ALMA Νέο ιταλικό πρόγραμμα μαγειρικής
ALMA - The School of Italian Culinary Arts
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Parma, Ιταλία
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
1 έτος
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 28 / per course *
Προθεσμία εφαρμογής
01 Mar 2024
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
30 Apr 2024
* Η προσφορά γνωριμίας επεκτείνεται σε όλες τις εκδόσεις από το τέλος του 2022: Έκπτωση 15%! Αρχική τιμή: 24.500€
Εισαγωγή
Το ΝΕΟ Πρόγραμμα Ιταλικής Μαγειρικής, που οργανώνεται σε δύο εκπαιδευτικές ενότητες, είναι το τέλειο μάθημα εάν αναζητάτε μια πραγματική πλήρη εμβάπτιση στο ιταλικό φαγητό και μια ολοκληρωμένη εμπειρία μελέτης για να γίνετε επαγγελματίας σεφ της ιταλικής κουζίνας.
Το Πρόγραμμα Ιταλικής Μαγειρικής είναι ένα μακροχρόνιο / μονοετές μάθημα: ξεκινώντας από τα βασικά, ανεβαίνει στο προχωρημένο επίπεδο και προσφέρει μια πλήρη και επαγγελματική εμπειρία μελέτης ιταλικού φαγητού και κουζίνας.
Σχεδιασμένοι για να προσφέρουν μια «αγάπη με την πρώτη ματιά» εμπειρία της Ιταλικής Κουζίνας, οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα κατάρτισης και επίδειξης καθώς και να ταξιδέψουν σε όλη την Ιταλία συνοδευόμενοι από δασκάλους ALMA και να επισκεφθούν τις σημαντικότερες ιταλικές αριστεύσεις τροφίμων, παραγωγούς τροφίμων και κρασιού και αγορές τροφίμων.
Αυτό είναι ένα master μάθημα ιταλικής κουζίνας σχεδιασμένο για διεθνείς φοιτητές: μια ευκαιρία να ζήσουν την ιταλική κουζίνα από μια προνομιακή σκοπιά, να μάθεις τις καλύτερες προηγμένες τεχνικές με τους εκπαιδευτές σεφ της ALMA, να δουλέψεις με εξαιρετική πρώτη ύλη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων εκπαίδευσης και να γνωρίσεις Οι μεγαλύτεροι Ιταλοί σεφ, ανακαλύπτοντας και δοκιμάζοντας τα τυπικά τοπικά προϊόντα κατά τη διάρκεια των εκδρομών και επισκέπτονται παραγωγούς γύρω από την κοιλάδα του ιταλικού φαγητού.
Το Ιταλικό Πρόγραμμα Μαγειρικής (Μονάδα Ι και Ενότητα ΙΙ) είναι διαπιστευμένο από την Περιφέρεια Emilia Romagna και εκδίδει πιστοποιητικά που αναγνωρίζονται σε όλη την Ευρώπη.
Ευκαιρίες καριέρας
- Εκλεκτά εστιατόρια και εστιατόρια με αστέρια
- Αλυσίδες ξενοδοχείων και εστιατορίων
- Εταιρείες εστίασης
- Βιομηχανία τροφίμων
Εκθεσιακός χώρος
Διδακτέα ύλη
Δομή Προγράμματος
Ενότητα Ι - Επίπεδο θεμελίωσης
- 2 μήνες φάση διαμονής στις εγκαταστάσεις ALMA + 1,5 μήνα πρακτική άσκηση σε ιταλικά εστιατόρια
Το πρόγραμμα ξεκινά με τα βασικά, συνδυάζοντας μαθήματα στις εγκαταστάσεις του ALMA και εκδρομές σε όλη την Ιταλία, για μια πρώτη προσέγγιση στο ιταλικό φαγητό και τις μαγειρικές τεχνικές. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στον χώρο της εστίασης. Η ενότητα Ι τελειώνει με μια τελική αξιολόγηση της διαδρομής κάθε μαθητή για την επαλήθευση των δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν.
Στο τέλος της Ενότητας Ι θα σας εκδοθεί η Βεβαίωση Παρακολούθησης «Βασικές αρχές Ιταλικής Κουζίνας -προϊόντα & τεχνικές» και το Πιστοποιητικό Δεξιοτήτων.
Ενότητα II - Προχωρημένο Επίπεδο
- Φάση διαμονής 4 μηνών στις εγκαταστάσεις του ALMA + έως 4 μήνες πρακτικής άσκησης σε ιταλικά εστιατόρια.
Το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους διεθνείς φοιτητές όχι μόνο θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην προηγμένη Ιταλική Κουζίνα αλλά μια ολοκληρωμένη Ιταλική Εμπειρία. Ο συνδυασμός ιταλικής γαστρονομικής κουλτούρας, γλώσσας, ιστορίας, κρασιού και εκδρομών μαζί με επαγγελματική εκπαίδευση σε ένα από τα κορυφαία ιταλικά εστιατόρια είναι ένας τέλειος τρόπος για να μάθετε πώς να γίνετε πραγματικός επαγγελματίας στην ιταλική κουζίνα.
Η ALMA επιφυλάσσεται του δικαιώματος να εισάγει φοιτητές απευθείας στην Ενότητα ΙΙ ανάλογα με την προηγούμενη εμπειρία: απαιτείται βιογραφικό σημείωμα και επιστολή παρακίνησης.
Τελικό Πτυχίο
- Επαγγελματικό Δίπλωμα «Επαγγελματίας της Ιταλικής Κουζίνας – Προχωρημένο Επίπεδο»
- Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Προσόντων « Operatore alla Produzione Pasti – Επίπεδο EQF 4»
Εισαγωγές
Δίδακτρα προγράμματος
Εγκαταστάσεις
Παράδοση προγραμμάτων
συνήθως οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα 4/5 ημέρες κάθε εβδομάδα, 6-8 ώρες την ημέρα – ωστόσο, η συχνότητα μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τις εθνικές αργίες και τις ημέρες κλεισίματος των σχολείων.