Ανθρωπολογία Τροφίμων και Διατροφής: Κατανόηση του εαυτού και των άλλων
The Umbra Institute
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Perugia, Ιταλία
Γλώσσες
Ιταλικός
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
Ζητήστε πληροφορίες
Βήμα
Ζητήστε πληροφορίες
Δίδακτρα
Ζητήστε πληροφορίες
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Oct 2023
Εισαγωγή
Αυτό το μάθημα θα εξετάσει θέματα που σχετίζονται με τα τρόφιμα από ανθρωπολογική προοπτική. Θα εξετάσει το ρόλο που παίζει το φαγητό στη διαμόρφωση: ομαδικές και προσωπικές ταυτότητες. εθνοτικές σχέσεις σε έναν παγκόσμιο κόσμο · θρησκευτικά όρια μέσω τελετών, ταμπού και αποφυγών · και αναζωογόνηση τοπικών και παγκόσμιων κοινοτήτων. Μέσα από αναθέσεις ανάγνωσης και εθνογραφική έρευνα στην πόλη της Περούτζια, οι μαθητές θα διερευνήσουν πώς διατηρούνται και μεταμορφώνονται οι παραδόσεις και τα τοπικά τρόφιμα με την πάροδο του χρόνου και του χώρου, και πώς η γαστρονομική γνώση χρησιμοποιείται για την επισήμανση πολιτιστικών αγαθών και διαφορών. Το μάθημα θα επικεντρωθεί στα τρόφιμα ως πολιτιστική κληρονομιά μέσω μιας ανάλυσης του μαγειρικού τουρισμού, των τροφίμων σε αστικές περιοχές, της κουλτούρας των εστιατορίων και της UNESCO προστασίας των απειλούμενων δίαιτας. Επιπλέον, θα εφαρμόσει τις προοπτικές του φύλου στο σώμα και θα αναλύσει τη δυναμική της δύναμης στις ιταλικές οικογένειες μέσω της κατανάλωσης και της προετοιμασίας των τροφίμων. Οι μαθητές θα μελετήσουν το φαγητό ως τόπο πολιτιστικής μετάδοσης αλλά και διαφωνίας και αντίστασης. Το μάθημα ενσωματώνει ένα εξάμηνο εθνογραφικό έργο σε εστιατόρια και πωλητές δρόμου στην Ούμπρια. Μέσω αυτών των ασκήσεων στην ποιοτική έρευνα, οι μαθητές θα εμπλακούν στην αρχική έρευνα μέσα και έξω από την τάξη.