Sacred Art School

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ένα διεθνές σχολείο με ρίζες στην Τοσκάνη, το οποίο ιδρύθηκε για να προωθήσει τη δημιουργικότητα στην τέχνη και την καλλιτεχνική δεξιοτεχνία, με απεριόριστο άνοιγμα στον κόσμο του ιερού, στην υπηρεσία της Καθολικής Εκκλησίας και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Το σχολικό σύνθημα «προς τα εμπρός στην παράδοση» ορίζει το περιβάλλον όπου είναι δυνατόν να σχεδιαστούν και να δημιουργηθούν σύγχρονα έργα τέχνης που μεταφέρουν νόημα στους σημερινούς άνδρες και γυναίκες, αλλά συνδέονται επίσης με μια παράδοση καλλιτεχνικής ιστορίας του 20ού αιώνα.

Η χριστιανική πίστη βασίζεται στην ενσάρκωση του θεού-ανθρώπου, ένα ιστορικό γεγονός που παραδόθηκε μέσα στους αιώνες, το οποίο και σήμερα είναι ένα γεγονός, μια πιθανή συνάντηση εδώ και τώρα για τους σύγχρονους άνδρες και γυναίκες. Σκοπός της ιερής τέχνης είναι να ενθαρρύνει αυτή την προσωπική συνάντηση.

Η Σχολή, η οποία δεν συμμορφώνεται με κανένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ρεύμα, είναι πάνω απ 'όλα ένα εργαστήριο όπου οι σπουδαστές και οι δάσκαλοι, οι καλλιτέχνες και οι τεχνίτες, παράγουν ιερά έργα τέχνης υψηλής ποιότητας. Καθώς οι σπουδαστές αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους στον σχεδιασμό και την παραγωγή, εργάζονται σε καλλιτεχνικές επιτροπές, μαθαίνουν επίσης πώς αλληλεπιδρούν με τους πελάτες και τις ανάγκες τους.

Το σχολείο στοχεύει να βοηθήσει τους καλλιτέχνες να προχωρήσουν στην παράδοση μέσω πέντε κύριων εργαλείων:

 1. Μια αυστηρή καλλιτεχνική και τεχνική εκπαίδευση
  που σας δίνει τη δυνατότητα να κυριαρχήσετε την εικαστική γλώσσα, όπως διδάχθηκε στα εργαστήρια αναγέννησης τέχνης και στις Ακαδημίες Καλών Τεχνών.
 2. Μια εις βάθος ανάλυση της σύγχρονης σκέψης που βοηθά στην κατανόηση του ιερού
  για παράδειγμα μέσω της μελέτης του Evangelii Gaudium του Πάπα Φραγκίσκου και του Laudato si, που ασχολούνται με το θέμα της ομορφιάς στη λειτουργία και στη δημιουργία. Είναι επίσης σημαντικό το έργο του Βενέδικτου XVI, που περιλαμβάνεται στην «Εισαγωγή στο Πνεύμα της Λειτουργίας», ως ερμηνευτικό κλειδί για το λειτουργικό κίνημα και το Βατικανό Β. Μια άλλη πηγή είναι η θεολογία του σώματος από τον Ιωάννη Παύλο Β, η οποία είναι μια πολύ σημαντική προσέγγιση της σωματικότητας και της σημασίας της για τον σύγχρονο κόσμο. Η επιστολή του Ιωάννη Παύλου ΙΙ προς τους καλλιτέχνες θεωρείται θεμελιώδες έγγραφο που αποτελεί πολύτιμο προσανατολισμό για το σχολείο.
 3. Μια θεωρητική και πρακτική γνώση της πίστης που πρέπει να εκπροσωπείται
  Ελάτε πορνό φτιαγμένο από την τέχνη της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σε μια εκκλησία που δεν συνειδητοποιεί τη δοκιμή της Κριστολογίας και δεν συχνάζει με το πρόσωπο του Χριστού, που δεν είναι κομμάτι της ζωής και της ζωής;
 4. Ιδιαίτερη προσοχή στην ανθρώπινη φιγούρα
  Στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε και πάλι στην ανθρώπινη φιγούρα, πέρα από τη σύγχρονη εικονογραφική κρίση και στη γνώση των ακαδημαϊκών καλλιτεχνικών αρχών: αυτή είναι η ευκαιρία που προσφέρεται στους μαθητές που μαθαίνουν να παρακολουθούν και ενθαρρύνονται να ερμηνεύουν αυτό που βλέπουν κάνοντας ενημερωμένες οπτικές επιλογές.
 5. Το πλαίσιο της πόλης της Φλωρεντίας
  με τις συλλογές και τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις - την σπουδαιότερη αίθουσα διδασκαλίας - η συνεργασία με τα ιστορικά βιοτεχνικά εργαστήρια Confartigianato και με την Opera del Duomo, ένα ζωντανό εργαστήριο για την αποκατάσταση και συντήρηση μερικών από τα πιο θαυμαστά έργα τέχνης, δημιουργία νέων και συγκεκριμένων επαγγελματικών στοιχείων: καλλιτέχνες και τεχνίτες στη μέση της ακρίβειας δεξιοτεχνίας και της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας.
  126997_pexels-photo-102127.jpeg Daian Gan / Pexels

Η Sacred Art School , που βρίσκεται μέσα στο πάρκο, βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου Pavoniere.

Η περιοχή γεμάτη πράσινο και ηρεμία είναι το τέλειο περιβάλλον για να μελετήσετε και να αναπτύξετε τις καλλιτεχνικές σας δεξιότητες.

Ελάτε να μας συναντήσετε.

Τοποθεσίες

Μητροπολιτική Πόλη της Φλωρεντίας

Address
Viale della Catena, 4
Le Pavoniere – Parco delle Cascine

50144 Μητροπολιτική Πόλη της Φλωρεντίας, Τοσκάνη, Ιταλία

FAQ

Άλλη