Θερινό Σχολείο "Εισαγωγή στις μεθόδους ανάλυσης κοινωνικών δικτύων με R"

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι λόγω της έκτακτης ανάγκης του Covid19, το Θερινό Σχολείο "Εισαγωγή στις Μέθοδοι Ανάλυσης Κοινωνικών Δικτύων με R" πρέπει να ακυρωθεί για αυτό το έτος.

Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί το 2021.

Νέες ημερομηνίες και νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα δημοσιευθούν τον Οκτώβριο του 2020.

Μετά την επιτυχία τριών Εκδόσεων του Εργαστηρίου «Εισαγωγή στην Ανάλυση Κοινωνικών Δικτύων», το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πίζας διοργανώνει τώρα ένα Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα «Μέθοδοι Ανάλυσης Κοινωνικών Δικτύων με R».

Το Καλοκαιρινό Σχολείο βοηθά τους συμμετέχοντες που βρίσκονται στο κέντρο ενός ερευνητικού έργου SNA ή συμμετέχουν στην ανάλυση δεδομένων δικτύου για μια προηγούμενη μελέτη. Θα συζητήσουμε εν συντομία πώς να δημιουργήσουμε μια απόδοση των εργασιών των συμμετεχόντων που αυξάνει τη δύναμη της ανάλυσής τους, χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα και ισχυρά εργαλεία που προσφέρονται από πακέτα λογισμικού όπως το "Statnet".

Τα παρακάτω θα είναι η περιοχή που καλύπτεται στο Summer School:

 • Εισαγωγή στα δίκτυα
  • Γιατί ανάλυση δικτύου;
  • Πώς διαφέρει από άλλες μεθόδους;
  • Κάποιο ιστορικό
  • Ορολογία
  • Εισαγωγή στο περιβάλλον πληροφορικής R
 • Περιγραφικά
 • Πώς μιλάμε για δίκτυα;
 • Στατιστικά κόμβου, γειτονιάς και δικτύου
 • Δοκιμασία υποθέσεων
 • Πώς παίρνουμε τα περιγραφικά στοιχεία και αρχίζουμε να αναπτύσσουμε υποθέσεις στο επίπεδο κόμβου, γειτονιάς και δικτύου;
 • Δοκιμές QAP
 • Μοντέλα αυτοσυσχέτισης δικτύων
 • Δοκιμές ενιαίους τυχαίου γραφήματος υπό όρους
 • Εισαγωγή σε εκθετικά μοντέλα τυχαίων γραφημάτων Επεκτάσεις ERGM και μεμονωμένες παρουσιάσεις
 • Αξιολογημένα μοντέλα
 • Προσωρινά μοντέλα
 • Πολλαπλά δίκτυα
 • Συγκρίνοντας πολλά δίκτυα

Σκοπός

Πρόκειται για ένα εντατικό μάθημα διάρκειας πέντε ημερών, αφιερωμένο κυρίως στην εισαγωγή των συμμετεχόντων στην ανάλυση κοινωνικών δικτύων με μια πρακτική προσέγγιση και με στόχο να δοθεί απάντηση σε ερωτήσεις όπως "πώς να κάνετε έρευνα", "πώς να συλλέγετε, να αναλύετε και να ερμηνεύετε δεδομένων δεδομένων κοινωνικού δικτύου ", χρησιμοποιώντας το περιβάλλον" R ", ειδικά το πακέτο" Statnet ".

Ελάτε μαζί μας στο Summer School και είστε ενεργός μαθητής στις τάξεις μας και στις συνεργατικές μας ομάδες. Γνωρίστε ενδιαφέροντα άτομα με τα οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε και να συζητήσετε θέματα που σας ενδιαφέρουν σχετικά με τις μεθόδους SNA και πώς να δώσετε την απάντηση στα καθημερινά ερευνητικά σας προβλήματα.

Παρακολουθώντας το Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα "Μέθοδοι Ανάλυσης Κοινωνικών Δικτύων με R", οι μαθητές γίνονται μέλη μιας επιστημονικής κοινότητας που βασίζεται στη συνεχή ανταλλαγή και σύγκριση γνώσεων και εμπειριών. Αυτό το μάθημα θα ξεκινήσει με μια σύντομη εισαγωγή στα δίκτυα και τη γλώσσα προγραμματισμού R (ημέρα 1) και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε μια ποικιλία περιγραφικών μεθόδων με παραδείγματα για το πώς αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία κοινωνικών επιστημών είδη της λογοτεχνίας (ημέρα 2). Το επίκεντρο των επόμενων δύο ημερών θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αναπτυχθούν ερωτήματα σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα στο κοινωνικο-περιβαλλοντικό πλαίσιο και θα εξεταστούν κατάλληλα με επεκτάσεις πρότυπων μοντέλων παλινδρόμησης (ημέρα 3) και εκθετικών μοντέλων τυχαίων γραφημάτων (ημέρα 4). Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να φέρουν τα δικά τους δεδομένα στην πορεία. Θα έχουμε κάποια ανεξάρτητη ώρα κάθε μέρα για να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τις έννοιες που μάθαμε σε κάθε σύνολο δεδομένων. Για όσους δεν διαθέτουν δεδομένα στο χέρι, ο εκπαιδευτής θα μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ενδιαφέροντα σύνολα δεδομένων με τα οποία μπορείτε να παίξετε κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το τελικό μέρος του απογεύματος κάθε ημέρας για τους μαθητές να δουλέψουν μόνοι τους για να προσαρμόσουν το υλικό της ημέρας για το δικό τους σύνολο δεδομένων. Η τελευταία ημέρα (5) θα χρησιμοποιηθεί για πιο εξελιγμένες μεθόδους ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων και επίσης για τους μαθητές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς και οποιεσδήποτε ερευνητικές ιδέες σχετικά με δίκτυα.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση

Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί φοιτητές, Ph.D. υποψήφιους, καθηγητές, ερευνητές, επαγγελματίες που εργάζονται τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς τομείς.

Γλώσσα

Αγγλικά

Ένταση προγράμματος

Πλήρης απασχόληση

Εφαρμογή

Απαιτήσεις εισδοχής

Δεν υπάρχουν απαιτήσεις εισδοχής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Έγγραφο ταυτότητας (* PASSPORT σε περίπτωση που είστε ξένος φοιτητής *)
 • Φόρμα εγγραφής
 • Βιογραφικό σημείωμα

Όλα τα έγγραφα πρέπει να είναι σε μορφή pdf, για να τα ανεβάσετε στην πύλη όταν απαιτείται (Δείτε τη σελίδα "Πώς να υποβάλετε αίτηση")

ECTS

4

Αμοιβές

500 ευρώ

Χρηματοδοτήσεις

Γράψτε στον συντονιστή για περισσότερες λεπτομέρειες.

Περίοδος

Θα ανακοινωθεί

Προθεσμία

31 Μαΐου 2020

Τελευταία ενημέρωση Απρ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

The University of Pisa is a public institution boasting twenty departments, with high level research centres in the sectors of agriculture, astrophysics, computer science, engineering, medicine and ve ... περαιτέρω

The University of Pisa is a public institution boasting twenty departments, with high level research centres in the sectors of agriculture, astrophysics, computer science, engineering, medicine and veterinary medicine. Διαβάστε Λιγότερα
Μπαταβία , Λιβόρνο , Πομπηία , Lucca , Λέτσε Νέι Μάρσι , Sillico , Τουρίνο , Massa , Altopascio , Πίζα + 9 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη