Gaia Education

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Γαία Εκπαίδευσης δημιουργήθηκε από μια ομάδα εκπαιδευτικών που ονομάζεται "ΧΗΝΕΣ" - Παγκόσμια Ecovillage Εκπαιδευτικοί για μια Βιώσιμη Γης-που έχουν συναντηθεί σε μια σειρά από εργαστήρια, προκειμένου να διατυπώσει διεπιστημονική προσέγγιση τους στην εκπαίδευση για την αειφορία.

Η ΧΗΝΕΣ συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1998 στην Fjorvang, Δανία, όπου ιδρύθηκε το κοινό έδαφος για την ανάπτυξη του προγράμματος σπουδών του σχεδιασμού ecovillage. Το πρώτο ορόσημο στην ανάπτυξη της Γαίας Παιδείας ήταν η έναρξη της καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών Ecovillage Σχεδιασμός Παιδείας, κατά τη διάρκεια του 10ου συνεδρίου επέτειο του Παγκόσμιου Δικτύου Οικολογικών Χωριών στο Findhorn Ecovillage τον Οκτώβριο του 2005.

Το 2008, η Γαία Εκπαίδευση Σχεδιασμός για την Αειφορία (GEDS) σε απευθείας σύνδεση πρόγραμμα ξεκίνησε σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Καταλονίας (UOC). Αρχικά προσφέρονται στα ισπανικά και στα αγγλικά, η πορεία προσελκύσει φοιτητές από τόσο αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, αγροτικές και αστικές περιοχές, και στις πέντε ηπείρους.

Το 2011, η ισπανική Σχεδιασμός Γαία Εκπαίδευση για την Αειφορία έγινε μια επίσημη μεταπτυχιακό πρόγραμμα, προσελκύοντας κυρίως ισπανικής και της Λατινικής Αμερικής φοιτητές. Από τότε, η Γαία Παιδείας έχει μετατραπεί το μεταπτυχιακό μαθήματα ισπανικών GEDS σε ένα μεταπτυχιακό.

Το 2013, η Γαία Παιδείας άρχισε να προσφέρει GEDS στα πορτογαλικά, σε online πλατφόρμα εκμάθησης, όπου έχει επίσης δυνατό να ληφθεί το μάθημα GEDS στην αγγλική γλώσσα από το 2014.

Το 2014 η Γαία Παιδείας ανέπτυξε το νέο ρεύμα της δραστηριότητας του έργου-Based Learning, υποστήριξη της κοινότητας υπό την ηγεσία της εφαρμογής των Αειφόρου Ανάπτυξης Στόχων.

Από το 2006 η Γαία Παιδείας υποστήριξε με επιτυχία την παράδοση πάνω από 180 προγράμματα σε έξι ηπείρους. Σε διεθνές επίπεδο, ο αριθμός των τεσσάρων εβδομάδων καιρό εντατικά και άλλες μορφές φυσικά αυξάνονται σταθερά μαζί με μια απότομη αύξηση του αριθμού των αιτούντων και των συμμετεχόντων από αυτά τα μαθήματα. Αυτά τα επαγγελματικά μαθήματα είναι ανοιχτά σε μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων με ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών και ακαδημαϊκό υπόβαθρο που ενδιαφέρονται για την ανάληψη ενεργού ρόλου στη μετάβαση προς την αειφορία.

Αποστολή

Γαία Η εκπαίδευση είναι ένας κορυφαίος πάροχος-άκρη της εκπαίδευσης βιωσιμότητας που προωθεί ακμάζουσα κοινότητες μέσα σε πλανητικά όρια.

Γαία Παιδείας διαχειρίζεται τρία ρεύματα των δραστηριοτήτων

  1. Πρόσωπο με πρόσωπο

Ecovillage Σχεδιασμός Εκπαίδευση (ΕΔΕ) προγράμματα που λαμβάνουν χώρα σε 42 χώρες με περισσότερα από 70 ιδρύματα

  1. E-Learning

Σχεδιασμός για την Αειφορία παγκόσμια τάξεις στα αγγλικά, ισπανικά και πορτογαλικά

  1. Έργο-Based Learning

Δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στον παγκόσμιο Νότο που υποστηρίζουν την εφαρμογή της ατζέντας για την ανάπτυξη μετά το 2015

Όραμα μας

Εργαζόμαστε προς μια ανθεκτική μέλλον εντός πλανητικά όρια, όπου κανείς δεν μένει πίσω. Ένας κόσμος ασφαλή και θρεπτική τροφή? καθαρού πόσιμου νερού? της καθολικής πρόσβασης στην εκπαίδευση βιωσιμότητα? της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας. Ένας κόσμος που χρησιμοποιεί την ενέργεια και τα υλικά με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, διανέμει πλούτο δίκαια και προσπαθεί να εξαλείψει την έννοια του αποβλήτου. Ένας κόσμος της καθολικής σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας? της δικαιοσύνης και της ισότητας? του σεβασμού της φυλής και εθνικότητας? και των ίσων ευκαιριών επιτρέπει την πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και η προώθηση της κοινής ευημερίας.

Τοποθεσίες

Forres

Address
Summerhall
1 Summerhall Place
Edinburgh, Scotland

EH9 1PL Forres, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο
Τηλέφωνο
+44(0) 131 2850783

Λίμνη Σόνκινγκαν

Address
V0R Λίμνη Σόνκινγκαν, Βρετανική Κολούμπια, Καναδάς

Prachuap Khiri Khan

Address
Prachuap Khiri Khan, Prachuap Khiri Khan, Ταϊλάνδη

Ρίο Ντε Τζανέιρο

Address
Ρίο Ντε Τζανέιρο, Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Ask a Question

Άλλη