Μεταπτυχιακό Στρατηγικό Σχεδιασμού Καινοτομίας

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Στρατηγικής Σχεδιασμού για Καινοτομία προσφέρει συγκεκριμένες μεθοδολογίες και εργαλεία σχεδιασμού και καινοτομίας για τον εντοπισμό νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και τη δημιουργία πολύτιμων λύσεων.

Οι παγκόσμιες τάσεις όπως η τεχνολογική αλλαγή, η αύξηση του πληθυσμού, η έλλειψη πόρων ή η κλιματική αλλαγή θέτουν σημαντικές προκλήσεις για τις εταιρείες. Μια στρατηγική βασισμένη στην καινοτομία είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη. Και, υπό αυτή την έννοια, ο σχεδιασμός παίζει βασικό ρόλο στην προώθηση και τη διευκόλυνση της καινοτομίας.

Το μεταπτυχιακό μάθημα εκπαιδεύει ηγέτες ικανούς να διαχειρίζονται σύνθετες διαδικασίες σχεδιασμού και να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις που προάγουν την καινοτομία. Για το σκοπό αυτό, το πρόγραμμα προτείνει μια δυναμική μεθοδολογία και μια πρακτική προσέγγιση γύρω από την ανάλυση, την ανταλλαγή πληροφοριών και τη συζήτηση υποθέσεων, καθώς και τη διάσκεψη, συνομιλίες και εργαστήρια.

144778_hands-people-woman-working.jpg

στόχοι

Το μάθημα έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες να καθοδηγήσουν τη διαχείριση σύνθετων διαδικασιών σχεδιασμού και να αναλάβουν νέες προκλήσεις προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες εφαρμόζοντας γνώσεις και μεθοδολογίες για την προώθηση της καινοτομίας:

 • Να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με μια σειρά δεξιοτήτων για την προώθηση, ανάπτυξη και διαχείριση της καινοτομίας μέσω του σχεδιασμού, τόσο σε ένα έργο όσο και εντός ενός οργανισμού.
 • Προσφέρετε τις γνώσεις και τα μεθοδολογικά εργαλεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη και διαχείριση έργων καινοτομίας, από τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών έως τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων ή τον επαναπροσδιορισμό διαδικασιών, πάντα από την προοπτική της σχεδιαστικής σκέψης.
 • Κατανόηση των σχεδιαστικών μεθοδολογιών και διαδικασιών που επιτρέπουν την υλοποίηση ιδεών.

μεθοδολογία

Το μάθημα θα ακολουθήσει μια πρακτική προσέγγιση και θα συνδυαστεί με διαλέξεις και διαλέξεις. Οι μαθητές θα μπορούν να μάθουν και να πειραματιστούν με εκπαιδευτικούς σε ένα στενό συνεργατικό περιβάλλον. Η προσδοκία είναι ότι τα μαθήματα γίνονται ενεργά εργαστήρια με πρακτική μεθοδολογία χρησιμοποιώντας το θεωρητικό περιεχόμενο που διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε ένα δυναμικό περιβάλλον, συνδυάζοντας διαφορετικούς τύπους τάξεων για μεγαλύτερο επαγγελματικό εμπλουτισμό:

 • Παρουσιάσεις στις οποίες οι διάσημοι επαγγελματίες παρουσιάζουν θέματα που στη συνέχεια αναλύονται βάσει περιπτωσιολογικών μελετών.
 • Συνεδρίες συζήτησης και ανάλυσης για να μιλήσουμε για διαφορετικά μοντέλα εργασίας, μεθοδολογίες, εργαλεία και εφαρμογές.
 • Τεχνικά μαθήματα για εργαλεία και πόρους που παρέχονται από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κλάδου.

Για να εφαρμόσουν τις νέες γνώσεις που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν δύο ερευνητικά έργα που θα περιλαμβάνουν τις φάσεις ανάλυσης, ανάπτυξης, σχεδίου εφαρμογής και παρουσίασης των αποτελεσμάτων.

Προφίλ σπουδαστών

 • Απόφοιτοι και απόφοιτοι σε κάθε κλάδο σχεδιασμού, μηχανικών, αρχιτεκτόνων και επαγγελματιών στο μάρκετινγκ, την επικοινωνία και τις επιχειρήσεις.
 • Ειδικοί μάρκετινγκ και επικοινωνίας.
 • Επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και του στρατηγικού σχεδιασμού.
 • Επιχειρηματίες και βιομηχανικοί από πολλούς τομείς που αναζητούν μια νέα προσέγγιση στις διαδικασίες παραγωγής, τις τεχνικές και τις μεθοδολογίες τους για να ξανασκεφτούν το επίκεντρο της επιχείρησής τους.
 • Άλλοι επαγγελματίες με αποδεδειγμένη εμπειρία στον τομέα του σχεδιασμού, της καινοτομίας ή του μάρκετινγκ.

Εργατικές αναχωρήσεις

Οι συμμετέχοντες αποκτούν τη γνώση να εργάζονται σε εταιρείες και οργανισμούς σε διαφορετικούς τομείς, αναπτύσσοντας μερικές από τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Συντονισμός και ανάπτυξη διαδικασιών καινοτομίας σχεδιασμού και εφαρμογή τους ως στρατηγικού εργαλείου.
 • Προσδιορίστε επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσω των μεθοδολογιών που αποκτήθηκαν.
 • Στρατηγικό όραμα για τη σύλληψη και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.
 • Διαχείριση και προώθηση της δημιουργικής κουλτούρας στην εταιρεία.
 • Έχετε τις δεξιότητες και το όραμα να εργαστείτε σε διεπιστημονικές ομάδες.

συντονισμός

Γκουίντο Χάροσκι

Σύμβουλος Σχεδιασμού και Καινοτομίας, συνιδρυτής Drop-Design για Καινοτομία, σύμβουλος καινοτομίας με επίκεντρο τη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων και υπηρεσιών, εστιασμένων στην εμπειρία του χρήστη και στο επιχειρηματικό μοντέλο. Βιομηχανικός σχεδιαστής από το Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, Master (DEA) σε έργα καινοτομίας από το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καταλονίας και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από τη Σχολή Βιομηχανικής Οργάνωσης.

Προηγουμένως, εργάστηκε ως Experience Design Lead στην HP και ως Διευθυντής Design & Innovation στη συμβουλευτική εταιρεία Loop Business Innovation.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε διάφορους τομείς σχεδιασμού και καινοτομίας σε διάφορους τομείς. Έχει συνεργαστεί με πολυεθνικές εταιρείες, ΜΜΕ και νεοσύστατες επιχειρήσεις και έχει πραγματοποιήσει έργα στην Αργεντινή, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, την Αγγλία, την Ιταλία και το Ντουμπάι. Έχει γράψει άρθρα για διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες και έχει κερδίσει βραβεία σχεδιασμού στη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή, την Ισπανία και την Ιαπωνία.

Εταιρείες

Εταιρείες που έχουν συνεργαστεί με τον πλοίαρχο: Urb & Drive.

Πιστώσεις

Ο διδακτικός σχεδιασμός όλων των μαθημάτων IED Master βασίζεται στα κριτήρια που καθορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης (EHEA). Το IED Master υιοθετεί ένα πιστωτικό σύστημα που ακολουθεί τη δομή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς Πίστωσης (ECTS). Το IED Master εκδίδει αποκλειστικά τα δικά του ιδιωτικά πιστοποιητικά.

Τελευταία ενημέρωση Νοέμ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη