Μαθήματα Ιταλικής Ζαχαροπλαστικής
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Turin, Ιταλία
Γλώσσες
Αγγλικά, Ιταλικός
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
3 εβδομάδες
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 4.000 / per course
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Μαθήματα Ιταλικής Ζαχαροπλαστικής
Τρεις εβδομάδες θεωρητικών και πρακτικών διδασκαλιών και η ευκαιρία να εκπαιδεύσει ως επαγγελματίας Ιταλικής Ζαχαροπλαστικής.
ICIF δημιούργησε το πρόγραμμα ιταλικών ICIF σε συνεργασία με την ιταλική ομοσπονδία ζαχαροπλαστικής, παγωτού και σοκολάτας .
Το πρόγραμμα του μαθήματος προσφέρει μαθήματα επίδειξης σε επαγγελματίες ζαχαροπλαστεία, Master Ice Cream Makers και Master Chocolatier, με οδηγίες της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστικής. Τα θέματα του μαθήματος επικεντρώνονται σε όλες τις προετοιμασίες της ιταλικής ζαχαροπλαστικής και της ιταλικής τέχνης ζαχαροπλαστικής, από τη βασική ζύμη έως τις ιταλικές κρέμες, σε μικρά αρτοσκευάσματα, με εντυπώσεις για τοπικά παραδοσιακά γλυκά και μοντέρνα δημιουργικά επιδόρπια, σχέδιο κέικ και χειροκίνητη σοκολάτα μέθοδοι βαφής, διακοσμήσεις με μαθήματα σοκολάτας και παγωτού. Η εκπαίδευση συμπληρώνεται με εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εταιρείες του κλάδου της ζαχαροπλαστικής. Το μάθημα είναι στην ιταλική γλώσσα και οι καθηγητές υποστηρίζονται από διερμηνέα στην αγγλική γλώσσα .
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12.
Διάρκεια
Το μάθημα έχει συνολική διάρκεια 3 εβδομάδων σε θεωρητικά-πρακτικά μαθήματα στο Ινστιτούτο.
Αυτό το μάθημα δεν περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση σε εξωτερικές εγκαταστάσεις.
Μπορούν να εγγραφούν στο μάθημα
- Ιταλούς και ξένους επαγγελματίες τροφίμων και κρασιών
- Ιταλούς και ξένοι γκουρμέ ερασιτέχνες και λάτρεις.
Πρόγραμμα του μαθήματος
ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Δευτέρα
- Προϊόντα αρτοποιίας για πρωινό:
- Κρουασάν
- Πλεκτά σοκολάτας
- Οκτώ σχήματος μπριότσα με κρέμα
- Σοκολάτα Girella
Τρίτη
Προϊόντα αρτοποιίας για πρωινό:
- Ενετικό φλοιό με κρέμα
- Κέικ δαμάσκηνου
- Τηγανίτα
- Κεκάκι
Τετάρτη
Σφουγγάρι:
- Κλασικό σφουγγάρι (ελαφρύ κτυπημένο / μεσαίο κτυπημένο / βαρό κτυπημένο)
- Σφουγγάρι (Σοκολάτα, Αμύγδαλο)
- Ζύμη Margherita (με προσθήκη αυγών και βουτύρου)
Πέμπτη
Σφουγγάρι:
- Παρασκευάσματα μαρέγκας (αμύγδαλα)
- Ρούλο (Φιστίκι, Αμύγδαλα)
- Sacher
- Μπισκότο
Παρασκευή
Γλυκό ζαχαροπλαστικής:
- Κλασική γλυκιά ζαχαροπλαστική
- Ζαχαροπλαστική (σοκολάτα, φουντούκι)
- Λουκάνικα φουντουκιών (για τάρτες)
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Δευτέρα
Γλυκό ζαχαροπλαστικής:
- Υπογευματική γλυκιά ζύμη (για μπισκότα και τάρτες)
- Μικρό γλυκό ζαχαροπλαστικής (για μαρμελάδες και κρέμες)
- Σκληροί κρόκοι γλυκιά γλυκίστικη ζύμη
Τρίτη
Puff Ζαχαροπλαστικής:
- Puff Pastry (Κακή στο βούτυρο / Μεσαίο σε ποσότητα βουτύρου / Πλούσιο σε βούτυρο)
- Κανόνι (κρέμα γάλακτος, σάββατο)
- Τριαντάφυλλα της Apple
- Στρούντελ με μήλα
Τετάρτη
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής, Bignè και Meringues:
- Bignè (βαρύ μάζα / Μέση μάζα / ελαφριά μάζα)
- Κρέμα Ζαχαροπλαστικής (Σοκολάτα, Φιστίκι, Chantilly)
- Βασιλική κρέμα, κρέμα βουτύρου
- Αγγλική κρέμα
- Μαρέγκα (κλασική, ιταλική)
Πέμπτη
Βαυαρίας και μους:
- Βαυαρίας με κρέμες
- Βαυαρίας με φρούτα
- Μους σοκολάτας
- Φράουλες Μους
- Μους καφέ
Παρασκευή
Semifreddos και Ganache:
- Cream Parfait
- Fruit Parfait
- Νερό Ganache
- Κτυπημένο Ganache
- Ganache για κάλυψη
ΤΡΙΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Δευτέρα
Chocolaterie - Τεχνικές παραγωγής και διακόσμηση με σοκολάτα:
- Σκλήρυνση της σοκολάτας
- Διακόσμηση κώνου
- Πρινλίνη (λευκή σοκολάτα, φουντούκι, φιστίκι)
Τρίτη
Σχεδιασμός κέικ - Τεχνικές διακόσμησης:
- Κάλυψη σε Ζυμαρικά Ζάχαρης
- Τεχνικές μοντελοποίησης με Ζυμαρικά ζάχαρης (ζώα, κινούμενα σχέδια, τελετές)
- Τεχνική τέχνης λουλουδιών με Ζυμαρικά Ζαχαροπλαστικής (Κτίριο Λουλουδιών, σκίαση χρώματος)
Τετάρτη
Τεχνικές διακόσμησης:
- Icing (συνταγή, διακόσμηση κώνου)
- Αερόφρενο
Καλλιτεχνική ζάχαρη - Ισομαλτό:
- Περιγραφή της καλλιτεχνικής ζάχαρης
- Τεχνικές επεξεργασίας (χύνεται, τεντώνεται, φουσκώνεται),
- Βασικός εξοπλισμός
Πέμπτη
Παγωτό:
- Παγωτό με βάση την κρέμα
- Παγωτό με βάση τα φρούτα
- Sorbets
- Παγωτά και επιτραπέζια επιδόρπια παγωτού
- Παγωτά κέικ
- Affogati
- Γρανίτης
Παρασκευή
- ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Συμμετοχή και παρουσίαση των ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Σάββατο
- Εξωτερική επίσκεψη που οργανώθηκε από το Ινστιτούτο σε εργαστήριο σοκολάτας και γευσιγνωσίες
- Εξωτερική επίσκεψη που διοργάνωσε το Ινστιτούτο στην εταιρεία "Albertengo Panettoni"
Τέλη του μαθήματος
Το τέλος για το ιταλικό ζαχαροπλαστείο ανέρχεται σε 4.000,00 Ευρώ. Είναι δυνατή η εγγραφή και για περίοδο 1 εβδομάδας, η αμοιβή για την ενότητα της πρώτης και της δεύτερης εβδομάδας είναι 1.300,00 Ευρώ για 5 ημέρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως, ενώ για την ενότητα της τρίτης εβδομάδας το τέλος είναι 1.400,00 Ευρώ για 6 ημέρες μαθημάτων. Το τέλος για το μάθημα περιλαμβάνει:
- Διαμονή στο ICIF Guest House σε ένα μικρό διαμέρισμα (αποτελούμενο από δύο υπνοδωμάτια με ένα, δύο ή τρία κρεβάτια και μπάνιο) και υπηρεσία πρωινού για 3 εβδομάδες
- Γεύματα στο Ινστιτούτο από Δευτέρα έως Σάββατο (η Σχολή κλείνει τις Κυριακές και τις αργίες) για 3 εβδομάδες
- Θεωρητικά-πρακτικά μαθήματα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
- Διδακτικά υλικά (φυλλάδια συνταγών, συστήματα ήχου-βίντεο κ.λπ.)
- Τρόφιμα και προϊόντα κρασιού για τα μαθήματα
- Χρήση του εξοπλισμού και των εργαλείων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στα διάφορα εργαστήρια
- Μια πλήρης στολή του Chef: ένα σακάκι Chef με το λογότυπο ICIF , ένα ζευγάρι παντελόνι του Chef και μία ποδιά με το λογότυπο ICIF
- Βοήθεια πριν από την έναρξη του μαθήματος για την αίτηση και την έκδοση της θεωρήσεως για μελέτη, αν είναι απαραίτητο
- Πιστοποιητικό Συμμετοχής από το Ινστιτούτο ICIF κατά την ολοκλήρωση του ICIF και Επίσημο Δίπλωμα που χορηγείται από την Ιταλική Ομοσπονδία Ζαχαροπλαστικής.
Οτιδήποτε άλλο δεν προσδιορίζεται ρητά παραπάνω δεν περιλαμβάνεται.
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:
- 50 € για την ασφάλιση υγείας που καλύπτει τα βασικά ιατρικά έξοδα και τα έξοδα ή την ανάκτηση στο νοσοκομείο μόνο για ατυχήματα κατά τη διάρκεια της εργασίας για ολόκληρη την περίοδο του μαθήματος (μόνο αν ο σπουδαστής δεν ορίζει ήδη μια υγειονομική ασφάλιση στη δική του Χώρα).
- 50 € για όσους σκοπεύουν να επωφεληθούν από τη μεταφορά με λεωφορείο ομίλου μόνο μετά την άφιξή τους στην Ιταλία, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο ICIF την Κυριακή πριν από την έναρξη του μαθήματος, από το αεροδρόμιο του ICIF του Μιλάνου. Η πληρωμή των 50 ευρώ μπορεί να γίνει στο υπόλοιπο του προγράμματος με τραπεζικό έμβασμα ή με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα στο γραφείο της Διεύθυνσης ICIF την πρώτη ημέρα του μαθήματος.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Ελβετικό Μεγάλο Δίπλωμα στις Τέχνες Ζαχαροπλαστικής & Σοκολάτας
- Port-Valais, Ελβετία
Συνεργάτης Επιστημών Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής
- Oakland, Ηνωμένες Πολιτείες
Δίπλωμα Διοίκησης Τεχνών Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
- Online Canada
- Toronto, Καναδάς