Keystone logo
© Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology
Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Εισαγωγή

Μάθηση

Τι κάνουμε?

Το Catalyst – Institute for Creative Arts and Technology είναι μια διεθνής κοινότητα δημιουργικής μάθησης, με έδρα το εμβληματικό Funkhaus στη μητρόπολη δημιουργικών μέσων του Βερολίνου.

Τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και καλοκαιρινά σύντομα μαθήματα καλύπτουν παραγωγή και απόδοση ηλεκτρονικής μουσικής, παραγωγή ήχου, ηχοληψία, ήχο για οπτικά μέσα, κινηματογράφηση, σενάριο, οπτικά εφέ και υποκριτική.

Οι μαθητές μας μαθαίνουν αγγλικά ως μέρος μιας κοινότητας άνω των 75 εθνικοτήτων. Μέσω της μάθησης και της συνεργασίας που βασίζεται σε έργα και καθοδηγούνται από ειδικούς καθηγητές, έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη μοναδική δημιουργική τους ταυτότητα.

Γενεαλογικο δεντρο

Από πού ερχόμαστε;

Παρέχουμε εκπαίδευση δημιουργικής παραγωγής παγκόσμιας κλάσης στο Ηνωμένο Βασίλειο για 20 χρόνια και στο Βερολίνο για περισσότερα από 7 χρόνια με τα παλιά μας εμπορικά σήματα dBs Music Berlin και dBs Film Berlin. Έχουμε εδραιωμένη φήμη για την παροχή συναρπαστικής, πρακτικής, σχετικής και ελκυστικής εκπαίδευσης σε ένα χαλαρό και ενήλικο περιβάλλον.

Το πτυχίο μας και τα μεταπτυχιακά μας προγράμματα στο Βερολίνο παραδίδονται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Plymouth Marjon, το οποίο είναι το επικυρωτικό μας ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουμε σταθερά εξαιρετικές αξιολογήσεις για την ποιότητα της εκπαιδευτικής μας παράδοσης σε όλους τους δημόσιους ελέγχους και πολυάριθμους αποφοίτους που εργάζονται σε όλες τις δημιουργικές βιομηχανίες.

Μέθοδος

Τι εξουσιοδοτεί τη μάθησή μας;

Η πεποίθησή μας ότι «το μεγαλείο μεγαλώνει δεν γεννιέται» εξουσιοδοτεί ό,τι κάνουμε. Σας παρέχουμε μια διαδικασία μάθησης και αυτο-ανάπτυξης που σας επιτρέπει να χτίσετε τον καλύτερο εαυτό σας και να μεγιστοποιήσετε το δικό σας μοναδικό μεγαλείο.

Τα πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών μας βασίζονται στη μάθηση βάσει έργου. Χρησιμοποιούμε ένα μοντέλο προοδευτικής εκπαίδευσης, ενώ συμμορφωνόμαστε με τις αυστηρές απαιτήσεις ενός πανεπιστημίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Η προοδευτική εκπαίδευση εστιάζει στην οικοδόμηση όχι μόνο των εξειδικευμένων δημιουργικών σας δεξιοτήτων αλλά και των πραγματικών, καθημερινών δεξιοτήτων που θα συνεχίσουν να μεταμορφώνουν την καθημερινότητά σας πολύ καιρό αφότου έχετε αφήσει πίσω το Catalyst.

Πιστεύουμε ότι η καλύτερη εκμάθηση περιλαμβάνει το να βάλετε τα χέρια σας στον εξοπλισμό και να μεγιστοποιήσετε τον χρόνο που αφιερώνετε «κάνοντας». Η μάθηση μέσω της πράξης και η συνεργασία με άλλους είναι το κλειδί για τη μέθοδο Catalyst.

Φυσικά, οι μαθητές μας μαθαίνουν επίσης τη θεωρία που υποστηρίζει και εμπλουτίζει τη δράση τους. Αλλά αυτό είναι υψίστης σημασίας και πιστεύουμε ότι είναι μέρος του καθήκοντός μας να τους παρέχουμε τουλάχιστον μερικές από τις δέκα χιλιάδες ώρες σκόπιμης πρακτικής που η έρευνα του Anders Ericsson θα πρότεινε ότι όλοι πρέπει να γίνουμε πραγματικοί ειδικοί.

Μια ποικιλόμορφη κοινότητα δημιουργικής μάθησης

Όταν λέμε ότι το Catalyst είναι ένας ασφαλής χώρος για μεγάλα όνειρα, το εννοούμε πραγματικά. Το Safe είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται υπερβολικά στις μέρες μας και, κατά συνέπεια, χρειάζεται να οριστεί σωστά. Στο πιο απλό, αυτό εννοούμε. Ανεξάρτητα από το πού προέρχεστε (θρήσκευμα, πολιτισμός, φύλο, χρώμα δέρματος), στοχεύουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου θα αισθάνεστε ελεύθεροι να εκφραστείτε ως δημιουργικός άνθρωπος.

Για αρχή, στεγάζουμε πάνω από 75 διαφορετικές εθνικότητες στο σχολείο μας. Αυτή είναι μια πραγματικά διεθνής κοινότητα. Αλλά υπάρχει πάντα περισσότερη δουλειά να γίνει. Είναι ένα βουνό χωρίς κορυφή.

Η ομάδα μας θα συνεχίσει να ανεβαίνει σε αυτό το βουνό και να χτίζει μια κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς που μας εμπλουτίζει όλους και επιτρέπει στους μαθητές μας να ανθίσουν τόσο ως δημιουργικοί όσο και ως άνθρωποι.

Αυτό επεκτείνεται στη διαδικασία εισδοχής μας. Δεν υπάρχει «σωστή εφαρμογή» για κανένα από τα μαθήματά μας συγκεκριμένα. Η κοινότητά μας θα είναι πιο δυνατή και σε καλύτερη θέση να αφηγηθεί ιστορίες που αντικατοπτρίζουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε και το μέλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί.

Καλωσορίζουμε άτομα κάθε ηλικίας, εθνικότητας, ταυτότητας φύλου, φυσικών ικανοτήτων, θρησκειών, μορφωτικού υπόβαθρου, γεωγραφικών τοποθεσιών και καταστάσεων ζωής. Ελάτε μαζί μας και πείτε μας πώς μπορούμε να κάνουμε την κοινότητά μας να αισθάνεται ως ένας προκλητικός αλλά ασφαλής χώρος και για εσάς.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Στη μητρόπολη των δημιουργικών μέσων ενημέρωσης του Βερολίνου, οκτώ λεπτά σε ένα τραμ από το Ostkreuz μετά από ένα βιομηχανικό τοπίο εργοστασίων σκυροδέματος και σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, φαίνεται το εμβληματικό και ιστορικό συγκρότημα Funkhaus.

Η παραποτάμια πανεπιστημιούπολη μας στο Funkhaus είναι μέρος του ιστορικού κτηρίου που κάποτε ήταν το σπίτι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της ΛΔΓ και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα πολλαπλών στούντιο στον κόσμο κατά τη σοβιετική εποχή.

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις μας είναι κατασκευασμένες με ένα πράγμα στο μυαλό: τη μεγιστοποίηση της «πρακτικής» πρόσβασης για να κάνετε αυτό που αγαπάτε. Σκεφτείτε το ως τη δική σας τεχνολογική παιδική χαρά.

Θα τα βρείτε όλα λεπτομερώς πιο κάτω στη σελίδα, αλλά αν δεν έχετε χρόνο, εδώ είναι μια γρήγορη επισκόπηση των πάντων.

 • 31 στούντιο ηχογράφησης και παραγωγής για μουσική/ταινία
 • 110 πλήρως φορτωμένοι σταθμοί εργασίας ψηφιακού ήχου Mac
 • 9 σταθμοί εργασίας VFX PC υψηλής ισχύος
 • 1 μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο με πράσινη οθόνη
 • . ,
 • Φιλική κουζίνα με δωρεάν καφέ και τσάι
 • Πολλές όμορφες ατμοσφαιρικές τοποθεσίες
 • Παραποτάμια τοποθεσία με ξαπλώστρες και δωρεάν ηλιοφάνεια

  Εισαγωγές

  Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων

  • Προθεσμία για τους αιτούντες που απαιτούν φοιτητική βίζα: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
  • Προθεσμία προτεραιότητας: Παρασκευή 5 Απριλίου 2024
  • Προθεσμία Θερινού Μικρού Μαθήματος: Παρασκευή 17 Μαΐου 2024
  • Τελική προθεσμία: Παρασκευή 31 Μαΐου 2024
  • Εκπρόθεσμες αιτήσεις: Από τον Ιούνιο του 2024 και μετά

  Άλλοι αιτούντες (συμπεριλαμβανομένων των πολιτών ΕΕ/ΕΖΕΣ): Εάν δεν χρειάζεστε φοιτητική βίζα, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να υποβάλετε αίτηση μέχρι την προθεσμία προτεραιότητάς μας (5 Απριλίου 2024) για τις καλύτερες πιθανότητες να εξασφαλίσετε μια θέση στο μάθημα που έχετε επιλέξει. Έχετε μέχρι την τελική προθεσμία (31 Μαΐου 2024) για να υποβάλετε αίτηση, αν και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Εάν το μάθημα είναι γεμάτο, θα προστεθείτε σε μια λίστα αναμονής.

  Εκπρόθεσμες αιτήσεις: Δεχόμαστε μόνο καθυστερημένες αιτήσεις από όσους δεν χρειάζονται φοιτητική βίζα. Εάν έχουμε ακόμα θέσεις στο μάθημα που επιλέξατε, μπορούμε να δεχτούμε καθυστερημένες αιτήσεις από τον Ιούνιο του 2024 και μετά. Εάν το μάθημα είναι γεμάτο, θα προστεθείτε σε μια λίστα αναμονής.

  Πώς να εφαρμόσει

  Οι αιτήσεις για είσοδο στα μαθήματά μας το 2024 είναι πλέον ανοιχτές. Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται ψηφιακά μέσω της διαδικτυακής πύλης αιτήσεων. Ωστόσο, προτού κάνετε κλικ στον σύνδεσμο, διαβάστε για σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου, τη διαδικασία εισδοχής και τι θα χρειαστεί να συμπεριλάβετε στην αίτησή σας.

  Αίτηση

  Η φόρμα αίτησης για το Summer Short Course είναι μόνο μία σελίδα. Πρέπει να υποβάλετε τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, καθώς και μια σύντομη δήλωση κινήτρων (250-300 λέξεις). Εάν κάνετε αίτηση για ένα από τα καλοκαιρινά μας μαθήματα μεσαίου ή προχωρημένου επιπέδου, φροντίστε να μας ενημερώσετε για την προηγούμενη εμπειρία σας με το αντικείμενο και το σχετικό λογισμικό, εάν είναι σχετικό.

  Το έντυπο αίτησης για προπτυχιακό (Πιστοποιητικό HE και πτυχίο BA) έχει 7 ενότητες:

  • Επιλογή επιπέδου μαθήματος
  • Επιλογή μαθήματος
  • Προσωπικα ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • Προηγούμενη εκπαίδευση
  • Χαρτοφυλάκιο
  • Προσωπική Εισαγωγή
  • Οροι και Προϋποθέσεις*

  Η αίτηση για μεταπτυχιακές σπουδές (MA) έχει 7 ενότητες:

  • Επιλογή επιπέδου μαθήματος
  • Επιλογή μαθήματος
  • Προσωπικα ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • Προηγούμενη εκπαίδευση
  • Πρόταση έργου MA
  • Χαρτοφυλάκιο
  • Οροι και Προϋποθέσεις*

  *Κάνοντας κλικ στο «υποβολή» στο τέλος της φόρμας αίτησης, συμφωνείτε με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις μας

  Προυποθέσεις εισόδου

  Ηλικία

  Δεν έχουμε ανώτατο όριο ηλικίας, αλλά έχουμε ελάχιστο όριο ηλικίας: 18. Για να γίνετε μέλος μας το 2024, η ημερομηνία γέννησής σας πρέπει να είναι πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2006. Εάν θα είστε ακόμα 17 ετών στην αρχή του μαθήματος , θα χρειαστούμε ένα έντυπο συναίνεσης είτε από γονέα είτε από νόμιμο κηδεμόνα, το οποίο θα ζητήσουμε αφού σας προσφέρουμε ένα μέρος.

  Γλώσσα

  Όλα τα μαθήματά μας διδάσκονται στα Αγγλικά και οι υποψήφιοι πρέπει να επιδεικνύουν επίπεδο ίσο με το IELTS 6. Δεν ζητάμε επίσημα αποτελέσματα εξετάσεων, αλλά θα αξιολογήσουμε το επίπεδο των αγγλικών στην αίτησή σας και στο υποστηρικτικό υλικό. Δεν απαιτούμε γνώσεις γερμανικής γλώσσας.

  Εκπαίδευση

  Θερινό σύντομο μάθημα: δεν απαιτείται εκπαίδευση

  Πτυχίο BA (Hons) / Πιστοποιητικό HE: αποφοίτηση από το γυμνάσιο σε επίπεδο που κανονικά θα επέτρεπε την είσοδο στο πανεπιστήμιο στη χώρα όπου αποκτήθηκε. Αυτό θα ήταν το A-Levels στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Abitur στη Γερμανία, για παράδειγμα. Δεν απαιτούμε συγκεκριμένα θέματα ή ακαδημαϊκές ροές.

  MA: Πτυχίο σε σχετικό γνωστικό αντικείμενο, με βαθμό Honors (π.χ. 2:1 στο πανεπιστημιακό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου).

  Εάν είστε στο τελευταίο έτος των σπουδών σας, είτε στο γυμνάσιο είτε σε ένα μάθημα τρίτου επιπέδου, μπορείτε ακόμα να κάνετε αίτηση. Αντί για το τελικό σας δίπλωμα, στείλτε μας ένα αντίγραφο των πιο πρόσφατων ή των προβλεπόμενων βαθμών σας. Εάν η αρχική γλώσσα του παρόντος δεν είναι τα αγγλικά ή τα γερμανικά, συμπεριλάβετε επίσης μια μετάφραση στα αγγλικά.

  Τοποθεσίες

  • Berlin

   Funkhaus Berlin Nalepastraße 18, 12459, Berlin

  Προγράμματα

  Ερωτήσεις