43 Σπουδές Τροφίμων και Ποτών Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science) degrees found
- Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
- Σπουδές Τροφίμων και Ποτών
- Βόρεια Αμερική41
- Ωκεανία3
- Νότια Αμερική 2
43 Σπουδές Τροφίμων και Ποτών Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science) degrees found
Προτεινόμενα
Edmonds College
Συνεργάτης Εφαρμοσμένης Επιστήμης στις Τέχνες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
- Lynnwood, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Πλήρης απασχόληση
2 χρόνια
Στην Πανεπιστημιούπολη
Αγγλικά
Βρίσκεται ακριβώς βόρεια του Σιάτλ, το πρόγραμμα Baking and Pastry Arts στο Edmonds College προετοιμάζει τους μαθητές για μια καριέρα στη βιομηχανία αρτοποιίας. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να κερδίσουν ένα πιστοποιητικό αρτοποιίας ενός έτους ή ένα πτυχίο αρτοποιίας διετούς συνεργάτη Τεχνικών Τεχνών (ATA). Οι μαθητές θα μάθουν σημαντικές θεμελιώδεις δεξιότητες, όπως entremet, ειδικές τούρτες, επιδόρπια σε πλάκες, τάρτες, πτι φουρ, γαλλικά αρτοσκευάσματα, χειροποίητο ψωμί και viennoiserie. Εκτός από την εκπλήρωση του ρόλου του αγοραστή, του διευθυντή αρτοποιείου και του σού σεφ, οι φοιτητές του πτυχίου θα δημιουργήσουν επίσης σοκολάτες, είδη ζαχαροπλαστικής, μια γαμήλια τούρτα και μια βρώσιμη έκθεση.
Προτεινόμενα
Delaware County Community College
Συνεργάτης στην Εφαρμοσμένη Επιστήμη, Μαγειρική Τέχνες
- Philadelphia, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Πλήρης απασχόληση
2 χρόνια
Στην Πανεπιστημιούπολη
Αγγλικά
Το πρόγραμμα Culinary Arts προετοιμάζει τους μαθητές για απασχόληση σε διάφορα τμήματα της βιομηχανίας τροφίμων σε θέσεις όπως σεφ εστιατορίου, σεφ δεξιώσεων, σεφ σεφ, διευθυντής κουζίνας, μάγειρας παραγωγής, μάγειρας γραμμής και μάγειρας προετοιμασίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακαδημαϊκά μαθήματα, ανάπτυξη δεξιοτήτων σε μαθήματα εργαστηρίου κουζίνας και πρακτική εμπειρία πρακτικής άσκησης.
Προτεινόμενα
Hudson County Community College
AAS στις μαγειρικές τέχνες
- Jersey City, Ηνωμένες Πολιτείες
- Union City, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Πλήρης απασχόληση
2 χρόνια
Στην Πανεπιστημιούπολη
Αγγλικά
Αυτό το πρόγραμμα πτυχίου παρέχει ολοκληρωμένη διετή κατάρτιση στις μαγειρικές τέχνες, προετοιμάζοντας τους μαθητές για θέσεις εστιατορίων και υπηρεσιών εστίασης ως αρχιμάγειρες, σεφ σταθμών, σουφ-σεφ, αρτοποιούς και διαχειριστές εστιατορίων. Τα υποχρεωτικά μαθήματα εισάγουν τους μαθητές σε όλες τις πτυχές των λειτουργιών της υπηρεσίας τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας φαγητού, της διατροφής, των διαδικασιών αγοράς, του προγραμματισμού μενού, του εξοπλισμού και της επιτραπέζιας υπηρεσίας.
Προτεινόμενα
Stanton University
Συνεργάτης της εφαρμοσμένης επιστήμης στις κορεατικές μαγειρικές τέχνες
- Garden Grove, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Πλήρης απασχόληση, Μερικής απασχόλησης
2 χρόνια
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Στην Πανεπιστημιούπολη
Αγγλικά
Το πρόγραμμα Associate of Applied Science Degree στις μαγειρικές τέχνες με έμφαση στην κορεατική κουζίνα είναι ένα πρόγραμμα 92 μονάδων που ορίζεται από το πρόγραμμα σπουδών με μαθήματα αυστηρής μαγειρικής κατάρτισης, διαχείρισης των τροφίμων και μελέτης των κοινωνικών και επιστημονικών πτυχών των τροφίμων. Το πρόγραμμα αυτό επικεντρώνεται στην παροχή πρακτικής εμπειρίας των κορεατικών μαγειρικών πρακτικών μαζί με μια βαθιά κατανόηση της φύσης των κορεατικών τροφίμων και συστατικών.
Ancilla College
συνεργάτης της εφαρμοσμένης επιστήμης στην μαγειρική διαχείριση τέχνες
- Donaldson, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Πλήρης απασχόληση
Στην Πανεπιστημιούπολη
Αγγλικά
Το AAS στην μαγειρική διαχείριση τέχνες προετοιμάζει τους μαθητές Ancilla για την επιτυχή σταδιοδρομία σε έναν αναπτυσσόμενο τομέα. Επαγγελματίες μάγειρες εργάζονται σε εστιατόρια, θέρετρα, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, και την έδρα των επιχειρήσεων. Όντας ένα σεφ, για πολλούς ανθρώπους, είναι το πρώτο βήμα προς την οικοδόμηση μιας επιχείρησης στην υπηρεσία τροφίμων ή τη διαχείριση θέρετρο ...
Kendall College
Συνεργάτης of Applied Science στο ψησίματος και Ζαχαροπλαστικής
- Chicago, Ηνωμένες Πολιτείες
- Sydney, Αυστραλία + 1 more
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Πλήρης απασχόληση
Στην Πανεπιστημιούπολη
Αυτό έξι τρίμηνο πρόγραμμα προετοιμάζει τους αποφοίτους να εισέλθουν στο επάγγελμα και το ψήσιμο ζύμης με εμπιστοσύνη. Οι μαθητές μαθαίνουν την επιστήμη πίσω από το ψήσιμο στη διάλεξη και εφαρμογή.Εφαρμόζουν αυτό
Schoolcraft College
Μαγειρική: Πτυχίο Επαγγελματικής Μαγειρικής Τέχνης στην Εφαρμοσμένη Επιστήμη
- Livonia, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Πλήρης απασχόληση, Μερικής απασχόλησης
2 χρόνια
Στην Πανεπιστημιούπολη
Αγγλικά
Το πτυχίο Professional Culinary Arts Associate Degree έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει τα προηγμένα σετ δεξιοτήτων που είναι απαραίτητα για την επιτυχία στον δυναμικό τομέα της βιομηχανίας εστιατορίων. Έμφαση θα δοθεί στις βασικές αρχές μαγειρικής, τη σύνθεση διατροφικών συνταγών, τις διαδικασίες εμπρός και πίσω από το σπίτι, τις ιδέες ψησίματος και ζαχαροπλαστικής, τις επαγγελματικές δραστηριότητες εστιατορίου, το κρεοπωλείο, την παρασκευή αλλαντικών και τις διεθνείς κουζίνες. Πρακτική εμπειρία θα αποκτηθεί με τη λειτουργία των χώρων American Harvest Restaurant και Main Street Cafe. Οι μαθητές σε αυτό το πρόγραμμα είναι έτοιμοι να εισέλθουν αμέσως στο εργατικό δυναμικό. Δύο μαθήματα επιλογής, καθώς και δύο υποστηρικτικά προγράμματα για αυτό το πτυχίο, βοηθούν στη διεύρυνση της εμπειρίας του μαθητή στον τομέα της μαγειρικής.
Northampton Community College
AAS στη Μαγειρική Τέχνη
- Bethlehem, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Πλήρης απασχόληση
5 εξάμηνα
Στην Πανεπιστημιούπολη
Αγγλικά
Το πρόγραμμα παρέχει ένα έτος εντατικής μελέτης πλήρους απασχόλησης που συνδυάζει θεωρία και διάλεξη με σχεδόν 1.000 ώρες πρακτικής εφαρμογής.Οι μαθητές εκπαιδεύονται σε όλες τις επίσημες κλασικές μεθόδους παρασκευής φαγητού και στη συνέχεια εφαρμόζουν αυτήν την εκπαίδευση στην πράξη.Μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση στη μαγειρική, οι μαθητές μπορούν να ολοκληρώσουν τα πρόσθετα βασικά μαθήματα που χρειάζονται για να αποκτήσουν το πτυχίο Associate in Applied Science.Εάν έχετε ήδη πτυχίο κολεγίου, μπορείτε να προτιμήσετε να επιλέξετε το εξειδικευμένο δίπλωμα του προγράμματος και να παραιτηθείτε από τα βασικά μαθήματα που απαιτούνται για το πτυχίο συνεργάτη.
Bergen Community College
Business Technologies AAS – Hotel/Restaurant – Hospitality Management
- Paramus, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Πλήρης απασχόληση
4 εξάμηνα
Στην Πανεπιστημιούπολη
Αγγλικά
Ο στόχος του προγράμματος Hospitality Management είναι να αναπτύξει επαγγελματίες της μαγειρικής και της φιλοξενίας του 21ου αιώνα μέσω πρακτικών, θεωρητικών και αναλυτικών μαθημάτων υψηλής ποιότητας. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στις μαγειρικές τέχνες, την εστίαση, τη φιλοξενία και τη διαμονή. Οι μαθητές συνεχίζουν τις σπουδές τους μέσω ενεργών ευκαιριών μάθησης και καθοδήγησης με έμφαση στην ηγεσία, την κριτική σκέψη, την προσωπική ανάπτυξη καθώς και την αλληλεπίδραση με επαγγελματίες του κλάδου τόσο στην τάξη όσο και στον τομέα που έχουν επιλέξει. Μέσω των εξωσχολικών εργασιών, το πρόγραμμα προετοιμάζει τους μαθητές να γίνουν ηγέτες με την ικανότητα να διαμορφώσουν το μέλλον της βιομηχανίας φιλοξενίας και μαγειρικής.
Galveston College
AAS Culinary Arts
- Online USA
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Το πτυχίο της εφαρμοσμένης επιστήμης έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια ολοκληρωμένη μαγειρική εκπαίδευση για να εξασφαλίσει μια θέση εισαγωγής στη βιομηχανία υπηρεσιών τροφίμων.
Instituto Superior Mariano Moreno - Mariano Moreno Culinary Insititute
Πτυχίο AAS στη ζαχαροπλαστική και το ψήσιμο
- Mariano Moreno, Αργεντινή
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Στην Πανεπιστημιούπολη
Ισπανικά
Κατά το πρώτο έτος του προγράμματος, οι μαθητές θα δημιουργήσουν επεξεργασίες ζύμης ζαχαροπλαστικής, βασικές κρέμες ζαχαροπλαστικής, βασική παραγωγή κέικ και παραγωγή ψωμιού. Καθώς οι μαθητές αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, βασίζονται στις δεξιότητες που έχουν κατακτήσει στις προηγούμενες τάξεις για να δημιουργήσουν όλο και πιο περίπλοκα πιάτα κέικ και επιδόρπια και τελικά, πλήρη μενού επιδόρπιο. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους, οι μαθητές θα αναπτύξουν την καλλιτεχνία τους δημιουργώντας γλυκίσματα ζάχαρης και σοκολάτας, ειδικά κέικ, εκθέματα για διαγωνισμούς και εκδηλώσεις και, τέλος, εξερευνώντας την πρωτοποριακή τάση σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα κορυφωθεί με πρακτική άσκηση, συμμετέχοντας σε πραγματικές δημόσιες υπηρεσίες τροφίμων για προετοιμασία της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας. Οι πιθανοί ιστότοποι περιλαμβάνουν το εστιατόριο L'Ecole του Ινστιτούτου ή λειτουργικές εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εξοχικά κλαμπ, θέρετρα, καζίνο, ιαματικά λουτρά και παρόχους υπηρεσιών τροφίμων. Η γενική εκπαίδευση, μια σημαντική πτυχή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ένα πολύτιμο πλεονέκτημα στον σημερινό ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόσμο, αντιπροσωπεύεται από μαθήματα γενικής εκπαίδευσης που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές έχουν τις γνωστικές ικανότητες ζωτικής σημασίας για την επιτυχία τους στον εργασιακό χώρο. Το επίκεντρο αυτού του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους μαθητές στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής και του ψησίματος, εισάγοντας τους μαθητές σε δεξιότητες και τεχνικές που θα τους προσφέρουν τη μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας και τις μελλοντικές προαγωγές. Αυτό το πρόγραμμα προετοιμάζει τους μαθητές για την είσοδο σε ευκαιρίες απασχόλησης μεσαίου επιπέδου στον κλάδο της επαγγελματικής βιομηχανίας τροφίμων και της διαχείρισης, όπως ζαχαροπλάστης, βοηθός σεφ ζαχαροπλαστικής, διακοσμητής λιανικής κέικ, ζαχαροπλάστης και αρτοποιός. Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου στο Επαγγελματικό Bήσιμο και Ζαχαροπλαστική, οι μαθητές είναι ευπρόσδεκτοι να λάβουν την Πιστοποιημένη Εξέταση akingησίματος των Αμερικανικών Ομοσπονδιών Μαγειρικής.
Ozarka College
AAS Μαγειρικές Τέχνες
- Melbourne, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Στην Πανεπιστημιούπολη
Αγγλικά
Το πρόγραμμα Culinary Arts είναι ένα πρόγραμμα Associate of Applied Science που θα παρέχει τη βάση και την εξειδικευμένη μελέτη στον τομέα της μαγειρικής μέσω ακαδημαϊκών, εργαστηριακών και εργασιακών εμπειριών. Τα απαιτούμενα μαθήματα γενικής εκπαίδευσης ενισχύουν την εμπειρία. Αυτό το πρόγραμμα προετοιμάζει τους αποφοίτους του για καριέρα σε εστιατόρια, κλαμπ, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις τροφοδοσίας και θεσμική υπηρεσία τροφίμων. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Μαγειρικής Τεχνών πρέπει να εγγραφούν στο Ozarka College ως φοιτητής, να υποβάλουν όλες τις προϋποθέσεις εισαγωγής και να κανονίσουν μια συνάντηση με συμβούλους προγράμματος για συνέντευξη και να συζητήσουν τις απαιτήσεις και την είσοδο στο πρόγραμμα. Αφού οι μαθητές συναντηθούν με συμβούλους προγράμματος, θα προγραμματιστούν για μαθήματα που υπόκεινται σε χώρο στο πρόγραμμα. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν την πανεπιστημιούπολη της Μελβούρνης και πρέπει να παρακολουθήσουν τις απαιτούμενες μαγειρικές δραστηριότητες.
Gwinnett Technical College
Μαγειρικές Τέχνες, AAS
- Lawrenceville, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Στην Πανεπιστημιούπολη
Αγγλικά
Το πτυχίο Culinary Arts προετοιμάζει τους μαθητές για απασχόληση στον τομέα της μαγειρικής. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις σε συνδυασμό με τις πρακτικές εφαρμογές δεξιοτήτων μαγειρέματος, ψησίματος, σερβιρίσματος και διαχείρισης. Ο συνεργάτης του προγράμματος πτυχίου εφαρμοσμένης επιστήμης περιλαμβάνει μαθήματα μαγειρικής τέχνης και μαθήματα γενικής εκπαίδευσης σε επίπεδο κολλεγίου. Το πρόγραμμα απαιτεί επίσης από τους μαθητές να συμμετάσχουν στην πιστοποίηση SERVSAFE National Restaurant Association. Αυτό το πρόγραμμα προσφέρεται μόνο με πλήρη απασχόληση, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Nashville State Community College
Μαγειρικές Τέχνες AAS
- Nashville, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Στην Πανεπιστημιούπολη
Αγγλικά
Ο διετής πτυχίο μαγειρικής του Nashville State AAS προετοιμάζει τους μαθητές για καριέρα ως σεφ και επαγγελματίες μαγειρικής στη δυναμική βιομηχανία μαγειρικής και ψησίματος. Αναπτύξτε τις δεξιότητες για να διαχειριστείτε μια επιτυχημένη κουζίνα από τις απαραίτητες τεχνικές μαγειρέματος έως την επιχειρηματική πλευρά της αγοράς, του ελέγχου κόστους, της υγιεινής, της διατροφής και της επίβλεψης.
Virginia Western Community College
Συνεργάτης της Εφαρμοσμένης Επιστήμης στις Μαγειρικές Τέχνες
- Roanoke, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science)
Πλήρης απασχόληση
Στην Πανεπιστημιούπολη
Αγγλικά
Αυτό το πρόγραμμα σπουδών προετοιμάζει τους αποφοίτους για να εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό σε διαφορετικά επίπεδα στις ακόλουθες θέσεις: Baker, broiler cook, expediter, fry / sauté cook, panry cook, pastry cook, soup and sauce cook, sous chef και λαχανικά. Με επιτυχημένη εργασιακή εμπειρία, οι μαθητές θα μπορούν να γίνουν μάγειρες και σεφ.
Απαντήστε σε μερικές ερωτήσεις και θα βρούμε τα καλύτερα προγράμματα για εσάς!
Δημοφιλής τύπος πτυχίου
Δείτε λιγότερα
Δημοφιλής μορφή σπουδών
Δημοφιλείς τοποθεσίες
Δίπλωμα Εφαρμοσμένων Επιστημών (Associate of Applied Science) Προγράμματα σε Σπουδές Τροφίμων και Ποτών
Ο Αναπληρωτής Εφαρμοσμένων Επιστημών είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό επίτευγμα εναποθέσει επάνω τους φοιτητές που θα ολοκληρώσουν αποτελεσματικά περίπου δύο χρόνια μαθημάτων που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο ακαδημαϊκό κλάδο. Συχνά, ο Αναπληρωτής Εφαρμοσμένων Επιστημών απονέμεται μετά από εντατική μελέτη των θεμάτων της επιστήμης ή της τεχνολογίας που βασίζεται.
Ακριβώς ό, τι είναι Αναπληρωτής Εφαρμοσμένων Επιστημών Τροφίμων και Ποτών Σπουδών; Που προορίζονται για εκείνους που επιθυμούν να καθιερώσει την επιβράβευση της σταδιοδρομίας στον τομέα της φιλοξενίας ή τις μαγειρικές τέχνες, το πρόγραμμα επιδιώκει να δώσει στους μαθητές τα εργαλεία και skillset απαραίτητο να εισάγετε είτε το πεδίο. Κοινή τομείς της μελέτης περιλαμβάνουν διάφορες εστιατόριο, ρυθμίσεις θέρετρο και τη φιλοξενία, την επιστήμη των τροφίμων και των βασικών διαχείρισης τροφίμων και ποτών. Πρόσθετη προσοχή δίνεται συχνά σε τεχνικές στελέχωση και τις εκτιμήσεις, το σχεδιασμό μενού, τεχνικές διαχείρισης τραπεζαρία και τον έλεγχο της απογραφής, μεταξύ συναφείς τομείς.
Συχνά, οι απόφοιτοι των προγραμμάτων σπουδών των τροφίμων και ποτών βρίσκουν ότι έχουν τα προσόντα για ένα μεγαλύτερο αριθμό θέσεων ό, τι ήταν πριν από την εξασφάλιση του βαθμού. Πολλοί αναφέρουν επίσης ισχυρότερη κέρδη μετά την απόκτηση του Αναπληρωτής Εφαρμοσμένων Επιστημών Τροφίμων και Ποτών Σπουδών.
το κόστος των διδάκτρων για τα προγράμματα σπουδών των τροφίμων και ποτών κυμαίνονται σημαντικά λόγω μεταβλητές όπως το πόσο δημοφιλές είναι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι και όπου στον κόσμο βρίσκεται η σχολή που προσφέρει αυτό. Το γραφείο εισαγωγών του κάθε σχολείου με ένα πρόγραμμα που μας ενδιαφέρει είναι ένα καλό μέρος για να ρωτήσω περισσότερα για τις ιδιαιτερότητες των διδάκτρων.
Οι περισσότεροι απόφοιτοι που κερδίζουν την Αναπληρωτής Εφαρμοσμένων Επιστημών Τροφίμων και Ποτών Μελέτες πάει για να εργαστούν στο εσωτερικό είτε στον τομέα της φιλοξενίας είτε στις μαγειρικές τέχνες. Κοινή σταδιοδρομίας περιλαμβάνουν αυτή του διευθυντή τροφίμων και ποτών, διευθυντής catering, διευθυντής εστιατόριο ή γενικός διευθυντής.Άλλοι πάνε για να εργαστεί ως σεφ, σεφ ζαχαροπλαστικής, μάγειρες γραμμή ή ειδικοί έλεγχο της απογραφής, ενώ κάποια εργασία ως εκπρόσωποι των τροφίμων ή ποτών μάρκετινγκ.
Πολλά σε απευθείας σύνδεση προγράμματα που σχετίζονται με τις μελέτες των τροφίμων και ποτών και στον κλάδο της φιλοξενίας που προσφέρεται από τα σχολεία σε όλο τον κόσμο και συζητούνται λεπτομερέστερα στη βάση δεδομένων. Αναζήτηση για το πρόγραμμά σας παρακάτω και σε επαφή άμεσα το γραφείο είσοδος του σχολείου της επιλογής σας, συμπληρώνοντας στην πρώτη μορφή.