Βασικές γνώσεις γαλλικής ζαχαροπλαστικής - 6 εβδομάδες
Ecole Lenôtre
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Rungis, Γαλλία
Γλώσσες
Αγγλικά, Γαλλική γλώσσα
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
6 - 6 εβδομάδες
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 8.094 / per course *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
* Χωρίς ΦΠΑ
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Η Ecole Lenôtre παρέχει στους σπουδαστές και τους συνεργάτες της εκπαίδευση αιχμής για τη διευκόλυνση, την ενθάρρυνση, την επικοινωνία και τη διατήρηση υψηλών προτύπων απόδοσης και αριστείας.
Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα βασικά της γαλλικής ζαχαροπλαστικής" διαρκεί 6 εβδομάδες και απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να μάθουν και να κατακτήσουν τα βασικά της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Στόχος των σπουδαστών είναι να μάθουν βασικές επαγγελματικές γνώσεις στη γαλλική ζαχαροπλαστική, σε 6 εβδομάδες. Η Σχολή Lenôtre σας μεταδίδει τις βασικές χειρονομίες και τις βασικές τεχνικές.
Η επιλεξιμότητα για αυτό το μάθημα έχει τις ακόλουθες προϋποθέσεις :
- Να είναι ενήλικοι
- Να έχουν ελάχιστες γνώσεις βασικών συλλογισμών (υπολογισμοί και λογική).
- Θέλετε να ενταχθείτε στο επαγγελματικό περιβάλλον των μαγειρικών επαγγελμάτων
Η εκμάθηση των γνώσεων και των τεχνικών γίνεται μέσω της πρακτικής εξάσκησης στις αίθουσες διδασκαλίας. Η θεωρία ενσωματώνεται στην πράξη, επιτρέποντας την καλύτερη κατανόηση των τεχνικών και την άμεση εφαρμογή τους.
Θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τη γαλλική γλυκιά γαστρονομία μέσα από διαφορετικές δημιουργίες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
- Φτιάξτε βασικές ζύμες ζαχαροπλαστικής: σφολιάτα, ζύμη για τάρτες, σφολιάτα ...
- Φτιάξτε σφουγγάρια και χτυπημένες ζύμες: joconde, βιεννέζικα μπισκότα, "pain de gènes"...
- Φτιάξτε κομπόστες και φρούτα ποσέ: αχλάδια ποσέ ...
- Φτιάξτε μαρέγκες ή μείγματα με βάση τη μαρέγκα: ...
- Φτιάξτε τις βασικές κρέμες και τις παραλλαγές τους: Κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα τσίμπουστα, γκανάς...
- Διαχειρίζεται και οργανώνει τις εργασίες της (ομαδική εργασία, διαχείριση αποθεμάτων, δέουσα διαδικασία και μέθοδος, συμμόρφωση με την παραγωγή και τη διατήρηση κ.λπ.)
ΤΙΜΗ
Τιμή για 6 εβδομάδες εντατικής κατάρτισης: 8.094 € H.T. (9.712,80 € TTC)
Οι επόμενες εκπαιδευτικές συνεδρίες είναι:
- 26 Φεβρουαρίου 2024 - στα γαλλικά και στα αγγλικά
- 2 Σεπτεμβρίου 2024 - στα γαλλικά και στα αγγλικά
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο [email protected]!
Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο ECOLE LENÔTRE
Εισαγωγές
Διδακτέα ύλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο στόχος αυτής της ενότητας είναι να επιτρέψει στους μαθητές να μάθουν τα βασικά της τροφοδοσίας Ζαχαροπλαστικής και να κατακτήσουν τις θεμελιώδεις δεξιότητες.
Πρακτικά μαθήματα:
- Φτιάξτε βασικές ζύμες ζαχαροπλαστικής: κρούστα, ζύμη τάρτας, σφολιάτα…
- Φτιάξτε σφουγγάρια και χτυπημένες ζύμες: joconde, βιεννέζικα μπισκότα, « pain de gènes…
- Φτιάξτε κομπόστες και φρούτα ποσέ: αχλάδια ποσέ…
- Φτιάξτε μαρέγκες ή κουρκούτι με βάση τη μαρέγκα: ελβετική μαρέγκα, ιταλική, ντακουάζ αμυγδάλου…
- Φτιάξτε τις βασικές κρέμες και τις παραλλαγές τους: Κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα τσιμπούστ, γκανάζ…
- Διαχειρίζεται και οργανώνει την εργασία της (ομαδική εργασία, διαχείριση αποθέματος, ορθή διαδικασία και μέθοδος, συμμόρφωση παραγωγής και διατήρησης κ.λπ.)
- Αξιολόγηση της προόδου
Δίδακτρα προγράμματος
Εκθεσιακός χώρος
Ιδανικοί μαθητές
Η πιστοποίηση βάσεων ζαχαροπλαστικής στην École Lenôtre είναι σχεδιασμένη για ενήλικες που θέλουν να εκπαιδεύσουν ή να αλλάξουν καριέρα:
- Ερασιτέχνες και ενθουσιώδεις που θέλουν να ανακατευθύνουν την καριέρα τους
- Νέοι επαγγελματίες
- Επαγγελματίες που έχουν εγκαταλείψει το εμπόριο για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Δεδομένης της έντασης αυτού του προγράμματος, είναι ζωτικής σημασίας κάθε υποψήφιος να παρακινείται πραγματικά από τα επαγγέλματα της ζαχαροπλαστικής και της εκλεκτής κουζίνας γενικότερα.
Προκαταρκτικές προϋποθέσεις για να είστε επιλέξιμοι για αυτό το μάθημα:
- Να είναι σε νόμιμη ηλικία
- Να διαθέτει μια ελάχιστη βάση γνώσεων σε βασικούς συλλογισμούς (υπολογισμούς και λογικές)
- Θέλετε να ενταχθείτε στο επαγγελματικό περιβάλλον των γαστρονομικών επαγγελμάτων
Ευκαιρίες καριέρας
Μετά τα εκπαιδευτικά μας μαθήματα, οι απόφοιτοι που λαμβάνουν τον τίτλο Pastry Chef που αναγνωρίζεται από το RNCP ως Επαγγελματικός τίτλος επιπέδου 4 ισοδύναμος με ένα Professional Baccalaureate μπορούν, ανάλογα με το επίπεδο και τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους, να προχωρήσουν στα ακόλουθα επαγγέλματα
- Ζαχαροπλάστης
- Sous-chef Pâtissier
- Pastry chef de party
- Σεφ του σπιτιού
- Διευθυντής επιχείρησης ζαχαροπλαστικής
- Εκπαιδευτής σεφ, δάσκαλος σεφ
- Σύμβουλος, κριτικός και αρθρογράφος μαγειρικής
- Υπεύθυνος τροφίμων και ποτών
- επιχειρηματίας
- Δημιουργία ζαχαροπλαστικής
- Εργαστηριακή παραγωγή
- Τροφοδότης
- Σεφ ζαχαροπλαστικής, αρτοποιείου
Στη συνεδρία Μαρτίου 2021, το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών μας στο δίπλωμα Title Pastry Chef ήταν 100% .
Εγκαταστάσεις
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Συνεργάτης Επιστημών Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής
- Oakland, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Διοίκησης Τεχνών Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
- Online Canada
- Toronto, Καναδάς
Δίπλωμα Γαλλικής και Ιταλικής Ζαχαροπλαστικής
- Parma, Ιταλία
- Colorno, Ιταλία