IPSA

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Καλώς ήλθατε στην IPSA , μια μοναδική σχολή μηχανικών!

Το Μεταπτυχιακό στη Μηχανική της Αεροναυτικής

Το πτυχίο «Μηχανικών» που εκδίδεται από την IPSA είναι ένα γαλλικό μεταπτυχιακό δίπλωμα που πιστοποιείται από το CTI *. Θέτει τον κάτοχο σε θέση να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ζήτημα σχετίζεται με τον αέρα και το χώρο. Οι απόφοιτοι θα έχουν αναπτύξει ευρείες γενικές γνώσεις μηχανικής καθώς και εξαιρετικά εξειδικευμένες δεξιότητες στους τομείς της αεροναυτικής και του διαστήματος. Η κατάρτιση στο IPSA επιτρέπει επίσης στους πτυχιούχους να εργάζονται σε άλλους τεχνικά προηγμένους τομείς παρόμοιοι με την αεροδιαστημική, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι θαλάσσιες μεταφορές, όπου οι τεχνικές και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται είναι κοντά σε εκείνες της αεροναυτικής.

Εκπαίδευση

Στόχος της κατάρτισης είναι να εξασφαλίσει την απόκτηση γνώσεων που είναι απαραίτητες για την εμπειρογνωμοσύνη υψηλού επιπέδου και να επικυρώνει τις γνώσεις που απαιτούνται για την άσκηση ποικίλων ευθυνών καθώς εμφανίζονται σε μια σταδιοδρομία. Με βάση την ισορροπία μεταξύ της διδασκαλίας και του έργου (που σχετίζονται με τυπικά βιομηχανικά θέματα), το πρόγραμμα σπουδών IPSA περιλαμβάνει μια ισχυρή διάσταση της αεροδιαστημικής από την αρχή της κατάρτισης, η οποία εξελίσσεται με την πάροδο των ετών. Ο φοιτητής διαμορφώνει την εκπαίδευση επιλέγοντας συγκεκριμένες «τεχνολογικές μεγάλες εταιρείες» κατά τη διάρκεια του κύκλου των μηχανικών, επιτρέποντάς του να εξατομικεύει τα μαθήματα και να αποκτά εμπειρογνωμοσύνη σε έναν επιλεγμένο τομέα.

Τα εταιρικά συνέδρια και η διεθνής συνείδηση είναι εκεί για να δώσουν πρόσθετες δεξιότητες που δημιουργούν κριτική σκέψη και την ικανότητα του μαθητή να λαμβάνει αποφάσεις

* Η «CTI» (Επιτροπή Τίτλων Ινστιτούτου) είναι ένας γαλλικός ανεξάρτητος φορέας που είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση και διαπίστευση των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους τομείς της μηχανικής

130000_slide-actu-1.jpg

Ένα κολέγιο, τρεις πανεπιστημιουπόλεις

Η πανεπιστημιούπολη IPSA στην Ivry-sur-seine

Το Ινστιτούτο παρέχει ένα προνομιακό περιβάλλον για φοιτητές. Τα προγράμματα που διδάσκονται στα Αγγλικά προσφέρονται μόνο στην παρισινή πανεπιστημιούπολη.

Μια πανεπιστημιούπολη τεχνολογίας πολλαπλών κολλεγίων κοντά στο Παρίσι:

Τα πανεπιστήμια του πανεπιστημίου του Παρισιού μοιράζονται περισσότερα από 4000 m2 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες υπολογιστών, διοικητικά γραφεία ...

Οι χώροι αυτοί αποτελούνται από:

  • ΑΙΘΟΥΣΕΣ διδασκαλιας
  • Εργαστήρια και εργαστήρια για πρακτικές εργασίες στον τομέα της μηχανικής, της ηλεκτρονικής και της φυσικής.
  • 1 ερευνητικό εργαστήριο
  • 300 σταθμούς εργασίας σε δίκτυο
  • 1 εξοπλισμένη καφετέρια
  • Διάφορα δωμάτια αφιερωμένα σε περίπου είκοσι φοιτητικές ενώσεις.

Φοιτητική ζωή στην πανεπιστημιούπολη Παρισιού-Νότου.

Η πανεπιστημιούπολη επιτρέπει στους φοιτητές της IPSA και της ESME Sudria να μοιράζονται εκδηλώσεις φοιτητών. Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται κοντά σε εστιατόρια και καφετέριες γρήγορου φαγητού, καθώς και σε πολυάριθμες πανεπιστημιακές αίθουσες διαμονής.

Η πανεπιστημιούπολη IPSA στην Τουλούζη

Ο ιστότοπος IPSA στην Τουλούζη (όπου παρέχεται μόνο η προπτυχιακή κατάρτιση μηχανικών στα γαλλικά) απολαμβάνει το μοναδικό περιβάλλον αυτής της μεγάλης αεροδιαστημικής πρωτεύουσας.

Μια πανεπιστημιούπολη πολλαπλών κολλεγίων

Η πανεπιστημιούπολη της Τουλούζ παρέχει στους φοιτητές ευχάριστες συνθήκες διαβίωσης, συνεργατικούς χώρους εργασίας και έναν ειδικό θερμοκοιτίδα για νεοσύστατες επιχειρήσεις που επιτρέπουν στους μαθητές και τους νέους μεταπτυχιακούς κύκλους να αναπτυχθούν σε προστατευμένο περιβάλλον.

Τουλούζη, πρωτεύουσα αεροδιαστημικής

Η Τουλούζη είναι αναμφισβήτητα η ιδανική πόλη για όσους παθιασμένοι με την αεροναυπηγική:

  • Σε βιομηχανικούς όρους με τις Airbus, Alcatel, Astrium, Thales και Latécoère κ.λπ.
  • Από την άποψη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τις κορυφαίες γαλλικές σχολές αεροναυπηγικής και διαστήματος και ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά κέντρα στη Γαλλία
  • Στην έρευνα με το CNES, την ONERA και πολλά εργαστήρια CNRS.
Οι πανεπιστημιουπόλεις της IPSA στη Λυών

Μόνο τα πρώτα 2 χρόνια της προπτυχιακής εκπαίδευσης παρέχονται στη Λυών και όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα γαλλικά.

Μια Μεταπτυχιακή Σχολή Μηχανικών κοντά στον κλάδο

Σε πάνω από 50 χρόνια ζωής, η IPSA έχει δημιουργήσει σχέσεις και συνεχείς συνεργασίες με σημαντικούς παράγοντες στον τομέα της αεροδιαστημικής. Αυτοί οι εταίροι συναντούν οικειοθελώς τους σπουδαστές και συζητούν διάφορες πτυχές (επιστημονικές, τεχνικές, πολιτιστικές και οικονομικές) του επαγγέλματος της μηχανικής. Αυτή η εγγύτητα με τη βιομηχανία επιτρέπει στο IPSA , μέσω του Συμβουλίου Ανάπτυξης, να ευθυγραμμίσει την εκπαίδευση με τις ανάγκες της βιομηχανίας. Οι απόφοιτοι, που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου, επιστρέφουν εύκολα στο σχολείο τους για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους μελλοντικούς μηχανικούς της IPSA .

Το πάθος είναι το κύριο κίνητρο

Εάν υπάρχει σχολείο όπου υπάρχει πάθος, είναι το IPSA . Τα έργα των συλλόγων, λόγω της πολυπλοκότητάς τους, αποκαλύπτουν την παθιασμένη πλευρά του Ipsaliens. IPSA διοργανώνει επίσης διάφορες εκδηλώσεις για να επιτρέψει στους μαθητές του να ζήσουν το πάθος τους, όπως συνέδρια αεροναυτικών ηθοποιών στη Γαλλία, προσομοιωτές πτήσεων, παρουσία σε διάφορες αεροπορικές παραστάσεις και συγκεντρώσεις.

Τοποθεσίες

Παρίσι

Address
63 boulevard de Brandebourg

94200 IVRY-SUR-SEINE

FRANCE

94200 Παρίσι, Île-de-France, Γαλλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη