Δίπλωμα Διοίκησης Τεχνών Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
Toronto, Καναδάς
ΔΙΆΡΚΕΙΑ
2 Years
ΓΛΏΣΣΕΣ
Αγγλικά
ΡΥΘΜΌΣ
Πλήρης απασχόληση
ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
ΠΡΩΙΜΌΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΈΝΑΡΞΗΣ
Jan 2025
ΔΊΔΑΚΤΡΑ
CAD 20.748 / per year *
ΜΟΡΦΉ ΜΕΛΈΤΗΣ
Στην Πανεπιστημιούπολη
* φροντιστήριο εσωτερικού | $16.490 για διεθνή δίδακτρα. Όλες οι χρεώσεις υπόκεινται σε αλλαγές, χωρίς προειδοποίηση
Εισαγωγή
Στην καρδιά του κέντρου του Τορόντο, ο George Brown σας τοποθετεί στο κέντρο της βιομηχανίας Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής στον Καναδά. Σχεδιασμένο από ηγέτες του κλάδου, αυτό το διετές πρόγραμμα στη Διαχείριση Τεχνών Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής σας προσφέρει ό,τι καλύτερο και των δύο κόσμων – προηγμένη εκπαίδευση ζαχαροπλαστείου και τις δεξιότητες διαχείρισης που χρειάζεστε για να λειτουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση.
Υπό την καθοδήγηση κορυφαίων επαγγελματιών αρτοποιίας, θα αναπτύξετε βασικές δεξιότητες και θα απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων τομέων, όπως:
- σοκολάτα και γλυκά
- τούρτες γάμου
- μοντέρνο αρτοποιείο καφέ
- τάρτες και αρτοσκευάσματα
- επιδόρπια
- χειροποίητο ψωμί και αρτοσκευάσματα πρωινού
- πτι φουρ, πλαστικοποιημένη ζύμη και βιεννουάζ
- παγωτό και σορμπέ
- χειροποίητα ζαχαρωτά
Αυτές οι δεξιότητες θα σας κάνουν έναν περιζήτητο πτυχιούχο στον κόσμο των τεχνών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής υψηλής ποιότητας. Η εργασία σας στην τάξη θα περιλαμβάνει μια σειρά περιπτωσιολογικών μελετών που έχουν σχεδιαστεί για να αναπτύξουν και να τελειοποιήσουν τις δεξιότητές σας στο ψήσιμο. Θα ολοκληρώσετε επίσης μια πρακτική άσκηση στον κλάδο, αποκτώντας πρακτική εμπειρία που θα σας δώσει ένα πραγματικό πλεονέκτημα σταδιοδρομίας.
Από την πλευρά των επιχειρήσεων, θα μάθετε τις βασικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να εκτελέσετε μια επιτυχημένη λειτουργία ψησίματος, όπως:
- επιχειρηματικό σχεδιασμό
- ηγεσία και κίνητρο
- πωλήσεις και μάρκετινγκ
- μέθοδοι συσκευασίας, προβολής και διανομής προϊόντων
Περιλαμβάνονται επίσης οδηγίες για τα πρότυπα και τις πρακτικές της βιομηχανίας σχετικά με την υγιεινή και τη διαχείριση παραγωγής.
Χρονοδιάγραμμα προγράμματος
Το πρόγραμμα για το πρόγραμμα Baking and Pastry Arts Management λειτουργεί αυτή τη στιγμή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Σημειώστε ότι ορισμένα μαθήματα μπορεί να ξεκινήσουν στις 7 το πρωί και άλλα μπορεί να διαρκέσουν μέχρι τις 22:00
Οι υποψήφιοι που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο (Φθινόπωρο) θα έχουν ένα διάλειμμα κατά την περίοδο της Άνοιξης/Καλοκαιριού (δηλαδή, δεν θα είναι στα μαθήματα).
Οι υποψήφιοι που ξεκινούν τον Μάιο (Άνοιξη) θα έχουν ρεπό κατά τη διάρκεια του Χειμερινού εξαμήνου (δηλαδή, δεν θα είναι στα μαθήματα).
Οι επιλογές σας στον τομέα της εκπαίδευσης
Ως μέρος του προγράμματος, θα ολοκληρώσετε μια μοναδική επαγγελματική εξωστρέφεια στον κλάδο. Ο George Brown συνεργάζεται με εργοδότες και συνεργάτες του κλάδου για να εντοπίσει πιθανές ευκαιρίες εργασιακής εμπειρίας. Οι μαθητές ενθαρρύνονται επίσης έντονα να επιδιώξουν ευκαιρίες επαγγελματικής εμπειρίας στον κλάδο που καθοδηγούνται από τον εαυτό τους που πιστεύουν ότι θα παρέχουν τις μαθησιακές εμπειρίες που εκτιμούν και θα ανταποκρίνονται στα μαθησιακά αποτελέσματα του προγράμματος.
Αυτή η πολύτιμη εργασιακή εμπειρία μπορεί να προστεθεί στο βιογραφικό σας. Εκτός από την πιο επίσημη εργασιακή εμπειρία στην εργασία, η George Brown College προσπαθεί να παρέχει ευκαιρίες μάθησης με πραγματικές προκλήσεις και πελάτες.
Εισαγωγές
Υποτροφίες και Χρηματοδότηση
Οι υποτροφίες για διεθνείς φοιτητές στο George Brown College είναι γενικά βραβεία εντός προγράμματος με βάση τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των μαθητών (και άλλα κριτήρια) στις George Brown College μετά την έναρξη του ακαδημαϊκού προγράμματος.
Διδακτέα ύλη
Υποχρεωτικά Μαθήματα
Εξάμηνο 1 | Εξάμηνο 2 |
|
|
Εξάμηνο 3 | Εξάμηνο 4 |
|
|
* Μάθημα 7 εβδομάδων
**Με βάση τα αποτελέσματα του τεστ κατάταξης, μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε COMM 1000 Introduction to College Communication πριν προχωρήσετε στο COMM 1007. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να λάβετε MATH 1000 (Math Foundations) πριν προχωρήσετε στο MATH 1102 (Μαθηματικά για Φιλοξενία). Το COMM 1000 και το MATH 1000 δεν υπολογίζονται ως μάθημα που απαιτείται για την αποφοίτηση και θα χρεωθείτε για αυτό το επιπλέον μάθημα.
Αποτέλεσμα προγράμματος
Ο απόφοιτος αποδεικνύει την ικανότητα:
- Ερευνήστε και σχεδιάστε μια ποικιλία προϊόντων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και ζαχαροπλαστικής που καλύπτουν τις ανάγκες μιας σειράς περιβαλλόντων εξυπηρέτησης τροφίμων.
- Παράγετε και παρουσιάζετε μια ποικιλία προϊόντων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και ζαχαροπλαστικής που καλύπτουν τις ανάγκες μιας σειράς περιβαλλόντων εξυπηρέτησης τροφίμων.
- Εφαρμόστε θεμελιώδεις διατροφικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεων συνταγών, σε όλες τις πτυχές της παραγωγής αρτοποιίας, έχοντας επίγνωση των πιθανών αλλεργιογόνων και των διατροφικών απαιτήσεων.
- Εφαρμόστε αποτελεσματικές δεξιότητες διαχείρισης κουζίνας για να χρησιμοποιήσετε υπεύθυνα τους πόρους σε μια λειτουργία αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.
- Προσδιορίστε αποτελεσματικές επιχειρηματικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένου του μάρκετινγκ και του ελέγχου του κόστους στη διαχείριση μιας επιχείρησης ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
- Προσδιορίστε τις πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού καθώς σχετίζονται με τον κλάδο της φιλοξενίας.
- Αναπτύξτε συνεχείς προσωπικές στρατηγικές και σχέδια για να ενισχύσετε την ηγεσία της φιλοξενίας σε ένα περιβάλλον τεχνών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.
Δίδακτρα προγράμματος
Ευκαιρίες καριέρας
Η καριέρα σου
George Brown College έχει διεθνή φήμη για την παραγωγή ταλαντούχων και δημιουργικών αποφοίτων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής που εργάζονται στην αιχμή της βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια ανταποδοτική καριέρα σε ένα εμπορικό αρτοποιείο, ξενοδοχείο, εταιρεία τροφοδοσίας ή σε ένα από τα αμέτρητα αρτοποιεία, εξειδικευμένα κέικ και ζαχαροπλαστεία που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε ακόμη να συνδυάσετε τις δεξιότητες που έχετε μάθει με το επιχειρηματικό σας πνεύμα και να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση.
Επιλογές Μελλοντικής Μελέτης
Ως απόφοιτος οποιουδήποτε προγράμματος διαχείρισης μαγειρικής ή αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στο Οντάριο (ή πρόγραμμα πιστοποιητικού ενός έτους με εμπειρία ενός έτους στη βιομηχανία), δικαιούστε να υποβάλετε αίτηση για το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα Advanced French Patisserie (H413).