Ιταλικό μαθήματα αρτοποιίας
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Turin, Ιταλία
Γλώσσες
Αγγλικά, Ιταλικός
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
1 εβδομάδα
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 1.500 / per course
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Ιταλικό μαθήματα αρτοποιίας
1 εβδομάδα των θεωρητικών και πρακτικών μαθήματα με το board και lodging και η ευκαιρία να εκπαιδεύσετε ως επαγγελματίας αρτοποιός
Γίνετε επαγγελματίας Ιταλικού αρτοποιείου!
Το ιταλικό μαθήμα αρτοποιίας
ICIF δημιούργησε το ιταλικό μαθήματα αρτοποιίας σε συνεργασία με τον επαγγελματία που θα πραγματοποιήσει τα μαθήματα μαθήματος, τον σεφ, τον αρτοποιό και τον αρχιμάγειρα Davide Damiano, γαστρονομικό σύμβουλο σε πολλά εστιατόρια υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων Starred Michelin της περιοχής του Πεδεμοντίου, νέα προϊόντα για άτομα με δυσανεξία σε συνεργασία με τις εταιρείες που είναι αφιερωμένες σε αυτόν τον τομέα χάρη στη δοκιμή των μιγμάτων αλεύρου για δυσανεξία γλουτένης με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τροφίμων καθώς και σε μείγματα για άλλους τύπους δυσανεξίας. Έχει μακρά εθνική και διεθνή επαγγελματική πείρα, σε συνδυασμό με μια σταθερή θεωρητική προετοιμασία που δίνεται από χρόνια σπουδών στον τομέα της χημείας τροφίμων, την οποία έχει αναπτύξει πρακτικά μέσω πολυάριθμων πρακτικών σε διάφορα εργαστήρια.
Χάρη σε αυτές τις λεπτομερείς γνώσεις σχετικά με τη χημεία τροφίμων γίνεται μάγος στο χειρισμό ζύμης για διάφορες μορφές ψωμιού και γκρισίνι, παραδοσιακές από διάφορες περιοχές της Ιταλίας και αρωματισμένη με δημιουργικά αρώματα για το μοντέρνο στυλ της Ιταλικής Κουζίνας. Είναι ο κορυφαίος καλλιτέχνης στο χειρισμό ζυμών και μίγματα αλευριού. Τα θέματα του μαθήματος περιλαμβάνουν ποικιλίες τοπικού ψωμιού από τη Βόρεια έως Νότια Ιταλία, ποικιλίες παραδοσιακών και αρωματισμένων μπρελόκ, ποικιλίες ιταλικών εστιατορίων και άλλων προϊόντων αρτοποιίας και ειδικού ψωμιού για ιταλικά εστιατόρια μοντέρνου στυλ, με θεωρητικές έννοιες απαραίτητες για την απόκτηση πρακτικότητας το χειρισμό των ζυμών και ζυμών.
Το μάθημα είναι στην ιταλική γλώσσα και ο καθηγητής υποστηρίζεται από διερμηνέα στην αγγλική γλώσσα .
Μέγιστη συμμετοχή: 20.
Διάρκεια
Το μάθημα έχει συνολική διάρκεια 1 εβδομάδα, ακριβώς 5 ημέρες θεωρητικής πρακτικής διδασκαλίας στο Ινστιτούτο. Αυτό το μάθημα δεν περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση σε εξωτερικές εγκαταστάσεις.
Πιστοποιητικό
Πιστοποιητικό συμμετοχής από το Ινστιτούτο κατά την ολοκλήρωση του μαθήματος.
Εκείνοι που μπορούν να εγγραφούν είναι
- Ιταλούς και ξένους επαγγελματίες τροφίμων και κρασιών
- Ιταλούς και ξένοι γκουρμέ ερασιτέχνες και λάτρεις
Θέματα μαθήματος
Δευτέρα
Θεωρητικό εισαγωγικό μάθημα:
- Το αλεύρι
- Οι μέθοδοι ζύμωσης
- Οι πρώτες ύλες, χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
- Η ανατολή
Πρακτική εκτέλεση διαφορετικών τύπων ψωμιού :
- Ιταλικό κοινό ψωμί
- Ψωμί ολικής αλέσεως
- Παραδοσιακό ψωμί κασέτας
- Ψωμί κασέτας με ίνες και σίκαλη
Τρίτη
Πρακτική εκτέλεση διαφόρων τύπων περιφερειακού ψωμιού από τη Βόρεια Ιταλία :
- Ψωμί σε σχήμα ροζ (περιοχή Rosetta - Λομβαρδία)
- Ψωμί χελώνας (Τάρταρουγκα - Λομβαρδία και Βόρεια Ιταλία)
- Biova ή Biovetta (Πιεμόντε και Βόρεια Ιταλία)
- Ψωμί Ciabatta (Βένετο, Λομβαρδία και Πιεμόντε)
- Piedmontese Miccone ψωμί
Πρακτική εκτέλεση διαφόρων τύπων περιφερειακού ψωμιού από το κέντρο της Ιταλίας :
- Piadina (περιοχή Εμίλια Ρομάνια)
- Τίγκελα (περιοχή Εμίλια Ρομάνια)
- Τοψανικό ψωμί
- Ψωμί Μαντοβάντα (περιοχή Λομβαρδία)
Τετάρτη
Πρακτική εκτέλεση διαφόρων τύπων περιφερειακού ψωμιού από τη νότια Ιταλία και τα νησιά:
- Ψωμί του Αλταμούρα (περιοχή Απουλία)
- Σικελικό ψωμί (ή Mafalda)
- Ψωμί Carasau (νησί Σαρδηνία)
- Ciriola (περιοχή Λάτσιο)
Πρακτική εκτέλεση διαφόρων τύπων παραδοσιακών και ειδικών αρτυμάτων (grissini) και άλλων προϊόντων αρτοποιίας :
- Grissini χέρι-τεντωμένο (περιοχή Πιεμόντε)
- Rubatà grissini (περιοχή Πιεμόντε)
- Grissini με ελιές
- Grissini με αλεύρι καλαμποκιού
- Tarallucci με πιπέρι (περιοχή Καμπανία)
- Φρίσελ από την Απουλία
Πέμπτη
Πρακτική εκτέλεση διαφόρων τύπων ειδικού ψωμιού για εστιατόρια:
- Ψωμάκια με ελιές Taggiasca και μπισκότα Amaretti
- Πιπίλα και πίτυρα ψωμιού με κακάο και μέλι
- Ψωμιά με καρύδια και παντζάρια
- Ψωμί μάραθο Spaccatella
- Ψωμί με ρίγανη και αποξηραμένες ντομάτες
- Ημίγλυκο ψωμί με κανέλα και λεμόνι
- Μικρό ψωμί με τυρί ricotta και σαφράν με ζεστό ζυμωτήριο
Παρασκευή
Πρακτική εκτέλεση διαφόρων τύπων ιταλικών εστιακορίων :
- Ενυδατωμένη εστίαση
- Focaccia με κουπί
- Ολόκληρο το σιτάρι focaccia
- Focaccia από την Απουλία
Τελική εξέταση και παρουσίαση των πιστοποιητικών συμμετοχής.
Τέλη
Πλήρες μάθημα: 1.500 €
Περιλαμβάνεται στην τιμή του μαθήματος:
- Διαμονή στον ICIF του ICIF για 1 εβδομάδα σε μικρά διαμερίσματα (διαμερίσματα 2 δωματίων με μονόκλινα, δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια και ένα μπάνιο)
- Καλώς ήλθατε με την άφιξη την Κυριακή στο Εκπαιδευτικό Εστιατόριο ICIF "La Barbera" στο Κάστρο Costigliole d'Asti
- Πρωινό από Δευτέρα έως Παρασκευή
- Γεύματα (μεσημεριανό και δείπνο) στο σχολικό κυλικείο από Δευτέρα έως Παρασκευή
- Μια ολοκληρωμένη στολή σεφ: σακάκι, παντελόνι, ποδιά και χαρτί
- Υποστήριξη για τη διαδικασία υποβολής αίτησης σπουδαστών (εφόσον απαιτείται)
Επιπρόσθετες υπηρεσίες
- Μεταφορά με λεωφορείο από το αεροδρόμιο Milano Malpensa προς Costigliole d'Asti, τιμή: € 50
- Αγορά και ενεργοποίηση νέας κάρτας sim
- Υποστήριξη και οργάνωση εκδρομών για φαγητό και κρασί
- Υποστήριξη και οργάνωση της μεταφοράς για εκδηλώσεις και εκθέσεις στον τομέα τροφίμων
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Πιστοποιητικό Baking Skills (Διαδικτυακό)
- Online Canada
- Toronto, Καναδάς
Οι θεμελιώδεις και προηγμένες τεχνικές της γαλλικής ζαχαροπλαστικής
- Ferrières-en-Brie, Γαλλία
Δίπλωμα στη Διοίκηση Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής (Online)
- Online Canada
- Toronto, Καναδάς