Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Hawaii Tokai International College

Hawaii Tokai International College

Hawaii Tokai International College

Εισαγωγή

Ιδρύθηκε το 1992 ως Αμερικάνικο διήμερο κολέγιο φιλελεύθερων τεχνών, το Hawaii Tokai International College (HTIC) βρίσκεται στην πόλη Kapolei. Το HTIC, το οποίο είναι διαπιστευμένο από την Επιτροπή Διαπίστευσης για τα Κοινοτικά και Junior Κολλέγια της Δυτικής Ένωσης Σχολείων και Κολλεγίων (WASC), είναι η μόνη αμερικανική πανεπιστημιούπολη του Tokai University Educational System of Japan. Το HTIC αντικατοπτρίζει τις συνδυασμένες εκπαιδευτικές φιλοσοφίες του ιδρυτή της TES, Dr. Shigeyoshi Matsumae, και του Dr. Richard Kosaki, ομότιμου Καγκελάριου Πανεπιστημίου της Χαβάης, πρώην καθηγητής και ιδρυτής του Συλλόγου Κολλεγίων UH. Και οι δύο άνδρες συμμερίζονται μια ισχυρή πίστη στην ενεργό εκπαίδευση μέσω της οποίας οι σπουδαστές όχι μόνο αποκτούν γνώσεις, αλλά αναπτύσσουν επίσης την κριτική σκέψη, τις επικοινωνιακές δεξιότητες και την πνευματική περιέργεια να είναι δια βίου μαθητές.

Ως επιστήμονας, ο Δρ. Matsumae πίστευε ότι μια ισχυρή φιλελεύθερη εκπαίδευση στην τέχνη θα συνέβαλε σε μια ηθική και κοινωνική συνείδηση που είναι απαραίτητη για έναν ολοένα και πιο εξελιγμένο τεχνολογικό κόσμο. Οι εμπειρίες του στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο τον οδήγησαν να πιστεύει επίσης ότι μια διεθνώς προσανατολισμένη εκπαίδευση ήταν η καλύτερη οδός για τη διαρκή παγκόσμια ειρήνη. Ως εκ τούτου, το Πανεπιστημιακό Εκπαιδευτικό Σύστημα Tokai (TES) είναι ένα εκτεταμένο δίκτυο εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων σε όλη την Ιαπωνία, με εγκαταστάσεις που βρίσκονται επίσης στη Δανία και την Αυστρία. Η μοναδική γεωγραφική θέση της Χαβάης και ο πλούσιος πολυπολιτισμικός χώρος έχουν καταστήσει το ιδανικό μέρος για την αμερικανική πανεπιστημιούπολη της TES.

Έτσι, το HTIC αποτελεί παράδειγμα και αντανακλά τις πεποιθήσεις του Δρ. Matsumae. Αν και ανήκει στην Ιαπωνία, το HTIC είναι διαπιστευμένο αμερικανικό φιλελεύθερο κολέγιο. Στην ίδρυση του HTIC, ο Δρ. Κοσάκη επέστησε την αποστολή Tokai της παγκόσμιας ειρήνης και έθεσε ως στόχο του Κολλεγίου ένα διεθνές φοιτητικό σώμα που θα μελετούσε και θα ζούσε μαζί σε μια κοινότητα μάθησης.


Συμμετοχή της Κοινότητας

Όλοι οι μαθητές του HTIC ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στην τοπική κοινότητα και με την πάροδο των χρόνων προσφέρονται εθελοντικά σε κοινοτικά κέντρα, σχολεία, εγκαταστάσεις φροντίδας παιδιών, αγροτικές αγορές, καθαρισμοί παραλιών και σε εκδηλώσεις όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χαβάης, το Μεγάλο Aloha Run και η Χονολουλού Μαραθώνας. Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για την παρακολούθηση από πρώτο χέρι και τη συμμετοχή στην επιχειρηματική κοινότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της HTIC, το κολλέγιο συμμετέχει στη ζωή της κοινότητας, μοιράζοντας τις εγκαταστάσεις της με ομάδες που επιθυμούν να διοργανώσουν εργαστήρια, σεμινάρια, συνέδρια και εκπαίδευση.

Καθώς η Χαβάη κινείται βαθύτερα στον 21ο αιώνα, ιδρύματα όπως η HTIC θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο δημιουργώντας τις διεθνείς γέφυρες που απαιτούνται για όλους όσους επιδιώκουν να αρθρωθούν και να συνειδητοποιήσουν πολιτισμικά το "παγκόσμιο χωριό". Όπως και ο HTIC είναι νέος, ενεργητικός και αφοσιωμένος παρέχοντας στους φοιτητές αυτές τις γέφυρες για να βελτιώσουν τη ζωή τους, η HTIC είναι αφιερωμένη στην προώθηση της ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των επιστημόνων, των ερευνητών, της κυβέρνησης και των ηγετών των επιχειρήσεων σε διάφορα θέματα και ζητήματα. Με αυτό τον τρόπο, η HTIC ελπίζει να συνεχίσει να αποτελεί ενεργό μέρος της κοινότητας της Δυτικής Οχάου, συμβάλλοντας με πολλούς θετικούς τρόπους στο δυναμισμό και την ανάπτυξή της - όπως και η πολυπολιτισμική Χαβάη έχει δώσει στους διεθνείς φοιτητές και επισκέπτες της HTIC χώρο για να ζήσουν το ζεστό πνεύμα του Aloha.


Θεσμικά αποτελέσματα μάθησης

Τα Θεσμικά Εκπαιδευτικά Αποτελέσματα της HTIC βασίζονται στην αποστολή της να καλλιεργήσει τους μαθητές ώστε να γίνουν παραγωγικοί παγκόσμιοι πολίτες. Αυτά τα μαθησιακά αποτελέσματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των μαθημάτων, των προγραμμάτων, των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων του Κολλεγίου. Όλα τα μαθήματα που προσφέρονται στο HTIC ενσωματώνουν, ανάλογα με την περίπτωση, αυτά τα μαθησιακά αποτελέσματα.

(Επιπρόσθετα, οι επιλεγμένες κατηγορίες χαρακτηρίζονται κάθε όρος ως "εντατικές" τάξεις και τονίζουν αυτά τα τρία συγκεκριμένα αποτελέσματα: τη γραφή, την προφορική επικοινωνία και / ή τη συνεργατική μάθηση).


Αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας

Οι σπουδαστές διαβάζουν αναλυτικά, ακούνε με ακρίβεια και επικοινωνούν με σαφήνεια, αποτελεσματικότητα και δημιουργικότητα σε γραπτές και προφορικές μορφές με τρόπο κατάλληλο για το κοινό, την κατάσταση και το πλαίσιο.

Οι τομείς δεξιοτήτων, γνώσεων και αξιών που περιλαμβάνουν αυτό το θεσμικό μαθησιακό αποτέλεσμα στο οποίο πρέπει να επιτύχουν οι μαθητές είναι:

 • Από το στόμα
 • Γραπτός
 • Ανάγνωση κατανόησης
 • Πνευματικές και πρακτικές δεξιότητες


Πνευματικές και πρακτικές δεξιότητες

Οι σπουδαστές επιδεικνύουν πνευματικές και πρακτικές δεξιότητες σε διαφορετικά πλαίσια και πεδία, ερμηνεύοντας και προσφέροντας αιτιολογημένες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο στην τάξη όσο και εκτός αυτής.

Οι μαθητές διεξάγουν ποσοτικές και επιστημονικές αναλύσεις και αξιολογούν τους συλλογισμούς, τους ισχυρισμούς ή τις πληροφορίες. Οι μαθητές επιδεικνύουν επίσης τη δημιουργικότητα και την τεκμηριωμένη εκτίμηση των τεχνών.

Οι τομείς δεξιοτήτων, γνώσεων και αξιών που περιλαμβάνουν αυτό το θεσμικό μαθησιακό αποτέλεσμα στο οποίο πρέπει να επιτύχουν οι μαθητές είναι:

 • Κριτική σκέψη
 • Ποσοτική Λογική
 • Δημιουργικότητα
 • Πληροφορικής και Τεχνολογίας
 • Αισθητική Εκτίμηση
 • Παγκόσμια ιθαγένεια


Παγκόσμια ιθαγένεια

Οι σπουδαστές επιδεικνύουν μια αίσθηση ευαισθητοποίησης πέρα από τον εαυτό που περιλαμβάνει την εκτίμηση της πολυμορφίας και της πολυγλωσσίας. Οι σπουδαστές ασκούν επίσης συνεργασία, ηθική συμπεριφορά και άλλες συμπεριφορές που συμβάλλουν στην παγκόσμια κατανόηση και στην παγκόσμια ειρήνη.

Οι τομείς δεξιοτήτων, γνώσεων και αξιών που περιλαμβάνουν αυτό το θεσμικό μαθησιακό αποτέλεσμα στο οποίο πρέπει να επιτύχουν οι μαθητές είναι:

 • Διαπολιτισμική κατανόηση
 • Ηθική λογική
 • Δεύτερη γλώσσα
 • Συνεργατική μάθηση
 • Κατανόηση των θεμάτων της παγκόσμιας ειρήνης


Πρόγραμμα

HTIC προσφέρει τέσσερις ακαδημαϊκούς όρους κάθε χρόνο. Οι νέοι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους κατά την έναρξη των τεσσάρων τεσσάρων εβδομάδων: Πτώση (Σεπτέμβριος / Οκτώβριος), Χειμώνας (Ιανουάριος), Άνοιξη (Απρίλιος) ή Καλοκαίρι (Ιούνιο / Ιούλιος)

Τοποθεσίες

 • Kapolei

  Farrington Highway,91-971, 96707, Kapolei

Ερωτήσεις