Read the Official Description

Μαθήματα για την Πίτσα

Θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα για την πίτσα: η αριστεία των συστατικών, οι ζύμες, η μαγιά, οι διάφοροι τύποι πίτσας, με την ευκαιρία μιας περιόδου κατάρτισης σε πιτσαρίες μεσαίου και υψηλού επιπέδου.

ICIF έχει καταρτίσει, σε συνεργασία με την Ακαδημία ICIF Πίτσας, ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: το μάθημα για την Πίτσα. Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 4 εβδομάδων, διαιρεμένο σε 3 εβδομάδες κατάρτισης, επικεντρώθηκε στην πίτσα με δασκάλους Masters Pizza που έστειλε η Ακαδημία παρασκευαστών πίτσας και μια τελευταία εβδομάδα εκπαίδευσης σε ζαχαροπλαστεία με επαγγελματίες Chefs ζαχαροπλαστικής που ανέθεσε η ICIF . Το πρόγραμμα κατάρτισης σας επιτρέπει να αναλάβετε, μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης μεταξύ θεωρίας και πρακτικών δεξιοτήτων, ένα επάγγελμα το οποίο θεωρείται δημοφιλές, πολιτιστικό και κοινωνικό φαινόμενο που είναι συνήθως ιταλικό, σε συνεχή ανάπτυξη τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό. Το μάθημα είναι στην ιταλική γλώσσα και οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζονται από διερμηνέα στην αγγλική γλώσσα.

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12.

Διάρκεια

Το μάθημα έχει συνολική διάρκεια 12 εβδομάδων:

  • 4 εβδομάδες θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων στο Ινστιτούτο
  • 8 εβδομάδες πρακτικής άσκησης (προαιρετικά) σε πιτσαρίες που θα έχουν προηγουμένως επιλέξει το Ινστιτούτο.

Εκείνοι που μπορούν να εγγραφούν είναι:

  • Ιταλούς και ξένους επαγγελματίες τροφίμων και κρασιού
  • Ιταλοί και ξένοι λάτρεις των τροφίμων και ενθουσιώδες

Θέματα μαθήματος

Η Πίτσα: ένα δημοφιλές ιταλικό προϊόν που έχει γίνει παγκόσμιο κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο

  • ICIF : ένα πλαίσιο αναφοράς
  • Ιστορία και παραδόσεις της Πίτσα
  • Το επάγγελμα του παρασκευαστή πίτσας
  • Μια αναπτυσσόμενη αγορά
  • Πρώτες ύλες τροφίμων
  • Αλεύρι: ταξινομήσεις, τύποι, ποιότητα και χρήση
  • Νερό: ένας πόρος που πρέπει να αξιοποιηθεί
  • Αλάτια: επιλογή και διαχείριση ενός βασικού στοιχείου
  • Τα συστατικά: μια επιλογή που μας χαρακτηρίζει, τη σημασία της εποχικότητας και της εδαφικότητας
  • Η κλασική πίτσα και η πίτσα

Οι ζύμες και οι ζύμες

  • Αποδείξεις: τα μυστικά μιας αρχαίας τέχνης
  • Άμεση ζύμη.
  • Ζύμη: η ζύμωση και η διόγκωση
  • Ζύμη: η φάση ωρίμανσης.
  • Η ζύμη και ο εξοπλισμός υποστήριξης
  • Ο φούρνος: η καρδιά της πιτσαρίας
  • Ψήσιμο πίτσας: τεχνικές και επιδεξιότητα

Πίτσα: ιδέες και ιδέες

  • Σχεδιασμός του εργαστηρίου: το πλαίσιο και οι προοπτικές, τα έσοδα και τα περιθώρια κέρδους
  • Takeaway Pizza: παράδοση και τους κανονισμούς παράδοσης
  • Το focaccia, η πίτσα με κουτάλα και το ψωμί στην πιτσαρία

Ειδικές τεχνικές

  • Ο βιολογικός τομέας και εναλλακτικοί τρόποι δημιουργίας πελατείας
  • Η ακροβατική πίτσα
  • Έμμεσες ζύμες (Η Biga - Η πισίνα)
  • Εναλλακτική ζύμη με διαφορετικά αλεύρια (π.χ. αλεύρι Kamut, αλεύρι μαύρου ρυζιού, αλεύρι Enkir κλπ.)
  • Ζύμη με αλεύρι Kamut
  • Ζύμη με προπαρασκευασμένα προϊόντα (σόγια - δημητριακά)
  • Ζύμη χωρίς γλουτένη
  • Πίτσα με κουτάλα και Ρίτσα με ψιλοκομμένο ρωμαϊκό στυλ
  • Νεαπολιτική πίτσα (παραδοσιακή ειδικότητα με εγγυημένη προστατευμένη κατάσταση)
  • Πίτσα σαν επιδόρπιο

Καθηγητές Δημιουργίας Πίτσας

  • Σε βάθος μαθήματα με θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια που διοργανώνονται από επαγγελματίες σεφ Pizza

Τα μικρά ξηρά γλυκά που συνοδεύουν το τσάι και τον καφέ και τις ποικιλίες μπισκότων

  • Τα φιλιά της κυρίας, άσχημο αλλά καλό (Brutti ma Buoni), μπισκότα Cornflour, μπισκότα γλώσσας γάτας, μπισκότα κουλουρακιών

Τα φρέσκα μικρά αρτοσκευάσματα, οι ιταλικές κρέμες και τα παραδοσιακά κέικ

  • Κρέμα κρέμας, κρέμα σοκολάτας, κρέμα Zabaione, κρέμα καφέ για γέμιση και Funghetti bignè
  • Ζύμη κουλουρακιών για παραγωγή μαρμελάδας και κέικ με κρέμα κρέμας και φρέσκα φρούτα, κέικ Paradise, κέικ Sacher, σφουγγάρι για την παραγωγή κέικ γεμάτη με κρέμες ιταλικού στιλ

Creamy επιδόρπια για εστιατόριο

  • Σοκολάτα από Piedmont (Bonet), μους σοκολάτας, Panna cotta, Tiramisù

Τεχνική σκλήρυνσης σοκολάτας, σοκολάτες και διακοσμήσεις σοκολάτας

Προϊόντα αρτοποιίας για πρωινό

  • Ιταλικό κρουασάν στυλ, σικελικά κανόλι, μπομπολόνη (Krapfen), σοκολάτα Girella και Trecce

Ασφάλεια τροφίμων και HACCP

  • Θεωρίες μικροβιολογίας που εφαρμόζονται στα τρόφιμα
  • Σύστημα HACCP
  • Κύρια CDF (Μεταδοτικές Ασθένειες με Τρόφιμα)
  • Κύρια συστήματα αποθήκευσης τροφίμων
  • Διαδικασίες υγιεινής (υγιεινή στο χώρο εργασίας, προσωπική υγιεινή)
  • Σωστή επιλογή υλικών και αντικειμένων που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα

Θεωρία στη διατροφή των τροφίμων

  • Διατροφή ως επιστήμη των τροφίμων: τομείς εφαρμογής στη σύγχρονη κοινωνία, για την υποστήριξη του μαγειρικού τομέα
  • Σύνθεση ισορροπημένου μενού από υγιή άποψη
  • Διατροφικές πτυχές διαφόρων τροφίμων (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια, ίνες και βιταμίνες) και πυραμίδα τροφίμων
  • Πληροφορίες για τη σύνθεση μιας ισορροπημένης διατροφής από τη διατροφική και υγιεινή άποψη

Θεωρία της μεσογειακής διατροφής

  • Έννοιες για την ισορροπία των τροφίμων από διαφορετικές πρώτες ύλες με βασικές έννοιες για τη Μεσογειακή Διατροφή
  • Αναφορά του κύριου συμβόλου πρώτων υλών της Μεσογειακής Διατροφής και ονόματα συνταγών που αντικατοπτρίζουν την υγιή πλευρά της μεσογειακής διατροφής
  • Οι έννοιες για το άλλο πολιτισμικό πολιτισμό των μεσογειακών εμβλημάτων αυτής της διατροφής

Επαγγελματική πρακτική (προαιρετικό)

Ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει εάν θα συνεχίσει το πρόγραμμα του μαθήματος κάνοντας μια περίοδο πρακτικής άσκησης που διαρκεί συνολικά 8 εβδομάδες σε πιτσαρίες μεσαίου και υψηλού επιπέδου που είχε προηγουμένως επιλέξει το Ινστιτούτο.

Αμοιβές

Το τέλος για το Pizza Course είναι 4.800,00 Ευρώ. Είναι δυνατή η εγγραφή για περιόδους μιας εβδομάδας, η αμοιβή για κάθε εβδομαδιαία ενότητα είναι 1.500,00 Ευρώ. Το τέλος για το μάθημα περιλαμβάνει:

  • Διαμονή στον ξενώνα ICIF σε μικρά διαμερίσματα (αποτελούμενα από δύο υπνοδωμάτια με ένα, δύο ή τρία κρεβάτια και μπάνιο) και υπηρεσία πρωινού
  • Γεύματα στο Ινστιτούτο από Δευτέρα έως Παρασκευή (το σχολείο είναι κλειστό τις Κυριακές και τις αργίες)
  • Θεωρητικά-πρακτικά μαθήματα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Διδακτικά υλικά (φυλλάδια συνταγών, συστήματα ήχου-βίντεο κ.λπ.)
  • Τρόφιμα και προϊόντα κρασιού για μαθήματα και γευσιγνωσίες
  • Χρήση του εξοπλισμού και των εργαλείων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στα διάφορα εργαστήρια
  • Ομοιόμορφη στολή του Chef: σακάκι Chef με το λογότυπο ICIF , ζευγάρι παντελόνι του Chef, ποδιά με το λογότυπο ICIF και μανταλάκι με το λογότυπο ICIF
  • Βοήθεια κατά τη διάρκεια του μαθήματος για την έκδοση του εγγράφου της άδειας παραμονής και του ιταλικού φορολογικού μητρώου
  • Πιστοποιητικό συμμετοχής από το Ινστιτούτο ICIF κατά την ολοκλήρωση του μαθήματος και επίσημο δίπλωμα που χορηγείται από την Ιταλική Ακαδημία ICIF .

Οτιδήποτε άλλο δεν προσδιορίζεται ρητά παραπάνω δεν περιλαμβάνεται.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:

50 € για την ασφάλιση υγείας που καλύπτει τα βασικά ιατρικά έξοδα και τα έξοδα ή την ανάκτηση στο νοσοκομείο μόνο για ατυχήματα κατά τη διάρκεια της εργασίας για ολόκληρη την περίοδο του μαθήματος (μόνο αν ο σπουδαστής δεν ορίζει ήδη μια υγειονομική ασφάλιση στη δική του Χώρα).

50 € για όσους σκοπεύουν να επωφεληθούν από τη μεταφορά με λεωφορείο ομίλου μόνο μετά την άφιξή τους στην Ιταλία, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο ICIF την Κυριακή πριν από την έναρξη του μαθήματος, από το αεροδρόμιο του ICIF του Μιλάνου. Η πληρωμή των 50 ευρώ μπορεί να γίνει στο υπόλοιπο του προγράμματος με τραπεζικό έμβασμα ή με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα στο γραφείο της Διεύθυνσης ICIF την πρώτη ημέρα του μαθήματος.

Υποτροφίες

Υποτροφίες είναι διαθέσιμες σε συμμετέχοντες ιταλικής ιθαγένειας που κατοικούν στην Ιταλία. Για να μάθετε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή καλέστε το ICIF Ινστιτούτο Costigliole d'Asti.

Program taught in:
Αγγλικά
ιταλικός

See 6 more programs offered by Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF »

Last updated March 27, 2018
Το μάθημα αυτό είναι Campus based
Ημερομηνία έναρξης
Απρ. 15, 2019
Σεπτ. 30, 2019
Duration
12 Εβδομάδες
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
4,800 EUR
By locations
By date
Ημερομηνία έναρξης
Απρ. 15, 2019
Ημερομηνία λήξης
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 30, 2019
Ημερομηνία λήξης
Ημερομηνία έναρξης
Οκτ. 2019
Ημερομηνία λήξης

Απρ. 15, 2019

Σεπτ. 30, 2019

Οκτ. 2019

Άλλο

ICIF Course on Pizza