Ecole des Ingénieurs de la Ville de Paris

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το EIVP, μια σχολή αριστείας

Το EIVP είναι μέρος του Conférence des Grandes Ecoles, ενός δικτύου που εκπροσωπεί σχολές επιχειρήσεων και μηχανικών που εκπαιδεύουν τους μαθητές τους προς την αριστεία. Μέσω ενός ανεξάρτητου προγράμματος σπουδών, στοχεύουν στην παροχή εκπαίδευσης σε στενή συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα και ανοίγουν σε διεθνές επίπεδο. Οι σχολές μηχανικών παρέχουν αναγνωρισμένα από το κράτος διπλώματα διαπιστευμένα από την Επιτροπή des Titres d'Ingénieur - έναν ανεξάρτητο φορέα που αξιολογεί τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη μηχανική. Μετά από δύο χρόνια προπαρασκευαστικών μαθημάτων, οι μαθητές μπορούν να εισέλθουν στο EIVP αφού περάσουν ανταγωνιστικές εξετάσεις.

workplace, team, business meeting

Εκπαίδευση

Βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού από το 1959, το EIVP είναι το μοναδικό ίδρυμα στη Γαλλία που παρέχει δίπλωμα μηχανικού στον περιζήτητο τομέα της Urban Engineering - πτυχίο που έχει ναυλωθεί από το CTI (Commission des Titres d'Ingénieurs).

Μέσω ενός προγράμματος σπουδών που απευθύνεται σε διάφορους τεχνικούς τομείς, το EIVP προσφέρει μια ευρεία εκπαίδευση εντός της ειδικότητάς του.

Αρχική Εκπαίδευση

Πολλά διπλώματα μπορούν να αποκτηθούν στο EIVP μέσω αρχικών προγραμμάτων κατάρτισης:

 • Μεταπτυχιακό στην Αστική Μηχανική
 • Διπλό δίπλωμα Μηχανικός / Αρχιτέκτονας
 • Δίπλωμα αρχιτεκτονικής μέσω του EPSAA
 • Επαγγελματικό πτυχίο ACPAE

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να ειδικευτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους:

 • Με περιόδους ανταλλαγής σε σχολεία εταίρους
 • Μέσω διπλού πτυχίου (με σχολεία εταίρους στη Γαλλία ή στο εξωτερικό)

Συνεχής εκπαίδευση

Επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσθετα προσόντα ή ένα νέο δίπλωμα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μαθήματα.

 • Επαγγελματικό πτυχίο ACPAE
 • Το δίπλωμα DAUCEQ
 • Εξειδικευμένα μεταπτυχιακά πτυχία:
  • Ολοκληρωμένα αστικά συστήματα
  • ΑΣΤΙΚΑ
  • URBEAUSEP
 • VAE (Επικύρωση προηγούμενης εμπειρίας)

Ένα Σχολείο με διεθνή εμπειρία

Το EIVP τονίζει συνεχώς τη σημασία της διεθνούς εμπειρίας και έχει αναπτύξει μια συνεπή διεθνή στρατηγική. Μεταξύ άλλων προγραμμάτων, το EIVP συμμετέχει στο Erasmus + και το BRAFITEC, καθώς και μέλος του δικτύου n + i. Ορισμένες φοιτητικές ενώσεις στο EIVP διεξάγουν επίσης αποστολές στο εξωτερικό.

Οι συνεργασίες με ξένα ιδρύματα προσφέρουν στους φοιτητές την ευκαιρία να περάσουν ένα εξάμηνο στο εξωτερικό στο πανεπιστήμιο και τη χώρα της επιλογής τους ή ακόμη και να αποκτήσουν διπλό πτυχίο. Πολλοί μαθητές επιλέγουν επίσης να ασκήσουν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό.

Ένα ετήσιο φόρουμ τον Οκτώβριο και μια ετήσια διεθνής επιχειρηματική εκδήλωση τον Δεκέμβριο επιτρέπει στις εταιρείες να συμμετέχουν πλήρως στη διεθνή στρατηγική EIVP και να τους επιτρέπουν να δικτυωθούν και να βρουν μελλοντικά ταλέντα για πρόσληψη, ενώ ένα διεθνές σεμινάριο προσφέρει στους διεθνείς φοιτητές της EIVP μια παγκόσμια εικόνα τρέχουσες τάσεις αστικής μηχανικής.

Ερευνα

Προσπαθώντας να εκπαιδεύσει μηχανικούς που θα ανακαλύψουν εκ νέου πόλεις, το EIVP συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς προκειμένου να πραγματοποιήσει εφαρμοσμένη έρευνα σχετικά με τις τεχνικές και περιβαλλοντικές πτυχές του πολεοδομικού σχεδιασμού και της συντήρησης. Αυτά μπορεί να είναι διεθνή έργα ή σε συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση, με αστικές εταιρείες και εταιρείες παροχής υπηρεσιών, πανεπιστήμια ή τοπικές κυβερνήσεις.

Το EIVP φιλοξενεί μια ερευνητική ομάδα που αποτελείται από καθηγητές, ερευνητές, διδακτορικούς φοιτητές και ερευνητές-μηχανικούς των οποίων τα ερευνητικά θέματα αφορούν 3 βασικούς τομείς:

 • Αστική αντοχή
 • Ενέργεια της πόλης και αστικό κλίμα
 • Αστική ανάπτυξη και δημόσιος χώρος

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται για την καινοτομία και την έρευνα μπορούν να συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια του 2ου ή 3ου έτους πρακτικής άσκησής τους ή μπορεί να πραγματοποιήσουν διδακτορικό που υποστηρίζεται από εταιρεία. Ένα μεταπτυχιακό στην έρευνα είναι διαθέσιμο σε φοιτητές τρίτου έτους σε συνεργασία με τη Marne-la-Vallée.

Το EIVP είναι μέλος του COMUE Université Paris Est and ADVANCITY και συνεργάτης της Ecole Ponts Paris Tech.

people, girls, women

Καριέρα

Εταιρικές σχέσεις

Μέσα από πολλές εκδηλώσεις, όλο το χρόνο, όπως το Θερινό Πανεπιστήμιο ή το Επιχειρηματικό Φόρουμ, οι εταιρείες που ασχολούνται με την αστική μηχανική καλούνται να συμμετάσχουν στη ζωή του EIVP και των μαθητών του.

Οι επισκέψεις μελέτης και ιστοτόπων κατά τη διάρκεια των σπουδών τους επιτρέπουν στους μαθητές να συναντήσουν επαγγελματίες, καθώς και κατά τη διάρκεια διαλέξεων στο σχολείο. Οι μελλοντικοί μηχανικοί αποκτούν επαγγελματική εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης από τον 1ο χρόνο τους, στη Γαλλία ή στο εξωτερικό.

Χάρη στο δίκτυο αποφοίτων, οι φοιτητές έχουν άμεση σύνδεση με μεταπτυχιακούς μηχανικούς και λαμβάνουν συμβουλές από επαγγελματίες.

Μετά την αποφοίτηση

Ένας αστικός μηχανικός ασχολείται με όλους τους τομείς που σχετίζονται με τη σύλληψη, την κατασκευή και τη διαχείριση των πόλεων, με συνεχή προσοχή στην αειφόρο ανάπτυξη.

Μία από τις ιδιαιτερότητες ενός μηχανικού EIVP είναι η ικανότητά του να κατανοεί έργα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ εξακολουθεί να είναι σε θέση να εφαρμόσει τις ικανότητές του ως μηχανικού.

Πολλοί απόφοιτοι αποφασίζουν να εργαστούν στο εξωτερικό για τοπικές ή γαλλικές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες σε ξένες χώρες. Οι γνώσεις τους που αποκτήθηκαν στο EIVP τους επιτρέπουν να εφαρμόσουν με επιτυχία έργα μηχανικής σε όλο τον κόσμο.

3 πρωτογενείς τομείς προσλαμβάνουν μηχανικούς με πτυχία από το EIVP:

 • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
 • Συμβουλευτικές εταιρείες μηχανικής και πολεοδομίας
 • Τοπικές κυβερνήσεις και συνδεδεμένα ιδρύματα

Τοποθεσίες

Île-de-France

Address
Rue Rebeval,80
75019 Île-de-France, Γαλλία

Ask a Question

Άλλη