Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Πανεπιστήμιο της Πίζας είναι ένα δημόσιο ίδρυμα που διαθέτει είκοσι τμήματα , με ερευνητικά κέντρα υψηλού επιπέδου στους τομείς της γεωργίας, της αστροφυσικής, της πληροφορικής, της μηχανικής, της ιατρικής και της κτηνιατρικής. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο έχει στενές σχέσεις με τα ινστιτούτα Pisan του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας , με πολλούς πολιτιστικούς οργανισμούς εθνικής και διεθνούς σημασίας, καθώς και με τη βιομηχανία, ιδίως με την τεχνολογία της πληροφορίας , η οποία πέρασε μια φάση ταχείας επέκτασης στην Πίζα κατά τη διάρκεια δεκαεπτά εξήντα και εβδομήντα.

Το Πανεπιστήμιο της Πίζας ιδρύθηκε επίσημα το 1343 , αν και ορισμένοι μελετητές ισχυρίζονται ότι η καταγωγή του χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Οι πρώτες ενδείξεις ενός Pisan "Studium" χρονολογούνται από το 1338 όταν ο γνωστός νομικός Ranieri Arsendi μεταφέρθηκε στην Πίζα από τη Μπολόνια. Αυτός μαζί με τον Bartolo Da Sassoferrato , λέκτορας στο Αστικό Δίκαιο, πληρώθηκαν από το Δήμο για να διδάξουν δημόσια μαθήματα.

Ο παπικός ταύρος « In supremae dignitatis », ο οποίος χορηγήθηκε από τον Πάπα Κλήμεντ VI στις 3 Σεπτεμβρίου 1343, αναγνώρισε το «Studium» της Πίζας ως « Studium Generale ». ένα ίδρυμα επιμόρφωσης που ιδρύθηκε ή επιβεβαιώθηκε από μια καθολική αρχή, τον παπισμό ή την αυτοκρατορία. Η Πίζα ήταν ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που θα μπορούσαν να καυχηθούν για αυτή την παπική βεβαίωση, η οποία εγγυήθηκε την καθολική, νομική αξία των εκπαιδευτικών προσόντων της.

Τα πρώτα μαθήματα ήταν: Θεολογία, Αστικό Δίκαιο, Κανόνα και Ιατρική. Το 1355 ο γνωστός σχολιαστής της Θεϊκής Κωμωδίας του Dante άρχισε να διδάσκει στο "Studium" ο Francesco Da Buti .

Η Πίζα και το "Studium" της γνώρισαν περίοδο κρίσης γύρω από τις αρχές του 15ου αιώνα: η κατάκτηση της πόλης από την Φλωρεντία κατέστρεψε την οικονομική και κοινωνική ζωή της. Πράγματι, υπάρχει έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για την κανονική λειτουργία του Πανεπιστημίου εδώ και δεκαετίες.

Το 1473, χάρη στον Lorenzo dei Medici , το Pisan Studium επανέλαβε τη συστηματική του εξέλιξη και η κατασκευή ενός κτιρίου για τη διδασκαλία μαθημάτων προβλεπόταν το 1486. ​​Το κτίριο, γνωστό αργότερα ως Palazzo della Sapienza (Το κτίριο της γνώσης) την πλατεία Piazza del Grano του 14ου αιώνα. Η εικόνα ενός χερουβιού τοποθετήθηκε πάνω από την πύλη "Dell'Abbondanza" (η πύλη της αφθονίας), οδηγώντας στην Piazza, που σήμερα είναι το σύμβολο του Πανεπιστημίου .

Μετά την εξέγερση ενάντια στη Φλωρεντία το 1494 και τον πόλεμο που ακολούθησε, το Pisan Studium υπέστη μια περίοδο παρακμής και μεταφέρθηκε στην Πίσωια, το Prato και τη Φλωρεντία. Το τελετουργικό εκ νέου άνοιγμα του Πανεπιστημίου, την 1η Νοεμβρίου 1543, υπό την κυριαρχία του δούκα Cosimo I dei Medici , θεωρήθηκε ως δεύτερη εγκαινίαση. Η ποιότητα του πανεπιστημίου ενισχύθηκε από το καταστατικό του 1545 και το Athenaeum Pisan έγινε ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη για τη διδασκαλία και την έρευνα. Η έδρα του "Semplici" (Botany) πραγματοποιήθηκε από τον Luca Ghini , ιδρυτή των πρώτων βοτανικών κήπων στον κόσμο, με επιτυχία τον Andrea Cesalpino , ο οποίος πρωτοστάτησε στην πρώτη επιστημονική μεθοδολογία για την ταξινόμηση των φυτών και θεωρείται πρόδρομος στην ανακάλυψη της κυκλοφορίας του αίματος . Οι Gabriele Fallopio και Marcello Malpighi διδάσκουν στην Ανατομία και την Ιατρική.

Ο Galileo Galilei, ο οποίος γεννήθηκε και σπούδασε στην Πίζα, έγινε καθηγητής Μαθηματικών στο Pisan Studium το 1589.

Ο ρόλος του Πανεπιστημίου ως κρατικού θεσμού έγινε όλο και πιο έντονος κατά την περίοδο του Μεγάλου Δουκάτου του Medici. Μια πολιτική προστατευτισμού εξασφάλιζε έναν συνεκτικό πυρήνα μελετητών και δασκάλων: οι νόμοι που εκδόθηκαν από τους Cosimo I, Ferdinando I και Ferdinando II υποχρέωναν εκείνους που σκόπευαν να αποκτήσουν πτυχίο για να παρακολουθήσουν το Studium της Πίζας. Αυτή η περίοδος παρουσιάζει διάλεξη διάσημων αριθμών στη Πίζα, ειδικά στον τομέα του δικαίου και της ιατρικής .

Η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου συνεχίστηκε κάτω από τα Lorenas. Ολοκλήρωσαν την κατασκευή του αστρονομικού παρατηρητηρίου (ένα έργο που ξεκίνησε από το Medicis), καθώς και τον εμπλουτισμό της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης με σημαντικές εκδόσεις, την ανάπτυξη του Βοτανικού Κήπου και του Μουσείου Φυσικών Επιστημών και καθιέρωσαν νέες καρέκλες, όπως η Πειραματική Φυσική και η Χημεία.

Η προσάρτηση της Τοσκάνης στη Ναπολεονική Αυτοκρατορία οδήγησε στη μετατροπή του Studium σε Αυτοκρατορική Ακαδημία: το Αθηνάιο έγινε υποκατάστημα του Πανεπιστημίου του Παρισιού και τα μαθήματα και τα προγράμματα σπουδών διαρθρώθηκαν ακολουθώντας το γαλλικό δημόσιο εκπαιδευτικό μοντέλο. Δημιουργήθηκαν πέντε νέες σχολές (Θεολογία, Νομική, Ιατρική, Επιστήμη και Λογοτεχνία), μαζί με εξετάσεις, διαφορετικούς τίτλους σπουδών και διατριβές. Το 1813 ιδρύθηκε το «La Scuola Normale Superiore », ως υποκατάστημα της «Ecole Normale de Paris».

Η αποκατάσταση δεν μπόρεσε να ακυρώσει τις συνέπειες της εμπειρίας του Ναπολέοντα. Το πρώτο συνέδριο ιταλικών επιστημόνων πραγματοποιήθηκε στην Πίζα το 1839 . 421 επιστήμονες και πάνω από 300 εμπειρογνώμονες διαφόρων ειδικοτήτων συζήτησαν τη ζωολογία, τη συγκριτική ανατομία, τη χημεία, τη φυσική, τα μαθηματικά, την αγρονομία, την τεχνολογία, τη βοτανική, τη φυσιολογία της βλάστησης, τη γεωλογία, την ορυκτολογία, τη γεωγραφία και την ιατρική.

Το 1839 - 1840 ο Διευθυντής της Παιδείας, Gaetano Giorgini, επέφερε την πιο σημαντική μεταρρύθμιση στο Πανεπιστήμιο της Πίζας αυξάνοντας τον αριθμό των σχολών σε έξι (Θεολογία, Νομική, Λογοτεχνία, Ιατρική, Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες) και δημιούργησε την πρώτη στον κόσμο πρόεδρος της γεωργίας και της εκτροφής προβάτων.

Το 1846 ανοίχθηκε ξανά το Scuola Normale. Εν τω μεταξύ, τα φιλελεύθερα και πατριωτικά ιδανικά εξαπλώνονταν στο Αθηνάριο και ένα τάγμα του Πανεπιστημίου - αποτελούμενο από λέκτορες και μαθητές - διακρίθηκε στη μάχη της Curtatone και της Montanara το 1848 .

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης αποκατάστασης, το 1851, ο Leopoldo II ενώνει τα πανεπιστήμια της Πίζας και της Σιένα σε ένα μοναδικό Etruscan Athenaeum που ενθαρρύνεται εν μέρει για οικονομικούς λόγους αλλά κυρίως για πολιτικό έλεγχο. Οι σχολές Θεολογίας και Νόμου στηριζόταν στη Σιένα. ενώ αυτά της λογοτεχνίας, της ιατρικής, των μαθηματικών και των φυσικών επιστημών παρέμειναν στην Πίζα. Μετά την εξέγερση της Φλωρεντίας και την εγκατάλειψη του Μεγάλου Δούκα το 1859 , ένα από τα αρχικά μέτρα που επέβαλε η Προβλεπόμενη Κυβέρνηση ήταν η επιστροφή στην πόλη της Πίζας του Σπουνού με τις έξι από τις ικανότητές της.

Με τη γέννηση του Βασιλείου της Ιταλίας , το Πανεπιστήμιο της Πίζας έγινε ένα από τα πιο διάσημα πολιτιστικά ιδρύματα του νέου κράτους . Μεταξύ του δεύτερου μισού του δέκατου ένατου και του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα διδάσκονταν στην Πίζα οι ακόλουθοι κύριοι δάσκαλοι : οι δικηγόροι Francesco Carrara και Francesco Buonamici , φιλόλογοι Domenico Comparetti και Giovanni D'Ancona , οι ιστορικοί Pasquale Villari , Gioacchino Volpe και Luigi Russo , φιλόσοφος Ο Giovanni Gentile , ο οικονομολόγος Giuseppe Toniolo και οι μαθηματικοί Ulisse Dini και Antonio Pacinotti . Το πρώτο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιστορικής Γλωσσολογίας ιδρύθηκε στην Πίζα το 1890 .

Κατά τα χρόνια του φασισμού, το Αθηναϊκό Πίζα ήταν ένα ενεργό κέντρο για πολιτικό διάλογο και αντιφασιστική οργάνωση .

Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, το Πανεπιστήμιο της Πίζας επέστρεψε στην πρωτοπορία σε πολλά πεδία γνώσης . Στις σχολές Μηχανικής και Φαρμακευτικής, που ιδρύθηκαν πριν από τον πόλεμο, προστέθηκαν Οικονομικά, Ξένες Γλώσσες και Λογοτεχνία και Πολιτική. Το 1967 δημιουργήθηκε το «Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna» το οποίο, μαζί με το «La Scuola Normale», δημιούργησε ένα εξαιρετικά διάσημο κέντρο εκμάθησης και διδασκαλίας.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
ιταλικός
Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Βασικό Eτος

University of Pisa Summer & Winter Schools

Μάθημα Ανθρωπιστικών Σπουδών (FCH) ... [+]

Μάθημα Ιδρύματος Ανθρωπιστικών Επιστημών (FCH) - 60 FC cr

Οι ενότητες χωρίζονται με τον ακόλουθο τρόπο:

- Ιταλική λογοτεχνία: εισαγωγή 12 FC κρ - Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία 9 κ - Ελληνική και Ρωμαϊκή Αρχαιολογία 6 π.μ. - Ιστορία της τέχνης: εισαγωγή 6 κ - Εισαγωγή στη Φιλοσοφική Σκέψη 3 FC κρ

Οι υπόλοιπες 24 μονάδες θα αποτελούνται από μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας και Πολιτισμού για να καλύψουν συνολικά 60 μονάδες.... [-]

Ιταλία Lucca
Σεπτέμβριος 2019
Αγγλικά,ιταλικός
Πλήρης παρακολούθηση
1 έτος
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Μάθημα Θετικών Επιστημών (FCS) ... [+]

Η σχολή προετοιμάζει φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της γεωργίας, της επιστήμης των υπολογιστών, της οικονομίας, της μηχανικής, των μαθηματικών, της ιατρικής, των φυσικών επιστημών, της φαρμακολογίας και της φυσικής. Το περιεχόμενο των μαθημάτων λαμβάνει υπόψη τις εξετάσεις εισδοχής στην Ιατρική και τις δοκιμές αξιολόγησης που πρέπει να λάβουν οι φοιτητές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε πρόγραμμα σπουδών.... [-]

Ιταλία Lucca
Σεπτέμβριος 2019
Αγγλικά,ιταλικός
Πλήρης παρακολούθηση
1 έτος
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά

Θερινά μαθήματα

University of Pisa Summer & Winter Schools

Το θερινό σχολείο περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα πολυεπιστημονικών σπουδών μέσα σε μία εβδομάδα. Η Σχολή θα διεξαχθεί στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Πίζας και έχει σ ... [+]

Σχετικά με

Το θερινό σχολείο περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα πολυεπιστημονικών σπουδών μέσα σε μία εβδομάδα. Η Σχολή θα διεξαχθεί στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Πίζας και έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύει μεταπτυχιακούς φοιτητές, κυρίως διδακτορικούς, με ενδιαφέροντα στην Επιστήμη της Κληρονομιάς. Το καλοκαιρινό σχολείο στοχεύει στην παροχή στους φοιτητές διαφορετικού μορφωτικού πεδίου (απόφοιτοι τεχνικο-επιστημονικών και ανθρωπιστικών) των ειδικών δεξιοτήτων για την έναρξη και την ανάπτυξη σχεδίων για σωστή διάγνωση και συντηρητική διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το σχολείο παρέχει μαθήματα για τη μετάδοση της γνώσης για τον χαρακτηρισμό των υλικών, για τις τεχνικές που είναι κατάλληλες για τον χαρακτηρισμό τους, για την εκτίμηση της κατάστασης αλλαγής τους. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη μελέτη των προϊόντων και των τεχνολογιών που θα χρησιμοποιηθούν στη διατήρηση. Κάθε χρόνο η Σχολή θα είναι αφιερωμένη σε ένα διαφορετικό θέμα στο πλαίσιο της Επιστήμης της Κληρονομιάς. Το 2019, το σχολείο θα επικεντρωθεί στη μελέτη των οργανικών υλικών στην αρχαιολογία.... [-]

Ιταλία Lucca
Σεπτέμβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Λόγω της επιτυχίας των δύο πρώτων Εκδόσεων στην Πίζα (2016 και 2017), με τη συμμετοχή περίπου 120 φοιτητών από όλο τον κόσμο, καθώς και της έκδοσης 2018 στη Λιθουανία, με ... [+]

Σχετικά με

Λόγω της επιτυχίας των δύο πρώτων Εκδόσεων στην Πίζα (2016 και 2017), με τη συμμετοχή περίπου 120 φοιτητών από όλο τον κόσμο, καθώς και της έκδοσης 2018 στη Λιθουανία, με τη συμμετοχή των ιδρυτών της Σχολής ως εκπαιδευτικοί, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πίζας πραγματοποιεί το IV Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα τη Γειωμένη Θεωρία και τις Ποιοτικές Μέθοδοι. Το καλοκαιρινό σχολείο είναι ένα εντατικό διήμερο πρόγραμμα (με πρωινές και απογευματινές συνεδρίες), όπου οι ασκήσεις και οι ομάδες εργασίας εναλλάσσονται με διαλέξεις. Οι ποιοτικοί ερευνητές αντιμετωπίζουν συχνά κοινά προβλήματα, όπως το να χαθούν μετά τη συλλογή και την κωδικοποίηση των δεδομένων, να παραβλέπουν τις δυνατότητες για την ανάπτυξη των ιδεών τους και να παράγουν διακεκομμένες και εγκόσμιες αναφορές. Οι μέθοδοι γειτονικής θεωρίας σας βοηθούν να επισπεύσετε την ανάλυση δεδομένων και τη σύνταξη μιας έκθεσης. Αυτό το Θερινό Σχολείο επικεντρώνεται στη βελτίωση των δεξιοτήτων στη χρήση των στρατηγικών Grounded Theory για να σας βοηθήσει να αυξήσετε την ακρίβεια, τη σαφήνεια και τη δημιουργικότητα της δουλειάς σας. Αυτά τα σχολεία θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ευελιξία της Γειωμένης Θεωρίας, ενώ θα προωθήσετε το εννοιολογικό βάθος και το εύρος της ανάλυσης σας. Θα τονίσουμε πώς να (1) αναπτύξουμε και να αναγνωρίσουμε ισχυρούς κώδικες, (2) να κάνουμε συγκριτική ανάλυση, (3) να ενισχύσουμε τις αναδυόμενες εννοιολογικές κατηγορίες και (4) να ενσωματώσουμε αυτές τις κατηγορίες σε μια συνεκτική και συναρπαστική έκθεση, (5) στην ποιοτική ανάλυση, (6) να γνωστοποιήσετε τα ευρήματά σας και (7) να ασχοληθείτε με το CAQDAS για να βελτιώσετε τις... [-]

Ιταλία Lucca
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Στρωματογραφικές ανασκαφές των ρωμαϊκών κτιρίων που βρίσκονται στην παραλιακή συνοικία Vada Volaterrana. Ταξινόμηση κτιρίων και ευρημάτων, μη καταστρεπτικές διαγνωστικές ... [+]

Σχετικά με

Στρωματογραφικές ανασκαφές των ρωμαϊκών κτιρίων που βρίσκονται στην παραλιακή συνοικία Vada Volaterrana. Ταξινόμηση κτιρίων και ευρημάτων, μη καταστρεπτικές διαγνωστικές τεχνικές που εφαρμόζονται στην αρχαιολογική έρευνα (ιδιαίτερα οι γεωρραμικές έρευνες που διεξήγαγε ο Dr. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI), η ψηφιακή διαχείριση της τεκμηρίωσης

Σκοπός

Μεθοδολογία διδασκαλίας της Αρχαιολογικής έρευνας σε ρωμαϊκές πόλεις και τοπία... [-]

Ιταλία Livorno
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
3 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το Καλοκαιρινό Σχολείο "Οι Αιγυπτολόγοι ως επιμελητές μουσείων: μια εμβληματική εκπαίδευση" είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο της Πίζας σ ... [+]

Σχετικά με

Το Καλοκαιρινό Σχολείο "Οι Αιγυπτολόγοι ως επιμελητές μουσείων: μια εμβληματική εκπαίδευση" είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο της Πίζας σε συνεργασία με το Museo Egizio στο Τορίνο. Ο κύριος στόχος της Σχολής είναι η παροχή θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης στα αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα ως μέρος μιας συλλογής. Κάθε αντικείμενο είναι μια συσσώρευση διαφορετικών ιστοριών, αρχαίων και σύγχρονων, που κυμαίνονται από την παραγωγή, τη χρήση, την εναπόθεση, την ανακάλυψη, μέχρι την απόκτηση, τη διατήρηση και την εμφάνισή του. Το σχολείο θα προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να αντιμετωπίσει αιγυπτιακά αντικείμενα από όλες αυτές τις διαφορετικές οπτικές γωνίες, από θεωρητικές έως πιο ρεαλιστικές απόψεις, εκθέτοντας τους συμμετέχοντες σε ποικίλες πρακτικές μουσείων χάρη σε μια εμπειρία που βυθίζεται σε ένα μουσείο περιβάλλον.... [-]

Ιταλία Lucca Turin
Σεπτέμβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
1 εβδομάδα
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το χειμερινό σχολείο είναι αφιερωμένο στο Ph.D. οι μαθητές που εκτελούν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες στον τομέα των μηχανημάτων υγρών μηχανημάτων και των συστημάτω ... [+]

Σχετικά με

Το χειμερινό σχολείο είναι αφιερωμένο στο Ph.D. οι μαθητές που εκτελούν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες στον τομέα των μηχανημάτων υγρών μηχανημάτων και των συστημάτων ενεργειακών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των στροβιλομηχανών, των κινητήρων εσωτερικής καύσης, των συστημάτων μετατροπής ενέργειας, των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, των συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των καινοτόμων ενεργειακών συστημάτων. Το χειμερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο και θα διοργανωθεί με σεμινάρια εμπειρογνωμόνων και συνεδριών με συζήτηση ενημέρωσης και εμπειρίας μεταξύ φοιτητών και καθηγητών. το σχολείο θα διεξαχθεί για πέντε ημέρες και οι εθνικοί και διεθνείς ομιλητές θα κληθούν να παρουσιάσουν την εμπειρία τους και τις ερευνητικές τους δραστηριότητες. ομιλητές θα κληθούν από ακαδημαϊκούς, βιομηχανικούς και ερευνητικούς φορείς.... [-]

Ιταλία Lucca
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το Θερινό Σχολείο Οστεοαρχαρολογίας και Παλαιοπαθολογίας είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην απόκτηση σπουδαστών σε ανθρωπολογικές και παλαιοπαθολογικές εργα ... [+]

Σχετικά με

Το Θερινό Σχολείο Οστεοαρχαρολογίας και Παλαιοπαθολογίας είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην απόκτηση σπουδαστών σε ανθρωπολογικές και παλαιοπαθολογικές εργαστηριακές μεθόδους. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους φοιτητές να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε μια βιοαρχαιολογική έρευνα, δουλεύοντας δίπλα-δίπλα με κορυφαίους ερευνητές στον τομέα. Οι εργαστηριακές δραστηριότητες και οι διαλέξεις θα διεξαχθούν στο Εργαστήριο Παλαιοπαθολογίας (στο πλαίσιο της Ιατρικής Σχολής της Πίζας). Το Καλοκαιρινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί μέσα σε 3 εβδομάδες, προκειμένου να δοθεί στους φοιτητές οι βασικές γνώσεις της σκελετικής ανατομίας, της φυσικής ανθρωπολογίας και της παλαιοπαθολογίας που είναι απαραίτητες για την προσέγγιση των οστεολογικών αναλύσεων. Τα εξεταζόμενα σκελετικά υλικά περιλαμβάνουν δείγματα από ανασκαφές της Τοσκάνης που χρονολογούνται από τις μεσαιωνικές ηλικίες. Οι δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν υπό την επίβλεψη έμπειρου προσωπικού της Διεύθυνσης Παλαιοπαθολογίας, υπό την εποπτεία του καθηγητή Gino Fornaciari.... [-]

Ιταλία Lucca
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
3 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Ο στόχος του θερινού σχολείου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες μια ευρεία επισκόπηση των τρεχουσών στρατηγικών για τη μελέτη των κατοικιών, των κήπων και των αστικών ... [+]

Σχετικά με

Ο στόχος του θερινού σχολείου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες μια ευρεία επισκόπηση των τρεχουσών στρατηγικών για τη μελέτη των κατοικιών, των κήπων και των αστικών τοπίων της Ρώμης. Θεμελιώδεις ερωτήσεις είναι: Ποιες μέθοδοι για τη συλλογή δεδομένων συμβάλλουν στην επιστημονική ανασυγκρότηση των δομημένων περιβαλλόντων; Ποιες τεχνολογίες για την απεικόνιση δεδομένων επιτρέπουν την ανάκτηση της αισθητηριακής διάστασης των αστικών τοπίων; Πώς μπορούν να έχουν πρόσβαση τα αρχαιολογικά δεδομένα στους ειδικούς άλλων κλάδων που εμπλέκονται στην έρευνα, τη διατήρηση και τη διαχείριση της κτισμένης κληρονομιάς; Ποια εργαλεία είναι χρήσιμα για την ανταλλαγή δεδομένων με σκοπό τη βιώσιμη διατήρηση; Η Πομπηία παρέχει μια ιδανική περίπτωση, χάρη στην απαράμιλλη διαθεσιμότητα των αρχαιολογικών δεδομένων, καθώς και στην αιώνια ιστορία της εξερεύνησης, της έρευνας και των αποκαταστάσεων.... [-]

Ιταλία Pompei
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
3 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το σχολείο σκοπεύει να διδάξει ορισμένα επιλεγμένα και επαγγελματικά εργαλεία που είναι χρήσιμα στη μελέτη των ιστορικών τοπίων και των αρχιτεκτονικών του παρελθόντος σε ... [+]

Σχετικά με

Το σχολείο σκοπεύει να διδάξει ορισμένα επιλεγμένα και επαγγελματικά εργαλεία που είναι χρήσιμα στη μελέτη των ιστορικών τοπίων και των αρχιτεκτονικών του παρελθόντος σε πολύπλοκες περιοχές όπως οι ορεινές, αξιοποιώντας τις ψηφιακές προόδους και τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τις βασικές ανάγκες αυτόν τον τομέα έρευνας, προωθώντας μια στενότερη συνεργασία με τους δημόσιους οργανισμούς και τους επαγγελματίες στον σχεδιασμό της χρήσης γης και στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι ομιλίες το πρωί από τους διευθυντές και τους εκπαιδευτές σχετικά με την έρευνά τους θα δώσουν στους μαθητές τις γνώσεις σχετικά με τη θεωρία και την πρακτική στα επιλεγμένα θέματα. Η πρακτική, πρακτική εμπειρία στον τομέα θα συμπληρωθεί από τη δραστηριότητα σε υπολογιστή που χρησιμοποιεί το νέο λογισμικό ή / και νέα ψηφιακά εργαλεία το απόγευμα.... [-]

Ιταλία Lucca Massa
Ιούλιος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
1 εβδομάδα
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Η επιστήμη, η τεχνολογία και η σχετική εμπειρογνωμοσύνη έχουν αποκτήσει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην κοινωνία. Η δημόσια ανησυχία και η διαμάχη για τον τρόπο με τον ... [+]

Σχετικά με

Η επιστήμη, η τεχνολογία και η σχετική εμπειρογνωμοσύνη έχουν αποκτήσει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην κοινωνία. Η δημόσια ανησυχία και η διαμάχη για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η επιστήμη και η τεχνολογική πρόοδος και η τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών, προσδοκιών και απαιτήσεων έχουν αυξηθεί αναλογικά. Θεσμικά όργανα όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση το αναγνώρισαν ως ένα σημαντικό ζήτημα, οδηγώντας σε αυτό που μερικές φορές απεικονίστηκε ως κρίση εμπιστοσύνης στην επιστήμη και, πιο πρόσφατα, σε μια κρίση ορθολογισμού στην αντιμετώπιση δημόσιων θεμάτων. Ορισμένα θεωρητικά πλαίσια και προσεγγίσεις έχουν αναπτυχθεί με την πάροδο των ετών. Παρόλο που αυτές διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά τον τρόπο διάγνωσης της προέλευσης του προβλήματος και της αντίδρασης, υπάρχει ευρεία συμφωνία ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε απλοϊκή άποψη της διασύνδεσης μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας και ότι πρέπει να υιοθετηθούν πιο προσεκτικές προσεγγίσεις εργάστηκε. Ως αποτέλεσμα, σημειώθηκε τεράστια αύξηση της ευαισθητοποίησης, των εννοιολογικών πλαισίων, των εργαλείων και των δεξιοτήτων για την επικοινωνία της επιστήμης, τη μέτρηση των δημόσιων αντιδράσεων και τη συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη πολιτικής σχετικά με την επιστήμη και την τεχνολογία. Ωστόσο, τα δημόσια ζητήματα επανεμφανίζονται συνεχώς καθώς προχωρούν οι επιστήμες, η καινοτομία και οι βιομηχανικές πολιτικές, αμφισβητώντας την ικανότητα αποδοτικής εφαρμογής της επιστημονικής και τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης σε ένα κοινωνικά αβέβαιο πλαίσιο. Το θερινό σχολείο θα παρέχει μια ενημερωμένη ανάλυση αυτού του προβλήματος, με έμφαση στα πλαίσια, τις προσεγγίσεις, τις μεθοδολογίες και τις εμπειρίες. Οι δραστηριότητες θα διαρθρωθούν στις πρωινές και απογευματινές συνεδρίες. Οι πρωινές συνεδρίες θα αφιερωθούν σε διαλέξεις. Οι... [-]

Ιταλία Lucca
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Η θερινή σχολή Data Science προσφέρει μια ευρεία πολυεπιστημονική προοπτική στους διάφορους πυλώνες της επιστήμης των δεδομένων, όπως η εξόρυξη δεδομένων και η ανάλυση με ... [+]

Η θερινή σχολή Data Science προσφέρει μια ευρεία πολυεπιστημονική προοπτική στους διάφορους πυλώνες της επιστήμης των δεδομένων, όπως η εξόρυξη δεδομένων και η ανάλυση μεγάλων δεδομένων, μηχανική μάθηση και AI, επιστήμη δικτύων και σύνθετα συστήματα, ψηφιακή ηθική, υπολογιστική κοινωνική επιστήμη και εφαρμοσμένη επιστήμη δεδομένων. από διεθνείς μελετητές υψηλού επιπέδου.

Σκοπός

Η Data Science αναδύεται ως αναστατωτική συνέπεια της ψηφιακής επανάστασης. Βασίζεται στον συνδυασμό μεγάλης διαθεσιμότητας δεδομένων, εξελιγμένων τεχνικών ανάλυσης δεδομένων και κλιμακούμενων υπολογιστικών υποδομών. Η Data Science αλλάζει ταχύτατα τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε, κοινωνικοποιούμε, διεξάγουμε έρευνα και κυβερνάμε την κοινωνία. Αλλάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο εκτελείται η επιστημονική έρευνα. Οι προσεγγίσεις που βασίζονται σε μοντέλα συμπληρώνονται με προσεγγίσεις που βασίζονται σε δεδομένα. Ένα νέο παράδειγμα έχει προκύψει όπου οι θεωρίες και τα μοντέλα και η βάση από την ανακάλυψη των γνώσεων από τα δεδομένα υποστηρίζονται αμοιβαία. Δεδομένης της διεπιστημονικής φύσης της Data Science, αυτό εκμεταλλεύεται δεδομένα και μοντέλα για την προώθηση της γνώσης σε διαφορετικούς κλάδους ή σε διάφορους κλάδους (π.χ. βιολογία, οικονομία, ιατρική κλπ.). Τα βασικά θέματα του θερινού σχολείου σχετίζονται με τις μεγάλες αναλύσεις δεδομένων (π.χ. εξόρυξη γνώσης από μεγάλα δεδομένα, μηχανική μάθηση, παροχή επισκόπησης των κύριων τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την αυτόματη εκμάθηση και βελτίωση από την εμπειρία και τα πολύπλοκα συστήματα, τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που σχετίζονται ιδιαίτερα στο δίκτυο της επιστήμης). Επιπλέον, οι διαλέξεις θα επισημάνουν τις ηθικές συνέπειες που θα μπορούσε να οδηγήσει η επιστήμη των δεδομένων και τα αντίμετρα που μπορεί να εφαρμόσει κάθε επιστήμονας δεδομένων για να πραγματοποιήσει ανάλυση... [-]

Ιταλία Lucca
Σεπτέμβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
1 εβδομάδα
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το μάθημα θα καλύψει τον πλήρη κύκλο ενός ποιοτικού ερευνητικού έργου. από το σχεδιασμό έως τη συλλογή, ανάλυση, αναφορά και διάδοση δεδομένων. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχο ... [+]

Σχετικά με

Το μάθημα θα καλύψει τον πλήρη κύκλο ενός ποιοτικού ερευνητικού έργου. από το σχεδιασμό έως τη συλλογή, ανάλυση, αναφορά και διάδοση δεδομένων. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν σε διαφορετικές στρατηγικές συλλογής δεδομένων (συνεντεύξεις, έγγραφα, οπτικά δεδομένα, παρατηρήσεις κλπ.), Διαφορετικές μεθόδους ανάλυσης δεδομένων (ανάλυση περιεχομένου, εθνογραφία, ανάλυση κρίσιμων λόγων κλπ.) Και θα μάθουν πώς η διερμηνεία , την αξιολόγηση και τη διάδοση των πορισμάτων της ποιοτικής μελέτης. Τέλος, θα παρουσιαστεί ένα εργαλείο λογισμικού (Nvivo) για την ποιοτική ανάλυση της έρευνας και οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στη χρήση του.... [-]

Ιταλία Lucca
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Η έκδοση 2019 της Θερινής Σχολής Ενεργειακών Τεχνολογιών για το βιομηχανικό διαδίκτυο των πραγμάτων (ET-I2oT 2019) οργανώνεται για να προσφέρει 6 ECTS (48 ώρες μαθήματα μ ... [+]

Σχετικά με

Η έκδοση 2019 της Θερινής Σχολής Ενεργειακών Τεχνολογιών για το βιομηχανικό διαδίκτυο των πραγμάτων (ET-I2oT 2019) οργανώνεται για να προσφέρει 6 ECTS (48 ώρες μαθήματα μπροστά) στους τομείς της ηλεκτρονικής, της ηλεκτρομαγνητικής και των ΤΠΕ για το Ίντερνετ των πραγμάτων (IoT) (πέρυσι), φοιτητές και διδάκτορες, ερευνητές πρώτου σταδίου και επαγγελματίες από την Ακαδημία ή τη Βιομηχανία.... [-]

Ιταλία Lucca
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
6 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Οι ελεγκτές πρέπει να αναπτύξουν και να βελτιώσουν την ικανότητά τους να αναλύουν τις αλλαγές, να αντιμετωπίζουν τους συναφείς κινδύνους και προκλήσεις και να προσαρμόζου ... [+]

Σχετικά με

Οι ελεγκτές πρέπει να αναπτύξουν και να βελτιώσουν την ικανότητά τους να αναλύουν τις αλλαγές, να αντιμετωπίζουν τους συναφείς κινδύνους και προκλήσεις και να προσαρμόζουν συνεχώς τις ελεγκτικές τους μεθόδους και προσεγγίσεις. Για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό τα ελεγκτικά ιδρύματα να αναπτύξουν μια αμοιβαία επωφελή σχέση με τους ακαδημαϊκούς ερευνητές. Με άλλα λόγια, το επάγγελμα του ελεγκτή και η έρευνα πρέπει να προχωρούν χέρι-χέρι. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το Πανεπιστήμιο της Πίζας και ο ανεξάρτητος εξωτερικός ελεγκτής της ΕΕ (ECA), δημιούργησαν και διοργάνωσαν από κοινού ένα Θερινό Σχολείο στο πλαίσιο του δημόσιου ελέγχου και της λογοδοσίας... [-]

Ιταλία Lucca
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
ιταλικός
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Η συμβολή των υπολογιστικών μεθοδολογιών στην ανακάλυψη φαρμάκων δεν αποτελεί πλέον αντικείμενο αμφισβήτησης και οι μεγάλες φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες το ... [+]

Σχετικά με

Η συμβολή των υπολογιστικών μεθοδολογιών στην ανακάλυψη φαρμάκων δεν αποτελεί πλέον αντικείμενο αμφισβήτησης και οι μεγάλες φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες του κόσμου χρησιμοποιούν εργαλεία υπολογιστικού σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός των φαρμάκων με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών περιλαμβάνει υπολογιστικές μεθόδους και πόρους που χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν το σχεδιασμό και την ανακάλυψη νέων θεραπευτικών λύσεων. Αυτό το καλοκαιρινό σχολείο θα καλύψει όλες τις βασικές υπολογιστικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ανακάλυψη φαρμάκων, παρέχοντας ένα βασικό επίπεδο γνώσης αυτού του πεδίου έρευνας.... [-]

Ιταλία Lucca
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
6 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το μάθημα θα επισημάνει τις πιο πρόσφατες έρευνες και κλινικά εφαρμοσμένα θέματα σχετικά με το ρόλο της μυϊκής άσκησης τόσο σε υγιή άτομα όσο και σε ασθενείς που επηρεάζο ... [+]

Σχετικά με

Οι ευρωπαϊκές αγροτικές περιοχές είναι κατοικημένες με μικρά αγροκτήματα. Συμβάλλουν στην παραγωγή τροφίμων που αργότερα αυτοκατανεμηθούν ή αποκτήθηκαν από τους καταναλωτές τόσο στις αγροτικές όσο και στις αστικές περιοχές. Για το γεγονός και μόνο ότι δραστηριοποιούνται σε αγροτικές περιοχές, οι μικρές εκμεταλλεύσεις αποτελούν μέρος της δυναμικής των αγροτικών περιοχών (π.χ. οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών) που επηρεάζουν την αγροτική μετάβαση. Με άλλα λόγια, στην Ευρώπη η μετάβαση στην αγροτική οικονομία συνδέεται με ζητήματα που σχετίζονται με τη γεωργία, την παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων, πολλές αγροτικές περιοχές και επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί συμβάλλοντας στην τροφοδότηση και την απόκτηση τροφίμων.... [-]

Ιταλία Lucca Sillico
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
1 μήνας
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το θερινό μας σχολείο είναι ένα πρακτικό μάθημα πλήρους εμβάπτισης που καλύπτει τις βιοτεχνολογικές μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν στη μελέτη διαφόρων βιολογικών υπο ... [+]

Σχετικά με

Το θερινό μας σχολείο είναι ένα πρακτικό μάθημα πλήρους εμβάπτισης που καλύπτει τις βιοτεχνολογικές μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν στη μελέτη διαφόρων βιολογικών υποκειμένων που σχετίζονται με την κυτταρική βιολογία, την έκφραση γονιδίων και την ανάλυση λειτουργιών, τη γονιδιοτοξικότητα και τις υπερδομικές παρατηρήσεις.

Το μάθημα θα χωριστεί σε:... [-]

Ιταλία Lucca
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
13 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Η Θερινή Σχολή Αρχαιολογίας στο Abruzzo είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο της Πίζας σε συνεργασία με την εποπτεία της αρχαιολογικής κληρο ... [+]

Σχετικά με

Η Θερινή Σχολή Αρχαιολογίας στο Abruzzo είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο της Πίζας σε συνεργασία με την εποπτεία της αρχαιολογικής κληρονομιάς του Abruzzo. Οι φοιτητές θα λάβουν εντατική διεπιστημονική εκπαίδευση, με διαλέξεις, εργαστήρια, δύο διαφορετικές δραστηριότητες ανασκαφής. Για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα σχεδιάσαμε μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο το Σαββατοκύριακο. Με το σχολείο μας, οι μαθητές θα αναπτύξουν το βασικό πλαίσιο γνώσης και δεξιοτήτων για το μελλοντικό επαγγελματικό τους έργο στην αρχαιολογία.... [-]

Ιταλία Lecce Nei Marsi
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Ο στόχος αυτού του Μικρού είναι η παροχή γνώσεων και εργαλείων για την ίδρυση και λειτουργία μιας τουριστικής εταιρείας που εστιάζει στον αθλητισμό. ... [+]

Σκοπός

Ο στόχος αυτού του Μικρού είναι η παροχή γνώσεων και εργαλείων για την ίδρυση και λειτουργία μιας τουριστικής εταιρείας που εστιάζει στον αθλητισμό.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση

Πανεπιστημιακοί σπουδαστές που ενδιαφέρονται για τον τομέα τουρισμού και τη διαχείριση

Γλώσσα

Αγγλικά

Ένταση προγράμματος

Πλήρης απασχόληση

Απαιτήσεις εισδοχής

ως φοιτητής πανεπιστημίου... [-]

Ιταλία Lucca
Σεπτέμβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
6 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Οι φοιτητές φυσικής θα εκπαιδευτούν στις ερευνητικές ομάδες που εργάζονται για τις νέες πρωτοβουλίες του Fermilab, τα πειράματα mu2e, muon (g-2), Nova καθώς και τα μελλον ... [+]

Σχετικά με

Οι φοιτητές φυσικής θα εκπαιδευτούν στις ερευνητικές ομάδες που εργάζονται για τις νέες πρωτοβουλίες του Fermilab, τα πειράματα mu2e, muon (g-2), Nova καθώς και τα μελλοντικά πειράματα φυσικών νετρίνων ή στην ομάδα Fermilab που συνεργάζεται με το πείραμα CMS στο CERN , ή στην ομάδα θεωρίας. για μερικούς φοιτητές, η πρακτική άσκηση μπορεί να γίνει σε άλλα εργαστήρια ή πανεπιστήμια. οι φοιτητές μηχανικών θα εκπαιδευτούν στο τμήμα επιτάχυνσης Fermilab, στο τμήμα τεχνικών τμημάτων ή πληροφορικής ή σε ομάδες που εργάζονται σε εφαρμοσμένη έρευνα σε άλλα εργαστήρια ή πανεπιστήμια. κάθε intern θα επιβλέπεται από έναν μέντορα, υπάλληλο του Αμερικανικού εργαστηρίου. ο μέντορας είναι υπεύθυνος για όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του intern για τις 9 εβδομάδες μονιμότητας στο έδαφος μας. κάθε υποψήφιος θα παρουσιάσει μια γραπτή έκθεση η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο αξιολόγησης από ένα πανεπιστήμιο της επιτροπής της Πίζας.... [-]

Ηνωμένες Πολιτείες Batavia
Ιούλιος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
1 μήνας
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το Θερινό Σχολείο είναι ένα Εργαστήριο Σχεδιασμού Τοπίου, το οποίο στοχεύει στη διερεύνηση των πολύπλοκων σχέσεων μεταξύ του δομημένου περιβάλλοντος και του νερού, με την ... [+]

Σχετικά με

Το Θερινό Σχολείο είναι ένα Εργαστήριο Σχεδιασμού Τοπίου, το οποίο στοχεύει στη διερεύνηση των πολύπλοκων σχέσεων μεταξύ του δομημένου περιβάλλοντος και του νερού, με την ευρύτερη έννοια των περιβαλλοντικών πόρων, και ως εκ τούτου περιλαμβάνει παραθαλάσσια, ποτάμια, λίμνες και υδάτινους πόρους. Οι σπουδαστές θα συμμετάσχουν στην εκπόνηση ενός σχεδίου σε μια μελέτη τοσκάνης με την υποστήριξη καθηγητών και καθηγητών του Πανεπιστημίου της Πίζας και επισκέπτη καθηγητών άλλων εθνικών και διεθνών πανεπιστημίων. Το Θερινό Σχολείο οργανώνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος στοχεύει πρωτίστως στην κριτική ανάγνωση και γνώση της περιοχής που επιλέχθηκε ως μελέτη περίπτωσης, προκειμένου να προσδιοριστούν οι αξίες και οι επικρίσεις της. Σε αυτό το πρώτο μέρος θα δοθούν επίσης βασικά στοιχεία για τις μεθόδους 3d φωτογραμμετρίας και UAV για την ανάλυση της μελέτης περίπτωσης τόσο σε αρχιτεκτονική όσο και σε αστική κλίμακα. Στο δεύτερο μέρος, ο φοιτητής θα εργαστεί για την ανάπτυξη ενός έργου βελτίωσης της περιοχής που επιλέχθηκε ως μελέτη περίπτωσης. Για όλη την περίοδο, θα διοργανώνονται κατάλληλα μαθήματα προκειμένου να δοθεί θεωρητική και μεθοδολογική υποστήριξη για την ανάπτυξη των σχεδίων. Τα αποτελέσματα θα συζητηθούν δημόσια σε ένα ανοιχτό τελικό γεγονός.... [-]

Ιταλία Lucca
Αύγουστος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
2 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το Καλοκαιρινό Σχολείο "Reading Middle Egyptian Hieratic" είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο της Πίζας, με στόχο την κατάρτιση των συμμετε ... [+]

Σχετικά με

Το Καλοκαιρινό Σχολείο "Reading Middle Egyptian Hieratic" είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο της Πίζας, με στόχο την κατάρτιση των συμμετεχόντων στην ανάγνωση και ερμηνεία των λογοτεχνικών και ντοκυμαντικών κειμένων της Αρχαίας Αιγύπτου (Μ.Α. Αιγυπτίων, 2000-1500 π.Χ.) ιερατικά και ιερογλυφικά).

Σκοπός

Ο στόχος του σχολείου είναι να παρέχει ισχυρή ικανότητα στην ανάγνωση και ερμηνεία αρχαίων αιγυπτιακών εγγράφων σε ιερατικά και ιερογλυφικά, πέρα ​​από τις βασικές γνώσεις. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω τριών διαφορετικών επιπέδων: 1) Αποκωδικοποίηση ιερατικού σεναρίου (βασικό) 2) Εντατική πρακτική της ανάγνωσης (ιερατικές πηγές) υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών 3) Εστίαση στα θέματα γραμματικής που σχετίζονται με τα κείμενα του Μέσου Βασιλείου. Με τη διερεύνηση διαφόρων τύπων εγγράφων, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στην προσέγγιση των αρχαίων αιγυπτιακών γραπτών στη Μέση Αιγυπτιακή, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν γραφτεί στο ιερατικό.... [-]

Ιταλία Turin
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά,Arabic (Egypt)
Πλήρης παρακολούθηση
6 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Η δραστηριότητα θα αποτελείται από δώδεκα διαλέξεις. Κάθε διάλεξη θα καλύψει ένα θέμα που περιέχεται σε ένα τυποποιημένο βιβλίο της Nuclear Physics που επεκτείνεται για ν ... [+]

Σχετικά με

Η δραστηριότητα θα αποτελείται από δώδεκα διαλέξεις. Κάθε διάλεξη θα καλύψει ένα θέμα που περιέχεται σε ένα τυποποιημένο βιβλίο της Nuclear Physics που επεκτείνεται για να δείξει πώς η κατανόησή μας έχει αλλάξει βαθιά λόγω της εμπειρίας που έχει συσσωρευτεί τις τελευταίες δεκαετίες. Συγκεκριμένα, θα επικεντρωθούμε σε πτυχές που σχετίζονται με την πρόσφατη πρόοδο που έχει ως αποτέλεσμα η έρευνα με ραδιενεργά δοκάρια (RIB), το μοντέλο δομής ab-initio και οι σύγχρονες αλληλεπιδράσεις νουκλεονίου-νουκλεονίου, μελέτες πυρηνικής ύλης και εφαρμογές αστροφυσικού και πρακτικού ενδιαφέροντος.... [-]

Ιταλία Lucca
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το μάθημα αυτό είναι αποτέλεσμα μιας σύμπραξης του UN-Habitat και του Πανεπιστημίου της Πίζας. Αντιμετωπίζει το περίπλοκο ζήτημα της διακυβέρνησης των πόλεων που είναι αν ... [+]

Σχετικά με

Το μάθημα αυτό είναι αποτέλεσμα μιας σύμπραξης του UN-Habitat και του Πανεπιστημίου της Πίζας. Αντιμετωπίζει το περίπλοκο ζήτημα της διακυβέρνησης των πόλεων που είναι ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή, αξιολογώντας με συγκριτικό τρόπο τις βέλτιστες πρακτικές και λύσεις. Το μάθημα απευθύνεται κυρίως σε φορείς χάραξης πολιτικής, δημόσιους υπαλλήλους και επαγγελματίες, παρουσιάζοντας θεωρητικά και ακαδημαϊκά περιεχόμενα με πρακτική και πρακτική προσέγγιση. Τα συγκεκριμένα περιεχόμενα στο γενικό θέμα θα προσδιορίζονται κάθε χρόνο και θα συμφωνούνται από τους διοργανωτές σε κάθε έκδοση, με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή.... [-]

Ιταλία Lucca
Σεπτέμβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Η σχολή πεδίου στη μεσαιωνική αρχαιολογία και βιοαρχαιολογία στο Badia Pozzeveri (Lucca, Ιταλία) είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην εκπαίδευση των φοιτητών ... [+]

Σχετικά με

Η σχολή πεδίου στη μεσαιωνική αρχαιολογία και βιοαρχαιολογία στο Badia Pozzeveri (Lucca, Ιταλία) είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην εκπαίδευση των φοιτητών στον αρχαιολογικό και βιοαρχαολογικό τομέα και στις εργαστηριακές μεθόδους. Οι ανασκαφές θα πραγματοποιηθούν στην εκκλησία του San Pietro a Pozzeveri στο δήμο Altopascio. Το Badia Pozzeveri βρίσκεται περίπου 10 μίλια ανατολικά της πόλης της Lucca, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας της Τοσκάνης. Η εκκλησία του San Pietro ήταν κάποτε μέρος ενός μοναστηριού του Camaldolese, το οποίο ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα στις όχθες της λίμνης Bientina. Η μεσαιωνική λίμνη, που τώρα στεγνώθηκε, εκτείνεται ανάμεσα στη Λούκα και τον ποταμό Άρνο. Το μοναστήρι άκμασε κατά τη διάρκεια του 12ου-13ου αιώνα χάρη στη θέση του στη Via Francigena, μια σημαντική εμπορική και προσκυνηματική διαδρομή, η οποία συνδέει τη Γαλλία και τη Βόρεια Ευρώπη με τη Ρώμη καθ 'όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Η παρακμή του μοναστηρίου ξεκίνησε τον 14ο αιώνα και τελικά οδήγησε στη διάλυση του τον 15ο αιώνα. Η εκκλησία του San Pietro παρέμεινε ως κέντρο λατρείας του χωριού και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται.... [-]

Ιταλία Altopascio
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Δύο εβδομάδες εκπαιδευτικών και εργαστηριακών δραστηριοτήτων, καθώς και δικτύωση, κοινωνικοποίηση, δημιουργία αγώνων και χαλάρωση. Στην αρχή της πρώτης εβδομάδας θα παρου ... [+]

Σχετικά με

Δύο εβδομάδες εκπαιδευτικών και εργαστηριακών δραστηριοτήτων, καθώς και δικτύωση, κοινωνικοποίηση, σύζευξη και χαλάρωση. Στην αρχή της πρώτης εβδομάδας θα παρουσιαστούν οι προκλήσεις που ξεκίνησαν οι εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και στις οποίες οι συμμετέχοντες θα καλούνται να εργαστούν σε ομάδες 4-5 ατόμων. Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, θα παρουσιαστεί το πρώτο σχέδιο του έργου που εκτελούν οι ομάδες. Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας θα παρουσιαστεί η τελική έκδοση των έργων. Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες Θεωρητικά-πρακτικά μαθήματα σχετικά με τα πιο προηγμένα εργαλεία, τεχνολογίες και μεθόδους του κόσμου των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών.... [-]

Ιταλία Lucca
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
2 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά