CE - Εξειδίκευση στη Διαχείριση Οίνου
ISAG - European Business School
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Porto, Πορτογαλία
Γλώσσες
Αγγλικά, Πορτογαλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
54 ώρες
Βήμα
Μερικής απασχόλησης
Δίδακτρα
EUR 815 / per year *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Mar 2024
* Πίνακας σε χρήση για το ακαδημαϊκό έτος 2021/2022
Εισαγωγή
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η εξειδίκευση στη Διαχείριση Οίνου είναι ένα πρωτοποριακό μάθημα, το οποίο καλύπτει όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν την επιχείρηση κρασιού, παρέχεται από τους καλύτερους επαγγελματίες σε κάθε περιοχή.
Είναι ένα μάθημα που συμπληρώνει τη θεωρητική παρουσίαση θεμάτων με μια πολύ ισχυρή πρακτική πτυχή μάθησης, μέσω πολλαπλών δοκιμών κρασιού και περιπτωσιολογικών μελετών, που επιτρέπουν σε κάποιον να κατανοήσει τις έννοιες πολύ πιο εύκολα.
Η εξειδίκευση στη Διαχείριση Οίνου προετοιμάζει τους μαθητές με διαφοροποιημένο τρόπο, καθώς συγκεντρώνει εγκάρσια γνώση όλων των τομέων που έχουν σημασία στον τομέα, με πλεονεκτήματα που επιτρέπουν, ιδίως:
- Για τους σημερινούς επαγγελματίες, να γνωρίζουν καλύτερα τους τομείς εργασίας των συνομιλητών τους εντός εταιρειών, βελτιώνοντας τη ροή πληροφοριών μεταξύ των τμημάτων.
- Για τους λάτρεις του κρασιού, μιλήστε με σταθερότητα και γνώση σχετικά με τα πιεστικά θέματα του τομέα.
- Για όσους αναζητούν εργασία στον αμπελοοινικό τομέα, αποκτήστε τα εργαλεία για να έχετε ένα παγκόσμιο και στρατηγικό όραμα για τον κόσμο του οίνου, για να κάνετε τη διαφορά στην αγορά εργασίας.
- Για τους επιχειρηματίες, παρέχετε μια πλήρη προοπτική της επιχείρησης.
ΣΤΟΧΟΙ
Στο τέλος του μαθήματος, ο εκπαιδευόμενος πρέπει να είναι σε θέση:
- Υιοθέτηση ενός ολιστικού οράματος στον αμπελοοινικό τομέα.
- Να αντιληφθούμε τη δυναμική και την αλληλεπίδραση όλων των τομέων του τομέα που διατηρούν το κρασί, από την παραγωγή έως την παράδοση στον τελικό καταναλωτή ·
- Κατανοήστε το κρασί ως γεωργικό προϊόν και ως επιχείρηση.
- Κατανοήστε τη στρατηγική προοπτική του κρασιού στην Πορτογαλία και τοποθετήστε το στο διεθνές πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη τον ανταγωνισμό.
- Γνωρίστε τις κύριες διεθνείς περιοχές κρασιού και τους διαφορετικούς τύπους κρασιών που παράγονται εκεί.
- Κατανοήστε την επίδραση του terroir, τα συστήματα οδήγησης, τις ποικιλίες σταφυλιών και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν ένα κρασί στους αμπελώνες.
- Να γνωρίζει το έργο του οινολόγου, τις διαδικασίες οινοποίησης, ανάμειξης, γήρανσης και γήρανσης των οίνων.
- Μάθετε πώς να δημιουργήσετε μια επαγγελματική γευσιγνωσία κρασιού, να κατανοήσετε τη γευσιγνωσία οίνου και να διακρίνετε τους κύριους τύπους κρασιού.
- Γνωρίστε τους κανόνες για την επιλογή πιάτων και κρασιών, τόσο με προσέγγιση όσο και με ανταγωνισμό. Μάθετε πώς να συνδέετε κρασιά από τον κόσμο με διεθνή πιάτα. Μάθετε να καινοτομείτε και να εκπλήσσετε με μοναδικές και συναρπαστικές εμπειρίες.
- Προσδιορίστε τις ιδιαιτερότητες του μάρκετινγκ στον κόσμο του κρασιού. συμπεριφορά καταναλωτή κρασιού; στρατηγικές και νομοθεσία ·
- Εκτιμώντας την παρουσίαση των κρασιών και γνωρίζοντας πώς να τα διαθέσουμε στην αγορά. Δημιουργήστε συνεργάτες στην αγορά.
- Μάθετε πού πωλούνται κρασιά στην Πορτογαλία και τον κόσμο. Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες των καναλιών διανομής και τις καλύτερες προσεγγίσεις για κάθε κανάλι.
- Μάθετε τις ιδιαιτερότητες των κύριων χωρών που αγοράζουν κρασί. Μάθετε πώς να ορίσετε αγορές προτεραιότητας. Να γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των πορτογαλικών κρασιών σε κάθε αγορά και πώς να κατακτήσουμε χώρο στη διεθνή σκηνή ·
- Κατανοήστε τις ιδιαιτερότητες της επικοινωνίας για το κρασί, τα δικά της κανάλια, τους συνταγογράφους και τους καλύτερους τρόπους για να είστε αποτελεσματικοί στη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με τα κρασιά.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
1ο ΕΤΟΣ
- Πρόγραμμα προετοιμασίας - Εναρμόνιση της γνώσης
- Διεθνής καλλιέργεια κρασιού
- Αμπελουργία
- Οινολογία
- Γευσιγνωσία οίνου I
- Γευσιγνωσία κρασιού II
- Ζεύγος φαγητού και κρασιού
- Μάρκετινγκ κρασιού
- Τεχνικές διαπραγμάτευσης και πωλήσεων
- Τάσεις διανομής
- Διεθνοποίηση
- Επικοινωνία
- Πρακτικές περιπτώσεις> Διανομή
- Απόδειξη ελαττωμάτων
- Μελέτες περιπτώσεων και αποδεικτικά στοιχεία από ειδικούς
- Περιπτωσιολογικές μελέτες: παραγωγή
Διδακτέα ύλη
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
- Μαθήματα προετοιμασίας - Εναρμόνιση γνώσεων
- Διεθνής Κουλτούρα Οίνου
- Αμπελουργία
- Οινολογία
- Γευσιγνωσία κρασιού Ι
- Γευσιγνωσία κρασιού II
- Συνδυασμός φαγητού και κρασιού
- Μάρκετινγκ κρασιού
- Τεχνικές Διαπραγμάτευσης και Πωλήσεων
- Τάσεις διανομής
- Διεθνοποίηση
- Επικοινωνία
- Πρακτικές περιπτώσεις > Διανομή
- Απόδειξη ελαττωμάτων
- Μελέτες περιπτώσεων και στοιχεία εμπειρογνωμόνων
- Μελέτες περίπτωσης: παραγωγή
Δίδακτρα προγράμματος
Εκθεσιακός χώρος
Ιδανικοί μαθητές
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ:
- Σημερινοί ή δυνητικοί επαγγελματίες στον τομέα του κρασιού, που επιθυμούν να έχουν ευρύτερες γνώσεις από τον φυσικό τομέα εκπαίδευσής τους.- Μπορούν να το παρακολουθήσουν και όσοι αγαπούν το κρασί, γιατί το μάθημα περιλαμβάνει μια αρχική προετοιμασία με στόχο την εναρμόνιση των γνώσεων.