Professional Advanced Diploma in Italian Pastry Arts for Hotel & Restaurant Service
CAST Alimenti
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Brescia, Ιταλία
Γλώσσες
Ιταλικός
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
8 - 12 μήνες
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 14.900 *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
* Ξεκινώντας από € 11.900
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Ο Σεφ Ζαχαροπλαστικής στον κλάδο Εστιατορίων και Φιλοξενίας
Ο «chef pasticcere» ή ο chef στη βιομηχανία τροφοδοσίας και ξενοδοχείων συνδυάζει από μόνη της όλες τις γνώσεις και τις τεχνικές δεξιότητες του παραδοσιακού αρχιμάγειρα αλλά συγχρόνως ερμηνεύει και δημιουργεί μια τέχνη ζαχαροπλαστικής με εντελώς διαφορετικούς στόχους από το συμβατικό εργαστήριο: Συγκεντρώνουν το έργο τους μέσα σε μια ομάδα, σε στενή συνεργασία με τον Executive Chef, για να εξασφαλίσουν ανώτερη ποιότητα στην υπηρεσία τροφοδοσίας και στη φιλοξενία.
Είναι υπεύθυνοι για όλα τα επιδόρπια, και όχι μόνο, που σερβίρονται κατά τη διάρκεια των κύριων γευμάτων, για το πρωινό και για τα μεσάνυχτα και τα μεσάνυχτα απογεύματα. Ασχολούνται με την παρασκευή ζυμαρικών για την κουζίνα, όπως τα φρέσκα ζυμαρικά, αλλά και άλλα ψημένα παρασκευάσματα, όπως τα αρτοσκευάσματα. Βασικά στοιχεία: εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια, ισχυρή αισθητική συνιστώσα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, δημιουργικότητα και εγκάρσια αντίθεση σε σχέση με την κουζίνα στην οποία εισάγονται.
Σήμερα χρειαζόμαστε επαγγελματικές φιγούρες ειδικά προετοιμασμένες για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της σύγχρονης πελατείας γνωστών ξενοδοχείων και εστιατορίων, για να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες. CAST Alimenti , η Ιταλική Σχολή Μαγειρικών Τεχνών, πάντα προσεκτικός στις ανάγκες της αγοράς, από τον Ιανουάριο του 2019 προτείνει μια νέα προχωρημένη σειρά μαθημάτων, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις του επαγγελματισμού, οι οποίες γίνονται όλο και πιο υψηλές και εξειδικευμένες.
Τα δυνατά μας
- Συνεχής πρακτική
- Ο αριθμός είναι κλειστός για να εγγυηθεί μια εξαιρετική σχέση δασκάλου-φοιτητή
- Εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με μεμονωμένους σταθμούς εργασίας
- Προσομοίωση καταστάσεων εργασίας
- Ατομική και ομαδική εργασία
- Υλικό πολυμέσων
- Πρακτική άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες υποδοχής
- Ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές εκδρομές
- Υποστήριξη με την πάροδο του χρόνου μέσω επαγγελματικής επικαιροποίησης της εξειδίκευσης
Διάρκεια
Αριθμός επιλογής 1
16 εβδομάδες στην τάξη 16 εβδομάδες πρακτικής άσκησης σε μια ιταλική εταιρεία 3 ημέρες τελικών εξετάσεων.
Αριθμός επιλογής 2
16 εβδομάδες στην τάξη + 16 εβδομάδες 1η πρακτική + 16 εβδομάδες 2η πρακτική άσκηση + 4 ημέρες τελικών εξετάσεων.
Το μάθημα απευθύνεται σε
Το μάθημα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να τελειοποιήσουν ή να μάθουν το επάγγελμα του Chef Ζαχαροπλαστικής στον κλάδο του εστιατορίου και της φιλοξενίας. Είναι επίσης σχεδιασμένο για εκείνους τους φορείς του κόσμου τροφίμων που έχουν ήδη εμπειρία στον κλάδο της εστίασης και θέλουν να ολοκληρώσουν και να επεκτείνουν το πολιτιστικό τους υπόβαθρο, μαθαίνοντας όλες τις δεξιότητες ενός σύγχρονου και σύγχρονου σεφ ζαχαροπλαστικής. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε προηγούμενη εμπειρία στον τομέα αυτό.
Επιλεξιμότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα CAST Alimenti στην Ιταλία
- Πρέπει να έχετε επίπεδο Α2 στην ιταλική γλώσσα (για καλύτερη κατανόηση της Ιταλικής Ζαχαροπλαστικής & δημιουργία ευρύτερης ευκαιρίας εργασίας).
- Πρέπει να έχει καλές δεξιότητες επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα.
- Πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών.
- Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για να ξεκινήσει μια καριέρα στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.
- Πρόθυμοι να μάθουν μια άλλη ξένη γλώσσα και τον τρόπο ζωής.
Πιστοποιημένο Έκδοση
- Πιστοποιητικό Συμμετοχής (5 αστέρια στα πιο άξιζε)
- Πιστοποιητικό HACCP
- Πιστοποιητικό ασφάλειας στο χώρο εργασίας
- Πιστοποιητικό δεξιοτήτων που αποκτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων (European Qualifications Framework - EQF) που εκδίδεται από την περιφέρεια της Λομβαρδίας και ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη για το προφίλ του Επιπέδου Ζαχαροπλαστικής Επιπέδου EQF: 3
Στόχοι
- Κάνοντας γλυκές και αλμυρές συνταγές, καθώς και συνταγές ψητού και εστίας χαρακτηριστικές της εθνικής και διεθνούς ζαχαροπλαστικής κατάλληλες για το εστιατόριο και τη βιομηχανία ξενοδοχείων.
- Αναπτύξτε ένα μενού επιδόρπιο, σε συνεργασία με τον Executive Chef.
- Να διαχειρίζεται ανεξάρτητα την ποιότητα των συστατικών προκειμένου να διατηρεί τα πρότυπα του προϊόντος.
- Οργανώστε την παρουσίαση των μπουφέ, από την επιλογή των προϊόντων μέχρι την προετοιμασία τους.
Τα περιεχόμενα
- Βασικές αρχές της κλασικής, εθνικής και διεθνούς ζαχαροπλαστικής.
- Περιβάλλον, μηχανήματα και εργαλεία του εμπορίου: πώς να οργανώσετε το εργαστήριο και το βήμα.
- Βασικά στοιχεία μαγειρέματος και αλμυρών παρασκευασμάτων.
- Εστιατόρια επιδόρπια: επιμεταλλωμένα, στο καλάθι, μπουφέ και μεμονωμένη μερίδα.
- Ζαχαροπλαστική για πρωινό, γλυκό και αλμυρό, μπουφέ και à la carte.
- Γλυκά και αλμυρά προϊόντα για διαλείμματα καφέ, μπουκάλια και σνακ.
- Επιδόρπια για δυσανεξίες και υγιεινές επιλογές.
- Ψωμί για πρωινό, ζυμωμένα προϊόντα, κλασσικό ψωμί και ειδικό ψωμί για τροφοδοσία.
- Πραλίνες, κλασικά και γκουρμέ ζαχαροπλαστεία.
- Προ-επιδόρπια και petit τέσσερα αρτοσκευάσματα.
- Παγωτά, σορμπέ και κατεψυγμένα επιδόρπια για τροφοδοσία και εστιατόρια.
- Διακοσμήσεις σε ζάχαρη, σοκολάτα και μπισκότα για επιμετάλλωση.
- Διακόσμηση κέικ για παρουσιάσεις θεμάτων, τελετές και εκδηλώσεις.
- Οργάνωση μπουφέ και υπηρεσία à la carte.
- Περιγράμματα για τη διαχείριση, το κόστος των τροφίμων και την τεχνική μενού: το μενού επιδορπίων του εστιατορίου.
- Βάση αισθητήριων αναλύσεων, κριτήρια επιλογής πρώτων υλών και προϊόντων ημιτελούς ποιότητας.
- Ασφάλεια στο χώρο εργασίας και υγειονομικές πτυχές του επαγγέλματος.
Γιατί να επιλέξετε CAST Alimenti
- Λόγω της ιστορίας μας: γεννήσαμε το 1997.
- Λόγω των μεγάλων δασκάλων που διδάσκουν στις αίθουσες διδασκαλίας.
- Λόγω του σωστού δικτύου επαφών στο πλαίσιο των ευκαιριών απασχόλησης.
- Επειδή είμαστε η σχολή παγκόσμιων πρωταθλητών: διδάσκουμε την αριστεία.
- Λόγω του διεθνούς κύρους μας.
- Το 80% των σπουδαστών βρίσκει εργασία στον τομέα, χάρη στην υπηρεσία απόσπασης θέσεων εργασίας που προορίζεται για όσους φοιτούν στο σχολείο.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Δίπλωμα στη Διοίκηση Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής (Online)
- Online Canada
- Toronto, Καναδάς
Συνεργάτης Επιστημών Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής
- Oakland, Ηνωμένες Πολιτείες
Συνεργάτης Επιστημών Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
- Riverside, Ηνωμένες Πολιτείες