Ανώτερο δίπλωμα στις μαγειρικές τέχνες
International Culinary Institute
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Hong Kong, Χονγκ Κονγκ
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
2 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
HKD 59.000 / per year *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
* ανά έτος. Τα δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2021/22 βρίσκονται υπό εξέταση
Εισαγωγή
Η εικόνα προσφέρθηκε από το Συμβούλιο Επαγγελματικής Κατάρτισης
Στόχοι προγράμματος
Προετοιμάζει τους μαθητές να εργαστούν στη ζωντανή και συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία τροφοδοσίας και αναπτύσσει τις πνευματικές και επαγγελματικές τους ικανότητες για να καλύψει τη ζήτηση της βιομηχανίας για μια νέα γενιά σεφ που διαθέτει όχι μόνο δεξιότητες πολλαπλών γαστρονομικών και διαχείρισης, αλλά και επαγγελματική νοοτροπία και εργασιακή στάση ;
Παρέχει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στις κινεζικές και δυτικές μαγειρικές τέχνες και τις επιστήμες και ομάδες ειδικών ενότητας μαγειρικής για να βελτιώσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών στις εθνικές / διεθνείς μαγειρικές τέχνες, προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τα ενδιαφέροντά τους και τις φιλοδοξίες τους σταδιοδρομίας.
Δομημένο για να καθοδηγήσει τους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις σε μαγειρικές θέσεις και να αναπτύξουν τεχνογνωσία διαχείρισης σε μαγειρικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις τροφοδοσίας με ολιστικό τρόπο.
Προγράμματα ροής
Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μία από τις ακόλουθες ροές για να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις και δεξιότητες στον αντίστοιχο τομέα σπουδών:
- Δυτική κουζίνα (πανεπιστημιούπολη ICI)
- Κινέζικη κουζίνα (πανεπιστημιούπολη CCI) *
Οι σπουδαστές θα εισέλθουν σε μια ροή το τρίτο εξάμηνο, ανάλογα με την επιλογή τους, την ακαδημαϊκή απόδοση και τη διαθεσιμότητα θέσεων στο Stream.
* Παρατήρηση: Η κινεζική ροή δεν ισχύει για μη τοπικούς μαθητές.
Προοπτικές καριέρας
Οι απόφοιτοι θα είναι επαγγελματικά έτοιμοι να αναλάβουν λειτουργικές θέσεις διαθέσιμες σε ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων εστίασης, όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία, θέρετρα, θεματικά πάρκα και κλαμπ. Μετά τη συσσώρευση επαγγελματικής εμπειρίας, θα γίνουν υποψήφιοι υψηλής ικανότητας για θέσεις εποπτείας και διαχείρισης.
Οι απόφοιτοι Ανώτερου Διπλώματος Μαγειρικής Τεχνών (Δυτική Κουζίνα) που έχουν ένα χρόνο μετά την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας με ηλικία τουλάχιστον 22 ετών και έχουν περάσει το εμπορικό τεστ θα λάβουν «Πιστοποιημένο Cook» το οποίο προσφέρεται από κοινού από το International Culinary Institute και το Γερμανικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας και Εμπορίου.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ
Οι μαθητές που μελετούν τα προγράμματα προετοιμασίας και τροφοδοσίας τροφίμων πρέπει να λάβουν μέρος στην ενότητα «Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων». Οι επιτυχημένοι υποψήφιοι απονέμονται "Βασικό Πιστοποιητικό Υγιεινής Τροφίμων για Εποπτικούς Υγιεινούς", το οποίο αναγνωρίζεται από το Τμήμα Υγιεινής Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο Χονγκ Κονγκ.
Οι απόφοιτοι Ανώτερου Διπλώματος Μαγειρικής Τεχνών (Δυτική Κουζίνα), οι οποίοι έχουν τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και τουλάχιστον 22 ετών μπορούν να συμμετάσχουν στο Γερμανικό Σύστημα Προκριματικών Δοκιμών Εμπορίου. Οι επιτυχημένοι υποψήφιοι απονέμονται «Certified Cook in Western Cuisine» το οποίο προσφέρεται από το International Culinary Institute και το Εκπαιδευτικό Κέντρο της Βιομηχανίας Φιλοξενίας για Επιχειρήσεις & Διοίκηση, Koblenz, Gastronomisches Bildungszentrum Koblenz eV, IHK-Akademie Koblenz eV
Οι απόφοιτοι Ανώτερου Διπλώματος Μαγειρικής Τεχνών (Κινέζικη Κουζίνα) μπορούν να συμμετάσχουν στη δοκιμασία του εμπορίου από σχεδιασμένο οργανισμό στην Κίνα. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι απονέμονται ένα σχετικό προσόν "Chinese Cook".
Γενικές απαιτήσεις εισόδου
Απόφοιτος του ανώτερου γυμνασίου με αποδεδειγμένη ικανότητα αγγλικής γλώσσας, π.χ. IELTS σε 5,0 ή ισοδύναμο.
Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται χωριστά από την αρμόδια υπηρεσία.
Διδακτέα ύλη
Ροή προγράμματος
Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν ένα από τα ακόλουθα Streams για να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις και δεξιότητες στην αντίστοιχη περιοχή μελέτης:
- Δυτική Κουζίνα (Πανεπιστημιούπολη ICI)
- Κινέζικη Κουζίνα (CCI campus)*
Οι φοιτητές θα εισέλθουν σε ένα Stream στο τρίτο εξάμηνο, ανάλογα με την επιλογή τους, τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και τη διαθεσιμότητα θέσεων στο Stream.
*Σημείωση: Η ροή κινεζικών δεν ισχύει για μη ντόπιους μαθητές.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ
Οι μαθητές που μελετούν τα προγράμματα προετοιμασίας και τροφοδοσίας τροφίμων απαιτείται να παρακολουθήσουν την ενότητα Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων. Στους επιτυχόντες απονέμεται «Πιστοποιητικό Βασικής Υγιεινής Τροφίμων για Επόπτες Υγιεινής» το οποίο αναγνωρίζεται από το Τμήμα Υγιεινής Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο Χονγκ Κονγκ.
Απόφοιτοι Ανώτατου Διπλώματος στη Μαγειρική Τέχνη (Δυτική Κουζίνα) που έχουν τουλάχιστον ένα έτος εργασιακής εμπειρίας μετά την απόκτηση των προσόντων και τουλάχιστον 22 ετών μπορούν να συμμετάσχουν στο Γερμανικό Σύστημα Προσόντων Εμπορίου. Οι επιτυχημένοι υποψήφιοι απονέμονται "Πιστοποιημένος Μάγειρας στη Δυτική Κουζίνα" που προσφέρεται από το International Culinary Institute και το Education Center of the Hospitality Industry for Business & Management, Koblenz,Gastronomisches Bildungszentrum Koblenz eV, IHK-Akademie Koblenz eV
Οι απόφοιτοι του Ανώτερου Διπλώματος στις Μαγειρικές Τέχνες (Κινεζική Κουζίνα) μπορούν να συμμετάσχουν στο εμπορικό τεστ από σχεδιασμένο οργανισμό στην Κίνα. Στους επιτυχόντες απονέμεται ένα σχετικό προσόν «Κινέζος Μάγειρας».
Εισαγωγές
Εκθεσιακός χώρος
Ευκαιρίες καριέρας
Οι απόφοιτοι θα είναι επαγγελματικά έτοιμοι να αναλάβουν λειτουργικές θέσεις διαθέσιμες σε ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων εστίασης, όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία, θέρετρα, θεματικά πάρκα και κλαμπ. Μετά τη συσσώρευση επαγγελματικής εμπειρίας, θα καταστούν ικανοί υποψήφιοι για εποπτικές και διοικητικές θέσεις.
Οι απόφοιτοι Ανώτατου Διπλώματος στη Μαγειρική Τέχνη (Δυτική Κουζίνα) που έχουν εργασιακή εμπειρία ενός έτους μετά την απόκτηση προσόντων με τουλάχιστον 22 ετών και περνούν την εμπορική δοκιμασία θα λάβουν «Πιστοποιημένο Μάγειρα» που προσφέρεται από κοινού από το International Culinary Institute και το Γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο.