Roma Film Academy

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Νέα!

Πρόσφατα η Roma Film Academy έχει συνάψει συμφωνία με το Πανεπιστήμιο του Teramo που σας επιτρέπει να αποκτήσετε πτυχίο Bachelor in Communications Sciences (DAMS path) , παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα διαλέξεων στις εγκαταστάσεις μας στην Campus Cinecittà , στη Ρώμη. Αυτό το ημερολόγιο έχει σχεδιαστεί στην πραγματικότητα για όσους εργάζονται ή δεν έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καθημερινά μαθήματα, όπως εκείνοι που ζουν σε άλλες επαρχίες του Lazio ή ξένους φοιτητές. Στην πράξη, με περιορισμένο αριθμό συναντήσεων ανά μήνα, δηλαδή μεταξύ είκοσι και τριάντα ετησίως, μελετώντας τον υπόλοιπο χρόνο στο σπίτι, είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο εν λόγω βαθμός δίνοντας μόνο τις εξετάσεις στο Teramo, στο Πανεπιστήμιο. Κάθε σύνοδος σχεδιάστηκε για να καθοδηγήσει τον φοιτητή στην πράξη στο σπίτι και να τον βοηθήσει να επαληθεύσει το επίπεδο γνώσης που επιτεύχθηκε. Η ακαδημία μας, με την υποστήριξη της γραμματείας του Πανεπιστημίου του Teramo, θα φροντίσει να καθοδηγήσει τον φοιτητή σε όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την εγγραφή και να λάβει τις εξετάσεις που απαιτούνται για την αποφοίτηση.

Είστε παθιασμένοι με τον κινηματογράφο; Θα θέλατε να γίνετε ηθοποιός, σκηνοθέτης, σχεδιαστής κοστουμιών ή κινηματογραφιστής; Στη συνέχεια, η Ακαδημία Κινηματογράφου της Ρώμης είναι αυτό που ψάχνετε. Βρίσκεται στο Cinecittà Studios, το λίκνο του ιταλικού κινηματογράφου, σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης για την καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά, δηλαδή τη Ρώμη, το RFA είναι ένα σχολείο που εκπαιδεύει τους νέους στις πολλές δουλειές της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής παραγωγής .

Εξοπλισμένο με δικά του θέατρα και μόνιμα σύνολα, με διδακτικό προσωπικό αρκετών δεκάδων επαγγελματιών, πολλοί από τους οποίους είναι βραβευμένοι τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, η RFA αποτελεί τη σωστή επιλογή για εκείνους που έχουν σοβαρά την πρόθεση να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία μέσα στο ηχο- οπτικού τομέα παραγωγής. Το RFA προσφέρει διήμερα μαθήματα - με υποχρεωτική παρακολούθηση και περιορισμένο αριθμό - παραγωγής, διεύθυνσης

Τα μαθήματα είναι αποκλειστικά στην ιταλική γλώσσα, η οποία θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους, αν και ορισμένες ενότητες μπορεί να είναι στην αγγλική γλώσσα. Η RFA έχει συνάψει συμφωνίες με ινστιτούτα ιταλικής γλώσσας για να βοηθήσει τους φοιτητές που επιθυμούν να το μάθουν.

Για να έχετε πρόσβαση στα μαθήματα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε μια προκαταρκτική συνέντευξη για να επαληθεύσετε τόσο το πραγματικό ενδιαφέρον όσο και το αρχικό επίπεδο του μαθητή για να εισέλθετε στην περιορισμένη κατηγορία εγγραφής. Η γραμματεία μας είναι διαθέσιμη για οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε, τόσο για τα μαθήματα όσο και για τις ευκαιρίες διαμονής στην ιταλική πρωτεύουσα.

Επιπλέον, κάθε χρόνο, η RFA ανοίγει τις πόρτες της μετά από μια συγκεκριμένη εξέταση και σε όσους έχουν ήδη αποκτήσει κάποια εμπειρία σε σετ ή σε άλλα σχολεία και θέλουν να προσπαθήσουν να γίνουν δεκτοί απευθείας στο δεύτερο έτος. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις και τον τρόπο κράτησης των εξετάσεων δημοσιεύονται στον επίσημο ιστότοπο της Ακαδημίας.

116176_rfa_set_001.jpg

Ρομά Ταινία © 2019

Το στυλ μας

Το στυλ RFA είναι χαρακτηριστικό ενός καλλιτεχνικού κέντρου, μιας σχολής πρακτικής προετοιμασίας όπου κάποιος μαθαίνει πρώτα απ 'όλα να εργαστεί σε μια ομάδα, να ακολουθήσει τους κανόνες, να διαχειριστεί τις προθεσμίες και τις παραδόσεις και να βρει μια αποτελεσματική μέθοδο εργασίας και μελέτης.

Στην RFA αναπαράγουμε τη δυναμική του επαγγελματικού κόσμου του κινηματογράφου: συνεχή μελέτη, δημιουργικότητα, αλληλεπίδραση μεταξύ τμημάτων, εργασία σε set και offset. Οι εκπαιδευτικές παραγωγές που εποπτεύονται από τους δασκάλους και το προσωπικό ακολουθούν όλο και πιο σύνθετα θέματα και παραμέτρους κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πορείας. Όλα τα σχέδια της διετούς περιόδου διεξάγονται με κοινή κατεύθυνση: η ευθύνη αυτή επιβάλλει την ανταλλαγή και την ομαδική εργασία και συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του φόρτου εργασίας για κάθε έργο. Σε γενικές γραμμές, για όλα τα τμήματα οι εργασίες της εργασίας ακολουθούνται από τους δασκάλους. αυτό σας επιτρέπει να γυρίσετε και να μάθετε να ασχολείστε με μεθόδους εργασίας, διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικά καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά που συναντώνται κατά τη διάρκεια της διετούς περιόδου στην Ακαδημία.

Οι μαθητές συμμετέχουν στην κοινότητα του RFA κατά τη διάρκεια των τάξεων, των εκπαιδευτικών σετ και επιπλέον δραστηριοτήτων. Οι δυνατότητες δικτύωσης και δημιουργίας σχέσεων μεταξύ συναδέλφων και επαγγελματιών της σχολής είναι ένα από τα δυνατά σημεία, μαζί με τη μέθοδο κατάρτισης στο χώρο εργασίας, που καθιστά τη διετή εμπειρία εμπνευστική και εξειδικευμένη.

Αρχηγείο

Η Ακαδημία βρίσκεται στο Cinecittà Studios όπου διαθέτει δύο τοποθεσίες: μία μπροστά από το ιστορικό θέατρο Fellini's 5, όπου βρίσκονται οι αίθουσες διδασκαλίας και το γραφείο του γραμματέα διδασκαλίας. η άλλη στο Cinecittà Campus, με τα ηχητικά σκηνικά και τα σύνολα, τα διοικητικά και εκτελεστικά γραφεία.

Cinecittà

Τα στούντιο κινηματογράφου Cinecittà απέχουν 9χλμ. Από το κέντρο της Ρώμης, σε έκταση 400.000 τετραγωνικών μέτρων. Το Cinecittà αντιπροσωπεύει σήμερα το υπόβαθρο της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας για την παραγωγή ταινιών πλήρους κύκλου, φαντασίας, τηλεόρασης, διαφημιστικών και βίντεο κλιπ: από την παραγωγή έως την έκδοση, μέχρι την πραγματοποίηση ειδικών εφέ. Για τους σπουδαστές RFA, η κατάρτιση στα Στούντιο είναι μια μεγάλη ευκαιρία.

Ρομά

Η Ρώμη δεν είναι απλώς μια έκφραση της ιστορικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δυτικοευρωπαϊκού κόσμου, αλλά είναι επίσης ένα κεφάλαιο πλούσιο σε ιδέες και δραστηριότητες για έναν φοιτητή που προτίθεται να ασχοληθεί με την 7η Τέχνη. Οι πιο όμορφες και αρχαίες κινηματογραφικές αίθουσες τέχνης, τα αμέτρητα φεστιβάλ κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης και τα αριστοκρατικά θεατρικά προγράμματα εξασφαλίζουν ότι η ζωή στην πρωτεύουσα είναι μια καλλιτεχνική εμπειρία, αλλά και ανθρώπινη, πιο διεγερτική από ποτέ.

Επαφές

116400_Contacts.jpg

Τοποθεσίες

Ρώμη

Address
c/o Teatro 4 - Cinecittà Studios
Via Tuscolana, 1055

I 00173 Ρώμη, Λάτσιο, Ιταλία
Τηλέφωνο
+39067219555

Ask a Question

Άλλη