IPSA

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Καλώς ήλθατε στην IPSA , μια μοναδική σχολή μηχανικών!

IPSA είναι ένα πανεπιστήμιο μηχανικής που προσφέρει 5ετή πτυχίο πτυχιούχων εξειδικευμένο στα αεροναυτικά και διαστημικά συστήματα. Οι σπουδαστές αποκτούν ευρεία γνώση σε διάφορους επιστημονικούς τομείς και πρακτική προσέγγιση στη μηχανική.

Το IPSA 'Engineering Degree'

Το πτυχίο «Μηχανικών» που εκδίδεται από την IPSA είναι ένα γαλλικό μεταπτυχιακό δίπλωμα που πιστοποιείται από το CTI *. Θέτει τον κάτοχο σε θέση να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ζήτημα σχετίζεται με τον αέρα και το χώρο. Οι απόφοιτοι θα έχουν αναπτύξει ευρείες γενικές γνώσεις μηχανικής καθώς και εξαιρετικά εξειδικευμένες δεξιότητες στους τομείς της αεροναυτικής και του διαστήματος. Η κατάρτιση στο IPSA επιτρέπει επίσης στους πτυχιούχους να εργάζονται σε άλλους τεχνικά προηγμένους τομείς παρόμοιοι με την αεροδιαστημική, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι θαλάσσιες μεταφορές, όπου οι τεχνικές και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται είναι κοντά σε εκείνες της αεροναυτικής.

Εκπαίδευση

Στόχος της κατάρτισης είναι να εξασφαλίσει την απόκτηση γνώσεων που είναι απαραίτητες για την εμπειρογνωμοσύνη υψηλού επιπέδου και να επικυρώνει τις γνώσεις που απαιτούνται για την άσκηση ποικίλων ευθυνών καθώς εμφανίζονται σε μια σταδιοδρομία. Με βάση την ισορροπία μεταξύ της διδασκαλίας και του έργου (που σχετίζονται με τυπικά βιομηχανικά θέματα), το πρόγραμμα σπουδών IPSA περιλαμβάνει μια ισχυρή διάσταση της αεροδιαστημικής από την αρχή της κατάρτισης, η οποία εξελίσσεται με την πάροδο των ετών. Ο φοιτητής διαμορφώνει την εκπαίδευση επιλέγοντας συγκεκριμένες «τεχνολογικές μεγάλες εταιρείες» κατά τη διάρκεια του κύκλου των μηχανικών, επιτρέποντάς του να εξατομικεύει τα μαθήματα και να αποκτά εμπειρογνωμοσύνη σε έναν επιλεγμένο τομέα.

Τα εταιρικά συνέδρια και η διεθνής συνείδηση είναι εκεί για να δώσουν πρόσθετες δεξιότητες που δημιουργούν κριτική σκέψη και την ικανότητα του μαθητή να λαμβάνει αποφάσεις

* Η «CTI» (Επιτροπή Τίτλων Ινστιτούτου) είναι ένας γαλλικός ανεξάρτητος φορέας που είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση και διαπίστευση των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους τομείς της μηχανικής130000_slide-actu-1.jpg

Ένα κολέγιο, τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις

Η πανεπιστημιούπολη IPSA στην Ivry-sur-seine

Το Ινστιτούτο παρέχει ένα προνομιούχο περιβάλλον για τους μαθητές. IPSA Paris βρίσκεται στην τεχνολογική πανεπιστημιούπολη του ομίλου IONIS που περιλαμβάνει τα ESME Sudria, ETNA και IPSA .

Μια πανεπιστημιούπολη τεχνολογίας πολλαπλών κολλεγίων κοντά στο Παρίσι:

Τα πανεπιστήμια του πανεπιστημίου του Παρισιού μοιράζονται περισσότερα από 4000 m2 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες υπολογιστών, διοικητικά γραφεία ...

Οι χώροι αυτοί αποτελούνται από:

  • ΑΙΘΟΥΣΕΣ διδασκαλιας
  • Εργαστήρια και εργαστήρια για πρακτικές εργασίες στον τομέα της μηχανικής, της ηλεκτρονικής και της φυσικής.
  • 1 ερευνητικό εργαστήριο
  • 300 σταθμούς εργασίας σε δίκτυο
  • 1 εξοπλισμένη καφετέρια
  • Διάφορα δωμάτια αφιερωμένα σε περίπου είκοσι φοιτητικές ενώσεις.

Φοιτητική ζωή στην πανεπιστημιούπολη Παρισιού-Νότου.

Η πανεπιστημιούπολη επιτρέπει στους φοιτητές της IPSA και της ESME Sudria να μοιράζονται εκδηλώσεις φοιτητών. Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται κοντά σε εστιατόρια και καφετέριες γρήγορου φαγητού, καθώς και σε πολυάριθμες πανεπιστημιακές αίθουσες διαμονής.

Η πανεπιστημιούπολη IPSA στην Τουλούζη

Ο χώρος IPSA στην Τουλούζη (όπου παρέχονται μόνο τα 3 πρώτα χρόνια εκπαίδευσης στον τομέα της αεροναυπηγικής) απολαμβάνει το μοναδικό περιβάλλον αυτού του μεγάλου αεροδιαστημικού κεφαλαίου.

Μια πανεπιστημιούπολη πολλαπλών κολλεγίων

Η πανεπιστημιούπολη της Τουλούζ, η οποία μοιράζεται η IPSA , η ομάδα Epitech και ο όμιλος ISEG, παρέχει στους μαθητές ευχάριστες συνθήκες διαβίωσης, συνεργατικούς χώρους εργασίας και ειδικό εκκολαπτήριο για νεοσύστατες επιχειρήσεις που επιτρέπουν στους σπουδαστές και τα νεαρά μεταπτυχιακά προγράμματα να αναπτυχθούν σε προστατευμένο περιβάλλον.

Τουλούζη, πρωτεύουσα αεροδιαστημικής

Η Τουλούζη είναι αναμφισβήτητα η ιδανική πόλη για όσους παθιασμένοι με την αεροναυπηγική:

  • Σε βιομηχανικούς όρους με τις Airbus, Alcatel, Astrium, Thales και Latécoère κ.λπ.
  • Από την άποψη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τις κορυφαίες γαλλικές σχολές αεροναυπηγικής και διαστήματος και ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά κέντρα στη Γαλλία
  • Στην έρευνα με το CNES, την ONERA και πολλά εργαστήρια CNRS.

Οι πανεπιστημιουπόλεις της IPSA στη Λυών και στη Μασσαλία

Μόνο τα πρώτα 2 χρόνια παρέχονται στη Λυών και στη Μασσαλία και όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα γαλλικά.

Μια Μεταπτυχιακή Σχολή Μηχανικών κοντά στον κλάδο

Σε πάνω από 50 χρόνια ζωής, η IPSA έχει δημιουργήσει σχέσεις και συνεχείς συνεργασίες με σημαντικούς παράγοντες στον τομέα της αεροδιαστημικής. Αυτοί οι εταίροι συναντούν οικειοθελώς τους σπουδαστές και συζητούν διάφορες πτυχές (επιστημονικές, τεχνικές, πολιτιστικές και οικονομικές) του επαγγέλματος της μηχανικής. Αυτή η εγγύτητα με τη βιομηχανία επιτρέπει στο IPSA , μέσω του Συμβουλίου Ανάπτυξης, να ευθυγραμμίσει την εκπαίδευση με τις ανάγκες της βιομηχανίας. Οι απόφοιτοι, που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου, επιστρέφουν εύκολα στο σχολείο τους για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους μελλοντικούς μηχανικούς της IPSA .

Διεθνές

Εμφυτευμένο σε έναν ιδιαίτερα διεθνοποιημένο βιομηχανικό τομέα, είναι φυσικό να επικεντρώνεται η IPSA από την αρχή της εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας καθώς και την ανάγκη να αποκτήσει διεθνή εμπειρία. Πράγματι, η διδασκαλία στο 4ο και 5ο έτος είναι μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Επιπλέον, το κολέγιο έχει δημιουργήσει ένα φιλόδοξο ξένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αντιστοιχεί στον πραγματικό κόσμο και τις φιλοδοξίες των μαθητών του.

Ως εκ τούτου, η IPSA έχει 40 πανεπιστήμια-εταίρους παγκοσμίως, φιλοξενώντας φοιτητές για ένα εξάμηνο ή ένα ακαδημαϊκό έτος.

IPSA αναπτύσσει επίσης συμφωνίες διπλού πτυχίου με πολλά πανεπιστήμια.

Το πάθος είναι το κύριο κίνητρο

Αν υπάρχει σχολείο όπου υπάρχει πάθος, είναι IPSA . Τα έργα των ενώσεων, λόγω της πολυπλοκότητάς τους, αποκαλύπτουν την παθιασμένη πλευρά του Ipsaliens. IPSA διοργανώνει επίσης διάφορες εκδηλώσεις για να επιτρέψει στους μαθητές της να ζήσουν το πάθος τους με άλλο τρόπο, όπως μια εβδομάδα αφιερωμένη στη φέρωση, παρουσία σε διάφορες εκπομπές και συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης συνάντησης στο La Ferté Alais ...

Τοποθεσίες

Paris

Address
15 Rue Maurice Grandcoing, 94200 Ivry-sur-Seine, France
Paris, Île-de-France, Γαλλία

FAQ

Άλλη