Συνεργάτης της Εφαρμοσμένης Επιστήμης στις Μαγειρικές Τέχνες
Wallace State Community College
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Hanceville, Ηνωμένες Πολιτείες
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
4 εξάμηνα
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
USD 18.624 / per year
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
May 2024
Εισαγωγή
Βραβείο προσφερόμενο πιστοποιητικό (4 εξάμηνα)
Σχετικά με το Πρόγραμμα
Οι σεφ, οι μάγειρες και οι εργαζόμενοι στην προετοιμασία φαγητού προετοιμάζουν, προετοιμάζουν, και μαγειρεύουν μια μεγάλη γκάμα τροφίμων σε μια ποικιλία εστιατορίων και άλλων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης τροφίμων. Οι σεφ και οι μάγειρες δημιουργούν συνταγές και προετοιμάζουν γεύματα, ενώ οι εργαζόμενοι στην προετοιμασία φαγητού ξεφλουδίζουν και κόβουν λαχανικά, κόβουν κρέας, προετοιμάζουν πουλερικά και εκτελούν άλλα καθήκοντα όπως η διατήρηση των χώρων εργασίας καθαρά και η παρακολούθηση των θερμοκρασιών των φούρνων και των εστιών.
Οι σεφ μπορούν να συντονίσουν το έργο του προσωπικού της κουζίνας, να κατευθύνουν την προετοιμασία των γευμάτων, να καθορίσουν τα μεγέθη των μερίδων, να προγραμματίσουν μενού, να παραγγείλουν τρόφιμα και να επιβλέπουν τις εργασίες κουζίνας για να εξασφαλίσουν ομοιόμορφη ποιότητα και παρουσίαση των γευμάτων.
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155632_155598_45731808512_3e543a2169_k.jpeg" />
Εκτός από τα εστιατόρια και τις καφετέριες, τα καταστήματα τροφίμων και ειδικών ειδών διατροφής απασχολούν σεφ, μάγειρες και εργαζόμενους στην προετοιμασία τροφίμων για να αναπτύξουν συνταγές και να προετοιμάσουν γεύματα για τους πελάτες τους.
Ορισμένοι σεφ και μαγειρεμένοι μπαίνουν στην επιχείρηση ως προμηθευτές ή προσωπικοί σεφ ή ανοίγουν το δικό τους εστιατόριο. Άλλοι γίνονται εκπαιδευτές σε προγράμματα μαγειρικής κατάρτισης.
Το μάθημα μαγειρικής προσφέρει οργανωμένες και εξειδικευμένες μαθησιακές εμπειρίες που περιλαμβάνουν θεωρητική, εργαστηριακή και εργασιακή εμπειρία καθώς σχετίζονται με τη διατροφή, τον προγραμματισμό, την επιλογή, την αγορά, τη συντήρηση, την προετοιμασία και την εξυπηρέτηση τροφίμων και προϊόντων διατροφής. Περιλαμβάνεται σε αυτό το πρόγραμμα η μελέτη μιας ποικιλίας τροφίμων και των διατροφικών τους τιμών, καθώς και η εκπαίδευση στην επεξεργασία τροφίμων, η μαγειρική της ποσότητας, ο εξοπλισμός αποθήκευσης, η αποχέτευση στον χειρισμό τροφίμων και η διαχείριση. Η οδηγία θα δώσει έμφαση στις διατροφικές και ποσοτικές δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών εστίασης σε εμπορικά καταστήματα τροφίμων.
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155633_155599_43964666040_b8782535e0_k.jpeg" />
Προοπτική σταδιοδρομίας
Οι θέσεις εργασίας για σεφ, μάγειρες και εργαζόμενους στην προετοιμασία τροφίμων αναμένεται να είναι άφθονες έως το 2014. Η αύξηση της απασχόλησης θα ωθηθεί από την αύξηση του πληθυσμού, του εισοδήματος των νοικοκυριών και του ελεύθερου χρόνου που επιτρέπει στους ανθρώπους να δειπνήσουν και να κάνουν διακοπές συχνότερα. Τα μεσαία ετήσια κέρδη των σεφ και των επικεφαλής μάγειρα ήταν $ 42.480 το Μάιο του 2012, με το υψηλότερο 10% να κερδίζει περισσότερα από $ 74,120 ετησίως. (Πηγή: Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ)
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155634_155600_edit_45782001361_3ef091e3a8_k.jpeg" />
Εκθεσιακός χώρος
Ευκαιρίες καριέρας
Οι σεφ μπορούν να συντονίζουν την εργασία του προσωπικού της κουζίνας, να κατευθύνουν την προετοιμασία των γευμάτων, να καθορίζουν μεγέθη σερβιρίσματος, να σχεδιάζουν μενού, να παραγγείλουν προμήθειες τροφίμων και να επιβλέπουν τις λειτουργίες της κουζίνας για να εξασφαλίσουν ομοιόμορφη ποιότητα και παρουσίαση των γευμάτων.
Εκτός από τα εστιατόρια και τις καφετέριες, τα παντοπωλεία και τα καταστήματα ειδικών τροφίμων απασχολούν σεφ, μάγειρες και εργάτες προετοιμασίας τροφίμων για την ανάπτυξη συνταγών και την προετοιμασία γευμάτων για τους πελάτες.
Μερικοί σεφ και μάγειρες ξεκινούν τις επιχειρήσεις τους ως catering ή προσωπικούς σεφ ή ανοίγουν το δικό τους εστιατόριο. Άλλοι γίνονται εκπαιδευτές σε προγράμματα εκπαίδευσης μαγειρικής.
Οι θέσεις εργασίας για σεφ, μάγειρες και εργαζόμενους στην προετοιμασία φαγητού αναμένεται να είναι άφθονες μέχρι το 2014. Η αύξηση της απασχόλησης θα υποκινηθεί από την αύξηση του πληθυσμού, του εισοδήματος των νοικοκυριών και του ελεύθερου χρόνου που επιτρέπει στους ανθρώπους να δειπνούν έξω και να κάνουν διακοπές πιο συχνά. Οι διάμεσες ετήσιες αποδοχές των σεφ και των επικεφαλής μαγείρων ήταν 42.480 $ τον Μάιο του 2012, με το υψηλότερο 10% να κερδίζει περισσότερα από 74.120 $ ετησίως. (Πηγή: US Department of Labor Bureau of Labor Statistics)