Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Πανεπιστήμιο της Πίζας είναι ένα δημόσιο ίδρυμα που διαθέτει είκοσι τμήματα , με ερευνητικά κέντρα υψηλού επιπέδου στους τομείς της γεωργίας, της αστροφυσικής, της πληροφορικής, της μηχανικής, της ιατρικής και της κτηνιατρικής. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο έχει στενές σχέσεις με τα ινστιτούτα Pisan του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας , με πολλούς πολιτιστικούς οργανισμούς εθνικής και διεθνούς σημασίας, καθώς και με τη βιομηχανία, ιδίως με την τεχνολογία της πληροφορίας , η οποία πέρασε μια φάση ταχείας επέκτασης στην Πίζα κατά τη διάρκεια δεκαεπτά εξήντα και εβδομήντα.

Το Πανεπιστήμιο της Πίζας ιδρύθηκε επίσημα το 1343 , αν και ορισμένοι μελετητές ισχυρίζονται ότι η καταγωγή του χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Οι πρώτες ενδείξεις ενός Pisan "Studium" χρονολογούνται από το 1338 όταν ο γνωστός νομικός Ranieri Arsendi μεταφέρθηκε στην Πίζα από τη Μπολόνια. Αυτός μαζί με τον Bartolo Da Sassoferrato , λέκτορας στο Αστικό Δίκαιο, πληρώθηκαν από το Δήμο για να διδάξουν δημόσια μαθήματα.

Ο παπικός ταύρος « In supremae dignitatis », ο οποίος χορηγήθηκε από τον Πάπα Κλήμεντ VI στις 3 Σεπτεμβρίου 1343, αναγνώρισε το «Studium» της Πίζας ως « Studium Generale ». ένα ίδρυμα επιμόρφωσης που ιδρύθηκε ή επιβεβαιώθηκε από μια καθολική αρχή, τον παπισμό ή την αυτοκρατορία. Η Πίζα ήταν ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που θα μπορούσαν να καυχηθούν για αυτή την παπική βεβαίωση, η οποία εγγυήθηκε την καθολική, νομική αξία των εκπαιδευτικών προσόντων της.

Τα πρώτα μαθήματα ήταν: Θεολογία, Αστικό Δίκαιο, Κανόνα και Ιατρική. Το 1355 ο γνωστός σχολιαστής της Θεϊκής Κωμωδίας του Dante άρχισε να διδάσκει στο "Studium" ο Francesco Da Buti .

Η Πίζα και το "Studium" της γνώρισαν περίοδο κρίσης γύρω από τις αρχές του 15ου αιώνα: η κατάκτηση της πόλης από την Φλωρεντία κατέστρεψε την οικονομική και κοινωνική ζωή της. Πράγματι, υπάρχει έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για την κανονική λειτουργία του Πανεπιστημίου εδώ και δεκαετίες.

Το 1473, χάρη στον Lorenzo dei Medici , το Pisan Studium επανέλαβε τη συστηματική του εξέλιξη και η κατασκευή ενός κτιρίου για τη διδασκαλία μαθημάτων προβλεπόταν το 1486. ​​Το κτίριο, γνωστό αργότερα ως Palazzo della Sapienza (Το κτίριο της γνώσης) την πλατεία Piazza del Grano του 14ου αιώνα. Η εικόνα ενός χερουβιού τοποθετήθηκε πάνω από την πύλη "Dell'Abbondanza" (η πύλη της αφθονίας), οδηγώντας στην Piazza, που σήμερα είναι το σύμβολο του Πανεπιστημίου .

Μετά την εξέγερση ενάντια στη Φλωρεντία το 1494 και τον πόλεμο που ακολούθησε, το Pisan Studium υπέστη μια περίοδο παρακμής και μεταφέρθηκε στην Πίσωια, το Prato και τη Φλωρεντία. Το τελετουργικό εκ νέου άνοιγμα του Πανεπιστημίου, την 1η Νοεμβρίου 1543, υπό την κυριαρχία του δούκα Cosimo I dei Medici , θεωρήθηκε ως δεύτερη εγκαινίαση. Η ποιότητα του πανεπιστημίου ενισχύθηκε από το καταστατικό του 1545 και το Athenaeum Pisan έγινε ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη για τη διδασκαλία και την έρευνα. Η έδρα του "Semplici" (Botany) πραγματοποιήθηκε από τον Luca Ghini , ιδρυτή των πρώτων βοτανικών κήπων στον κόσμο, με επιτυχία τον Andrea Cesalpino , ο οποίος πρωτοστάτησε στην πρώτη επιστημονική μεθοδολογία για την ταξινόμηση των φυτών και θεωρείται πρόδρομος στην ανακάλυψη της κυκλοφορίας του αίματος . Οι Gabriele Fallopio και Marcello Malpighi διδάσκουν στην Ανατομία και την Ιατρική.

Ο Galileo Galilei, ο οποίος γεννήθηκε και σπούδασε στην Πίζα, έγινε καθηγητής Μαθηματικών στο Pisan Studium το 1589.

Ο ρόλος του Πανεπιστημίου ως κρατικού θεσμού έγινε όλο και πιο έντονος κατά την περίοδο του Μεγάλου Δουκάτου του Medici. Μια πολιτική προστατευτισμού εξασφάλιζε έναν συνεκτικό πυρήνα μελετητών και δασκάλων: οι νόμοι που εκδόθηκαν από τους Cosimo I, Ferdinando I και Ferdinando II υποχρέωναν εκείνους που σκόπευαν να αποκτήσουν πτυχίο για να παρακολουθήσουν το Studium της Πίζας. Αυτή η περίοδος παρουσιάζει διάλεξη διάσημων αριθμών στη Πίζα, ειδικά στον τομέα του δικαίου και της ιατρικής .

Η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου συνεχίστηκε κάτω από τα Lorenas. Ολοκλήρωσαν την κατασκευή του αστρονομικού παρατηρητηρίου (ένα έργο που ξεκίνησε από το Medicis), καθώς και τον εμπλουτισμό της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης με σημαντικές εκδόσεις, την ανάπτυξη του Βοτανικού Κήπου και του Μουσείου Φυσικών Επιστημών και καθιέρωσαν νέες καρέκλες, όπως η Πειραματική Φυσική και η Χημεία.

Η προσάρτηση της Τοσκάνης στη Ναπολεονική Αυτοκρατορία οδήγησε στη μετατροπή του Studium σε Αυτοκρατορική Ακαδημία: το Αθηνάιο έγινε υποκατάστημα του Πανεπιστημίου του Παρισιού και τα μαθήματα και τα προγράμματα σπουδών διαρθρώθηκαν ακολουθώντας το γαλλικό δημόσιο εκπαιδευτικό μοντέλο. Δημιουργήθηκαν πέντε νέες σχολές (Θεολογία, Νομική, Ιατρική, Επιστήμη και Λογοτεχνία), μαζί με εξετάσεις, διαφορετικούς τίτλους σπουδών και διατριβές. Το 1813 ιδρύθηκε το «La Scuola Normale Superiore », ως υποκατάστημα της «Ecole Normale de Paris».

Η αποκατάσταση δεν μπόρεσε να ακυρώσει τις συνέπειες της εμπειρίας του Ναπολέοντα. Το πρώτο συνέδριο ιταλικών επιστημόνων πραγματοποιήθηκε στην Πίζα το 1839 . 421 επιστήμονες και πάνω από 300 εμπειρογνώμονες διαφόρων ειδικοτήτων συζήτησαν τη ζωολογία, τη συγκριτική ανατομία, τη χημεία, τη φυσική, τα μαθηματικά, την αγρονομία, την τεχνολογία, τη βοτανική, τη φυσιολογία της βλάστησης, τη γεωλογία, την ορυκτολογία, τη γεωγραφία και την ιατρική.

Το 1839 - 1840 ο Διευθυντής της Παιδείας, Gaetano Giorgini, επέφερε την πιο σημαντική μεταρρύθμιση στο Πανεπιστήμιο της Πίζας αυξάνοντας τον αριθμό των σχολών σε έξι (Θεολογία, Νομική, Λογοτεχνία, Ιατρική, Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες) και δημιούργησε την πρώτη στον κόσμο πρόεδρος της γεωργίας και της εκτροφής προβάτων.

Το 1846 ανοίχθηκε ξανά το Scuola Normale. Εν τω μεταξύ, τα φιλελεύθερα και πατριωτικά ιδανικά εξαπλώνονταν στο Αθηνάριο και ένα τάγμα του Πανεπιστημίου - αποτελούμενο από λέκτορες και μαθητές - διακρίθηκε στη μάχη της Curtatone και της Montanara το 1848 .

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης αποκατάστασης, το 1851, ο Leopoldo II ενώνει τα πανεπιστήμια της Πίζας και της Σιένα σε ένα μοναδικό Etruscan Athenaeum που ενθαρρύνεται εν μέρει για οικονομικούς λόγους αλλά κυρίως για πολιτικό έλεγχο. Οι σχολές Θεολογίας και Νόμου στηριζόταν στη Σιένα. ενώ αυτά της λογοτεχνίας, της ιατρικής, των μαθηματικών και των φυσικών επιστημών παρέμειναν στην Πίζα. Μετά την εξέγερση της Φλωρεντίας και την εγκατάλειψη του Μεγάλου Δούκα το 1859 , ένα από τα αρχικά μέτρα που επέβαλε η Προβλεπόμενη Κυβέρνηση ήταν η επιστροφή στην πόλη της Πίζας του Σπουνού με τις έξι από τις ικανότητές της.

Με τη γέννηση του Βασιλείου της Ιταλίας , το Πανεπιστήμιο της Πίζας έγινε ένα από τα πιο διάσημα πολιτιστικά ιδρύματα του νέου κράτους . Μεταξύ του δεύτερου μισού του δέκατου ένατου και του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα διδάσκονταν στην Πίζα οι ακόλουθοι κύριοι δάσκαλοι : οι δικηγόροι Francesco Carrara και Francesco Buonamici , φιλόλογοι Domenico Comparetti και Giovanni D'Ancona , οι ιστορικοί Pasquale Villari , Gioacchino Volpe και Luigi Russo , φιλόσοφος Ο Giovanni Gentile , ο οικονομολόγος Giuseppe Toniolo και οι μαθηματικοί Ulisse Dini και Antonio Pacinotti . Το πρώτο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιστορικής Γλωσσολογίας ιδρύθηκε στην Πίζα το 1890 .

Κατά τα χρόνια του φασισμού, το Αθηναϊκό Πίζα ήταν ένα ενεργό κέντρο για πολιτικό διάλογο και αντιφασιστική οργάνωση .

Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, το Πανεπιστήμιο της Πίζας επέστρεψε στην πρωτοπορία σε πολλά πεδία γνώσης . Στις σχολές Μηχανικής και Φαρμακευτικής, που ιδρύθηκαν πριν από τον πόλεμο, προστέθηκαν Οικονομικά, Ξένες Γλώσσες και Λογοτεχνία και Πολιτική. Το 1967 δημιουργήθηκε το «Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna» το οποίο, μαζί με το «La Scuola Normale», δημιούργησε ένα εξαιρετικά διάσημο κέντρο εκμάθησης και διδασκαλίας.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
  • ιταλικός
  • Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Βασικό Eτος

University of Pisa Summer & Winter Schools

Το Ίδρυμα είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που διδάσκεται στα αγγλικά και απευθύνεται κυρίως σε υποψηφίους που δεν διαθέτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις εκπαίδευσης που περιγράφο ... [+]

Μάθημα Ιδρύματος Ανθρωπιστικών Σπουδών (FCH) - 60 Ίδρυμα Πιστωτικές Μονάδες

Οι ενότητες χωρίζονται με τον ακόλουθο τρόπο:

Ιταλική Λογοτεχνία: Εισαγωγή 12 Πιστωτικές Μονάδες του ΙδρύματοςΣύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία 9 Ίδρυμα Πιστωτικές ΜονάδεςΕλληνική και Ρωμαϊκή Αρχαιολογία 6 Ίδρυμα Πιστωτικές ΜονάδεςΙστορία της τέχνης: εισαγωγή 6 Ίδρυμα Πιστωτικές μονάδεςΕισαγωγή στη Φιλοσοφική Σκέψη 3 Ίδρυμα Πιστωτικές Μονάδες... [-]
Ιταλία Lucca Πίζα
Σεπτέμβριος 2020
Αγγλικά,ιταλικός
Πλήρης παρακολούθηση
1 έτος
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το μάθημα του Ιδρύματος προετοιμάζει φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της γεωργίας, της πληροφορικής, της οικονομίας, της μηχανικής, ... [+]

Το μάθημα του Ιδρύματος προετοιμάζει φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της γεωργίας, της πληροφορικής, της οικονομίας, της μηχανικής, των μαθηματικών, της ιατρικής, των φυσικών επιστημών, της φαρμακολογίας και της φυσικής. Το περιεχόμενο των μαθημάτων λαμβάνει υπόψη τις εξετάσεις εισδοχής στην Ιατρική και τις δοκιμές αξιολόγησης που πρέπει να λάβουν οι φοιτητές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε πρόγραμμα σπουδών.... [-]

Ιταλία Lucca
Σεπτέμβριος 2020
Αγγλικά,ιταλικός
Πλήρης παρακολούθηση
1 έτος
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά

Θερινά μαθήματα

University of Pisa Summer & Winter Schools

Μέσα από τη συνεργασία καθηγητών από διάφορα επιστημονικά πεδία και από πολλά ιταλικά και ξένα πανεπιστήμια (μεταξύ αυτών του Πανεπιστημίου Bar-Ilan και του Πανεπιστημίου ... [+]

Εβραϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά: ιταλικά νεκροταφεία

Η ιδέα ενός θερινού σχολείου έχει την προέλευσή του στο γεγονός ότι η Ιταλία διαθέτει περίπου το 70% της συνολικής εβραϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς στον κόσμο. Μέσα από τη συνεργασία καθηγητών από διάφορα επιστημονικά πεδία και από πολλά ιταλικά και ξένα πανεπιστήμια (μεταξύ αυτών του Πανεπιστημίου Bar-Ilan και του Πανεπιστημίου του Maryland) και υπό τη διεύθυνση του CISE (Διυπουργικό Κέντρο Εβραϊκών Σπουδών «Michele Luzzatti») διεπιστημονική προσέγγιση του θέματος, το θερινό σχολείο σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα της εβραϊκής προσευχής και των τόπων ταφής, ιδιαίτερα των Τοσκάνων, που αναλύονται με βάση τα αρχιτεκτονικά, καλλιτεχνικά, γλωσσικά και ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά τους.... [-]

Ιταλία Πίζα
Ιούνιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
1 εβδομάδα
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το θερινό σχολείο θα ασχοληθεί με θέματα όπως οι τάσεις στον τομέα του τουρισμού τροφίμων, οι ιταλικές τροφές, οι πολιτιστικές παραδόσεις ... [+]

Ο τουρισμός αναπτύσσεται γρήγορα και οι ταξιδιώτες γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί όχι μόνο όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και όσον αφορά τους καινοτόμους τρόπους απολαυστικής προορισμού. Ο εμπειρικός τουρισμός, ειδικότερα, είναι μια αυξανόμενη τάση που πρέπει να γνωρίζει κάθε πρακτορείο ταξιδίων. Ως εκ τούτου, η πρόκληση για τους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών είναι η ικανότητα προσφοράς συμμετοχικών και διαδραστικών πακέτων και η αντιμετώπιση των προσδοκιών των διεθνών τουριστών.... [-]

Ιταλία Lucca
Ιούλιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
10 μήνες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το καλοκαιρινό σχολείο στοχεύει στην παροχή στους φοιτητές διαφορετικού μορφωτικού πεδίου (απόφοιτοι τεχνικο-επιστημονικών και ανθρωπιστικών) των ειδικών δεξιοτήτων για ν ... [+]

Το Θερινό Σχολείο περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα πολυεπιστημονικών σπουδών εντός μιας εβδομάδας.

Η Σχολή θα διεξαχθεί στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Πίζας και έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύει πτυχιούχους μεταπτυχιακούς φοιτητές (Master), ιδίως Ph.D. φοιτητές, με ενδιαφέροντα στην Επιστήμη της Κληρονομιάς.

Το καλοκαιρινό σχολείο στοχεύει στην παροχή στους φοιτητές διαφορετικού μορφωτικού πεδίου (απόφοιτοι τεχνικο-επιστημονικών και ανθρωπιστικών) των ειδικών δεξιοτήτων για να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν σχέδια για σωστή διάγνωση και συντηρητική διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.... [-]

Ιταλία Πίζα
Σεπτέμβριος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το Καλοκαιρινό Σχολείο βοηθά τους συμμετέχοντες που βρίσκονται στο κέντρο ενός ερευνητικού έργου SNA ή συμμετέχουν στην ανάλυση δεδομένων δικτύου για μια προηγούμενη μελέ ... [+]

Μετά την επιτυχία τριών Εκδόσεων του Εργαστηρίου «Εισαγωγή στην Ανάλυση Κοινωνικών Δικτύων», το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πίζας διοργανώνει τώρα ένα Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα «Μέθοδοι Ανάλυσης Κοινωνικών Δικτύων με R».

Το Καλοκαιρινό Σχολείο βοηθά τους συμμετέχοντες που βρίσκονται στο κέντρο ενός ερευνητικού έργου SNA ή συμμετέχουν στην ανάλυση δεδομένων δικτύου για μια προηγούμενη μελέτη. Θα συζητήσουμε εν συντομία πώς να δημιουργήσουμε μια απόδοση των εργασιών των συμμετεχόντων που αυξάνει τη δύναμη της ανάλυσής τους, χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα και ισχυρά εργαλεία που προσφέρονται από πακέτα λογισμικού όπως το "Statnet".... [-]

Ιταλία Πίζα
Ιούνιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Η πολιτική οικολογία είναι ένας διεπιστημονικός τομέας που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια και περιλαμβάνει διάφορες κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες με στόχο ... [+]

Η πολιτική οικολογία είναι ένας διεπιστημονικός τομέας που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια και περιλαμβάνει διάφορες κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες με στόχο τη διερεύνηση της διεπαφής των κοινωνιών και του βιοφυσικού κόσμου που επηρεάζεται και με τη σειρά του επηρεάζει την πολιτική τάξη και τη συναφή δυναμική των συγκρούσεων και της συνεργασίας και χειραφέτηση. Η γενική στάση είναι επικριτική για την καπιταλιστική οικονομία, που βρίσκεται στον πυρήνα μιας κοινωνικο-οικολογικής (και όχι απλώς οικολογικής) κρίσης που έχει αποκτήσει όλο και περισσότερα στοιχεία από τη δεκαετία του 1970. Η πολιτική οικολογία αμφισβητεί επίσης τις (προφανώς) απολιτικές προοπτικές που οδηγούν στη συζήτηση και οι οποίες υποθέτουν ότι το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολιτικά ουδέτερους όρους αφήνοντας αδιόρατο τον τρόπο με τον οποίο η επιστήμη και η τεχνολογία αλληλεπιδρούν με την εξουσία και τα συμφέροντα.... [-]

Ιταλία Πίζα
Ιούνιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Έρευνα στην κατώτερη κοιλάδα Cecina (ager Volaterranus). Μεθοδολογία της έρευνας και της αρχαιολογίας του τοπίου. Μη-καταστρεπτικές διαγνωστικές τεχνικές που εφαρμόζονται ... [+]

Σχετικά με

Έρευνα στην κατώτερη κοιλάδα Cecina (ager Volaterranus). Μεθοδολογία της έρευνας και της αρχαιολογίας του τοπίου. Μη-καταστρεπτικές διαγνωστικές τεχνικές που εφαρμόζονται στην αρχαιολογική έρευνα. Στρωματογραφικές ανασκαφές των κτιρίων της λιμενικής συνοικίας Vada Volaterrana: μαθήματα μεθοδολογίας και πρακτικές δραστηριότητες εκσκαφής. Ταξινόμηση των κτιρίων και ευρήματα. Ψηφιακή διαχείριση της τεκμηρίωσης. Οι φοιτητές θα τροφοδοτήσουν τα δεδομένα που συλλέχθηκαν σε μια βάση δεδομένων που συνδέεται με ένα σύστημα GIS. Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (Πίζα, Βολτέρρα, Φλωρεντία, Λούνι).... [-]

Ιταλία Λιβόρνο
Ιούλιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
3 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το χειμερινό σχολείο είναι αφιερωμένο στο Ph.D. οι μαθητές που εκτελούν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες στον τομέα των μηχανημάτων υγρών μηχανημάτων και των συστημάτω ... [+]

Σχετικά με

Το χειμερινό σχολείο είναι αφιερωμένο στο Ph.D. οι μαθητές που εκτελούν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες στον τομέα των μηχανημάτων υγρών μηχανημάτων και των συστημάτων ενεργειακών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των στροβιλομηχανών, των κινητήρων εσωτερικής καύσης, των συστημάτων μετατροπής ενέργειας, των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, των συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των καινοτόμων ενεργειακών συστημάτων. Το χειμερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο και θα διοργανωθεί με σεμινάρια εμπειρογνωμόνων και συνεδριών με συζήτηση ενημέρωσης και εμπειρίας μεταξύ φοιτητών και καθηγητών. το σχολείο θα διεξαχθεί για πέντε ημέρες και οι εθνικοί και διεθνείς ομιλητές θα κληθούν να παρουσιάσουν την εμπειρία τους και τις ερευνητικές τους δραστηριότητες. ομιλητές θα κληθούν από ακαδημαϊκούς, βιομηχανικούς και ερευνητικούς φορείς.... [-]

Ιταλία Πίζα
Μάρτιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το Θερινό Σχολείο Οστεοαρχαρολογίας και Παλαιοπαθολογίας είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην απόκτηση σπουδαστών σε ανθρωπολογικές και παλαιοπαθολογικές εργα ... [+]

Σχετικά με

Το Θερινό Σχολείο Οστεοαρχαρολογίας και Παλαιοπαθολογίας είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην απόκτηση σπουδαστών σε ανθρωπολογικές και παλαιοπαθολογικές εργαστηριακές μεθόδους. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους φοιτητές να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε μια βιοαρχαιολογική έρευνα, δουλεύοντας δίπλα-δίπλα με κορυφαίους ερευνητές στον τομέα. Οι εργαστηριακές δραστηριότητες και οι διαλέξεις θα διεξαχθούν στο Εργαστήριο Παλαιοπαθολογίας (στο πλαίσιο της Ιατρικής Σχολής της Πίζας). Το Καλοκαιρινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί μέσα σε 3 εβδομάδες, προκειμένου να δοθεί στους φοιτητές οι βασικές γνώσεις της σκελετικής ανατομίας, της φυσικής ανθρωπολογίας και της παλαιοπαθολογίας που είναι απαραίτητες για την προσέγγιση των οστεολογικών αναλύσεων. Τα εξεταζόμενα σκελετικά υλικά περιλαμβάνουν δείγματα από ανασκαφές της Τοσκάνης που χρονολογούνται από τις μεσαιωνικές ηλικίες. Οι δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν υπό την επίβλεψη έμπειρου προσωπικού της Διεύθυνσης Παλαιοπαθολογίας, υπό την εποπτεία του καθηγητή Gino Fornaciari.... [-]

Ιταλία Πίζα
Ιούνιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
3 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Τα εντατικά μαθήματα της Ιταλικής Σχολής του Θερινού Σχολείου σχεδιάζονται σύμφωνα με τους στόχους και τους στόχους του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου και κατά συνέπεια διαιρ ... [+]

Σχετικά με

Τα εντατικά μαθήματα της Ιταλικής Σχολής του Θερινού Σχολείου σχεδιάζονται σύμφωνα με τους στόχους και τους στόχους του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου και κατά συνέπεια διαιρούνται σε A1, A2, B1, B2, C1, C2. Οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες με τη βοήθεια ενός τεστ συμμετοχής. Σε σύγκριση με τα κανονικά μαθήματα που προσφέρονται από το CLI κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, τα εντατικά καλοκαιρινά μαθήματα χαρακτηρίζονται από ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά:... [-]

Ιταλία Πίζα
Ιούλιος 2020
Αγγλικά,ιταλικός
Πλήρης παρακολούθηση
3 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Αν και η γνωστική επιστήμη έχει γίνει θέμα δημόσιας συζήτησης, εξακολουθούν να υπάρχουν θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τη σχέση της με το μυαλό και, στη συνέχεια, με τη σ ... [+]

Σχετικά με

Αν και η γνωστική επιστήμη έχει γίνει θέμα δημόσιας συζήτησης, εξακολουθούν να υπάρχουν θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τη σχέση της με το μυαλό και, στη συνέχεια, με τη σχέση του νου με τον εγκέφαλο. Αν αποδεχθούμε τη λειτουργική μεταφορική πληροφορία, οι λεπτομέρειες των διανοητικών διαδικασιών στις οποίες βασίζεται η βιολογία δεν έχουν σημασία. Το ίδιο συμβαίνει και με το πρόβλημα της υποκειμενικότητας: αν και η υποκειμενική εμπειρία βρίσκεται στο επίκεντρο του ανθρώπινου όντος, η μελέτη του πρέπει να εγκαταλειφθεί προκειμένου να προσαρμοστεί στον υπολογισμό. Δεύτερον, παρά το γεγονός ότι επενδύονται δισεκατομμύρια ευρώ, η νευροεπιστήμη δεν προχωρά τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν.... [-]

Ιταλία Πίζα
Αύγουστος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
6 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Η έκδοση των Θερινών Σχολικών Τεχνολογιών Ενεργείας για το βιομηχανικό Διαδίκτυο των πραγμάτων (ET-I2oT 2020) διοργανώνεται για να προσφέρει 6 ECTS (48 ώρες μαθήματα μπρο ... [+]

Σχετικά με

Η έκδοση των Θερινών Σχολικών Τεχνολογιών Ενεργείας για το βιομηχανικό Διαδίκτυο των πραγμάτων (ET-I2oT 2020) διοργανώνεται για να προσφέρει 6 ECTS (48 ώρες μαθήματα μπροστά) στους τομείς της ηλεκτρονικής, της ηλεκτρομαγνητικής, της δικτύωσης και των ΤΠΕ για την IoT, του Πτυχίου (Πέρυσι), Μεταπτυχιακοί και Διδακτορικοί, αρχαίοι ερευνητές και επαγγελματίες από την Ακαδημία ή τη Βιομηχανία. Θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τόσο τα θέματα HW όσο και τα SW της IoT κατά τη διάρκεια του σχολείου.... [-]

Ιταλία Πίζα
Ιούλιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
6 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Οι ελεγκτές πρέπει να αναπτύξουν και να βελτιώσουν την ικανότητά τους να αναλύουν τις αλλαγές, να αντιμετωπίζουν τους συναφείς κινδύνους και προκλήσεις και να προσαρμόζου ... [+]

Σχετικά με

Οι ελεγκτές πρέπει να αναπτύξουν και να βελτιώσουν την ικανότητά τους να αναλύουν τις αλλαγές, να αντιμετωπίζουν τους συναφείς κινδύνους και προκλήσεις και να προσαρμόζουν συνεχώς τις ελεγκτικές τους μεθόδους και προσεγγίσεις. Για το σκοπό αυτό, είναι σημαντικό τα ελεγκτικά ιδρύματα να αναπτύξουν μια αμοιβαία επωφελή σχέση με τους ακαδημαϊκούς ερευνητές. Με άλλα λόγια, το επάγγελμα του ελεγκτή και η έρευνα πρέπει να προχωρούν χέρι-χέρι. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το Πανεπιστήμιο της Πίζας και ο ανεξάρτητος εξωτερικός ελεγκτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECA), δημιούργησαν και από κοινού διοργάνωσαν Θερινό Σχολείο στο πλαίσιο του δημόσιου ελέγχου και της λογοδοσίας.... [-]

Ιταλία Πίζα
Ιούλιος 2020
ιταλικός
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Η συμβολή των υπολογιστικών μεθοδολογιών στην ανακάλυψη φαρμάκων δεν αποτελεί πλέον αντικείμενο αμφισβήτησης και οι μεγάλες φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες το ... [+]

Σχετικά με

Η συμβολή των υπολογιστικών μεθοδολογιών στην ανακάλυψη φαρμάκων δεν αποτελεί πλέον αντικείμενο αμφισβήτησης και οι μεγάλες φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες του κόσμου χρησιμοποιούν εργαλεία υπολογιστικού σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός των φαρμάκων με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών περιλαμβάνει υπολογιστικές μεθόδους και πόρους που χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν το σχεδιασμό και την ανακάλυψη νέων θεραπευτικών λύσεων. Αυτό το καλοκαιρινό σχολείο θα καλύψει όλες τις βασικές υπολογιστικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ανακάλυψη φαρμάκων, παρέχοντας ένα βασικό επίπεδο γνώσης αυτού του πεδίου έρευνας.... [-]

Ιταλία Πίζα
Ιούλιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
6 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το μάθημα στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και των ικανοτήτων σχετικά με τα θέματα τροφίμων και τη μετάβαση στη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές και στην προετ ... [+]

Σχετικά με

Η μετάβαση από την αγροτική περιοχή έγινε πρόσφατα ένα καυτό ζήτημα τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στις μη ευρωπαϊκές χώρες. Οι αγροτικές περιοχές εμπλέκονται στη δυναμική της ανάπτυξης, η βιωσιμότητα της οποίας δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη. Μπορούν να εντοπιστούν τέσσερις κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα της αγροτικής μετάβασης:

Η ικανότητα των αγροτικών περιοχών να είναι κατάλληλες για τη δημιουργία και τη λειτουργία οικονομικών δραστηριοτήτων που είναι οικονομικά βιώσιμες, ενώ είναι κατάλληλες και ικανοί να αξιοποιήσουν τις κοινωνικοπολιτιστικές και δημογραφικές συνθήκες του πλαισίου.Η ικανότητα των αγροτικών περιοχών να φιλοξενήσουν μια σειρά διαφοροποιημένων δραστηριοτήτων με ιδιαίτερη προσοχή στον αειφόρο αγροτικό τουρισμό.Η ικανότητα των αγροτικών περιοχών να προστατεύουν, να αξιοποιούν και να ενισχύουν τους φυσικούς πόρους που προσφέρονται από το τοπικό περιβάλλον.Η ικανότητα των αγροτικών περιοχών να συμπεριληφθούν στην ατζέντα πολιτικής των τοπικών, εθνικών και περιφερειακών θεσμών.... [-]
Ιταλία Sillico
Ιούνιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
1 μήνας
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Η χειμερινή μας σχολή είναι ένα πρακτικό μάθημα πλήρους εμβάπτισης που καλύπτει υπερδομικές τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στη μελέτη διαφόρων βιολογικών υποκειμένων ... [+]

Σχετικά με

Η χειμερινή μας σχολή είναι ένα πρακτικό μάθημα πλήρους εμβάπτισης που καλύπτει υπερδομικές τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στη μελέτη διαφόρων βιολογικών υποκειμένων (κυττάρων, ιστών, οργανισμών). Το μάθημα θα χωριστεί σε δύο μέρη: α) ένα θεωρητικό μέρος οργανωμένο σε διαλέξεις που καλύπτουν βασικές και προηγμένες τεχνικές στην ηλεκτρονική μικροσκοπία μετάδοσης και σάρωσης, β) πρακτικό μέρος στο οποίο οι συμμετέχοντες θα φιλοξενούνται στα εργαστήρια και θα συμμετέχουν άμεσα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση πειραματικών πρωτοκόλλων σχετικά με τα κύρια θέματα που αποτελούν αντικείμενο των διαλέξεων.... [-]

Ιταλία Lucca
Ιανουάριος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
8 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το θερινό μας σχολείο είναι ένα πρακτικό μάθημα πλήρους εμβάπτισης που καλύπτει τις βιοτεχνολογικές μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν στη μελέτη διαφόρων βιολογικών υπο ... [+]

Σχετικά με

Το θερινό μας σχολείο είναι ένα πρακτικό μάθημα πλήρους εμβάπτισης που καλύπτει τις βιοτεχνολογικές μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν στη μελέτη διαφόρων βιολογικών υποκειμένων που σχετίζονται με την κυτταρική βιολογία, την έκφραση γονιδίων και την ανάλυση λειτουργιών, τη γονιδιοτοξικότητα και τις υπερδομικές παρατηρήσεις.

Το μάθημα θα χωριστεί σε:... [-]

Ιταλία Πίζα
Ιούλιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
13 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Οι φοιτητές φυσικής θα εκπαιδευτούν στις ερευνητικές ομάδες που εργάζονται για τις νέες πρωτοβουλίες του Fermilab, τα πειράματα mu2e, muon (g-2), Nova καθώς και τα μελλον ... [+]

Σχετικά με

Οι φοιτητές φυσικής θα εκπαιδευτούν στις ερευνητικές ομάδες που εργάζονται για τις νέες πρωτοβουλίες του Fermilab, τα πειράματα mu2e, muon (g-2), Nova καθώς και τα μελλοντικά πειράματα φυσικών νετρίνων ή στην ομάδα Fermilab που συνεργάζεται με το πείραμα CMS στο CERN , ή στην ομάδα θεωρίας. για μερικούς φοιτητές, η πρακτική άσκηση μπορεί να γίνει σε άλλα εργαστήρια ή πανεπιστήμια. οι φοιτητές μηχανικών θα εκπαιδευτούν στο τμήμα επιτάχυνσης Fermilab, στο τμήμα τεχνικών τμημάτων ή πληροφορικής ή σε ομάδες που εργάζονται σε εφαρμοσμένη έρευνα σε άλλα εργαστήρια ή πανεπιστήμια. κάθε intern θα επιβλέπεται από έναν μέντορα, υπάλληλο του Αμερικανικού εργαστηρίου. ο μέντορας είναι υπεύθυνος για όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του intern για τις 9 εβδομάδες μονιμότητας στο έδαφος μας. κάθε υποψήφιος θα παρουσιάσει μια γραπτή έκθεση η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο αξιολόγησης από ένα πανεπιστήμιο της επιτροπής της Πίζας.... [-]

Ηνωμένες Πολιτείες Μπαταβία
Ιούλιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
1 μήνας
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το Θερινό Σχολείο είναι ένα Εργαστήριο Σχεδιασμού Τοπίου, το οποίο στοχεύει στη διερεύνηση των πολύπλοκων σχέσεων μεταξύ του δομημένου περιβάλλοντος και του νερού, με την ... [+]

Σχετικά με

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο "Η πόλη και το νερό" είναι ένα Workshop με πλήρες ωράριο σχεδιασμού, που στοχεύει στη διερεύνηση των πολύπλοκων σχέσεων μεταξύ του δομημένου περιβάλλοντος και του νερού, με την ευρύτερη έννοια του περιβαλλοντικού πόρου και συνεπώς περιλαμβάνει παραθαλάσσια, ποτάμια, λίμνες και υδατινοι ποροι. Οι σπουδαστές θα συμμετάσχουν στην εκπόνηση ενός σχεδίου μελέτης περίπτωσης με την υποστήριξη καθηγητών και καθηγητών των Πανεπιστημίων της Πίζας και επισκέπτονται καθηγητές άλλων εθνικών και διεθνών σχολείων αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού τοπίου.... [-]

Ιταλία Πίζα
Αύγουστος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
2 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το μάθημα αυτό είναι αποτέλεσμα μιας σύμπραξης του UN-Habitat και του Πανεπιστημίου της Πίζας. Αντιμετωπίζει το περίπλοκο ζήτημα της διακυβέρνησης των πόλεων που είναι αν ... [+]

Σχετικά με

Το μάθημα αυτό είναι αποτέλεσμα μιας σύμπραξης του UN-Habitat και του Πανεπιστημίου της Πίζας. Αντιμετωπίζει το περίπλοκο ζήτημα της διακυβέρνησης των πόλεων που είναι ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή, αξιολογώντας με συγκριτικό τρόπο τις βέλτιστες πρακτικές και λύσεις. Το μάθημα απευθύνεται κυρίως σε φορείς χάραξης πολιτικής, δημόσιους υπαλλήλους και επαγγελματίες, παρουσιάζοντας θεωρητικά και ακαδημαϊκά περιεχόμενα με πρακτική και πρακτική προσέγγιση. Τα συγκεκριμένα περιεχόμενα στο γενικό θέμα θα προσδιορίζονται κάθε χρόνο και θα συμφωνούνται από τους διοργανωτές σε κάθε έκδοση, με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή.... [-]

Ιταλία Lucca
Δεκέμβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
5 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Η σχολή πεδίου στη μεσαιωνική αρχαιολογία και βιοαρχαιολογία στο Badia Pozzeveri (Lucca, Ιταλία) είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην εκπαίδευση των φοιτητών ... [+]

Σχετικά με

Η σχολή πεδίου στη μεσαιωνική αρχαιολογία και βιοαρχαιολογία στο Badia Pozzeveri (Lucca, Ιταλία) είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην εκπαίδευση των φοιτητών στον αρχαιολογικό και βιοαρχαολογικό τομέα και στις εργαστηριακές μεθόδους. Οι ανασκαφές θα πραγματοποιηθούν στην εκκλησία του San Pietro a Pozzeveri στο δήμο Altopascio. Το Badia Pozzeveri βρίσκεται περίπου 10 μίλια ανατολικά της πόλης της Lucca, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας της Τοσκάνης. Η εκκλησία του San Pietro ήταν κάποτε μέρος ενός μοναστηριού του Camaldolese, το οποίο ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα στις όχθες της λίμνης Bientina. Η μεσαιωνική λίμνη, που τώρα στεγνώθηκε, εκτείνεται ανάμεσα στη Λούκα και τον ποταμό Άρνο. Το μοναστήρι άκμασε κατά τη διάρκεια του 12ου-13ου αιώνα χάρη στη θέση του στη Via Francigena, μια σημαντική εμπορική και προσκυνηματική διαδρομή, η οποία συνδέει τη Γαλλία και τη Βόρεια Ευρώπη με τη Ρώμη καθ 'όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Η παρακμή του μοναστηρίου ξεκίνησε τον 14ο αιώνα και τελικά οδήγησε στη διάλυση του τον 15ο αιώνα. Η εκκλησία του San Pietro παρέμεινε ως κέντρο λατρείας του χωριού και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται.... [-]

Ιταλία Altopascio
Ιούνιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το σχολείο προτίθεται να παρουσιάσει μερικά επιλεγμένα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρωπιστές στις έρευνες και τις δραστηριότητές τους, αξιοποιώντας την ψηφια ... [+]

Σχετικά με

Στο πλαίσιο των Θερινών Σχολών που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Πίζας, υπό την καθοδήγηση του Εργαστηρίου Ψηφιακού Πολιτισμού (Εργαστήριο Ψηφιακού Πολιτισμού, στο ισπανικό site), η τέταρτη έκδοση του Θερινού Σχολείου "Ψηφιακά Εργαλεία για Ανθρωπιστές" θα πραγματοποιηθεί στην Πίζα από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου 2020.

Το σχολείο προτίθεται να παρουσιάσει μερικά επιλεγμένα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρωπιστές στις έρευνες και τις δραστηριότητές τους, αξιοποιώντας την ψηφιακή στροφή και τις νέες τεχνολογίες. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε χρήσιμα εργαλεία για την επεξεργασία των κειμένων.... [-]

Ιταλία Πίζα
Ιούνιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
2 εβδομάδες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά

Μαθήματα

University of Pisa Summer & Winter Schools

Η αλληλεγγύη στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πιθανές λύσεις σε πολλές από τις σημερινές κρίσιμες προκλήσεις: διαχείριση των μεταναστε ... [+]

Σχετικά με

Η αλληλεγγύη στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πιθανές λύσεις σε πολλές από τις σημερινές κρίσιμες προκλήσεις: διαχείριση των μεταναστεύσεων, πρόσφυγες, φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές, τρομοκρατία και αλλαγή του κλίματος. Με αυτό το υπόβαθρο, αυτή η Σχολή παρέχει στους φοιτητές όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να διαχειριστούν την αλληλεγγύη σε κάθε πεδίο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω διαλέξεων που πραγματοποιούνται από αξιόλογους εκπαιδευτικούς (ιδιαίτερα επιφανείς επιστήμονες και αξιόλογους οργανωτικούς αξιωματικούς).... [-]

Ιταλία Πίζα
Φεβρουάριος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 ημέρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University of Pisa Summer & Winter Schools

Το χειμερινό σχολείο "R for Archaeologists" στοχεύει σε ένα γόνιμο συνδυασμό αρχαιολογίας και στατιστικών μέσω της διδασκαλίας της ανάλυσης δεδομένων, της εξόρυξης δεδομέ ... [+]

R4Rheeologists

Στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, η εκθετική αύξηση της ψηφιακής τεκμηρίωσης απαιτεί να αμφισβητήσουμε τη διαχείριση, τη χρήση της, τη διαθεσιμότητά της στην επιστημονική κοινότητα και τη βιωσιμότητά της. Στην αρχαιολογία, αυτά τα ζητήματα είναι ακόμη πιο σημαντικά, επειδή αφορούν σε μη αναπαραγώγιμα πρωτογενή δεδομένα. Προκειμένου να ανακτήσουν, να αποθηκεύσουν, να διαχειριστούν, να προετοιμαστούν για την ανάλυση και να κοινοποιήσουν τις πληροφορίες και το επιστημονικό εύρος αυτού του όγκου δεδομένων, οι σύγχρονοι αρχαιολόγοι θα πρέπει να μπορούν να ασχολούνται με έννοιες και εργαλεία που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Τέτοιες ψηφιακές δεξιότητες δεν υπάρχουν σε ένα πρότυπο αρχαιολογικό υπόβαθρο, αν και είναι θεμελιώδεις για την αποτελεσματική αλληλεπίδραση με τους εμπειρογνώμονες των ΤΠΕ. Το χειμερινό σχολείο "R for Archaeologists" στοχεύει σε ένα γόνιμο συνδυασμό αρχαιολογίας και στατιστικών μέσω της διδασκαλίας της ανάλυσης δεδομένων, της εξόρυξης δεδομένων και των τεχνικών οπτικοποίησης δεδομένων. Διεξάγεται μέσω R, γλώσσας προγραμματισμού και ελεύθερου περιβάλλοντος λογισμικού για στατιστικούς υπολογιστές και γραφικά R. Η μεγάλη ποσότητα δεδομένων που παράγονται μέσω αρχαιολογικών εργασιών παρουσιάζει ευρύ βαθμό ετερογένειας, πολυπλοκότητας και διασύνδεσης, καθιστώντας τη χρήση αλγοριθμικών μεθόδων αναπόφευκτη. Το R είναι μία από τις κύριες γλώσσες προγραμματισμού της Data Science και περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία στατιστικών και γραφικών τεχνικών, όπως η γραμμική και μη γραμμική μοντελοποίηση, στατιστικές δοκιμές, χωρικές στατιστικές, ανάλυση χρονοσειρών, ταξινόμηση, ομαδοποίηση και άλλες. Το Winter School θα διαρκέσει 60 ώρες και θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020 στο Τμήμα Πολιτισμών και Μορφών Γνώσης του Πανεπιστημίου της Πίζας, στην Ιταλία.... [-]

Ιταλία Πίζα
Ιανουάριος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
60 ώρες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Address
Πίζα, Τοσκάνη, Ιταλία