Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

JMU: Μια ιστορία επιτυχίας

Η ιστορία του Julius-Maximilians-Universität (JMU) Würzburg φτάνει μέχρι το 1402. Την εποχή εκείνη ήταν το έκτο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ιδρύθηκε στις γερμανόφωνες περιοχές της Ευρώπης, μετά τα πανεπιστήμια της Πράγας, της Βιέννης , Χαϊδελβέργη, Κολωνία και Ερφούρτη.

Φημισμένοι επιστήμονες

Πολλοί διακεκριμένοι μελετητές και επιστήμονες, 14 βραβευθέντες Νόμπελ , διεξήγαγαν έρευνα και δίδαξαν στο Würzburg. Αξιοσημείωτοι επιστήμονες είναι ο Wilhelm Conrad Röntgen, ο οποίος ανακάλυψε τις ακτίνες X στο Würzburg το 1895, και ο Klaus von Klitzing, ο οποίος ανακάλυψε την επίδραση του Quantum-Hall. Σήμερα, το πανεπιστήμιο του Würzburg περιλαμβάνει δέκα σχολές με περίπου 425 καθηγητές και 29.000 μαθητές.

Μια ευρεία επιλογή θεμάτων

Εκτός από τα τέσσερα κλασικά θέματα - ιατρική, θεολογία, φιλοσοφία και νόμο - το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης πολλά νέα προγράμματα σπουδών . Οι πιο πρόσφατες προσθήκες περιλαμβάνουν την τεχνολογία των νανοδομών, τα λειτουργικά υλικά, την τεχνολογία των παιχνιδιών, τη σύγχρονη Κίνα, τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες, τις επικοινωνίες μέσων επικοινωνίας, τους ανθρώπινους παράγοντες στα υπολογιστικά συστήματα και τη μουσειολογία.

Κύρια έρευνα

Η JMU παραμένει σθεναρά αφοσιωμένη σε οκτώ πυλώνες :

  • Βιοεπιστήμες
  • Επιστήμες Υγείας
  • Μοριακή χημεία και υλικά
  • Κβαντικά φαινόμενα σε νέα υλικά
  • Ψηφιακή κοινωνία
  • Πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Κανόνες και Συμπεριφορά
  • Παγκόσμιες αλλαγές

Μια πολιτική επέκτασης

Καθώς ο αριθμός των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών έχει αυξηθεί, το ίδιο ισχύει και για το πανεπιστήμιο. Για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη του φοιτητικού πληθυσμού, η πανεπιστημιούπολη Hubland χτίστηκε σε λόφο στην ανατολική άκρη της πόλης. Τα νέα προγράμματα σπουδών και η σταθερή εισροή σπουδαστών συνεχίζουν να οδηγούν την ανάπτυξη του ιδρύματος. Το 2011, το πανεπιστήμιο διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει το νεοσύστατο Campus Nord, μια έκταση 39 στρεμμάτων, σε άμεση γειτνίαση με την πανεπιστημιούπολη Hubland.

Η JMU είναι ένας από τους κορυφαίους φορείς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία, σύμφωνα με την κατάταξη των εγχώριων και διεθνών ερευνητικών οργανισμών και διεθνών επιτροπών εμπειρογνωμόνων. Σε διεθνές επίπεδο, το Πανεπιστήμιο του Würzburg κατατάσσεται στην κορυφή των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε πολλά επιστημονικά πεδία όπως η βιολογία, η ιατρική, η φυσική και η ψυχολογία.

Τα ερευνητικά κέντρα ως εμπορικό σήμα

Στη δεκαετία του 1990, το πανεπιστήμιο άρχισε να ιδρύει ερευνητικά κέντρα διεπιστημονικής έρευνας , τα οποία άνοιξαν νέους τομείς έρευνας και δυνατότητες για καινοτόμα προγράμματα σπουδών. Αυτά τα διεπιστημονικά κέντρα, όπως το Κέντρο Ερευνών για τις Μολυσματικές Νόσους, έχουν καταστεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα του Πανεπιστημίου του Würzburg.

Η δημιουργία ερευνητικών κέντρων ώθησε το πανεπιστήμιο στην ανώτατη βαθμίδα των γερμανικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και είχε πολλά θετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αύξησε γρήγορα το ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης, των ιδιωτικών δωρεών και των κονδυλίων έρευνας από βιομηχανικές εταιρείες. Ο αριθμός των ακαδημαϊκά αναγνωρισμένων εκδόσεων αυξήθηκε επίσης σημαντικά από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, παρόλο που ο αριθμός των θέσεων για καθηγητές και βοηθούς στο πανεπιστήμιο παρέμεινε σχεδόν σταθερός κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επιστήμη και επιτυχία

Τα πολυάριθμα συνεργατικά ερευνητικά κέντρα του Πανεπιστημίου του Würzburg, ομάδες κατάρτισης για την έρευνα και ερευνητικές μονάδες, χρηματοδοτούμενες από το Γερμανικό Ίδρυμα Έρευνας (DFG), συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή θέση του πανεπιστημίου στην επιστημονική κοινότητα. Το 2002, το Πανεπιστήμιο του Würzburg ξεκίνησε ένα από τα τρία κέντρα αριστείας που χρηματοδοτήθηκαν από την DFG σε ολόκληρη τη Γερμανία - το Κέντρο Rudolf Virchow / Κέντρο Ερευνών DFG για την πειραματική βιοϊατρική. Οι ερευνητικές ομάδες διερευνούν βασικές πρωτεΐνες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη διαρκή υγεία και την κατανόηση της προέλευσης των ασθενειών.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Θερινά μαθήματα

Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Η ενότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για προχωρημένους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται για τη διεθνή οικονομία και τη διεθνή διαχείριση. Παρέχει ένα ... [+]

Η ενότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για προχωρημένους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται για τη διεθνή οικονομία και τη διεθνή διαχείριση. Παρέχει ένα μοναδικό συνδυασμό επιχειρηματικών και οικονομικών στις διαλέξεις που εστιάζουν στις ευκαιρίες, τις απειλές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μελλοντικοί διευθυντές και οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο.... [-]

Γερμανία Würzburg
July 2019
Πλήρης παρακολούθηση
10 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Αυτή η ενότητα έχει σχεδιαστεί για προχωρημένους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται για συστήματα επιχειρηματικών πληροφοριών και διεθνή διαχείρι ... [+]

Αυτή η ενότητα έχει σχεδιαστεί για προχωρημένους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται για επιχειρηματικά συστήματα πληροφοριών και διεθνή διαχείριση. Παρέχει ένα μοναδικό συνδυασμό επιχειρηματικής και τεχνολογικής πληροφόρησης και επικεντρώνεται στις ευκαιρίες που προκύπτουν από μια όλο και περισσότερο ψηφιοποιημένη και παγκοσμιοποιημένη οικονομία στην Ευρώπη.... [-]

Γερμανία Würzburg
July 2019
Πλήρης παρακολούθηση
10 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά