Keystone logo
Cornerstone Bible College for Mission Training

Cornerstone Bible College for Mission Training

Cornerstone Bible College for Mission Training

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΜΕΡΑ

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ! ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ.21/Νοε/2023 – 20:00 CET ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΚΑΝΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ.

Εισαγωγή

Κέντρο Ακρογωνίου για Διαπολιτισμικές Σπουδές είναι ...

... ένα Κολέγιο της Βίβλου για την Εκπαίδευση της Αποστολής, προσφέροντας στους φοιτητές πρακτική και ακαδημαϊκή κατάρτιση σε ένα περιβάλλον με αποστολή. Τα περισσότερα στελέχη του Cornerstone έχουν βαθιά εμπειρία αποστολής.

Στο κολέγιο Bible Cornerstone εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους να επικοινωνούν το ευαγγέλιο διατομεακά. Εκτός από τις γενικές βιβλικές και θεολογικές μελέτες, η έμφαση δίνεται σε θέματα μασολογίας, διαπολιτισμική επικοινωνία και προετοιμασία για να ζήσουν και να εργαστούν σε μια άλλη κουλτούρα. Η ζωή στη διεθνή και διαπολιτισμική κοινότητα του κολλεγίου αποτελεί μέρος της κατάρτισης.

Ο ακρογωνιαίος λίθος είναι ένα διακονιακό ευαγγελικό κολέγιο της Βίβλου. Είμαστε σταθεροί στις βασικές ευαγγελικές πεποιθήσεις. Είμαστε ανοιχτοί για συζητήσεις και διαφορές απόψεων για δευτερεύοντα ζητήματα, αλλά επιδιώκουμε να αποφύγουμε διαμάχες και άκρα.

Το σχολείο ιδρύθηκε και ανήκει στην WEC-International (ιστοσελίδα), αλλά εκπαιδεύουμε υποψήφιους για πολλές οργανώσεις αποστολών, οργανισμούς βοήθειας και εκκλησιαστικές αποστολές.


Ο στόχος μας

Ο στόχος του Cornerstone εκφράζεται στη δήλωση αποστολής μας:


"Πρακτική εκπαίδευση βασισμένη στη Βίβλο για όλους τους πολιτισμούς"


Τα εργαλεία μας είναι ένα πρόγραμμα βιβλικών, θεολογικών, μασιολογικών μελετών και πρακτικής εμπλοκής του υπουργείου σε μια διεθνή κοινότητα.

Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τους μαθητές πνευματικά, διανοητικά και ηθικά και να τους εξοπλίσουμε με τις απαραίτητες πληροφορίες και δεξιότητες για την επέκταση και ανάπτυξη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού.


Πιστεύουμε μέσα

 1. Ένας Θεός, δημιουργός και υποστηρικτής όλων των πραγμάτων, που υπάρχουν αιώνια σε τρία πρόσωπα: Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα.
 2. Η θεότητα και η ανθρωπιά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η παρθένος γέννηση και η αθάνατη ζωή, τα θαύματα του, ο εξιλεωτικός θάνατός του στο σταυρό για μας, η σωματική ανάστασή του, η ανάληψη του προς τα δεξιά του Πατέρα, το έργο του ως μεσολαβητή και την επιστροφή του στην εξουσία και τη δόξα.
 3. Το υπουργείο του Αγίου Πνεύματος για να μεταμορφώσει τις ζωές και να ενδυναμώσει για ζωή και υπηρεσία.
 4. Οι Ιερές Γραφές, τόσο οι Παλαιές όσο και οι Νέες Διαθήκες, όπως αρχικά δόθηκαν από τον Θεό, εμπνεύστηκαν θεϊκά, αλάθητοι, απολύτως αξιόπιστοι και τελική εξουσία σε όλα τα θέματα της πίστης και της συμπεριφοράς.
 5. Η αμαρτία και η ενοχή όλης της ανθρωπότητας από την πτώση, έτσι ώστε κάθε άνθρωπος να έρχεται κάτω από την κρίση του Θεού.
 6. Εξαργύρωση μέσω του αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και αναγέννηση από το Άγιο Πνεύμα ως απαραίτητη για τη σωτηρία.
 7. Η δικαιολόγηση του αμαρτωλού μόνο με τη χάρη του Θεού μέσω της πίστης στον Χριστό.
 8. Η ανάσταση των νεκρών: όσοι βρίσκονται στον Χριστό αναστημένος σε μια ζωή για πάντα με τον Θεό και εκείνους που είναι έξω από τον Χριστό ανέστησαν στην τελική κρίση.
 9. Η ενότητα στον Χριστό όλων των πιστών που αποτελούν την Εκκλησία, το σώμα του, που είναι μάρτυρας του σε όλο τον κόσμο.


Ένα μέρος για εσάς και την οικογένειά σας!

Σήμερα τα ζευγάρια με παιδιά αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων των ιεραποστόλων. Cornerstone Bible College for Mission Training προσπαθεί να δημιουργήσει ένα φιλικό προς την οικογένεια περιβάλλον στο κολέγιο. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να παρέχουμε υπηρεσίες και συμβουλές για να βοηθήσουμε τους μαθητές με τα παιδιά να συνδυάσουν τη μελέτη και τη φροντίδα για την οικογένεια.


Ιστορικό ακρογωνιαίο λίθο

Το 1947 η WEC International ίδρυσε το Ακαδημαϊκό Εκπαιδευτικό Κολλέγιο στη Γλασκώβη. Η μεγάλη ανάγκη έγινε αισθητή από μια εκπαίδευση κολλεγίων της Βίβλου ειδικά προσανατολισμένη στην προετοιμασία των ιεραποστολικών υποψηφίων. Μερικά χρόνια αργότερα άνοιξε ένα δεύτερο MTC στην Τασμανία της Αυστραλίας. Στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα, η MTC της Γλασκώβης έπρεπε να κλείσει λόγω της περιορισμένης στέγασης της. Η ηγεσία της WEC αποφάσισε ότι πρέπει να αναζητηθεί μια νέα θέση στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Μετά από πολλή προσευχή και αναζήτηση στο πρώην μοναστήρι στο Beugen στα νοτιοανατολικά της Ολλανδίας βρέθηκε και αγοράστηκε το 1988. Το μοναστήρι είχε την κατοικία δύο καθολικών αδελφών, οι οποίοι είχαν υπηρετήσει την τοπική κοινότητα για πολλά χρόνια. Καθώς οι αδελφές της Julie Postel άκουσαν την έμφαση της WEC στην προσευχή και την αποστολή, ήταν ευτυχείς να πουλήσουν το ακίνητο.


Δύο ζευγάρια από την Αυστραλιανή MTC πρωτοστάτησαν αυτό το νέο «Euro MTC» και τέθηκε πολύ σκληρή δουλειά πριν φτάσουν οι πρώτοι μαθητές το φθινόπωρο του 1989. Ήταν μια πραγματική επιχείρηση πίστης και πολλή βοήθεια και χρηματοδότηση προέρχονταν από πολλές απροσδόκητες πηγές.


Το 1997 το όνομα του σχολείου μετατράπηκε σε Cornerstone - Κέντρο Διαπολιτισμικών Μελετών. Το 1998, το παρακείμενο κτίριο του τοπικού δημοτικού σχολείου έμεινε κενό και αγοράστηκε, αυξάνοντας το χώρο για τάξεις και εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας.

Τοποθεσίες

 • Beugen

  Hagelkruisstraat 19, 5835, Beugen

Ερωτήσεις