Keystone logo
Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Εισαγωγή

Το μήνυμα του Ντιν

Η Πολυτεχνική Σχολή ιδρύθηκε το 1991 από τον πρώην Αντιπρόεδρο κα Charles Kao, γνωστό και ως "Πατέρας Οπτικών Ινών" και από το βραβείο Νόμπελ στη Φυσική, και αποτελείται από κορυφαίους εμπειρογνώμονες παγκοσμίως που είναι στην πρώτη γραμμή των επιστημονικών τους κλάδων και δεσμεύονται να διδασκαλία και ερευνητική αριστεία.

Το Τμήμα παρέχει καινοτόμα εκπαίδευση στους φοιτητές μηχανικών μας. Σήμερα, με περισσότερους από 3.800 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών προγραμμάτων στην τεχνητή νοημοσύνη: συστήματα και τεχνολογίες, βιοϊατρική μηχανική, πληροφορική, ηλεκτρονική μηχανική, ηλεκτρονική μηχανική, ενέργεια και περιβαλλοντική μηχανική, των μαθηματικών και της πληροφορικής, της μηχανικής και της αυτοματοποίησης, της μηχανικής συστημάτων και της διαχείρισης μηχανικών. Για να εμπλουτίσουμε τις μαθησιακές εμπειρίες των μαθητών, παρέχουμε ποικίλους τρόπους για να προσελκύσουμε τους μαθητές στη μάθηση, όπως πρακτικές εμπειρίες, έκθεση στην επιχειρηματική τεχνολογία, ταξίδια στην περιοχή, διεθνή ανταλλαγή, πρακτική άσκηση και τοποθέτηση στο καλοκαίρι.

Το Τμήμα έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την αριστεία του στην έρευνα μηχανικών. Τα παγκοσμίου επιπέδου εργαστήρια και εγκαταστάσεις μας επιτρέπουν την διεξαγωγή εξαιρετικής έρευνας. Έχουμε συνεργαστεί στενά με την κυβέρνηση και τη βιομηχανία για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας της ανθρωπότητας. Περίπου 25 χρόνια πριν, η CUHK ήταν πρωτοπόρος στην υποδομή και ανάπτυξη του διαδικτύου στο Χονγκ Κονγκ. Το γεγονός ότι πάνω από το 80% της σημερινής διαδικτυακής κίνησης στο Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να κυκλοφορεί μέσω του εξοπλισμού επικοινωνίας της CUHK είναι μια μαρτυρία και κληρονομιά από τις πρωτοποριακές και συνεχείς συνεισφορές μας στο Χονγκ Κονγκ. Σήμερα, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) είναι έτοιμη να μεταμορφώσει κάθε πτυχή της ζωής μας. Η τεράστια επιτυχία του SenseTime εκκίνησης, του πρώτου Unicorn στο HK, υπογραμμίζει την ηγετική μας θέση στην περιοχή της AI. Στις διεθνείς βαθμολογίες στη Μηχανική, είμαστε από τους καλύτερους στον κόσμο. Το Reuters έχει ονομάσει το CUHK ως το πιο πρωτοποριακό πανεπιστήμιο στο Χονγκ Κονγκ.

Η βιομηχανική επανάσταση και η εποχή της πληροφορίας άλλαξαν την πορεία της ιστορίας. Οι μηχανικοί αναπτύσσουν ευθύνες για την βελτίωση της ανθρωπότητας. Βρισκόμαστε τώρα στα πρόθυρα της "Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης", συντηρώντας τον φυσικό, ψηφιακό και βιολογικό κόσμο. Η σύγκλιση του Διαδικτύου των Τεχνών, της Τεχνητής Νοημοσύνης, της ρομποτικής, της επιστήμης των δεδομένων, της βιοτεχνολογίας, της μηχανικής υλικών, της μικροηλεκτρονικής, των αυτόνομων οχημάτων, της προηγμένης κατασκευής και της νανοτεχνολογίας είναι έτοιμη να διαταράξει κάθε βιομηχανία και κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής. Η CUHK Engineering πρέπει να συνεργαστεί με άλλες σχολές για να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Στα επόμενα χρόνια, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αριστεία της διδασκαλίας και της έρευνας μας, καθώς και να ανταποκρινόμαστε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Έχω την τιμή να έχω την ευκαιρία να υπηρετήσω ως πρόεδρος της Πολυτεχνικής Σχολής του CUHK. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με μια ομάδα πολύ ταλαντούχων συναδέλφων για τη συνεχή αριστεία στην έρευνα και την εκπαίδευση που συμβάλλουν στο Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και τον κόσμο.

Κοσμήτορας Μηχανικών

Ο καθηγητής Martin DF Wong (黃 定 發 教授)

Choh-Ming Li Καθηγητής Πληροφορικής και Μηχανικών Υπολογιστών

ACM Fellow, IEEE Συνεργάτης

133375_IMG_9758-Crop.jpg

Αποστολή της Σχολής

Τμήμα Μηχανικών

Η Πολυτεχνική Σχολή ιδρύθηκε το 1991 από τον καθηγητή Sir Charles Kao, πρώην αντιπρόεδρο της CUHK και από το Godfather of Fiber Optics Communications. Είναι ένας κόμβος αιχμής της έρευνας και της μεταφοράς τεχνολογίας, καθώς και ένα αποτελεσματικό έδαφος κατάρτισης για τους μηχανικούς. Το ισχυρό επαγγελματισμό του αποτελείται από, μεταξύ άλλων, ακαδημαϊκούς της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, IEEE Fellows, και ο πρώτος Κινέζος μελετητής για να κερδίσει το διάσημο Βραβείο Turing. Οι φοιτητές θα λάβουν μια καλή ηχητική εκπαίδευση μέσω της αυστηρής Bachelor of Engineering και άλλων προγραμμάτων σπουδών και σύγχρονων εγκαταστάσεων. Η πλούσια ζωή των σπουδαστών και οι άφθονες ανταλλαγές και πρακτικές ευκαιρίες εργασίας-σπουδών συνδυάζονται για να προσδώσουν αξία σε αυτήν την εκπαίδευση και να ανοίξουν τεράστιες προοπτικές σταδιοδρομίας στο Χονγκ Κονγκ και στον κόσμο για πτυχιούχους Μηχανικών.

Σχολή αποστολής

Η Πολυτεχνική Σχολή είναι αφοσιωμένη στην εκπαίδευση των μελλοντικών ηγετών στον τομέα της μηχανικής, στην επιδίωξη της γνώσης στα σύνορα της σύγχρονης τεχνολογίας και στην εφαρμογή της τεχνολογίας για την κάλυψη των κοινωνικών και ανθρώπινων αναγκών.

133379_CUCampus2013-3.jpg

Εκτίμηση

Επιστήμονες παγκόσμιας κλάσης

35 IEEE Fellows, μέλος των ΗΠΑ NAE, μέλη CAE κ.λπ.

Εξαιρετικά επιτεύγματα σπουδαστών

Οι νικητές της Microsoft Research Asia Fellowship, της υποτροφίας PhD του Google, της Υποτροφίας Μνήμης της Anita Borg από την Google, της Υποτροφίας PhD της IBM, κλπ.

Ζωντανό περιβάλλον έρευνας

133376_entrance_1_high.jpg

Γιατί CUHK;

  • Η μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη στο Χονγκ Κονγκ (137,3 εκτάρια)
  • Βρίσκεται δίπλα στο επιστημονικό πάρκο του Χονγκ Κονγκ
  • Reuters Τα πιο καινοτόμα πανεπιστήμια της Ασίας: 1ος στο Χονγκ Κονγκ το 2016 - 2019
  • ARWU Κορυφαία πανεπιστήμια στην ευρύτερη Κίνα: 1η στο Χονγκ Κονγκ, 3η στην Μεγάλη Κίνα
  • QS World University Rankings: 10ος στην Ασία, 46ος σε όλο τον κόσμο
  • QS Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων κατά Θέμα 2019: 23 άτομα κατέχουν την πρώτη θέση στον κόσμο
  • Times Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: 7η στην Ασία, 57η ανά τον κόσμο

Τοποθεσίες

  • Ma Liu Shui

    Ma Liu Shui, Χονγκ Κονγκ

Ερωτήσεις