Keystone logo
Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Εισαγωγή

Στόχος του σχολείου είναι να διδάξει τους ανθρώπους να φτιάχνουν το δικό τους μέλλον

Ένα Ινστιτούτο Σχεδιασμένο για Μεταμόρφωση Κουζίνας

Αυτή είναι η ιδέα με την οποία τρεις δάσκαλοι από τη Βαρκελώνη άρχισαν να σχεδιάζουν αυτό που τώρα είναι Culinary Institute of Barcelona, ένα εκπαιδευτικό έργο για την εκπαίδευση των επαγγελματιών που θα ηγηθούν των κουζινών και των εστιατορίων του 21ου αιώνα.

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ

Γνωρίζουμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς το παράδειγμά του, ο οποίος απαιτεί έναν νέο τύπο επαγγελματιών ικανών να παρέχουν πολύτιμες λύσεις, στον οποίο η τεχνολογία, η δημιουργικότητα και η καινοτομία είναι βασικές. Για το λόγο αυτό, προσαρμόσαμε το μοντέλο διδασκαλίας που χρησιμοποιείται στη Silicon Valley, τη Μέκκα της ψηφιακής τεχνολογίας, στη διεθνή γαστρονομία. Αυτό μας κάνει διαφορετικούς.

Η καλύτερη εμπειρία της ζωής σας

Το Culinary Institute of Barcelona έχει σχεδιαστεί για να ζήσετε μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία, βασισμένη στην πολυπολιτισμικότητα, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Οραμα

Γεννιόμαστε από μια αλλαγή και συνεχίζουμε να αλλάζουμε ατελείωτα. Η αλλαγή είναι συνώνυμη με την εξέλιξη. Και η εκπαίδευση πρέπει επίσης να χρησιμεύσει για αυτό: να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί.

Για χρόνια, η κοινωνία τείνει με εμμονή να υπερεκτιμά τη γνώση. Επιμένει μέχρι απογοήτευσης να ασκεί πίεση στους νέους στις σπουδές τους, χωρίς να καλλιεργεί τις αξίες, τις δεξιότητες και τις συμπεριφορές τους. Και αυτό είναι μεγάλο λάθος.

Στα παραδοσιακά κέντρα κατάρτισης, οι μαθητές δεν εκτιμώνται για αυτό στο οποίο είναι πραγματικά καλοί, αλλά για αυτό που αναμένεται να γνωρίζουν. Δεξιότητες όπως η φαντασία, η δημιουργικότητα, η ευγλωττία, ακόμη και η ευφυΐα (ο αμφισβητούμενος) τιμωρούνται. Δεν έχουν κίνητρα ούτε εκπαιδεύονται να είναι καινοτόμοι, αλλά εκπαιδεύονται από το παρελθόν για το παρελθόν, χωρίς να σκέφτονται το μέλλον.

Στο CIB διδάσκουμε να βελτιώνουμε, να αμφισβητούμε, να φανταζόμαστε, να αναζητούμε και να βρίσκουμε νέες δυνατότητες χρησιμοποιώντας τη διάνοιά μας, η οποία δεν είναι ακριβώς πολύ λογική αλλά απολύτως συναισθηματική.

Διδάσκουμε να κάνουμε πράγματα περισσότερο από το να γνωρίζουμε πράγματα. Διδάσκουμε να αγαπάμε και να επιβιώνουμε και να μην αποδεχόμαστε αυτό που καθιερώνεται. Γιατί ξέρουμε ότι ό,τι καθιερώνεται είναι εφήμερο και πολλές φορές και λανθασμένο.

Έχουμε εμμονή να βελτιώσουμε τις διδακτικές μας διαδικασίες, ώστε οι νέοι μας να είναι σε θέση να ξεπερνούν τα σενάρια αλλαγής, να τα κάνουν δικά τους και να ξέρουν πώς να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες με απόλυτη ευκολία. Προσπαθούμε να διδάξουμε να θέτουμε, να επιδιώκουμε και να πετυχαίνουμε στόχους, να μην φοβόμαστε να κάνουμε λάθη. Γιατί μόνο εκείνοι που είναι πρόθυμοι να κάνουν λάθος είναι ικανοί να κάνουν πραγματικά υπέροχα πράγματα.

Γι' αυτό δημιουργήσαμε το CIB. Να το κάνω.

Φεράν Φίσας

μοντέλο εκπαίδευσης

Βασίζουμε τη μεθοδολογία μας σε 6 άξονες που επιτρέπουν την εκπαίδευση ηγετών ικανών να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

1. Μάθηση με βάση την πρόκληση

Ένα παιδαγωγικό μοντέλο που:

 • Εκθέτει τον μαθητή σε πραγματικά προβλήματα, ευνοεί την ανάπτυξη των μετασχηματιστικών ηγετικών του δεξιοτήτων και τον κάνει πιο ανταγωνιστικό στον σημερινό κόσμο.
 • Δημιουργεί κίνητρα και μια αίσθηση επιτυχίας.
 • Συνδέει τον μαθητή με το περιβάλλον, έτσι ώστε να δημιουργείται απτή αξία.
 • Προσφέρει προκλητικές εμπειρίες που αναπτύσσουν την επιχειρηματικότητα και την ανθρώπινη αίσθηση.
 • Είναι βιωματικό, συνεργατικό και ολοκληρωμένο γνώσης.

2. Ευελιξία

Για αυτόν τον λόγο: η ευελιξία είναι μια ζωντανή έννοια, εμφανής σε κάθε μας εγκατάσταση. Διδακτικοί, ενεργοί και δυναμικοί χώροι στους οποίους ο μαθητής είναι το επίκεντρο. Και έτσι:

Οι τάξεις μας αλλάζουν. Με καρέκλες που δεν είναι απλώς καρέκλες, αλλά ένας κινητός προσωπικός χώρος εργασίας που προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά κάθε μαθητή και κάθε τάξης.

Όλοι οι μαθητές μας διαθέτουν ένα έξυπνο σετ ακουστικών PILOT μετάφρασης, το οποίο τους επιτρέπει να μιλούν και να παρακολουθούν μαθήματα στη μητρική τους γλώσσα. Χωρίς καλώδια ή επιπλοκές.

Υπάρχει επίσης χρόνος για τον μαθητή και τους συμμαθητές του να δουλέψουν μόνοι τους.

3. Εμπνευσμένοι δάσκαλοι

Γνωρίζουμε ότι, αν και είναι ο λόγος που διδάσκει, μαθαίνεις από το συναίσθημα. Γι' αυτό κάθε δάσκαλός μας:

 • Ζει με πάθος την παιδαγωγική εμπειρία, και αυτό φαίνεται.
 • Ενδιαφέρεται για τον μαθητή, προκαλώντας, καθοδηγώντας και προάγοντας την εξέλιξή του.
 • Ξεχωρίζει ως ακαδημαϊκός και ηγέτης στον κλάδο του, είναι καινοτόμος και εκμεταλλεύεται την τεχνολογία.
 • Συμμετέχουν ενεργά και επίσημα στο επαγγελματικό, επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και κοινωνικό τους περιβάλλον.
 • Έχει στενό δέσιμο με τους μαθητές, είναι καλό παράδειγμα και τους αφήνει σημάδια.

4. Αξέχαστη εμπειρία

Οι μαθητές μας περνούν τουλάχιστον ένα χρόνο μαζί μας και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους βιώνουν:

 • Μια παγκόσμια, ποικιλόμορφη και πολυπολιτισμική κοινότητα μάθησης.
 • Ακαδημαϊκές και επαγγελματικές πρακτικές στην Πανεπιστημιούπολη και εκτός αυτής.
 • Δραστηριότητες ανάπτυξης μαθητών που παρέχουν μια ποικιλία προκλήσεων και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων.
 • Σχέδιο της Εκπαίδευσης 360º που προσφέρουμε με κύριο στόχο την επιτυχία 5

5. Προπόνηση 360º

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το να είμαστε πάροχοι γνώσης, όλοι οι μαθητές μας λαμβάνουν εκπαίδευση 360º.

Γνώση: τεχνολογική, προϊόν και χειρισμός

Δεξιότητες: για τη διαχείριση επιχειρήσεων, άλλων ανθρώπων και του εαυτού τους.

Στάσεις: ηγετικές, κοινωνικές και επαγγελματικές.

Δυνατότητες: για την αναγνώριση του περιβάλλοντος και του εαυτού τους.

Επειδή όταν αυτοί οι τέσσερις κύκλοι συγκλίνουν, η επιτυχία εμφανίζεται.

6. Προσβασιμότητα και διαφάνεια

Προσβασιμότητα και διαφάνεια σε όλους τους τύπους συσκευών όπως smartphone ή φορητούς υπολογιστές

Όλη η επικοινωνία CIB, μεταξύ εκπαιδευτικών και μεταξύ μαθητών, είναι προσβάσιμη και διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

 • Προσωπικά, ομαδικά και γενικά άμεσα μηνύματα.
 • Αρχείο βίντεο, ήχου και εγγράφων.
 • Βίντεο και ήχος σε πραγματικό χρόνο.
 • Είναι εύκολο, είναι το Facebook Workplace.

Κάτι παραπάνω από το μαγείρεμα: ΔΙΔΑΔΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ

 • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ - Η ανάλυση γίνεται όραμα
 • DESIGN - Το όραμα γίνεται ιδέα
 • ΠΑΡΑΔΟΣΗ - Η ιδέα γίνεται πραγματικότητα

Στη CIB δεσμευόμαστε στη Σχεδίαση. Μια διαδικασία, με ξεκάθαρα στάδια και στόχους, που επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τη δημιουργική ώθηση και να την κατευθύνει προς τη δημιουργία αποτελεσμάτων και τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων. Μια μεθοδολογία που αναπτύχθηκε από την IDEO.

ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ

Στο CIB διδάσκουμε στους μαθητές μας τη σημασία της συνεργασίας για την επίτευξη των στόχων τους. Οι ομάδες εργασίας μας αποτελούνται από οκτώ άτομα με διαφορετικές πολιτιστικές, γεωγραφικές και γλωσσικές επιρροές. Προωθούμε τη διαπολιτισμικότητα και την ανταλλαγή εννοιών, αρχών και προκαταλήψεων που βοηθούν τους μαθητές μας να κρατήσουν το μυαλό τους πολύ πιο ανοιχτό και πρόθυμο να αλλάξει.

ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΜΕ

Στη CIB δημιουργούμε ηγέτες. Ηγέτης είναι αυτός που ακολουθούν οι άλλοι επειδή τον εμπιστεύονται. Για το λόγο αυτό, καλλιεργούμε στους μαθητές μας τις αξίες και τις συμπεριφορές που θα τους βοηθήσουν όχι μόνο να ζήσουν τη δική τους ζωή, αλλά και αυτή των ομάδων εργασίας τους. Για να γίνει αυτό, τους παρέχουμε δεξιότητες που στοχεύουν στην προσαρμογή στη συνεχή αλλαγή, αυτές που θα τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν πλήρως ανεξάρτητα από τις αλλαγές παραδείγματος που έρχονται. Δημιουργούμε πρωταγωνιστές της αλλαγής.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Το διεθνές σχολείο έχει σχεδιαστεί για να είναι η καλύτερη διαμορφωτική εμπειρία της ζωής σας.

  Εισαγωγές

  Ξεκινήστε τη διαδικασία εισαγωγής σας

  1

  Επιλέξτε το πρόγραμμά σας

  Σε όλες τις σελίδες του προγράμματός μας μπορείτε να κατεβάσετε περισσότερες πληροφορίες, να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες και ακόμη και να προγραμματίσετε μια κλήση από έναν σύμβουλο για προσωπική καθοδήγηση.

  2

  Στείλτε την αίτησή σας για εισαγωγή

  Όταν αισθάνεστε αρκετά σίγουροι, συμπληρώστε τη φόρμα εισδοχής. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να προχωρήσετε, να τοποθετηθείτε και να σας οδηγήσετε στο επόμενο βήμα της υποψηφιότητάς σας. Αφιερώστε χρόνο για να γράψετε ξεκάθαρα αυτό που θέλετε να εκφράσετε.

  3

  Η συνέντευξη αξιολόγησης σας

  Αν μας εντυπωσιάσει, θα περάσετε στη φάση της συνέντευξης αξιολόγησης, η οποία θα είναι διαδικτυακή και την ώρα που σας ταιριάζει. Να θυμάστε ότι, μετά τη συνέντευξη, θα έχετε περίπου ένα μήνα για να επισημοποιήσετε τον μήνα εγγραφής σας για να επισημοποιήσετε την εγγραφή σας, επομένως θα πρέπει να κάνετε αυτό το βήμα μόνο όταν γνωρίζετε ότι μπορείτε να αναλάβετε τη δέσμευση. Μην το βιάζεσαι. κάντε το την κατάλληλη στιγμή.

  4

  Επιτροπή εισαγωγής

  Η επιτροπή εισδοχής συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα και εξετάζει την αίτησή σας. Αναλύουμε την εμπειρία της ζωής σας, τον επιχειρηματικό σας χαρακτήρα, τη στάση σας απέναντι στη δημιουργικότητα, την καινοτομία και το μοντέλο διδασκαλίας μας.

  5

  Εγγραφή

  Αφού λάβετε ειδοποίηση αποδοχής, θα έχετε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή της ίδιας εβδομάδας για να επιβεβαιώσετε την κράτησή σας και 14 ημέρες για να εγγραφείτε. Αυτό θα σας ξεκινήσει στην πορεία σας να γίνετε CIBer.

  Κατάταξη

  Ένα από τα καλύτερα σχολεία για σπουδές γαστρονομίας: https://www.chefspencil.com/13-best-culinary-schools-in-the-world/

  Τοποθεσίες

  • Barcelona

   Santander 49-51 08020 Barcelona Spain, 08020, Barcelona

  Ερωτήσεις