Μάθημα για την Ιταλική Γκέλατο
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Turin, Ιταλία
Γλώσσες
Αγγλικά, Ιταλικός
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
12 εβδομάδες
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 4.800 / per course
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Μάθημα για την Ιταλική Γκέλατο
Τέσσερις εβδομάδες θεωρητικών και πρακτικών διδαγμάτων που διενεργούνται από επαγγελματίες εκπαιδευτικούς για να μάθουν την τέχνη της δημιουργίας ιταλικών παγωτών και στρατηγικών για το άνοιγμα ενός καταστήματος. Δυνατότητα διεξαγωγής περιόδου κατάρτισης σε επιλεγμένους τεχνίτες.
ICIF δημιούργησε ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη βιομηχανία παγωτών: το μάθημα για την ιταλική ζελατίνη. Ένα πρόγραμμα διδασκαλίας θεωρητικών και πρακτικών διδασκαλίας 4 εβδομάδων στο Ινστιτούτο, το πρόγραμμα του μαθήματος σας επιτρέπει να αναλάβετε, μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης μεταξύ θεωρίας και πρακτικών δεξιοτήτων, ένα επάγγελμα που προσφέρει απεριόριστη ικανοποίηση καθώς και προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη στην πλαίσιο της αληθινής ιταλικής παράδοσης. Μέσα από μια σχετικά σύντομη περίοδο κατάρτισης, ο μαθητής μαθαίνει από τον κατασκευαστή παγωτού Master, τον υποστηρικτή του ιταλικού Artisan Gelato, ο οποίος εισάγει και τους αρχάριους, στον κόσμο του Ιταλικού Gelato, ξεκινώντας από την οργανοληπτική σύνθεση των πρώτων υλών για να μάθει τις τεχνικές για την προετοιμασία σωστά ισορροπημένων παγωτών, σορβιτών και γρανιτών, ο μαθητής στο τέλος του μαθήματος είναι σε θέση να δημιουργήσει και να μελετήσει τις δικές του συνταγές για κάθε γεύση παγωτού, προσφέροντας γεύσεις κατάλληλες για τα γούστα και τα τοπικά έθιμα του χώρα. Το πρόγραμμα κατάρτισης συμπληρώνεται επίσης από βασικές έννοιες για τη βιομηχανία τροφίμων όπως το σύστημα HACCP, έννοιες σχετικές με την προβολή ενός κλασσικού τεχνίτη παγωτού ή ενός κεντρικού εργαστηρίου για μια πιο βιομηχανική παραγωγή, το Design Cake που σχετίζεται με τον κόσμο του παγωτού, και καινοτόμες τάσεις όπως το Gourmet Gelato ή το Natural Gelato και η σωστή αντιστοίχιση του Gelato με κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά.
Ένα εκπαιδευτικό μάθημα για να γίνει επαγγελματίας κατασκευαστής παγωτών, ένα επάγγελμα που απαιτείται τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.
Το μάθημα είναι στην ιταλική γλώσσα και οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζονται από διερμηνέα στην αγγλική γλώσσα .
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12.
Διάρκεια
Το μάθημα έχει συνολική διάρκεια 12 εβδομάδων:
- 4 εβδομάδες θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων στο Ινστιτούτο
- 8 εβδομάδες πρακτικής άσκησης (προαιρετικά) σε αίθουσες παγωτού που είχαν προηγουμένως επιλέξει το Ινστιτούτο, μέλη του Ακαδημαϊκού Εργαστηρίου Κατασκευαστών παγωτών Master
Εκείνοι που μπορούν να εγγραφούν είναι:
- Ιταλούς και ξένους επαγγελματίες τροφίμων και κρασιού
- Ιταλοί και ξένοι λάτρεις των τροφίμων και ενθουσιώδες
Θέματα μαθήματος
Παγωτό: θεωρητικές έννοιες
- Παγωτό και την προέλευσή της
- Παγωτό: χειροτεχνία και διοίκηση επιχειρήσεων
- Υγιεινή και HACCP: κατανόηση και μελέτη των υγειονομικών και υγειονομικών κανονισμών και της νομοθεσίας για τα τρόφιμα
- Μάρκετινγκ και διαχείριση μιας επιχείρησης: μια επιχειρηματική προσέγγιση
- Σχεδιασμός του εργαστηρίου: μελέτη και ανάλυση τριών τύπων χώρων για τον εντοπισμό διαφορετικών επιχειρηματικών κατηγοριών
- Το κατάστημα λιανικής πώλησης: το εστιατόριο, το χώρο τραπεζαρίας, το ενσωματωμένο παγωτό (καφετέρια, ζαχαροπλαστείο)
Τα συστατικά του παγωτού
- Ανάλυση πρώτων υλών και σύνθετων συστατικών: σάκχαρα
- Χημεία και φυσική του παγωτού, τεχνικές ζύγισης και μεθόδους εργασίας
- Ο κυκλικός χαρακτήρας της παραγωγικής διαδικασίας
- Δημιουργώντας το δικό σας βιβλίο συνταγών: τις βάσεις και τα μείγματα
- Ο τύπος για το παγωτό φρούτων και η σημασία του διαθλασίμετρου
- Η ισορροπία και η υποστήριξη του λογισμικού διαχείρισης
- Σημειώσεις σχετικά με την αισθητηριακή αξιολόγηση
Λεπτομερή θέματα
- Τα συστατικά του παγωτού σύμφωνα με τις εποχές
- Η επιλογή των συστατικών: η προστασία του καταναλωτή και οι γνώσεις για τα σάκχαρα
- Παγωτά, κέικ παγωτού, παγωτά «παγότατο», παγωτά («γρανίτα»), προπαρασκευάσματα και sorbets
- Διαχείριση οικονομικών και πόρων στην αίθουσα παγωτού
- Τεχνολογική υποστήριξη: συστήματα συντήρησης και αποθήκευση
- Το κατάστημα λιανικής πώλησης: αναπαραγωγή, όρια και franchising
- Βιολογικό παγωτό
Πρακτικές τεχνικές εξειδίκευσης
- Τέχνη και διακοσμήσεις με σοκολάτα και ζάχαρη
- Η τέχνη της σκάλισμα φρούτων και λαχανικών: οι βασικές έννοιες
- Ψωμί παγωτό και χρήση αλκοόλ
- Διακοσμητικά για καραμπίνες και δίσκους εμφάνισης (κούτσουρα και zuccotti)
- Παγωτό ως επιδόρπιο εστιατορίου
- Παγωτό μονής δόσης
Επαγγελματική πρακτική (προαιρετικό)
Ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει εάν θα συνεχίσει το πρόγραμμα του μαθήματος, πραγματοποιώντας μια περίοδο πρακτικής άσκησης που διαρκεί συνολικά 8 εβδομάδες σε αίθουσες παγωτού , που προηγουμένως επιλέχθηκε από το Ινστιτούτο.
Για τις αίθουσες παγωτού που δεν μπορούν να παρέχουν καταλύματα, θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του φοιτητή να επιλέξει ένα άλλο παγωτό, διαφορετικά το σχολείο μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση εναλλακτικής στέγης, η οποία θα είναι μαζί με το μαθητή μαζί με τα γεύματα.
Αμοιβές
Το τέλος για το παγωτό είναι 4.800,00 Ευρώ. Είναι δυνατή η εγγραφή για μια περίοδο 1 εβδομάδας, η αμοιβή για κάθε εβδομαδιαία ενότητα είναι 1.500,00 Ευρώ. Το τέλος για το μάθημα περιλαμβάνει:
- Διαμονή στο ICIF Guesthouse σε μικρά διαμερίσματα (αποτελούμενα από δύο υπνοδωμάτια με ένα, δύο ή τρία κρεβάτια και μπάνιο) και υπηρεσία πρωινού
- Γεύματα στο Ινστιτούτο από Δευτέρα έως Σάββατο (η σχολή είναι κλειστή τις Κυριακές και τις εθνικές αργίες)
- Θεωρητικά-πρακτικά μαθήματα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
- Διδακτικά υλικά (φυλλάδια συνταγών, συστήματα ήχου-βίντεο κ.λπ.)
- Τρόφιμα και προϊόντα κρασιού για μαθήματα και γευσιγνωσίες
- Χρήση του εξοπλισμού και των εργαλείων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στα διάφορα εργαστήρια
- Ομοιόμορφη στολή του Chef: σακάκι Chef με το λογότυπο ICIF , ζευγάρι παντελόνι του Chef, ποδιά με το λογότυπο ICIF και μανταλάκι με το λογότυπο ICIF
- Βοήθεια κατά τη διάρκεια του μαθήματος για την έκδοση της άδειας προσωρινής διαμονής και για τον ιταλικό φορολογικό αριθμό
- Δίπλωμα από το Ινστιτούτο κατά την ολοκλήρωση του μαθήματος
Οτιδήποτε άλλο δεν προσδιορίζεται ρητά παραπάνω δεν περιλαμβάνεται.
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:
- 50 € για την ασφάλιση υγείας που καλύπτει τα βασικά ιατρικά έξοδα και τα έξοδα ή την ανάκτηση στο νοσοκομείο μόνο για ατυχήματα κατά τη διάρκεια της εργασίας για ολόκληρη την περίοδο του μαθήματος (μόνο αν ο σπουδαστής δεν ορίζει ήδη μια υγειονομική ασφάλιση στη δική του Χώρα).
- 50 € για όσους σκοπεύουν να επωφεληθούν από τη μεταφορά με λεωφορείο ομίλου μόνο μετά την άφιξή τους στην Ιταλία, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο ICIF την Κυριακή πριν από την έναρξη του μαθήματος, από το αεροδρόμιο του ICIF του Μιλάνου. Η πληρωμή των 50 ευρώ μπορεί να γίνει στο υπόλοιπο του προγράμματος με τραπεζικό έμβασμα ή με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα στο γραφείο της Διεύθυνσης ICIF την πρώτη ημέρα του μαθήματος.
Υποτροφίες
Υποτροφίες είναι διαθέσιμες σε συμμετέχοντες ιταλικής ιθαγένειας που κατοικούν στην Ιταλία. Για να μάθετε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή καλέστε το ICIF Ινστιτούτο Costigliole d'Asti.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Μεταπτυχιακό στην Ανώτερη Ζαχαροπλαστική και Σοκολάτα
- Barcelona, Ισπανία
Ελβετικό Μεγάλο Δίπλωμα στις Τέχνες Ζαχαροπλαστικής & Σοκολάτας
- Port-Valais, Ελβετία
Εισαγωγή στις Βασικές αρχές της Σοκολάτας και της Ζαχαροπλαστικής (Πιστοποιητικό)
- Paris, Γαλλία