Keystone logo
Ταϊλάνδη

Μελέτη Ακαδημαϊκό Μάθημα σε Ταϊλάνδη 2024

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  330
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  21
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  15
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  28

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  5
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  6
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  2

Απαιτήσεις βίζας

Βίζα μη μετανάστευσης ED (εκπαίδευση) - Αυτός ο τύπος βίζας εκδίδεται σε αιτούντες που επιθυμούν να σπουδάσουν, να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο, μια συνεδρία κατάρτισης ή πρακτική άσκηση στην Ταϊλάνδη.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Βίζα μη μετανάστευσης ED (εκπαίδευση)

Τιμή και νόμισμα

USD 80

Η τιμή της φοιτητικής βίζας εξαρτάται από τη χώρα και μπορεί να είναι περίπου 80 USD. Το τέλος ενδέχεται να υπόκειται σε αλλαγές.

Η βίζα μπορεί να πληρωθεί μόνο σε μετρητά είτε στην πρεσβεία είτε με αποστολή του απαιτούμενου χρηματικού ποσού μέσω ταχυδρομείου. Η τιμή της θεώρησης βασίζεται στο εάν πρόκειται για βίζα μίας ή πολλαπλής εισόδου. Τα τέλη διαφέρουν επίσης από χώρα σε χώρα ανάλογα με το νόμισμα.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Για να σπουδάσουν στην Ταϊλάνδη, όλοι οι αλλοδαποί πρέπει να υποβάλουν αίτηση για φοιτητική βίζα.

Σημείωση: Η κατοχή φοιτητικής βίζας απαιτεί να παρακολουθήσετε τουλάχιστον τρία μαθήματα στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, συνιστάται η παρακολούθηση τεσσάρων μαθημάτων, έτσι ώστε να έχετε ακλόνητη απόδειξη των σπουδών σας στην Ταϊλάνδη.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Πρεσβεία ή Γενικό Προξενείο της Ταϊλάνδης

Απαιτείται να υποβάλετε αίτηση για βίζα μόνο στην Πρεσβεία ή το Γενικό Προξενείο της Ταϊλάνδης στη χώρα κατοικίας/διαμονής σας ή στην καθορισμένη Ταϊλανδική Πρεσβεία.

Εάν βρίσκεστε στην Ταϊλάνδη με τουριστική βίζα 60 ημερών, μπορείτε να αλλάξετε τη βίζα σας χωρίς να φύγετε από τη χώρα εντός των πρώτων 30 ημερών από τη βίζα σας - οι υπόλοιπες 30 ημέρες ενδέχεται να χρειαστούν για την επεξεργασία της μη μεταναστευτικής βίζας ED. Η τουριστική βίζα πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 21 επιπλέον ημέρες σε κάθε περίπτωση. Εάν δεν είναι, θα πρέπει να φύγετε από την Ταϊλάνδη για να κάνετε αίτηση για βίζα από το εξωτερικό. Το Λάος, η Καμπότζη, η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη είναι οι κοντινές επιλογές για να το κάνετε.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Συνήθως απαιτείται να υποβάλετε τα ακόλουθα έγγραφα όταν κάνετε αίτηση για φοιτητική βίζα:

 • Διαβατήριο ή ταξιδιωτικό έγγραφο με ισχύ όχι μικρότερη των 6 μηνών
 • Πλήρως συμπληρωμένη φόρμα αίτησης θεώρησης
 • Πρόσφατη (4 x 6 εκ.) φωτογραφία του αιτούντος
 • Συστατική επιστολή προς το Προξενείο
 • Επιστολή αποδοχής από το οικείο ακαδημαϊκό ίδρυμα/οργανισμό
 • Για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν σε Ιδιωτικό ίδρυμα, απαιτείται επίσημη επιστολή από το Υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης ή άλλες ενδιαφερόμενες υποαρχές, που εγκρίνει την εγγραφή αλλοδαπών φοιτητών και αντίγραφο της βεβαίωσης εγγραφής του σχετικού ακαδημαϊκού ιδρύματος
 • Ακαδημαϊκό αρχείο και Φοιτητική Ταυτότητα (εάν σπουδάζετε επί του παρόντος)
 • Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια, εκπαιδευτικές συνεδρίες ή πρακτικής άσκησης, απαιτείται επίσης συστατική επιστολή από τον ενδιαφερόμενο οργανισμό που απευθύνεται στο Προξενείο.

Πρέπει να επικυρώσετε τη βίζα σας εντός των πρώτων 90 ημερών στη χώρα, ανεξάρτητα από τον τύπο της βίζας σας.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις εργάσιμες ημέρες για να επεξεργαστεί η πρεσβεία την αίτησή σας αφού της την φέρετε. Αυτό διαφέρει από χώρα σε χώρα, επομένως συμβουλευτείτε την πρεσβεία ή το προξενείο της Ταϊλάνδης στη χώρα σας για περισσότερες πληροφορίες.

Η φοιτητική βίζα ισχύει για 3 μήνες. Οι κάτοχοι αυτής της θεώρησης μπορούν να υποβάλουν αίτηση για παράταση της παραμονής τους στο Γραφείο του Γραφείου Μετανάστευσης και μπορεί να τους χορηγηθεί αυτή η παράταση για περίοδο ενός έτους από την ημερομηνία πρώτης εισόδου στην Ταϊλάνδη.

Ανεξάρτητα από τη διάρκεια της διαμονής σας στην Ταϊλάνδη, πρέπει να ειδοποιείτε το Γραφείο Μετανάστευσης κάθε 90 ημέρες και να τους ενημερώνετε την τρέχουσα διεύθυνσή σας. Είναι μια απλή φόρμα που πρέπει να συμπληρώσετε και δεν υπάρχει χρέωση.

Χρόνος επεξεργασίας

4 Days

Ευκαιρίες εργασίας

Δεν επιτρέπεται να εργαστείτε όταν βρίσκεστε στην Ταϊλάνδη με φοιτητική βίζα. Εάν πάρετε μια επίσημη δουλειά με την αντίστοιχη βίζα και άδεια εργασίας, μπορείτε επίσης να σπουδάσετε σε αυτήν τη βίζα, αλλά όχι το αντίστροφο.

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί, μεταξύ άλλων, να απορριφθεί εάν δεν παρακολουθείτε τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.