LABA Firenze - Liberal Academy Of Fine Art

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το LABA της Φλωρεντίας είναι Ακαδημία Καλών Τεχνών εξουσιοδοτημένο από το MIUR (Πανεπιστήμιο και Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας). Ινστιτούτο υψηλής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που επικεντρώνεται πάντα σε "καινοτόμα" μονοπάτια, κοντά σε νέες τεχνολογίες και με τη χρήση μέσων πολυμέσων. Τα ακαδημαϊκά μαθήματα, ισοδύναμα με το πτυχίο, διαρθρώνονται στις 3 2 μέσω των τμημάτων Φωτογραφίας, Γραφιστικής

Το LABA είναι ένα διδακτικό δίκτυο με γραφεία στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Το ίδρυμα στη Φλωρεντία δραστηριοποιείται από το 2001 , με μόνο μαθήματα σταθερού αριθμού (μέχρι 20 φοιτητές), επιτρέποντας στους 600 εγγεγραμμένους φοιτητές να χρησιμοποιούν επαγγελματικά εργαστήρια εξοπλισμένα με πολυμέσα και εξοπλισμό τελευταίας γενιάς με τον βέλτιστο τρόπο.

69838_69792_SchoolProfile01.jpg

Οι σπουδαστές προέρχονται από όλο τον κόσμο και η Ακαδημία με την πάροδο των χρόνων έχει γίνει τόπος συνεχών πολιτιστικών και εθνοτικών ανταλλαγών, όπου οι άνθρωποι με διαφορετικό τρόπο ζωής, πολιτισμούς, θρησκείες και εθνοτικές ομάδες συναντιούνται, συζητούν και επαληθεύουν τις γνώσεις τους για την τέχνη, τη δημιουργικότητα, αρμονία.

Η LABA εργάστηκε πάντα για να δημιουργήσει σημαντικές συνέργιες, με τη συμμετοχή των ιδρυμάτων, των ενώσεων και των δημόσιων οργανισμών όπως τα μουσεία, οι δήμοι, οι επαρχίες, οι περιφέρειες . αλλά συνεργάζεται κυρίως με εταιρείες διεθνών προτύπων όπως οι Cartiere Fedrigoni, Rifle, Alessi, Martinelli Luce, Mantellassi 1926, Artemide, Alpitour e MBM Biliardi, οι οποίες ολοκληρώνουν το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μέσω της ανάπτυξης σχεδίων που αφορούν τόσο τη διδακτική όσο και τη βιομηχανική παραγωγή.

Μέσω της δημιουργίας ad hoc εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ο καθορισμός κατάλληλων εκπαιδευτικών θεμάτων, η συνεργασία στην έρευνα, η LABA και οι συνεργάτες της κατέστησαν δυνατή τη συνεχή ανάπτυξη του έργου που αναπτύχθηκε και παράχθηκε από τους μαθητές, η ίδια η Laba χρησιμοποιεί συνεχώς πόρους ώστε να διευρυνθεί το δίκτυο συνεργασίας της εταιρείας.

Εκτός από το πρόγραμμα Erasmus Plus, τα τελευταία χρόνια η LABA ενεργοποίησε τις διεθνείς συνέργειες . παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη δύναμη σε μια εκπαίδευση που αποτελεί μέρος ενός συστήματος σχεδιασμένου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς Πιστώσεων , που είναι χρήσιμο για τη διευκόλυνση της φοιτητικής κινητικότητας, όχι μόνο μεταξύ των ιταλικών πανεπιστημιακών σχολών αλλά και εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, με διαφορετικές δυνατότητες ως τριετής κατάρτιση στην Ιταλία και τα επόμενα δύο χρόνια σε μία από τις χώρες μέλη της ΕΕ. Η διεργασία διεθνοποίησης δραστηριοποιείται επίσης και στις υπερπόντιες χώρες μέσω των συνεργασιών που ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια με το κρατικό πανεπιστήμιο Stephen F. Austin και την Angelina College (ΗΠΑ).

Το 2015 η LABA επέβλεψε το Φεστιβάλ Ιταλικού Πολιτισμού στην Τσεχική Δημοκρατία .

Florence

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Τα εργαστήρια LABA παρέχονται με επαγγελματικό εξοπλισμό και την τελευταία τεχνολογία. Υπάρχουν δύο στούντιο με πλήρη συστήματα φωτισμού και εξαιρετικά εργαλεία λήψης (φωτογραφικές μηχανές Nikon και φωτογραφικές μηχανές Canon). Υπάρχει ένα σκοτεινό δωμάτιο για την ανάπτυξη, τον καθορισμό και την εκτύπωση αναλογικών εικόνων. Η αίθουσα διδασκαλίας είναι εξοπλισμένη με μεγεθυντικούς φακούς, οπτικούς πάγκους, δεξαμενές ανάπτυξης και στερέωσης, κλπ. Υπάρχουν εργαστήρια υπολογιστών, εξοπλισμένα με 20 σταθμούς εργασίας MACINTOSH (τελευταίας γενιάς), καθώς και εκτυπωτές και σαρωτές υψηλής ευκρίνειας. Το Εργαστήριο Ζωγραφικής αποτελείται από μια μεγάλη αίθουσα, στην οποία οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν σύμφωνα με τα δικά τους χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές. Τα μοντέλα είναι διαθέσιμα για μαθήματα στο γυμνό.

Florence

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Η LABA έχει επικεντρωθεί πάντοτε σε "καινοτόμα" Pathways , ενεργοποιώντας Ακαδημαϊκά Μαθήματα δομημένα στις 3 2, που αντιστοιχούν σε σύντομους βαθμούς και διευθύνσεις εξειδίκευσης που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες και που περιλαμβάνουν τη χρήση μέσων που σχετίζονται με πολυμέσα. Η προσφορά κατάρτισης χωρίζεται μεταξύ Φωτογραφίας, Γραφιστικής και Πολυμέσων, Ζωγραφικής, Σχεδιασμού, Σχεδιασμού Μόδας.

Τοποθεσίες

Φλωρεντία

Address
LIBERA ACCADEMIA DI BELLE ARTI
Piazza di Badia a Ripoli, 1/A
50126 Florence (Italy)

Φλωρεντία, Τοσκάνη, Ιταλία

Ask a Question

Άλλη