Δίπλωμα Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
SAIT - Southern Alberta Institute of Technology
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Calgary, Καναδάς
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
2 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
CAD 16.803 *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
* για οικιακούς φοιτητές 44.641 USD για διεθνείς φοιτητές
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Πάρτε εξαιρετικούς εκπαιδευτές με φόντο τις παραδοσιακές και σύγχρονες τέχνες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής από όλο τον κόσμο, προσθέστε υπερσύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και ένα προοδευτικό πρόγραμμα σπουδών και θα λάβετε το κορυφαίο πρόγραμμα Baking and Pastry Arts στον Καναδά.
Εάν σας άρεσε το ψήσιμο όλη τη ζωή σας, έχετε μια καλλιτεχνική αίσθηση και ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε μαγεία με κομψά εκθέματα επιδορπίων, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ανεβάσετε το πάθος σας στο επόμενο επίπεδο. Μια καριέρα στις τέχνες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής θα σας κάνει να εξισορροπήσετε τις ακριβείς μετρήσεις και τη χημεία από τη μία πλευρά, ενώ χρησιμοποιείτε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας για να αναπτύξετε συναρπαστικές νέες συνταγές από την άλλη.
Σε μια βιομηχανία που αντιμετωπίζει μεγάλη ζήτηση, οι απόφοιτοι του προγράμματος SAIT's Baking and Pastry Arts είναι καλά προετοιμασμένοι για ένα ευρύ φάσμα επιλογών σταδιοδρομίας μετά την αποφοίτησή τους. Σε αυτήν την τεχνική πειθαρχία, η τέχνη της ζαχαροπλαστικής συνδυάζεται με την τέχνη του ψησίματος, της καλλιέργειας ζάχαρης και της εκλεκτής βιοτεχνίας σοκολάτας.
Στο SAIT, εστιάζουμε στην επιτυχία σας μέσω μιας εξατομικευμένης προσέγγισης, μικρών μεγεθών κατηγορίας, άφθονης πρακτικής άσκησης και συναρπαστικών νέων αναβαθμίσεων εγκαταστάσεων. Τα εργαστήριά μας είναι υπερσύγχρονα και περιλαμβάνουν ένα εξειδικευμένο εργαστήριο σοκολάτας και το Culinary Campus στο κέντρο της πόλης.
Κατά τη διάρκεια αυτού του διετούς προγράμματος διπλωμάτων πλήρους απασχόλησης, θα εκπαιδευτείτε σε βασικές αρχές ψησίματος και προηγμένες πρακτικές ψησίματος. Το πρόγραμμα καλύπτει είδη ζύμης, χειροποίητο ψωμί, αρτοσκευάσματα, ζαχαροπλαστική, σοκολάτα, ειδικές εκδηλώσεις και γαμήλια κέικ, φλάντζες, tortes και πολλά άλλα. Θα μάθετε επίσης σημαντικές δεξιότητες διαχείρισης σχετικά με κανονισμούς τροφίμων, εξυπηρέτηση πελατών, κοστολόγηση, τιμολόγηση, εμπορεύματα και ξεκινώντας τη δική σας επιχείρηση.
Πρακτικό περιβάλλον παραγωγής
Ο κύριος στόχος μας είναι να σας προετοιμάσουμε για τον πραγματικό κόσμο σε ένα πρακτικό περιβάλλον παραγωγής. Κατά τη διετή εκπαίδευσή σας, θα λάβετε περίπου 1.400 ώρες πρακτικής κατάρτισης στα εργαστήρια αρτοποιίας. Θα μάθετε βήμα-προς-βήμα τακτικές και θα γνωρίσετε τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και πρακτικές στρατηγικές για εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να αναδείξετε τα ταλέντα σας ψήνοντας ψωμιά και προϊόντα ζαχαροπλαστικής για να πουλήσετε στα γκουρμέ καταστήματα λιανικής πώλησης, όπως το περίφημο Highwood Restaurant, το Market Place και το Culinary Campus στο κέντρο της πόλης.
Μάθετε από κορυφαίους εκπαιδευτές από όλο τον κόσμο
Εκτός από την εκμάθηση της επιστήμης του ψησίματος, οι εκπαιδευτές μας θα εμπνεύσουν επίσης τη δημιουργικότητά σας. Οι εξαιρετικά διακεκριμένοι εκπαιδευτές στο πρόγραμμα Baking and Pastry Arts είναι αληθινές. Το διαφορετικό υπόβαθρο και οι σπεσιαλιτέ τους κυμαίνονται από εκτελεστικούς σεφ ζαχαροπλαστικής από κορυφαία ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη, τη Χαβάη και τις Βερμούδες, έως τους τοπικούς, επιχειρηματικούς αρτοποιούς.
Επαγγελματική αμειβόμενη πρακτική άσκηση
Μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου έτους σπουδών σας, θα μπορείτε να εφαρμόσετε τις δεξιότητές σας σε μια επαγγελματική αμειβόμενη πρακτική άσκηση. Εκτός από την απόκτηση εμπειρίας σε πραγματικό περιβάλλον, τα πρακτικά παρέχουν πολύτιμες συνδέσεις και ευκαιρίες δικτύωσης με μελλοντικούς εργοδότες.
Ως μαθητής, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από συναρπαστικές διεθνείς περιηγήσεις σπουδών. Προηγούμενες τοποθεσίες περιήγησης περιλαμβάνουν τη Γαλλία, την Αυστραλία, την Ταϊλάνδη, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Εργαστείτε για να γίνετε πιστοποιημένος αρτοποιός ταξιδιώτη
Οι μαθητές που ολοκληρώνουν επιτυχώς το δίπλωμα ψησίματος μπορούν να επιλέξουν να γράψουν τις εξετάσεις του αρτοποιού. Για να γίνουν πιστοποιημένοι αρτοποιοί ταξιδιού, οι μαθητές πρέπει να συμπληρώσουν επιπλέον απαιτούμενες ώρες απασχόλησης.
Η καριέρα σου
Θα είστε προετοιμασμένοι για ένα ευρύ φάσμα επιλογών καριέρας στις τέχνες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής μετά την αποφοίτηση. Μπορείτε να βρείτε εργασία τοπικά ή στο εξωτερικό ως (n):
- Ζαχαροπλάστης
- Ειδικός διακοσμητής κέικ
- Διευθυντής αρτοποιίας
- Λιανικός αρτοποιός
- Σοκολατοποιός
- Επιχειρηματίας
Οι απόφοιτοι του προγράμματος Baking and Pastry Arts έχουν 96% ποσοστό απασχόλησης.
Η επιτυχία των φοιτητών
- Λάβετε υπόψη ότι οι ώρες λειτουργίας της βιομηχανίας φιλοξενίας μπορεί να κυμαίνονται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ και συχνά περιλαμβάνουν αργίες.
- Η βιομηχανία αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής είναι ένα γρήγορο, δυναμικό περιβάλλον με έμφαση στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση των πελατών. Θα πρέπει να είστε σε θέση να χειρίζεστε καταστάσεις άγχους κατάλληλα (για παράδειγμα, να αντιμετωπίζετε μια σειρά πελατών).
- Θα σας ζητηθεί να περιποιηθείτε και να ντύσετε σύμφωνα με τις προσδοκίες του κλάδου ενώ βρίσκεστε στην πρακτική σας εκπαίδευση.
- Πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση για αυτό το απαιτητικό εμπόριο όπου θα είστε στα πόδια σας για πολλές ώρες, κάνοντας επαναλαμβανόμενες εργασίες παραγωγής.
- Οι περισσότεροι επιτυχημένοι μαθητές περνούν περίπου 20 ώρες την εβδομάδα κάνοντας εργασία στο σπίτι και αναθεωρούν, με επιπλέον μελέτη που απαιτείται για να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις.
- Το υλικό παρουσιάζεται με αρκετά γρήγορο ρυθμό. Για το μεγαλύτερο επίπεδο επιτυχίας, πρέπει να είστε παρόντες και να αναλάβετε την ευθύνη για τη μαθησιακή σας εμπειρία.
- Πρέπει να είστε σε θέση να διαβάζετε, να γράφετε και να κατανοείτε την αγγλική γλώσσα σε επίπεδο που υπερβαίνει τα βασικά αγγλικά συνομιλίας.
- Οι μαθητές με υψηλότερους βαθμούς στο γυμνάσιο συνήθως βιώνουν μεγαλύτερη επιτυχία στα προγράμματα SAIT.
Διαπιστευτήρια και διαπίστευση
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι απόφοιτοι θα λάβουν δίπλωμα SAIT στο Baking and Pastry Arts.
Οι μαθητές ενθαρρύνονται να γράψουν και τις τρεις περιόδους των εξετάσεων Alberta Journeyman Baker αφού έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα αντίστοιχα μαθήματα στον πρώτο και δεύτερο χρόνο του προγράμματος διπλώματος Baking and Pastry Arts.
Επιλογές μεταφοράς
Η ευκαιρία να προωθήσετε την εκπαίδευσή σας μέσω μεταφοράς προς, εντός ή από το SAIT είναι διαθέσιμη με τα ακόλουθα πανεπιστήμια και κολέγια:
- Αλμπέρτα Μαθητείας και Κατάρτισης Βιομηχανίας
SAIT / SAIT
Είσοδος και επιλογή
- Έναρξη φθινοπώρου 2020: οι αιτήσεις έγιναν δεκτές στις 2 Οκτωβρίου 2019, έως την 1η Ιουλίου 2020.
Πληροφορία κλειδί
- Ημερομηνίες έναρξης: 8 Σεπτεμβρίου 2020
- Μήκος: 2 χρόνια
- Δίδακτρα και τέλη ανά έτος:
- Έτος 1: 7.539 $ (εγχώριο) / 24.197 $ (διεθνές)
- Έτος 2: 6,528 $ (εγχώριο) / 20,444 $ (διεθνές)
* Τα δίδακτρα, τα τέλη, τα βιβλία και τα έξοδα προμήθειας υπόκεινται σε αλλαγές
Ιδανικοί μαθητές
Η επιτυχία των φοιτητών
- Λάβετε υπόψη ότι οι ώρες λειτουργίας της βιομηχανίας φιλοξενίας μπορεί να κυμαίνονται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ και συχνά περιλαμβάνουν αργίες.
- Η βιομηχανία αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής είναι ένα γρήγορο, δυναμικό περιβάλλον με έμφαση στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση των πελατών. Θα πρέπει να είστε σε θέση να χειρίζεστε καταστάσεις άγχους κατάλληλα (για παράδειγμα, να αντιμετωπίζετε μια σειρά πελατών).
- Θα σας ζητηθεί να περιποιηθείτε και να ντύσετε σύμφωνα με τις προσδοκίες του κλάδου ενώ βρίσκεστε στην πρακτική σας εκπαίδευση.
- Πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση για αυτό το απαιτητικό εμπόριο όπου θα είστε στα πόδια σας για πολλές ώρες, κάνοντας επαναλαμβανόμενες εργασίες παραγωγής.
- Οι περισσότεροι επιτυχημένοι μαθητές περνούν περίπου 20 ώρες την εβδομάδα κάνοντας εργασία στο σπίτι και αναθεωρούν, με επιπλέον μελέτη που απαιτείται για να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις.
- Το υλικό παρουσιάζεται με αρκετά γρήγορο ρυθμό. Για το μεγαλύτερο επίπεδο επιτυχίας, πρέπει να είστε παρόντες και να αναλάβετε την ευθύνη για τη μαθησιακή σας εμπειρία.
- Πρέπει να είστε σε θέση να διαβάζετε, να γράφετε και να κατανοείτε την αγγλική γλώσσα σε επίπεδο που υπερβαίνει τα βασικά αγγλικά συνομιλίας.
- Οι μαθητές με υψηλότερους βαθμούς στο γυμνάσιο συνήθως βιώνουν μεγαλύτερη επιτυχία στα προγράμματα SAIT.
Ευκαιρίες καριέρας
Οι απόφοιτοι μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες εργασίας σε τοπικό και εξωτερικό ως α(ν):
- ζαχαροπλάστης
- ειδικός διακοσμητής τούρτας
- διευθυντής αρτοποιείου
- αρτοποιός λιανικής
- Σοκολατοποιός
- επιχειρηματίας
Οι σχετικές σταδιοδρομίες περιλαμβάνουν:
- τροφοδότης
- τεχνολόγος επιστήμης τροφίμων
- σεφ
Δίδακτρα προγράμματος
Εκθεσιακός χώρος
English Language Requirements
Πιστοποιήστε την επάρκειά σας στα αγγλικά με το Duolingo English Test! Το DET είναι ένα βολικό, γρήγορο και προσιτό διαδικτυακό τεστ αγγλικών που γίνεται αποδεκτό από περισσότερα από 4.000 πανεπιστήμια (όπως αυτό) σε όλο τον κόσμο.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Επαγγελματικό Μάθημα Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
- Barcelona, Ισπανία
Βραβείο Ικανοτήτων στην Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική
- Santa Barbara, Ηνωμένες Πολιτείες
Συνεργάτης Εφαρμοσμένης Επιστήμης στις Τέχνες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
- Lynnwood, Ηνωμένες Πολιτείες