Αυτό το μάθημα πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα


Το Fashion Design: Σχεδιάστε τη Συλλογή Καψακίων σας δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να πειραματιστούν με τα βασικά εργαλεία σχεδιασμού. Τα θεωρητικά μαθήματα ενισχύονται από δημιουργικά εργαστήρια, εμπορικές εκθέσεις και πιθανά σεμινάρια με επαγγελματίες του κλάδου.

Η Φλωρεντία, με αιώνες παράδοση στον κόσμο της μόδας και την αριστεία της στον τομέα της κατασκευής, έχει μια αξιοζήλευτη διεθνή φήμη σε τομείς που κυμαίνονται από τη μόδα και την καλλιτεχνική χειροτεχνία μέχρι το σχεδιασμό και την τεχνολογική καινοτομία. Σε ένα τέτοιο ασύγκριτο μέρος, οι μαθητές θα παρατηρήσουν και θα αναλύσουν τις τρέχουσες δημιουργικές πραγματικότητες και τάσεις.

Στόχος

Αυτό το μάθημα απευθύνεται σε φοιτητές που ενδιαφέρονται να μάθουν τα βασικά στοιχεία του σχεδίου μόδας και δεν έχουν προηγούμενη γνώση ή εμπειρία στον κλάδο. Αυτή είναι μια εισαγωγική πορεία, δεν απαιτούνται προηγούμενες μελέτες στο πεδίο.

Μεθοδολογία και δομή

Αυτό το μάθημα εισάγει την πολύπλευρη βιομηχανία που σχεδιάζει μόδα. Οι σπουδαστές θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως το ιστορικό της μόδας, την έρευνα τάσεων και τις τεχνικές, αναπτύσσοντας δεξιότητες όπως σχεδίαση, σχεδίαση και τεχνικές προσαρμογής, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συλλογή των καψουλών ως το τελικό πρόγραμμα σπουδών τους. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι μαθητές θα μάθουν πώς να προσδιορίσουν και να συζητήσουν τις τρέχουσες τάσεις και τους ηγέτες στην ιταλική βιομηχανία μόδας και θα αποκτήσουν δεξιότητες οργάνωσης και εμπειρία που εργάζονται ως μέρος μιας διεθνούς ομάδας φοιτητών. Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσουν τις τυποποιημένες μεθόδους έρευνας, τις βασικές έννοιες και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη ενός «έργου συλλογής» με βάση την επιλεγμένη «έννοια» και «στόχο».

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι μαθητές θα συναντηθούν με διάφορους επαγγελματίες στον τομέα, ως μέρος μιας παραδοσιακής επίσκεψης διάλεξης ή εκθεσιακού χώρου. Η ενεργός συμμετοχή στις συζητήσεις με τους φιλοξενούμενους λέκτορες και η παρακολούθηση της επίσκεψης στο χώρο είναι θεμελιώδης.

ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

Ιστορία της μόδας
Ο στόχος αυτού του μαθήματος είναι να δώσει στους μαθητές τα εργαλεία για να κατανοήσουν, να εξατομικεύσουν και να διαφοροποιήσουν τις αλλαγές στα στυλ και τις τάσεις και την ικανότητα της ανάλυσης της μόδας και των πιο αντιπροσωπευτικών της προσωπικοτήτων.

Η έννοια της τάσης και η επίγεια έρευνα της Φλωρεντίας
Το μάθημα θα ξεκινήσει με έναν ορισμό της μόδας και του στυλ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της επικοινωνίας του σώματος και πώς μπορεί να ερμηνευτεί ως ένα εκφραστικό σύμβολο που μεταφέρει ένα μοναδικό και προσωπικό μήνυμα. Επιπλέον, οι μαθητές θα οδηγήσουν στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος σε όλη την ανάλυση των διαφόρων στοιχείων που σήμερα δίνουν τη βάση σε μια μελλοντική εξέλιξη προς τα νέα σενάρια και την καινοτομία στην αλυσίδα εφοδιασμού της μόδας.

Εισαγωγή στο έργο συλλογής
Αυτό το πρόγραμμα εισάγει τους μαθητές στην έννοια της συλλογής μόδας και έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους φοιτητές τις απαραίτητες δεξιότητες για να αναπτύξουν πρωτότυπες ιδέες και να δημιουργήσουν μια συλλογή κάψουλας. Οι μαθητές μαθαίνουν να συντονίζουν τις διάφορες φάσεις του έργου: από την ιδέα έως την έρευνα, την εξερεύνηση των υλικών, τον τεχνικό σχεδιασμό και την ευκαιρία να εργαστούν στο τελικό έργο σε συνεργασία με μια ιταλική εταιρεία μόδας. Η τελική παραγωγή θα είναι μια συλλογή καψουλών, που θα αναπτυχθεί σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της μόδας.

Σχέδιο μόδας
Το μάθημα επικεντρώνεται στην εξήγηση και την υλοποίηση ενός βασικού σχεδίου θηλυκό / αρσενικό, με ιδιαίτερη προσοχή στις ανατομές ανατομία και την ανάπτυξη τεχνικών γραφικών για το draping και τα σχέδια των κύριων υφασμάτων.

Τεχνικές κατασκευής και προσαρμογής μοτίβων
Το μάθημα επικεντρώνεται στην τεχνική των moulage. Έμφαση δίνεται στις τεχνικές draping των διαφόρων υφασμάτων, που εργάζονται απευθείας σε ένα μανεκέν.

Τεχνολογία υλικών
Μέσα από αυτό το μάθημα οι σπουδαστές εισάγονται στις κύριες πτυχές του υφάσματος από την ίνα μέχρι το φινίρισμα, επιτρέποντάς τους να έχουν μια γενική επισκόπηση των διαδικασιών κατασκευής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και μια κατανόηση των διαφόρων τύπων υφασμάτων. Μέσω επισκέψεων στους Ιταλούς κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και στα μουσεία, οι μαθητές θα εμβαθύνουν τις θεωρητικές έννοιες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε12 περισσότερα μαθήματα αποIED – Istituto Europeo di Design Florence »

Τελευταία ενημέρωση February 25, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Ιούλιος 2019
Duration
3 Εβδομάδες
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
2,600 EUR
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Ιούλιος 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Ιούλιος 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη