Η επανάσταση στην ψηφιακή παραγωγή έχει γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος της βιομηχανίας 4.0, αφενός, δημιουργεί νέα επιχειρηματικά μοντέλα και, αφετέρου, καθίσταται πρότυπο σε πολύ ανταγωνιστικούς τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η υγειονομική περίθαλψη και η αεροδιαστημική.

Η δημιουργική βιομηχανία και ο βιομηχανικός τομέας στον οποίο συγκλίνει, απαιτούν ιδιαίτερα εξειδικευμένα προφίλ που κατανοούν αυτή τη νέα εναλλαγή παραδειγμάτων. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν νέα επαγγελματικά προφίλ ικανά να υλοποιήσουν τεχνολογίες ψηφιακής κατασκευής και να παρακολουθήσουν τη συνεχή εξέλιξη που συμβαίνει γύρω τους και τα πιθανά έργα που μπορεί να προκύψουν από το οικοσύστημα τους.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Craft in Digital Manufacturing παρέχει στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία που τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν τεχνολογίες ψηφιακής κατασκευής στα μελλοντικά τους έργα, διαμορφώνοντας την επισκόπηση της διαδικασίας των ψηφιακών και αναλογικών χειροτεχνιών και εκθέτοντάς τους σε νέες μεθοδολογίες σχεδίασης που εφαρμόζονται στον τομέα της ψηφιακής κατασκευής.

Στόχοι

Στόχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος είναι να παρέχει στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία που τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν τεχνολογίες ψηφιακής κατασκευής στα μελλοντικά τους έργα, διαμορφώνοντας την επισκόπηση της διαδικασίας των ψηφιακών και αναλογικών χειροτεχνιών και εκθέτοντάς τους σε νέες μεθοδολογίες σχεδίασης που εφαρμόζονται στον τομέα της ψηφιακής κατασκευής.

  • Προσδιορίστε τι είδους τεχνολογίες ψηφιακής κατασκευής ισχύουν για το έργο ή τη διαδικασία σχεδιασμού.
  • Κατανοήστε τον τρόπο εργασίας σε ένα περιβάλλον όπου συναντώνται τόσο οι αναλογικές όσο και οι ψηφιακές βιομηχανίες.
  • Δημιουργήστε ειδικά προϊόντα ή υπηρεσίες με επίκεντρο τον ανθρώπινο σχεδιασμό.

Μεθοδολογία

Το IED Master School παρέχει συνεχή κατάρτιση, προσόντα, εξειδίκευση και την ευκαιρία να ενημερώνεστε για όλες τις πτυχές του σχεδιασμού, υποστηριζόμενες από την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του ιταλικού design.

Η στρατηγική μας για το μέλλον είναι πάντα συμβατή με τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και χρηματοπιστωτικές μακροοικονομικές τάσεις και παρακολουθούμε προσεκτικά τις αλλαγές που οι πόλεις και τα περίχωρά μας θα πρέπει να προσαρμοστούν στα επόμενα 30 χρόνια. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να παρέχουμε απαντήσεις και λύσεις μέσω του σχεδιασμού.

Η διδασκαλία μας εδώ στο Master IED βασίζεται στα τέσσερα σενάρια που θεωρούμε κρίσιμα για την αντιμετώπιση των αναγκών του μέλλοντος : σχεδιασμός για βιώσιμη ανάπτυξη, σχεδιασμός νέων επιχειρηματικών μοντέλων, σχεδιασμός για νέα μέσα και σχεδιασμό για τους ανθρώπους.

Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους επαγγελματίες που είναι ικανοί να αξιοποιήσουν τις πολιτιστικές αξίες και τα εργαλεία σχεδιασμού όχι μόνο για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος αλλά και για να δημιουργήσουν και να προωθήσουν την καινοτομία. Θέλουμε οι μαθητές μας να αναλάβουν την ευθύνη για την πορεία κατάρτισης και να μάθουν πώς να το κατευθύνουν με την υποστήριξη και την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών.

Στο Master Master, βλέπουμε τη Σχολή ως εργαστήριο όπου οι σπουδαστές μπορούν να είναι καινοτόμοι, επιχειρηματικοί και κινητήρια δύναμη. όπου είναι ελεύθεροι να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν.

Προφίλ σπουδαστών

Το μάθημα απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται στις δημιουργικές βιομηχανίες που θέλουν να προωθήσουν τα όρια της ψηφιακής κατασκευής στον τομέα της εμπειρογνωμοσύνης τους. Επαγγελματίες και πτυχιούχοι σε τομείς Μόδα, Καλών Τεχνών, Σχεδιασμού ή Αρχιτεκτονικής. Οι υποψήφιοι απαιτούν βασικές γνώσεις σχετικά με την τρισδιάστατη μοντελοποίηση και τη σχεδίαση και θα κληθούν να υποβάλουν το δημιουργικό τους χαρτοφυλάκιο για έλεγχο.

Ευκαιρίες απασχόλησης

Οι πιθανές θέσεις σταδιοδρομίας περιλαμβάνουν:

  • Διαχειριστής καινοτομίας
  • Διευθυντής δημιουργικού τμήματος
  • Προϊόν
  • Διευθυντής έργου
  • Επιχειρηματικό προγραμματιστή

Συντονιστής

Τίτο Φαβάρο

Βιομηχανικός σχεδιαστής εξειδικευμένος στον ανθρώπινο παράγοντα - εργονομία. Πάνω από 14 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, συνεργάζεται με εταιρείες και πολυεθνικές εταιρείες όπως Hewlett Packard, Applus, Pal robotics, Universal ρομπότ, RuckerLipsa, Alstom, Caf, STE Group, Ideaded, Xavier Garcia, Evaluz ή Nacar.

Ο επισκέπτης διδάσκει σε ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Ramon Llull, το UPC Πολυτεχνείο της Καταλονίας, το Ινστιτούτο Ρομποτικής και Βιομηχανικής Πληροφορικής της Καταλονίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιστημονικών Ερευνών του Ισπανικού Κράτους, το σχολικό σχέδιο Eina, το σχολικό σχέδιο της IED, το Design School of the Balearic Νησιά, Πανεπιστήμιο της Gagrobo Βουλγαρίας)

Joris Debo

Βιομηχανικός σχεδιαστής και συνιδρυτής της ισπανικής μάρκας μόδας Revisited. Πάνω από 16 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της Συμπληρωματικής Βιομηχανίας ως Δημιουργικός Διευθυντής της Materialalize και ως ανεξάρτητος ειδικός στην εκτύπωση 3D για τις Δημιουργικές Βιομηχανίες.

Δημιουργήστε μια τεράστια εμπειρία σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων όπως τα καταναλωτικά προϊόντα, τα έπιπλα και το φωτισμό, την τέχνη

Ο επισκέπτης παρέθεσε σε ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (ΗΠΑ), το Πανεπιστήμιο Κολούμπια (ΗΠΑ), το Ινστιτούτο Pratt (ΗΠΑ), το New School (ΗΠΑ), η ακαδημία Red Dot (Κίνα) και συνεργάστηκαν στενά με μουσεία όπως το V

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε25 περισσότερα μαθήματα αποIED – Istituto Europeo di Design Barcelona »

Τελευταία ενημέρωση June 8, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Ιαν. 16, 2020
Duration
6 Μήνες
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
6,200 EUR
Τέλη εγγραφής 2.000 € δίδακτρα 4.200 €
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Ιαν. 16, 2020
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Ιαν. 16, 2020

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη