Δίπλωμα σεφ ζαχαροπλαστικής Ecole Lenôtre - 7 μήνες
Ecole Lenôtre
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Rungis, Γαλλία
Γλώσσες
Αγγλικά, Γαλλική γλώσσα
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
7 - 7 μήνες
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 28.900 / per course *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
* ΦΠΑ ex
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
ECOLE LENÔTRE ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΣΕΦ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉΣ
Η Ecole Lenôtre παρέχει στους σπουδαστές και τους συνεργάτες της εκπαίδευση αιχμής για τη διευκόλυνση, την ενθάρρυνση, την επικοινωνία και τη διατήρηση προτύπων υψηλών επιδόσεων και αριστείας. Η εκπαίδευση "Pastry Chef Ecole Lenôtre" απευθύνεται σε ενήλικες που είναι παθιασμένοι με τη μαγειρική, είτε παρακολουθούν μαθήματα μετατροπής είτε όχι, καθώς και σε επαγγελματίες που επιθυμούν να αυξήσουν την εξειδίκευσή τους.
Η επιλεξιμότητα για αυτό το μάθημα έχει τις ακόλουθες προϋποθέσεις :
- 18 ετών και άνω
- Ελάχιστη γνώση της γαλλικής γλώσσας (επίπεδο Β1)
- Γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία υγιεινής και ασφάλειας σε περιβάλλον παρασκευής τροφίμων.
- Ελάχιστες βασικές γνώσεις στοιχειώδους συλλογιστικής (αριθμητική και λογική)
- Επιθυμία εισόδου στον επαγγελματικό τομέα του εμπορίου τροφίμων
ΕΠΊΠΕΔΟ 1: L'ESSENTIEL
- Φτιάξτε βασικές ζύμες ζαχαροπλαστικής: σφολιάτα, ζύμη για τάρτες, σφολιάτα ...
- Φτιάξτε σφουγγάρια και χτυπημένες ζύμες: joconde, βιεννέζικα μπισκότα, "pain de gènes"...
- Φτιάξτε κομπόστες και φρούτα ποσέ: αχλάδια ποσέ ...
- Φτιάξτε μαρέγκες ή μείγματα με βάση τη μαρέγκα: ...
- Φτιάξτε τις βασικές κρέμες και τις παραλλαγές τους: Κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα τσίμπουστα, γκανάς...
- Διαχειρίζεται και οργανώνει τις εργασίες της (ομαδική εργασία, διαχείριση αποθεμάτων, δέουσα διαδικασία και μέθοδος, συμμόρφωση με την παραγωγή και τη διατήρηση κ.λπ.)
ΕΠΊΠΕΔΟ 2: L'INCONTOURNABLE
Κατακτήστε τις απόλυτες αρχές της ζαχαροπλαστικής και τα κλασικά πιάτα του maison Lenôtre:
- επιδόρπια και ατομικά κέικ: το "feuille d'automn", το "Schuss".
- τάρτες: τάρτα με μαρέγκα λεμονιού, τάρτα Eléonore ...
- μαλακά κέικ: κέικ λεμονιού, ψωμί με μπαχαρικά ...
- ξηρά petit fours: τούλια αμυγδάλου, μπισκότα σοκολάτας "diamonts"...
- petits fours: μακαρόν, μίνι-éclairs ...
- σοκολάτα: μπομπονιέρες και σοκολάτα χύτευσης κλασικά βιεννέζικα γλυκά: κρουασάν, pain aux raisins...
- Εορταστικές τούρτες: ζαχαρόπαστα "pastillage", νουγκατίνη, "croquembouche", τούρτες γενεθλίων...
- σνακ: σφολιάτες, finger food...
- αλμυρά γλυκά: αλμυρά καναπεδάκια, κις...
- Διαχειρίζεται και οργανώνει τις εργασίες της (ομαδική εργασία, διαχείριση αποθεμάτων, δέουσα διαδικασία και μέθοδος, συμμόρφωση με την παραγωγή και τη διατήρηση κ.λπ.)
ΕΠΊΠΕΔΟ 3: LA MAITRISE
Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να επιτρέψει στους σπουδαστές να εδραιώσουν τη γνώση τους και να τελειοποιήσουν τις ικανότητες που απαιτούνται για να εργαστούν ως σεφ ζαχαροπλαστικής.
Πρακτικά μαθήματα: 8 εβδομάδες
- Ανάπτυξη μιας σειράς σύγχρονων επιδόρπιων: αναπαλαιωμένο Paris Brest, φέτα βανίλιας, κ.λπ.
- Φτιάξτε πιατέλες επιδόρπια και petits fours: ζεστά σουφλέ, παγωμένα μακαρόν κ.λπ.
- Ανάπτυξη και δημιουργία μιας σειράς σοκολατών και γλυκών: πολυεπίπεδα γλυκά, τρούφες, ζελέ φρούτων, νουγκάτ κ.λπ.
- Φτιάξτε κέικ φρατζόλας και μοντέρνα τρεχούμενα γευστικά τάρτες
- Master το μαγείρεμα και οι μετατροπές της ζάχαρης (τραβηγμένη ζάχαρη, φυσητή ζάχαρη, ψεκασμός, κ.λπ.) που συνδυάζονται ένα εμπορεύσιμο προϊόν
- Φτιάξτε μια σειρά από φανταχτερά βιεννέζικα γλυκά: pain aux raisins και φιστίκια, pain au chocolat με βατόμουρο, κ.λπ.
- Μάθετε τα βασικά για το ψήσιμο : παραδοσιακή μπαγκέτα, ψωμί ελιάς, κ.λπ.
- Φτιάξτε μια ποικιλία από καναπεδάκια και ζεστά αλμυρά petits fours: μίνι κις σολομού, φέτα καρυδιού με φλούδες, κ.λπ.
- Αξιολόγηση της προόδου
Τα δυνατά μας σημεία
- 21 εβδομάδες εντατικής εκπαίδευσης (840 ώρες), συμπεριλαμβανομένων δύο εβδομάδων εκπαίδευσης με εξειδικευμένους σεφ
- Πρακτική άσκηση τεσσάρων εβδομάδων σε εταιρεία στα εργαστήρια Lenôtre ή σε ιδρύματα που επιλέγονται από την École Lenôtre
- Τα μαθήματα περιορίζονται σε 12 συμμετέχοντες
- 100% ποσοστό επιτυχίας
Οι επόμενες εκπαιδευτικές συνεδρίες είναι:
- 26 Φεβρουαρίου 2024: διδάσκεται στα γαλλικά και αγγλικά στο Rungis
- 2 Σεπτεμβρίου 2024: διδάσκεται στα γαλλικά και στα αγγλικά στο Rungis
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο ECOLE LENÔTRE!
Δίδακτρα προγράμματος
Εκθεσιακός χώρος
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Δίπλωμα στη Διοίκηση Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής (Online)
- Online Canada
- Toronto, Καναδάς
Ελβετικό Μεγάλο Δίπλωμα στις Τέχνες Ζαχαροπλαστικής & Σοκολάτας
- Port-Valais, Ελβετία
Συνεργάτης Επιστημών Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής
- Oakland, Ηνωμένες Πολιτείες