Επαγγελματικό προηγμένο δίπλωμα στις ιταλικές μαγειρικές τέχνες
CAST Alimenti
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Brescia, Ιταλία
Γλώσσες
Ιταλικός
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
8 - 12 μήνες
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 15.900 *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
* Ξεκινώντας από € 11.900
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Το Modern Cook: Γνώση, Δεξιότητες και Τεχνική
Ο σεφ είναι σίγουρα ένα από τα πιο απαιτημένα στοιχεία στην αγορά εργασίας.
Πρόκειται για ένα επάγγελμα που απαιτεί πάθος, δέσμευση, σε βάθος γνώση και χειρωνακτικές δεξιότητες: χαρακτηριστικά και δεξιότητες που, αν καλλιεργηθούν και αναπτυχθούν, μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη ικανοποίηση από την άποψη της δημιουργικότητας και της προσωπικής επιβεβαίωσης.
Η έλευση των νέων τεχνολογιών έχει εμπλουτίσει και συμπληρώσει αυτόν τον αριθμό, περιγράφοντας πολλαπλές δυνατότητες απασχόλησης ή αυτοαπασχόλησης.
Η εξέλιξη του εμπορίου πρέπει να βασίζεται σε στέρεες βάσεις και η CAST Alimenti , ισχυρή στην ιστορία και την τεχνογνωσία της, προσφέρει ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την κατασκευή ενός σεφ και ενός εστιατορίου σε συνάρτηση με την εποχή, έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση της αγοράς μέσω των εργαλείων που έχουν μάθει: βασικές τεχνικές επεξεργασίας τροφίμων, παραδοσιακά και σύγχρονα συστήματα μαγειρέματος, αισθητική και κριτήρια αντιστοίχισης για τη βελτίωση της δημιουργικότητας των πιάτων, οργανωμένο, ορθολογικό και αποτελεσματικό τρόπο εργασίας, ειδικός εξοπλισμός και σωστή χρήση τους, μια νικηφόρα γαστρονομική προσφορά.
Και, τέλος, η εκτίμηση της ιταλικής κουζίνας σε μια πιο ρεαλιστική και σύγχρονη έκδοση, σε σύγκριση με τις κουζίνες του υπόλοιπου κόσμου.
Ένας φοιτητής του CAST Alimenti , στο τέλος του μαθήματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι έτοιμος να γίνει "σύγχρονος σεφ" και να βυθιστεί σε μια πληθώρα ποικίλων προσφορών στον κλάδο των εστιατορίων.
Τα δυνατά μας
- Συνεχής πρακτική εκπαίδευση
- Περιορισμένοι αριθμοί που εγγυώνται μια εξαιρετική σχέση δασκάλου-φοιτητή
- Εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και μεμονωμένους σταθμούς εργασίας
- Προσομοίωση καταστάσεων εργασίας
- Ατομική και ομαδική εργασία
- Υλικό πολυμέσων
- Η πρακτική άσκηση σε εταιρείες φιλοξενίας αριστείας
- Μάστερ μαθήματα με πρωταγωνιστές σεφ και / ή πρωταγωνιστές της διεθνούς κουζίνας
- Υποστήριξη με την πάροδο του χρόνου μέσω επαγγελματικής επικαιροποίησης της εξειδίκευσης
Διάρκεια
- 16 εβδομάδες στο CAST Alimenti εσωτερική εκπαίδευση στην τάξη.
- 16 εβδομάδες πρακτικής άσκησης.
- Εξαιρετική ρεαλιστική άσκηση 4 εβδομάδων μετά την πρακτική άσκηση στο πλαίσιο της ολοκαίνουργιας κεντρικής κουζίνας κατάρτισης CAST Alimenti δηλαδή στο "Main Kitchen Classroom" του σχολείου.
Το μάθημα απευθύνεται σε
Όλοι όσοι θέλουν να μάθουν ή να τελειοποιήσουν τη τέχνη του σεφ στις μαγειρικές τέχνες, να αποκτήσουν χειροκίνητες δεξιότητες στην κουζίνα και να κατανοήσουν τις οργανωτικές και διαχειριστικές πτυχές μιας επιχείρησης φιλοξενίας. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε προηγούμενη εμπειρία στον τομέα αυτό.
Επιλεξιμότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα CAST Alimenti στην Ιταλία
- Πρέπει να έχετε A2 επίπεδο n Ιταλική γλώσσα (για καλύτερη κατανόηση της Ιταλικής Μαγειρικής & δημιουργία ευρύτερης ευκαιρίας εργασίας).
- Πρέπει να έχει καλές δεξιότητες επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα.
- Πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών.
- Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για να ξεκινήσει μια καριέρα στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.
- Πρόθυμοι να μάθουν μια άλλη ξένη γλώσσα και τον τρόπο ζωής.
Πιστοποιητικά που εκδίδονται
- Πιστοποιητικό Συμμετοχής (5 αστέρια στα πιο άξιζε)
- Πιστοποιητικό HACCP
- Πιστοποιητικό ασφάλειας στο χώρο εργασίας
- Πιστοποιητικό δεξιοτήτων που αποκτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων (European Qualifications Framework - EQF) που εκδίδεται από την περιφέρεια της Λομβαρδίας και ισχύει σε όλη την Ευρώπη για το προφίλ του chef - chef Επίπεδο EQF: 5
Στόχοι
- Επιλέξτε προϊόντα και πρώτες ύλες για να μαγειρέψετε σωστά μια μεγάλη ποικιλία από ιταλικά πιάτα.
- Δημιουργήστε τις δικές σας συνταγές χρησιμοποιώντας τις πιο καινοτόμες τεχνικές και μεθόδους παράλληλα με τις παραδοσιακές.
- Μετακίνηση στα πιο διαφορετικά οργανωτικά πλαίσια της επιχείρησης: από το à la carte εστιατόριο έως τα μεγάλα κέντρα διανομής και σε εκείνα που προσφέρουν τα σεμινάρια, την τροφοδοσία και τη συλλογική τροφοδοσία γενικότερα.
Τα περιεχόμενα
- Η ιστορία της ιταλικής κουζίνας και η τέχνη του σεφ.
- Το περιβάλλον της κουζίνας, οι χώροι, ο εξοπλισμός, τα εργαλεία.
- Τεχνικές καθαρισμού, προετοιμασία και βασική επεξεργασία λαχανικών.
- Οι αρχές της καλής υγιεινής πρακτικής στην κουζίνα.
- Διατήρηση και αποθήκευση των παρασκευασμάτων.
- Πραγματοποίηση πιάτων της ιταλικής μαγειρικής παράδοσης: ξηρά και φρέσκα ζυμαρικά, γεμάτα και γεμάτα.
- Αυγά, τεχνικές επεξεργασίας και είδη μαγειρέματος. Βασικά αποθέματα και σάλτσες.
- Ρύζι: ταξινόμηση, είδη και χρήσεις. gnocchi.
- Ψάρια, μαλακόστρακα και μαλάκια, τεχνικές καθαρισμού και μαγειρέματος.
- Παραγωγή αλμυρών πλακών.
- Εστιατόριο ψωμί.
- Εστιατόρια επιδόρπια.
- Η οργάνωση της σύγχρονης φιλοξενίας, το a la carte μενού εστιατορίου, μεγάλα κέντρα εστίασης, δεξιώσεις, τροφοδοσία εστιατορίων και συλλογική φιλοξενία.
- Η επιχειρησιακή διαχείριση των γαστρονομικών εκδηλώσεων.
- Υγιεινή διατροφή.
- Δημιουργικότητα στην κουζίνα: υφές, γεύσεις και ειδικά παρασκευάσματα.
- Σχεδιασμός και εκτέλεση ενός μενού.
- Επισκόπηση του κόστους των τροφίμων.
- Ανάλυση των τρεχουσών τάσεων των εστιατορίων: νέες μορφές.
- Στοιχεία αισθητικής ανάλυσης και ονολογίας.
Γιατί να επιλέξετε CAST Alimenti
- Λόγω της ιστορίας μας: γεννήσαμε το 1997.
- Λόγω των μεγάλων δασκάλων που διδάσκουν στις αίθουσες διδασκαλίας.
- Λόγω του σωστού δικτύου επαφών στο πλαίσιο των ευκαιριών απασχόλησης.
- Επειδή είμαστε η σχολή παγκόσμιων πρωταθλητών: διδάσκουμε την αριστεία.
- Λόγω του διεθνούς κύρους μας.
- Το 80% των σπουδαστών βρίσκει εργασία στον τομέα, χάρη στην υπηρεσία απόσπασης θέσεων εργασίας που προορίζεται για όσους φοιτούν στο σχολείο.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
ALMA Νέο ιταλικό πρόγραμμα μαγειρικής
- Parma, Ιταλία
Πρόγραμμα Ιταλικής Ζαχαροπλαστικής
- Parma, Ιταλία
Ιταλικό πρόγραμμα ζυμαρικών
- Parma, Ιταλία