Το εαρινό εξάμηνο στο σχεδιασμό επίπλων προσφέρει μια διορατικότητα στην ιταλική κουλτούρα σχεδιασμού επίπλων, με μια άμεση προοπτική στη διαδικασία παραγωγής και διαχείρισης του σχεδιασμού στην αλυσίδα εφοδιασμού προϊόντων.

Το μάθημα προσφέρει μια επισκόπηση των κύριων ιστορικών περιπτώσεων και αναλύει τους πολιτιστικούς, μορφολογικούς και τεχνικούς παράγοντες που οδήγησαν στην επιτυχία του ιταλικού σχεδιασμού επίπλων, τονίζοντας τους βασικούς παράγοντες ποιότητας στην κατασκευή.

Υπό την καθοδήγηση των επαγγελματικών καθηγητών μας, πειραματίζεστε με ιδεασμό, μάθετε πώς να εμπλουτίσετε τις ιδέες σας και να αποκτήσετε τις πρακτικές και τεχνικές δεξιότητες για να δοκιμάσετε, να μοντελοποιήσετε και να παρουσιάσετε τα σχέδιά σας επαγγελματικά.

Πρόγραμμα: Μαθήματα τρέχουν από Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωί ή / και απόγευμα.

Στόχος

Πρόκειται για ένα ενδιάμεσο πρόγραμμα σχεδιασμένο για φοιτητές με τουλάχιστον ένα χρόνο ακαδημαϊκής κατάρτισης ή επαγγελματική εμπειρία στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, βιομηχανικού σχεδιασμού, σχεδιασμού επίπλων, αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Οι υποψήφιοι πρέπει να κατακτήσουν τεχνικές αναπαράστασης, όπως σχεδίαση, σχεδίαση και απόδοση, καθώς και δεξιότητες οπτικής επικοινωνίας, όπως γραφικά υπολογιστών και απόδοση, καθώς και δημιουργία μοντέλων και λεκτική επικοινωνία.

Δομή και μεθοδολογία

Αυτή η εκπαιδευτική πορεία περιλαμβάνει ένα στρατηγικό συνδυασμό θεωρητικών διαλέξεων και εργαστηριακών δραστηριοτήτων μέσω ομαδικών έργων υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών του κλάδου.

Το πρόγραμμα αναπτύσσει θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για οικιακούς και χώρους διαβίωσης, εστιάζοντας σε τεχνολογικά εργαλεία, διαδικασίες παραγωγής και υλικά. Απαιτείται σωστή κατανόηση των αξιών της εταιρείας, σύμφωνα με τη σύγχρονη αγορά.

Πέρα από την έρευνα σχετικά με την ιταλική σχεδιαστική εμπειρία, τις νέες τάσεις όσον αφορά τα υλικά και τις μορφές, καθώς και την τεχνολογική καινοτομία, εσείς θα επικεντρωθείτε σε καινοτόμα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό τεμαχίων επίπλων καθώς και για εσωτερική επίστρωση. Ως δεύτερο έργο, θα σχεδιάσετε έπιπλα αντικειμένων για να ζουν
ή εμπορικούς χώρους.

Κατά τη διάρκεια αυτού του εξαμήνου έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Salone Internazionale del Mobile, το οποίο είναι το πιο έντονα αναμενόμενο γεγονός στον κόσμο των επίπλων.

Διδακτέα ύλη

Τεχνικές μοντελοποίησης_2

Αυτό το προηγμένο μάθημα υποστηρίζει τα μαθήματα σχεδιασμού του έργου, για τα οποία είναι απαραίτητη η εμπεριστατωμένη γνώση των υλικών και η σωστή χρήση τους από βιώσιμη άποψη. Παρέχει βασικές φυσικο-μηχανικές ιδιότητες και πιθανές εφαρμογές ορισμένων πρωτοποριακών υλικών, συγκεντρώνοντας τεχνολογικές γνώσεις με πρακτικές χειροτεχνίας. Ο εργαστηριακός χαρακτήρας του μαθήματος επιτρέπει την άμεση εκμάθηση.

Σχεδιασμός 2

Το μάθημα επικεντρώνεται στα έπιπλα και στη μελέτη της αλυσίδας εφοδιασμού των σχετικών προϊόντων. Το κύριο θέμα είναι ο σχεδιασμός ενός προϊόντος, συμπεριλαμβανομένων των τάσεων σχεδιασμού. , έρευνα σχετικά με τα υλικά σχήματος. Το έργο ξεκινά με την ανάλυση των συναισθηματικών και λειτουργικών αξιών των προϊόντων και των διαφορετικών εσωτερικών χρηστών-σεναρίων.

Στη συνέχεια, οι μαθητές θα παρουσιάσουν την έννοια του έργου και τα σχετικά τεχνικά σχέδια των λεπτομερειών του προϊόντος. Η τεχνολογική εστίαση στην πρόταση επίπλων θα έχει ως στόχο να καταστήσει το σχέδιο εφικτό για την αλυσίδα εφοδιασμού επίπλων.

Σχεδιασμός προϊόντος

Το μάθημα εξερευνά τον κόσμο του σχεδιασμού επίπλων. Ξεκινώντας από την έρευνα σχετικά με τις έννοιες του εσωτερικού σχεδιασμού και την ανάλυση των αναγκών και των συμπεριφορών των ανθρώπων που ζουν στο χώρο, οι σπουδαστές εμβαθύνουν την έννοια του σχεδιασμού του αντικειμένου επίπλωσης και όλων εκείνων των προϊόντων που απαιτούνται για τη δημιουργία και τη διαμονή οποιουδήποτε χώρου. Το σχέδιο σχεδιασμού προϊόντων περιλαμβάνει το σχεδιασμό μιας συλλογής αντικειμένων επίπλων, λειτουργικών για την εσωτερική ανάπτυξη ζωντανών ή εμπορικών χώρων. Οι μαθητές δημιουργούν ένα πρωτότυπο της συλλογής επίπλων, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού επίπλων.

Τεχνικές δημιουργίας μοντέλου 3D - Ρινόκερος

Το μάθημα επικεντρώνεται στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας σε ένα 3D περιβάλλον. Το πρώτο μέρος αναλύει λογισμικό 3D μοντελοποίησης επιφάνειας, αυτόματη δημιουργία προοπτικών, προβολών και τμημάτων, σκιές, υφή επιφάνειας και απόδοση. Στο δεύτερο μέρος, οι μαθητές διερευνούν απόδοση και κινούμενα σχέδια για τη δημιουργία, προβολή και αξιολόγηση τρισδιάστατων χώρων με τεχνικές υφής και φωτισμού.

Ιστορία του Σχεδιασμού 2

Σκοπός του μαθήματος είναι η ανάπτυξη μιας προσωπικής αρχιτεκτονικής γλώσσας. Αναλύει την εφαρμογή διαφορετικών γλωσσών σχεδιασμού σε διαφορετικά γεωγραφικά πλαίσια, προκειμένου να παρέχει μια ιστορική και κριτική γνώση των τυπικών αρχέτυπων και κύριων εκθετών. Μέσα από την ανάλυση των αρχιτεκτονικών και των προϊόντων, οι μαθητές διερευνούν τα συνθετικά, επίσημα και εκφραστικά χαρακτηριστικά των έργων και των σχεδιαστών τα τελευταία χρόνια.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
  • Αγγλικά

Κοιτάξτε12 περισσότερα μαθήματα αποIED – Istituto Europeo di Design Florence »

Τελευταία ενημέρωση Φεβρουάριος 25, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Μάρτ. 2020
Duration
17 Εβδομάδες
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
8,100
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Μάρτ. 2020
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Μάρτ. 2020

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη