Μαθήματα σοκολάτας
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Turin, Ιταλία
Γλώσσες
Αγγλικά, Ιταλικός
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
4 μήνες
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 5.000 / per course
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Μαθήματα σοκολάτας
Το μάθημα Chocolaterie: 4 εβδομάδες θεωρητικών και πρακτικών μαθήματα με την ευκαιρία μιας περιόδου κατάρτισης σε επιλεγμένα καταστήματα σοκολάτας ή βιοτεχνικά εργαστήρια
Αυτό το μάθημα είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να ανοίξουν ένα κατάστημα σοκολάτας και για όσους θέλουν να γίνουν επαγγελματίες master Chocolatier. Το μάθημα περιλαμβάνει μαθήματα σχεδιασμού προβολής παραθύρων, δημιουργία καλλιτεχνικών έργων, καθώς και νέες τεχνικές διακόσμησης σοκολάτας. Το μάθημα περιλαμβάνει λεπτομερή μαθήματα που κατέχουν ο Master Chocolatiers, μέλη της Ακαδημίας Master Chocolatiers και επισκέψεις στους κατασκευαστές σοκολάτας. Το μάθημα είναι στην ιταλική γλώσσα και οι καθηγητές υποστηρίζονται από διερμηνέα στην αγγλική γλώσσα .
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12.
Διάρκεια
Το μάθημα έχει συνολική διάρκεια 4 μηνών:
- 4 εβδομάδες θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων στο Ινστιτούτο
- 12 εβδομάδες πρακτικής άσκησης (προαιρετικό) σε εξειδικευμένα εργαστήρια που επιλέγονται από το ICIF .
Εκείνοι που μπορούν να εγγραφούν στο μάθημα είναι:
- Ιταλούς και ξένους επαγγελματίες τροφίμων και κρασιού
- Ιταλοί και ξένοι λάτρεις των τροφίμων και ενθουσιώδες
Θέματα μαθήματος
Η καλλιέργεια του κακάου
- Κακάο στον κόσμο
- Σοκολάτα, ένα άπειρο μυστήριο: ο μετασχηματισμός από τον σπόρο προς τη σοκολάτα και από σοκολάτα σε σοκολάτες
- Τεχνική άποψη του κακάου
- Αρωματικά προφίλ κακάου
- Artisan χρήσεις της σοκολάτας
Επεξεργασία κακάο
- Κακάο: αισθητική ανάλυση 28 ποικιλιών από όλο τον κόσμο
- Το ψήσιμο
- Η ρωγμή του φασολιού: προετοιμασία του φασικού κακάου από ολόκληρο το φασόλι στις μύτες
- Η άλεση: πρώτη άλεση του κακάου
- Συνταγές σοκολάτας και εφαρμογή του προγράμματος υπολογισμού
- Το εξευγενισμό
- Το κοκκίνισμα
- Η επαγγελματική τεχνική σκλήρυνσης
Συστατικά, παραγωγή και χρήση σοκολάτας
- Artisan Chocolate: Απόψεις για τις διάφορες τεχνικές τήξης και επεξεργασίας
- Χειροκίνητη σκλήρυνση της σοκολάτας: κατανόηση των μηχανικών τεχνικών σε συνεχή κύκλο
- Η χύτευση σοκολάτας για κοίλες θήκες: παρασκευή πραλίνας με διάφορα σφραγίσματα
- Η προετοιμασία των γεμισμάτων: ganaches, πρίγκιπες, cremini ή ζελέδες
- Επιχρίσματα σοκολάτας: στοιχεία σχετικά με τη χρήση χρωμάτων και μετάλλων
- Η προετοιμασία μικρών αντικειμένων σε μοντέρνα σοκολάτα
- Η επεξεργασία της σατινέ σοκολάτας
- Μικρά κομμάτια για προβολή: η πραγματοποίηση ενός καλλιτεχνικού κομμάτι για την επίδειξη
- Νέες τεχνικές για διακόσμηση σοκολάτας
Καθηγητές της Σοκολατεριάς
- Σε βάθος μαθήματα με θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια που διοργανώνουν παγκοσμίου φήμης επαγγελματίες ζαχαροπλάστες - Δάσκαλοι από την Ακαδημία Master Chocolatiers
- Κάθε μέρα ένας διαφορετικός Master Chocolatier θα ετοιμάσει τη δική του σπεσιαλιτέ σοκολάτας ξεκινώντας από τις απλές προετοιμασίες μέχρι τις πιο διαβαθμισμένες
Επαγγελματική πρακτική (προαιρετικό)
Ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το πρόγραμμα του μαθήματος υποβάλλοντας μια περίοδο πρακτικής άσκησης (η πρακτική άσκηση είναι προαιρετική) που διαρκεί συνολικά 3 μήνες (12 εβδομάδες) σε ζαχαροπλαστεία ή παρασκευαστές σοκολάτας που είχαν προηγουμένως επιλέξει το Ινστιτούτο και ανήκουν στην Ακαδημία του Master Chocolatiers.
Σε εταιρείες που δεν μπορούν να παράσχουν καταλύματα, θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του σπουδαστή να επιλέξει άλλη εταιρεία ικανή να προσφέρει καταλύματα, αλλιώς το σχολείο μπορεί να βοηθήσει να βρει εναλλακτικά καταλύματα, τα οποία θα επιβαρύνουν το μαθητή μαζί με τα γεύματα.
Αμοιβές
Η χρέωση για το μαθήματα Chocolaterie είναι 5.000,00 Ευρώ. Είναι δυνατή η εγγραφή για μια περίοδο 1 εβδομάδας, η αμοιβή για κάθε εβδομαδιαία ενότητα είναι 1.500,00 Ευρώ. Το τέλος για το μάθημα περιλαμβάνει:
- Διαμονή στον ξενώνα ICIF σε μικρά διαμερίσματα (αποτελούμενα από δύο υπνοδωμάτια με ένα, δύο ή τρία κρεβάτια και μπάνιο) και υπηρεσία πρωινού για 3 εβδομάδες (εβδομάδα 1, 3 και 4)
- Ξενοδοχείο κατάλυμα στο Vicoforte κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 2, με υπηρεσία πρωινού και γεύματα από Δευτέρα έως Παρασκευή, επανένταξη στο σχολείο το Σάββατο
- Γεύματα στο Ινστιτούτο από Δευτέρα έως Σάββατο (η σχολή είναι κλειστή τις Κυριακές και τις εθνικές αργίες)
- Θεωρητικά-πρακτικά μαθήματα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
- Διδακτικά υλικά (φυλλάδια συνταγών, συστήματα ήχου-βίντεο κ.λπ.)
- Τρόφιμα και προϊόντα κρασιού για μαθήματα και γευσιγνωσίες
- Χρήση του εξοπλισμού και των εργαλείων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στα διάφορα εργαστήρια
- Ομοιόμορφη στολή του Chef: σακάκι Chef με το λογότυπο ICIF , ζευγάρι παντελόνι του Chef, ποδιά με το λογότυπο ICIF και μανταλάκι με το λογότυπο ICIF
- Βοήθεια κατά τη διάρκεια της προσωρινής άδειας διαμονής και του ιταλικού φορολογικού μητρώου
- Μεταφορά με λεωφορείο προς και από το Vicoforte για την εβδομάδα 2
- Δίπλωμα από το Ινστιτούτο κατά την ολοκλήρωση του μαθήματος
Οτιδήποτε άλλο δεν προσδιορίζεται ρητά παραπάνω δεν περιλαμβάνεται.
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:
- 50 € για την ασφάλιση υγείας που καλύπτει τα βασικά ιατρικά έξοδα και τα έξοδα ή την ανάκτηση στο νοσοκομείο μόνο για ατυχήματα κατά τη διάρκεια της εργασίας για ολόκληρη την περίοδο του μαθήματος (μόνο αν ο σπουδαστής δεν ορίζει ήδη μια υγειονομική ασφάλιση στη δική του Χώρα).
- 50 € για όσους σκοπεύουν να επωφεληθούν από τη μεταφορά με λεωφορείο ομίλου μόνο μετά την άφιξή τους στην Ιταλία, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο ICIF την Κυριακή πριν από την έναρξη του μαθήματος, από το αεροδρόμιο του ICIF του Μιλάνου. Η πληρωμή των 50 ευρώ μπορεί να γίνει στο υπόλοιπο του προγράμματος με τραπεζικό έμβασμα ή με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα στο γραφείο της Διεύθυνσης ICIF την πρώτη ημέρα του μαθήματος.
Υποτροφίες
Υποτροφίες είναι διαθέσιμες σε συμμετέχοντες ιταλικής ιθαγένειας που κατοικούν στην Ιταλία. Για να μάθετε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή καλέστε το ICIF Ινστιτούτο Costigliole d'Asti.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Μεταπτυχιακό στην Ανώτερη Ζαχαροπλαστική και Σοκολάτα
- Barcelona, Ισπανία
Ελβετικό Μεγάλο Δίπλωμα στις Τέχνες Ζαχαροπλαστικής & Σοκολάτας
- Port-Valais, Ελβετία
Δίπλωμα Γαλλικής και Ιταλικής Ζαχαροπλαστικής
- Parma, Ιταλία
- Colorno, Ιταλία