMT Berlin was founded by 25 leading global companies and institutions. The international business school offers a full-time MBA, an executive MBA, a part-time blended MBA, an executive MBA/MPA, a master’s in management, as well as open programs for individuals and customized executive education programs. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη