Πιστοποιητικό στη Διαχείριση Αλλαγών

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Ηγετικές και διαχειριστικές διαδικασίες οργανωτικής αλλαγής

Το πρόγραμμα διαχείρισης αλλαγών απευθύνεται κυρίως σε συμμετέχοντες από μη ευρωπαϊκές χώρες ή / και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις χώρες.

Η αλλαγή είναι ένας σταθερός παράγοντας στον σημερινό παγκόσμιο επιχειρηματικό κόσμο. Οι οργανισμοί πρέπει να προσαρμοστούν στο εξωτερικό τους περιβάλλον, αλλά και να πραγματοποιήσουν αλλαγές στο εσωτερικό τους. Οι οργανωτικές αλλαγές απαιτούν μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση στις οργανωτικές διαδικασίες από την παραδοσιακή προσέγγιση της διοίκησης. Οι διευθυντές πρέπει να αποφασίσουν για την κατεύθυνση της αλλαγής και να καθοδηγήσουν την οργάνωσή τους μέσω της διαδικασίας μετάβασης.

"Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για να κάνετε το πρώτο σας βήμα στον τομέα της διαχείρισης αλλαγών".

Tapan Sharma (Γερμανία), συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Οκτωβρίου 2019.

Αυτό το πρόγραμμα διαχείρισης αλλαγών θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το σκεπτικό και τους στόχους της οργανωτικής αλλαγής και πώς να τις γνωστοποιήσετε στους εμπλεκόμενους φορείς. Επιπλέον, κρίσιμο για την επιτυχία της διαδικασίας αλλαγής είναι η κατανόηση - και ακόμα πιο σημαντικό - της αντιμετώπισης του παράγοντα αντίστασης στην αρχή της διαδικασίας. Το ενσωματωμένο είναι μια προσωπική ενότητα δεξιοτήτων διαχείρισης που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία σχεδιασμού μιας αποτελεσματικής και επιτυχημένης διαδικασίας αλλαγής για τον οργανισμό σας.

"Το πρόγραμμα αυτό έχει μια γρήγορη τεχνική μάθησης και προσέγγιση με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα στον χώρο εργασίας σας. Επιπλέον, ένα πολύ επαγγελματικό, φιλικό και διασκεδαστικό περιβάλλον."

Christianne Jeha, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Ιανουαρίου 2019

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το μάθημα με το μάθημα Στρατηγικής ηγεσίας το οποίο θα διεξαχθεί την προηγούμενη εβδομάδα; Συνδυάζοντας αυτά τα δύο μαθήματα θα σας εξοικονομήσει μέχρι € 500. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Βασικά στοιχεία

 • Δίπλωμα: Πιστοποιητικό (προαιρετικό δίπλωμα)
 • Τρόπος λειτουργίας: Πλήρης απασχόληση
 • Ημερομηνία σπουδών: 3-7 Φεβρουαρίου 2020 / 23-27 Νοεμβρίου 2020
 • Διάρκεια: 5 ημέρες
 • Διαπίστευση: ΑΘΗΝΑ

Λόγοι για να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα

 • Ανακαλύψτε τα βασικά προβλήματα στον οργανισμό σας εφαρμόζοντας σχετικά διαγνωστικά εργαλεία
 • Ξετυλίξτε τη δυναμική της αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αντίστασης, και μάθετε πώς να χειριστείτε αυτές τις δυναμικές
 • Μάθετε πώς μπορείτε να συνδέσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες άμεσα με την καθημερινή πρακτική του οργανισμού σας μέσω της προσέγγισης με γνώμονα την πρακτική και την εστίαση

Δομή του προγράμματος 126971_Skjermbilde2019-11-30kl.14.20.03.png

Στόχοι μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, εσείς:

 • Θα είναι εξοπλισμένο με τις διαχειριστικές δεξιότητες και ικανότητες για να οδηγήσει τις διαδικασίες της οργανωτικής αλλαγής.
 • Θα έχει τη διορατικότητα να λαμβάνει τις αποφάσεις σχετικά με τις κατευθύνσεις της αλλαγής.
 • Θα βγει από το πρόγραμμα με τις δεξιότητες και την εμπιστοσύνη για να καθοδηγήσει τον οργανισμό σας με επιτυχία μέσα από προκλητικές μεταβάσεις.

Θέματα μαθήματος

Τα παρακάτω θέματα θα αποτελέσουν μέρος του μαθήματος

 • Προοπτικές για τη διαχείριση αλλαγών
 • Διαγνωστικά εργαλεία
 • Αλλαγή στρατηγικών
 • Αντοχή στην αλλαγή και χειρισμός
 • Ο ρόλος της ηγεσίας στην οργανωτική αλλαγή
 • Αλλαγή και οργανωτική κουλτούρα

"Καθώς τελείωσα το μάθημα αλλαγής διαχείρισης στο MSM , ήμουν γεμάτος ελπίδα, ενέργεια και ενθουσιασμός για να κάνω τη διαφορά στη ζωή μου, στην οικογένειά μου, στην κοινότητα και στη χώρα μου. Το όραμά μου για ηγεσία αναζωπυρώθηκε, το πάθος μου να εμπνεύσω και να οδηγήσω την αλλαγή αναζωπυρώθηκε και η ελπίδα μου να εμπνεύσω τους άλλους να ακολουθήσουν τα πάθη τους ήταν πολύ εξαντλημένη, πράγματι, είχα πυροβολήσει για να πάω και να κάνω μεγάλη δουλειά, ήταν μια πολύ δημιουργική πλατφόρμα και μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή ».

Jacob Ubindam, Γκάνα

ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει μια προσέγγιση διαδραστικής μάθησης, στην οποία ο συμμετέχων αναγκάζεται να κινηθεί πέρα από τον δικό του οργανισμό ή τον κλάδο του. Η εκμάθηση γίνεται μέσω:

 • Διαδραστική διδασκαλία στην τάξη
 • Αυτοδιδασκαλίας
 • Εντολές ομάδων στην τάξη για να προβληματιστούν σχετικά με τη μάθηση
 • Ατομική ανάθεση, παρουσίαση και συζήτηση

Το προφίλ σου

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για

 • Στελέχη υπεύθυνα για στρατηγικό σχεδιασμό και / ή διαχείριση αλλαγών
 • Επαγγελματίες HR
 • Σύμβουλοι και διδάσκοντες που εργάζονται σε τομείς σχετικούς με το στρατηγικό σχεδιασμό και / ή τη διαχείριση αλλαγών

Πιστοποιητικό / Δίπλωμα

Κάθε συμμετέχων λαμβάνει πιστοποιητικό συμμετοχής την τελευταία ημέρα του προγράμματος. Είναι επίσης δυνατό να αποκτήσετε ένα δίπλωμα MSM για ένα πρόγραμμα. Για να αποκτήσετε ένα δίπλωμα MSM πρέπει να ολοκληρώσετε μια γραπτή εργασία στην οποία θα δείξετε ότι έχετε εφαρμόσει με επιτυχία τα μαθησιακά αποτελέσματα του προγράμματος. Η αποστολή πρέπει να ολοκληρωθεί 30 ημέρες μετά την τελευταία ημέρα του προγράμματος. Όταν η εργασία σας πληροί τις απαιτήσεις μας, θα σας απονεμηθεί το δίπλωμα. Το τέλος για αυτή την αποστολή είναι € 160. Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ανάθεση του προγράμματος της επιλογής σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Αμοιβές

Το πλήρες τέλος φοιτητών

Το δίδακτρο αυτού του μαθήματος είναι € 2.799

Τα δίδακτρα περιλαμβάνουν όλα τα μαθήματα, τα υλικά μελέτης, τα αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των τάξεων και το γεύμα κάθε μέρα. Τα δίδακτρα δεν περιλαμβάνουν στέγαση, άλλα τρόφιμα και έξοδα διαμονής. Οι συμμετέχοντες καλούνται να οργανώσουν τις δικές τους εγκαταστάσεις στέγασης. MSM μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση καταλυμάτων στο ξενοδοχείο.

Υποτροφίες

Οι ευκαιρίες υποτροφιών μπορούν να συνδυαστούν μέχρι το 50% του συνολικού κόστους διδάκτρων.

Εταιρική Έκπτωση:

 • 15% για 2 συμμετέχοντες που προέρχονται από τον ίδιο οργανισμό εντός 1 ακαδημαϊκού έτους
 • 25% για 3 συμμετέχοντες που προέρχονται από τον ίδιο οργανισμό εντός 1 ακαδημαϊκού έτους
 • 40% για 4 - 6 συμμετέχοντες που προέρχονται από τον ίδιο οργανισμό εντός 1 ακαδημαϊκού έτους
 • Για

Ευρωπαϊκή Υποτροφία Αστέρων:

 • 50% για τους ευρωπαίους πολίτες και τους μακροχρόνιους κατοίκους. Υποβάλετε ένα δοκίμιο 2-3 σελίδων σχετικά με το θέμα: "Ποια θα είναι η θετική αλλαγή για τον οργανισμό μου και εμένα μετά τη συμμετοχή σε αυτό το μάθημα;"

Αποφοίτων Δια Βίου Μάθηση:

 • Έκπτωση 15% για τη Maastricht School of Management του Maastricht School of Management κατέγραψε αποφοίτους.

Πολιτική ακύρωσης

Από το MSM :

 • MSM διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ή να ακυρώσει το πρόγραμμα σε περίπτωση που ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν πληροί τις απαιτήσεις του MSM για τον ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων. Κάθε πληρωμή που γίνεται στο MSM για δίδακτρα θα επιστραφεί. Σε περίπτωση αναβολής ή ακύρωσης του προγράμματος, ο MSM θα ενημερώσει τους εγγεγραμμένους υποψηφίους τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του προγράμματος.

Από τον συμμετέχοντα:

 • Εάν ένας παραδεχόμενος συμμετέχων αποφασίσει κατά της συμμετοχής μετά την καταβολή του τέλους σπουδών, τα έξοδα ακύρωσης είναι € 200, - (διοικητικά έξοδα)
 • Σε περίπτωση που η ακύρωση γίνει μετά την έναρξη του προγράμματος, δεν θα επιστραφούν χρήματα.
 • Δεν εισπράττονται τέλη ακύρωσης εάν ο εγγεγραμμένος συμμετέχων, με τη γραπτή συγκατάθεση του MSM , θα αντικατασταθεί από άλλον συμμετέχοντα πριν από την έναρξη του μαθήματος. Τα επιστρεφόμενα δίδακτρα επιστρέφονται μόνο στο χορηγούν μέρος και δεν μπορούν να προωθηθούν ή να εξαγοραστούν από οποιοδήποτε άλλο μέρος.
 • Οι συμμετέχοντες στους οποίους δεν χορηγήθηκε θεώρηση για είσοδο στην Ολλανδία μπορούν να επιστραφούν πλήρως, εφόσον παρέχεται γραπτή επίσημη τεκμηρίωση για την άρνηση θεώρησης.

Αδεια

Προθεσμία εφαρμογής

 • Για το πρόγραμμα που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020: 3 Ιανουαρίου 2020
 • Για το πρόγραμμα που θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 Νοεμβρίου 2020: 23 Οκτωβρίου 2020

Απαιτήσεις εισδοχής

 • Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά σε επίπεδο πτυχιούχου. Επειδή πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν επαρκές επίπεδο προφορικής και γραπτής αγγλικής γλώσσας για να μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα και να συμμετέχουν ενεργά. Εάν αποδειχθεί ότι ένας υποψήφιος δεν έχει επαρκές επίπεδο αγγλικών, δεν θα χορηγηθεί πιστοποιητικό.
Τελευταία ενημέρωση Νοέμβριος 2019

Σχετικά με τη Σχολή

Maastricht School of Management (MSM) is one of the oldest and most international business schools in the Netherlands with a large worldwide network of students, alumni and partners. MSM is a personal ... περαιτέρω

Maastricht School of Management (MSM) is one of the oldest and most international business schools in the Netherlands with a large worldwide network of students, alumni and partners. MSM is a personally oriented business school offering internationally accredited MBA (full-time MBA, Executive MBA, Online MBA) and Master in Management programs, and short executive courses. Studying in one of MSM’s programs means you will share your study experience with participants from many countries and professional backgrounds. Being part of such a diverse community offers you the opportunity to expand your international network and to learn from fellow participants by exchanging knowledge and experience. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη